Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
no straszna cisza, jak zagladalam co5 min to nic, a nie zagladam 2 h i juz tyle wpisow:P Magda a wiesz ze zakladu pracy nie powino obchodzic w ktorym jestes tyg tylko ogolnie zaswiadczenie o ciazy. ja dalam bez informacji o tc i zastrzezen nie majaMonis
[/link]
-
Witam. My już po wizycie u nowego lekarza-wydał się sympatyczny i pewnie będę do niego chodzić. Zdjęć niestety nie mam nie wiedziałam, że trzeba poprosić o kopie, oryginały są w karcie ale w pon mam prenatalne więc zdjęcia będą pierwsza klasa mam nadzieję. Maleństwo w czasie badania spało, ma 5 cm i słyszałam serduszko
. Lekarz zmartwił mnie tylko tym, że mam nisko ułożoną kosmówkę, ma nadzieję, że wraz z rozwojem ciąży uniesie wyżej ale póki co jest nisko...Teraz wielkie odliczanie do prenatalnych...
Camille87, celia, Lanusia93, Jus1985, MILA, positive lubią tę wiadomość
Franuś 19.08.2014 👦🏻
Edytka 29.08.2017👧🏼
Przemuś 27.10.2021 👶
Ewunia 21.01.2025 :*
Aniołki: 15/16.10.2013💔, 14.09.2016 💔👼 -
Chyba dostalam zastrzyku energii :)puscilam sobie muzyczke i w trakcie robienia ciasta, oczywiscie zaczelam robic "remont" w kuchni
zaczynam robic miejsce na butelkie, podgrzewacze, sterylizatory i inne pierdoly
ale sprzatac lazienki dalej mi sie nie chceLanusia93, Jus1985 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moni ja tez mam umowe na czas okreslony ktora mi sie konczy w kwietniu. To zaswiadczenie im potrzebne pewnie bo nie wiedza czy mi przedluzyc umowe do porodu czy tylko do kwietnia.
Kada a Ty masz jeszcze kontakt z Karolcia ? co tam u niej sie okazalo w koncu ? -
mi sie umowa konczy w maju ale bede rozmawiac na ten temat z kierownikiem regionalnym zeby mi przedlluzyli normalnie a nie tylko do porodu, bo normalnie mialabym juz na stale od maja, a ze wiele bylo dziewczyn ktorym na takiej zasadzie przedluzano umowe to mysle ze nie beda robic problemu. chcialabym miec mozliwosc powrotu po macierzynskim do pracy tym bardziej ze ja lubie.Monis
[/link]
-
Jutro idzie do lekarza podobno to się dowiem... A co do umów to ja mam do dnia porodu przedłużona bo ja na okresie próbnym zaszłam w ciążę i miesiąc przed przedłużeniem na rok umowy ale bratowa mója gada że można z zusu na macierzyński iść ale się jeszcze dopytam księgowego mojego bo nie wiem jak to jest teraz
-
Ale mam huśtawki nastrojów... Płaczę, a za chwilę się śmieję
Przed chwilą podczas grzebania w internecie wyczytałam, że w 16 tygodniu: "Dziecko staje się również wrażliwe na dotyk. Do tego stopnia, że na jego skutek może nawet zapiszczeć."
Jak to zapiszczeć?
Jeśli ktoś miałby wątpliwości, źródło:
http://www.sosrodzice.pl/16-tydzien-ciazy/Jus1985, Camille87 lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Wiecie co... Chciałabym zacząć mówić do brzucha, ale strasznie mi głupio, nie wiem co mam mówić, to jest dla mnie takie banalne... Powiem 2 zdania i zacinam się, albo boję się, że ktoś usłyszy, a jak już jestem sama to nie wiem zupełnie co mam temu dziecku powiedzieć
Rękę też kładę na chwilę, wieczorem, ale na bardzo krótko, czuję ruchy jelit chyba i się zniechęcam po minucie, denerwuję
Czy coś jest ze mną nie w porządku? Powinnam chcieć nawiązać więź z maluchem, ale ja chyba jeszcze nie jestem gotowa...
Próbowałyście dotykania brzucha albo rozmowy z dzieckiem?celia lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
Magda MUSZA przedłużyć Ci umowe do porodu nie maja sie nad czym zastanawiac. A na zaswiadczeniu powinno byc ze masz skończony 12 tc i tyle nic nie mogą Ci zrobić
Lanusia dla mnie jeszcze za wcześnie na gadanie do brzucha myślę że jak będzie czuć ruchy to będzie odpowiedni moment. Jak przeczytałam Twój post o tym że nie wiesz co mówić i tak sobie automatycznie pomyślałam co ja bym powiedziała i to było to: Widzisz Kochanie tatuś nas zostawiłDobrze że to jeszcze nie pora na mówienie bo jeszcze go nie ma a już bym mu psyche zryła
Gosiaczek śliczna dzidziaSłodkie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2014, 22:51
-
Jus1985, współczuję Ci, kochana, bo świetnie Cię rozumiem, wiem jak to jest... Pogodzicie się, zobaczysz. Daj mu czas. Nie zostawi Cię z dzieckiem, musiałby być skończoną świnią. Uwierz mi, że znam sytuacje, w których najgorszy typ potrafi się ocknąć pod koniec ciąży i wraca do swojej kobiety i potomka. A na razie nie przekazuj maluszkowi złych emocji, on nie wie co się dzieje
A, tak to i ja potrafię dziecku mówić: "Twój tatuś jest wstrętny, znowu mnie zdenerwował, to nie na ciebie krzyczę". Dobrze, że Kacperek jeszcze nie rozumieJus1985 lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
nick nieaktualnyLanusia mam to samo co Ty
po wczorajszych schizach ze z dzidzia moze byc cos nie tak rano obudzialm sie dotknelam brzucha i mowie "dzien dobry Kuszynko daj znac mamie ze tam jests"
ale glupio mi bylo nawet przed psem a tylko on byl w sypialni
no ale dzidzius nie dal znac jie chce kopac
Moze jak poczujemy ruchy to obecnosc dzidziusia w brzuchu stanie sie bardziej realna i kowieni do niego bedzie latwiejszeja poki co czekam na plec zebym wiedziala jak sie zwracac
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A ja tam gadam do brzucha stale
rece tez mi do niego czesto leca
i mimo ze normalnie jestem w goracej wodzie kompana, to przy "wsluchiwaniu" sie moze mi godzina zleciec
wieczorem lubie sama polozyc reke na dluzszy czas, czuje takie ciagniecie do przodu (moze sobie to wymyslilam - nie wiem) i prosze potem mojego o polozenie reki, sama zabierajac, i mam wrazenie ze ciagniecie idzie w tyl. Moj sie smieje ze sobie wkrecam, ale mam to w nosie, nie myslcie o mnie jak o wariatce, ale ja za dlugo czekalam na ten cud
Mysle ze cokolwiek sie z nami dzieje, takze na podlozu psychicznym, jest normalne, zalezy po prostu od charakteru itd. tak mi sie wydaje
Ruda27, Lanusia93, Jus1985 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGosiaczek super wiadomosci
Ja w sumie tez nie wiem co mowic do brzuszka.. Czasami jak autem jade to powiem cos, reke to czesto przykladam i wyobrazam sobie jak sie zbliza do niej :p
Aggie to co czujesz i myslisz nie jest glupiekazda z nas ma pewnie jakies wyobrazenia :p
Camille zaczynam miec jak Ty schizy.. Nie ma juz od jakiegos czasu ciagniecia w macicy, mam sie martwic?? Kurcze a tu jeszcze tydzienGosiaczek, Lanusia93 lubią tę wiadomość