Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
positive wrote:czy robiłyście badania w kierunku cytomegalii?? ja dostałam skierowanie ale powiedzieli mi że na wyniki trzeba czekać ponad trzy tyg... długo jakoś strasznie...
A czemu tak późno dostalas skierowanie na cytomegalie? To bardzo ważne badaniepositive lubi tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
bo nie jest ono w obowiązkowych badaniach tylko w zalecanych... i musiałam się upomnieć i poprosić by je dostać...
kurcze to czemu u nas tak długo się czeka?? wiem że wysyłają je do Poznania ale bez przesady...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 11:46
amela lubi tę wiadomość
-
Nie miałam zleconego. Nawet nie wiedziałam o czymś takim. Wyczytałam takie zdanie: "Cytomegalia należy do tej samej rodziny chorób wirusowych co wirus opryszczki zwykłej czy ospy wietrznej. Wywoływana jest przez wirusa cytomegalii (CMV)."
A ja jestem nosicielem HSV. Więc może powinnam mieć to zrobione...Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
POSITIVE, ja wynik cytomegalii miałam jeszcze tego samego dnia, więc dziwna rozbieżność w terminach.
Lanusia, niestety, ja nie nadążam za dzisiejszą młodzieżą. Przerażają mnie niektóre zachowania młodych ludzi. Za moich szkolnych czasów nie było jeszcze gimnazjów
Strach pomyśleć jak będzie wyglądał świat, gdy nasze dzieci będą nastolatkami..
Co do wody to polecam ustroniankę z jodem, specjalnie dla kobiet w ciąży i mam karmiących piersią. Bardzo smaczna
Lanusia93, celia, positive lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny
Positive ja też miałam cytomegalię robioną na początku i wyniki online miałam tego samego dnia.
Mała_mi podpisuję się pod Twoim przerażeniem nad stanem obecnej młodzieży
Ja jestem przerażona tym co się dzieje i nie wiem jak wychować dziecko, by je od tego ustrzec.
Jus dobrze, że się pogodziliście, choć z tego co napisałaś trochę tak na chłodno.
Czekam na wieści z dzisiejszych badań, a ja już jutroLanusia93, mala_mi, positive, Camille87, Jus1985 lubią tę wiadomość
-
No nie wiem wlasnie czemu, dziękuje Camillka
dziś jak czekalam na pobranie krwi nie zauwazylam informacji ze kobiet w ciąży kolejka nie obowiązuje i taka Pani do mnie a czemu Pani czeka ! Heh ale mamy przywileje.
Camille87, Ruda27 lubią tę wiadomość
Dzień dobry moje Kochane!
Jaki to dzień potrafi być fajny gdy głowa nie boliDziś mam rocznicę z mężem - mija 8 lat jak jesteśmy razem. Niestety nie mam żadnego pomysłu na jakieś specjalne uczczenie tego dnia...
Po tylu latach wyczerpują się pomysły...
Co do wody. Ja piję tą http://alma24.pl/produkt/6473457/woda-voss-niegazowana tyle, że u mnie ta woda płynie z kranuMieszkam w samym Voss
Quendi, Aicha gratuluję udanych wizyt
Lanusia też widziałam "tą" zabawę na moim fb, ludzie mają nierówno pod sufitem... Rany do czego to doszło. Teraz już nawet piwo pije się wirtualnie. Ja na piwko spotykałam się ze znajomymi i piliśmy sobie razem rozmawiając i miło spędzając czas.. Chyba jakaś dziwna jestem...
Aggie Twój problem mógł wyniknąć ze zbyt głębokiej penetracji.. Też czasem mnie zaboli, ale myślę, że trening czyni mistrzaMusimy znaleźć tylko odpowiednie pozycje przy których będziemy mogły czerpać przyjemność dowoli, bez żadnych obaw i bólu
Lanusia93, Camille87, Aggie lubią tę wiadomość
-
wiem że badania wysyłane są dwa razy w tyg kurierem... a czemu tak długo trzeba czekać to nie wiem...
toxo miałam na drugi dzień ... skierowanie mi zabrali już w tym lab więc nie będę płaciła w innym ... a i tak pewności nie mam że będzie szybciej... chyba to są uroki mieszkania w małym miasteczku...
dziewczyny wrzucajcie też zdjęcia tutaj...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2014, 12:03
-
amela, ale fajnie
Ja jeszcze nigdzie nie zostałam przepuszczona
Czy kiedy chodzicie na NFZ do ginka też czekacie normalnie w kolejce jeśli przyjdziecie ostatnie- nawet kiedy są przed Wami 4 stare baby? Ja tak ostatnio czekałam, trochę mi przykro było, prawdę mówiąc...
amela, positive lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
Sylka, dużo miłości, szczęścia, gromadki dzieci
Ale Ci fajnie z tą wodą w kranie. Mieszkałam w Kazimierzu Dolnym, też w niektórych miejscach mogliśmy napić się wody z kranu
Zaczynam się bać o moje dziecko, że nie dam rady go dobrze wychować przy takim społeczeństwie... Coraz poważniej myślę o wyjeździe zagranicę... Z każdym kolejnym rokiem jest coraz gorzej, młodzież coraz głupsza, ma coraz bardziej chore pomysły. I oni nie tylko piwo piją, dziś wykopałam filmik, gdzie chłopak pije pół litra wódy na raz. W minutę. Ze szklankiSylka lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
Lanusia ja na NFZ jak chodze to mam wizytę umowiona na konkretna godzinę wiec nie da rady a ciężarnych jest bardzo dużo zawsze jak jestem. Najpierw muszę tylko iść do poloznej a potem wedlug godziny wchodze do gina. A Ty masz na godziny czy wedlug kolejki ?
Cześć moje brzuchate!!
Niestety dziś u mnie tragedia ból głowy jest tak silny ze aż wymiotuje plus padło na oczy ledwo mam je otwarte.. Spać nie mogę niestety. Na.15:10 ma lekarza dobrze ze to jest u mnie na dole w bloku bo bym nigdzie nie doszła... Mam jakiś mętlik w głowie u Anitki widać jak pięknie rośnie brzuszek a u mnie katastrofa nic nie widaćnie będę miała dziś usg ale co mam zrobić tylko wierzyć... Dziś mam okropny dzień moje kochane....
amela, Camille87 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
amela, obowiązuje kolejka, nie godziny przyjęć. On przyjmuje w środy od 10:30 do 18:00, ale kończy pracę wraz z ostatnia pacjentką. Zazwyczaj przychodzę ok. 16:00, bo wtedy jest najmniej ludzi, ale kiedyś się spóźniłam i już go nie było. Tak samo jest z USG- w piątki od 8:15 do ok. 10:00, 11:00, 12:00, w zależności od ilości pacjentek. Też obowiązuje kolejka. Nawet jak przychodzę o 7:45, żeby być pierwszą to jest przede mną 5-6 osób...
amela lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
paulia bedzie dobrze.. ja leze z nogami do gory bo mnie tak ciagnie w brzuchu ze masakra...a na bol glowy dobra kawa rozpuszczalna z mlekiem u mnie to mleko z kawa hehe ale pomaga
Lanusia93 lubi tę wiadomość