Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej !
Camille gratuluje synusia,w koncu wiadomo co bedziecie mieli
Nadia 3mam kciuki za wizyte
Ja sie zastanawiam ,bo w styczniu jak bylam na wizycie u gina to chcialam sie przepisac na NFZ i wtedy mnie lekarka zarejestrowala na 20 lutego na NFZ. A jak bylam 4 lutego po L4 to gin chcial mnie na 3 marca zapisac prywatnie ale sie nie zapisalam jeszcze. Sama nie wiem czy mam do niego chodzic na NFZ czy prywatnieMialam zrobic badanie moczu ale nie zrobilam,nie wiem nawet czy ta wizyta jutro jest aktualna
Kurde porabane jest to wszystko. Ale chyba pojde jutro bo cos czuje ze znowu mam jakas infekcje
poltora tyg.mialam spokoj i znowu czuje pieczenie. Niech mi jakies tabletki przepisze.
Wkurza mnie ten lekarz,bo jak sie dowiedzial ze mam prace to powiedz.ze lepiej jak bym sie do niego prywatnie zapisala. Bo na nfz nieraz L4 sie nie wypisuje
No i skurcze lydek mnie lapia w nocy,mozna brac magnez w ciazy ? -
Kajoni wrote:hej dziewczyny, ja po poniedziałkowej wizycie u ginki też ciśnienie takie że hoho! 146/90. Masakra! Nigdy takiego nie miałam, moje standardowe to w granicach 90/60. Ale to było zaraz po badaniu usg, na którym moje małe dzidzi wierciło się niesamowicie. Będzie chłopak
cały ma długość 16cm
oby dalej wszystko było w porządku i już się nie mogę doczekać kolejnej wizyty a to dopiero 17 marca! ;(
Ja u lekarza tez mam zawsze wysokie cisnienie,moze to z przejeciaw domu jak sobie mierze na spokojnie to mam podobne do Twojego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 19:30
Kajoni lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, jestem szczęsliwa szczęśliwa i jeszcze bardziej szczęśliwa:))) Wszystkie badania super, fałd karkowy niewiele podrósł- 1,39mm, wyrazna długa kosc nosowa, wszystko w normie, juz nie pamietam co lekarz tam wymieniał. Pamietam tylko ze mowił np.- pepek zamkniety- na co ja- to dobrze- a on ze tak. No i powtarzalismy tak chyba kilka razy za kazdym, kiedy mowił coś o tym co ma dziecko:))) Całe Pappa wyszło bardzo dobrze, tarczyca już super. Morfologia bardzo dobrze.
Przed badaniem zapytał co bym chciała mieć, powiedziałam ze synka a on do mnie żebym za bardzo się na tego synka nie nastawiała:))), więc wywnioskowałam ze raczej stawia na dziewczynę. A ja bym rękę dała sobie uciąć że bedzie chłopak!
Ale najważniejsze że zdrowe. Boże jaka ulga...
Nastepne USG za miesiąc, ale pewnie nie wytrzymam i pojde za 2 tygodnie zeby sprawdzić czy juz na 100% moge potwierdzić płeć
)))))))))))))))))))))))))))
amela, Camille87, Moni&, Sylka, pekinka82, Ruda27, Gosiaczek, Jus1985, positive, Kajoni lubią tę wiadomość
-
Ale tu fajnie u was
brzuszki juz macie ładne, niektóre juz wiedza czy będzie chłopczyk czy dziewczynka... Echch a ja czekam aż serduszko zobaczę
Buziaki dla wszystkich mamuśków i dzidziuśków :***amela, Camille87, Macca, celia, Jus1985 lubią tę wiadomość
-
mała_mi wrote:Ale tu fajnie u was
brzuszki juz macie ładne, niektóre juz wiedza czy będzie chłopczyk czy dziewczynka... Echch a ja czekam aż serduszko zobaczę
Buziaki dla wszystkich mamuśków i dzidziuśków :***, wpadaj do nas
Nadia jakie wspaniale wiadomości, ciesze się bardzomała_mi lubi tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Magda co to za lekarz on ma obowiazek Ci wypisac l4! ja mam l4 caly czas ze wzgledu na charakter pracy. naciagacz i tyle:/
Quendi ja biore magnez caly czas z dopelherz i nie narzekam na zadne skurcze. jest tez z tej firny magnez+wapn zalecany dla kobiet w ciazy.
Nadia gratuluje!
mala_mi ttzymamy kciuki za serduszko:)mała_mi lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
mała_mi wrote:Kasieńka, ty z Limanowej jesteś? Moja znajoma szuka dobrego ginekologa w Limanowej albo okolicach. Możesz jakiegoś polecić?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 21:12
mała_mi lubi tę wiadomość
-
Kasieńka:) wrote:Jestem z okolic Limanowej... ale do ginekologa chodzę do Nowego Sącza... jeśli tez by Cie interesował to mogę go polecic bo jestem bardzo zadowolona
No to dawaj
Kieeeedys bylam w Sączu w Medikor(chyba tak) na usg, ale nawet nie pamiętam jak się pani dr nazywała... -
Czesc dziewczyny. Wpadam czasem coś poczytać , ale to tyle.
Cieszę sie ze u Was wszystko ok
O sobie nie mogę powiedziec więcej niż to że /................ czas ciągnie sie dla mnie i odliczam dni do amnio
Oprócz tego dzisiaj wyrażnie czułam ruchy, ale naprawdę takie konkretne jakby tam maluszek gimnastyke odstawiałCzytałam ze w drugiej ciąży można czuć już ruchy od 14 tyg a ja właśnie dzisiaj zaczelam 14 tydz. II trym.. Ale jezeli mam byc szczera to jakoś nic z tych rzeczy mnie nie cieszy na tyle , na ile bym chciała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 22:07
Niebieska, celia, Jus1985 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny