X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia sproboj kawy rozpuszczalnej z mlekiem mi uratowala zycie a pamietasz jakie ja mialam bole? :)

Zastanawiam sie czy dzis lekarz zleci mi badania krwi, ja mialam ujemna toxo i tsh takie na granicy..

Paulia87 lubi tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia87 wrote:
    Cześć moje brzuchate!!
    Niestety dziś u mnie tragedia ból głowy jest tak silny ze aż wymiotuje plus padło na oczy ledwo mam je otwarte.. Spać nie mogę niestety. Na.15:10 ma lekarza dobrze ze to jest u mnie na dole w bloku bo bym nigdzie nie doszła... Mam jakiś mętlik w głowie u Anitki widać jak pięknie rośnie brzuszek a u mnie katastrofa nic nie widać :-( nie będę miała dziś usg ale co mam zrobić tylko wierzyć... Dziś mam okropny dzień moje kochane....
    Paulinko napój się może slabej kawki może trochę chociaż bol Ci przejdzie. Co do brzuszka to nic się nie martw, moja koleżanka nie miala brzuszka aż do 6 miesiaca. Najważniejsze ze dzidzia pięknie rośnie, a brzusznek jeszcze urośnie <3

Lanusia no to w takiej sytuacji moglyby czasem przepuścić ciężarną, takie jest moje zdanie. Sama kiedyś przepuscilam przede mnie panią w ciazy a miala wizytę po mnie !!

Lanusia93, Camille87, Paulia87 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka Ty masz super w tej Norwegii, Norwegia jest naszym kolejnym celem po maluszku:) w co do tych zabaw- to jest chore:/ mlodziez glupieje coraz bardziej a smutne jest to ze dla nich to szpan:/ noe wiem czy to kwestia wychowania czy otoczenia, mam nadzieje ze w przyszlosci bedziemy mieli dobry wplyw na nasze dziecko

Lanusia93, Camille87, Sylka lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki kawy nie bo mam ciśnienie. 138/92 wysokie i dlatego umieram z bólu jakbym siekla kawę to bym wykipiala chyba.... Wiecie nawet lekko ma tylko uniesione powieki tak boli właśnie wzięłam apap... Z nadzieją ze pomoże..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 12:44

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • positive Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pula leż i odpoczywaj... zrób sobie słabą kawę i połóż chłodny okład na czoło... i nie martw się u mnie w pierwszej ciąży też niewiele było widać... ciążę ukrywałam do 7 miesiąca...

ale jak mnie potem wywaliło... fiufiu...

Lanusia93, pekinka82 lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia87 wrote:
    Dziewczynki kawy nie bo mam ciśnienie. 138/92 wysokie i dlatego umieram z bólu jakbym siekla kawę to bym wykipiala chyba.... Wiecie nawet lekko ma tylko uniesione powieki tak boli właśnie wzięłam apap... Z nadzieją ze pomoże..

Apap pomoże... Trzymaj się dzielnie <3

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia wez apap i idz sie przespij to Ci napewno pomoze, a i moze jeszcze jakis zimny oklad na czolo. ja dzisiaj jakas senna jestem

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula skoro masz wysokie cisnienie to wydaje mi sie ze powinnas brac jakies tabletki - moja siostra miala nadcisnienie w ciazy i mowila ze leki brala na to specjalne.. Nadcisnienie jest gorsze niz niedocisnienie jak mam ja (choc delikatnie ponizej normy).. zglos ginekolowi to..

• Paulia87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze powiem dziś jej o tym ciśnieniu dzięki Kamilka..

Camille87 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia trzymaj sie! Mam nadzieje, ze tabletka Ci pomoze..

Ja troche zla jestem.. Okazalo sie ze "wyczerpala," limit l4.. I teraz jak bede chodzila i np 22 dńi w miesiacu bede na zwolńieniu dostane tylko 50% wyplaty.. Ostatnie 2 miesiace przed porodem juz jestem pod ochrona i dostaje z ubezpieczalni i to bedzie srednia z ostatnich 3 miesiecy, wiec wychodzi na to ze wielkie go...o..
    Tak wiec co?! Mam do czerwca pracowac?! Wiem kasa kasa, ale kurde to tro he glupie jest :(
    I tak bede chodzila na l4 bo nie wyrobie tyle pracowac..
    W marcu bede pytala o wczesniejszy macierzynski, moze od 20 tyg sie uda chociaz ten durńy gin tutaj juz powiedzial ze nie dostane... Ehhh durny kraj!

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia mnie tez przeraza ta mlodziez..
    Nie wiem skad sie biora dzieci emu, albo kiedys w rozmowach w toku byly dzieci elfy :p
    Jestem tym przerazona, mam nadzieje ze moje dziecko bedzie ulozone jak mamusia i tatus :p

• Moni& Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda to do bani:/ fakt ze kasa nie jest wazna w tym momencie ale powinno byc jakies prawo chroniace kobiety w ciazy w kraju ktorym mieszkasz. ja np poszlam od razi na l4 dostaje 100% wynagrodzenia to jest plusem w polsce.

Monis
    8b9686f91d.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, przegladam dziewczece imiona na e dziecko, i co pare imion jestem przerazona oO to sa imiona ktore mozna nadac w pl, np Elektra??? cos mnie ominelo? lol ;p

Camille87, Lanusia93, Jus1985 lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to nie jest wazna kasa? Niestety w dzisiejszych czasach dziecko bez kasy ciezko utrzymac :(
    Ja jestem od polowy grudnia na zwolnieniu i caly czas dostaje 100% zreszta jak wszystkie kobietki w pl..
    Trzeba sie tylko modlic aby zdrowie bylo i dobre samopoczucie... <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 13:46

Lanusia93, positive lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie wrote:
    Wiecie co, przegladam dziewczece imiona na e dziecko, i co pare imion jestem przerazona oO to sa imiona ktore mozna nadac w pl, np Elektra??? cos mnie ominelo? lol ;p

Ja czytalam ze mozna nadac imie nawet Ikea :P ja bym tak w zyciu dziecka nie skrzywdzila o.O

Aggie lubi tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka? serio?

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille, Ikea?? toc to gorsze od Inki oO lomatkoooo

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedze w wannie :D i niedlugo do ginka zzzzzzz ;)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie wrote:
    Camille, Ikea?? toc to gorsze od Inki oO lomatkoooo

No Ikea jak ten sklep! Masakra :|

• Moni& Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze sie zle sie wyrazilam ale chodzilo mi o to ze dziecko jest waznoejsze i jesli zle sie czujesz w pracy to lepiej zeby to nie zaszkodzilo dziecku

Camille87 lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
‹‹ 410 411 412 413 414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ