WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka:) wrote:
    6 mam normalna wizyte. Musze isc bo konczy mi sie wtedy l4 i ide po nastepne a polowkowe bede robic gdzies tydzien pozniej bo to bedzie badanie 4d a mój lekarz nie ma 4d i musze isc gdzie indziej :)
    czyli to będzie Twój, hmm... 21 tydzień?

relgi09k4o218c6j.png
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zgadza sie :)

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nastepna wizyte mam w środe i umówie sie z moim lekarzem na połówkowe juz. super, że Lanusia juz nie ma krwiaka! :D
    dziewczyny jak u was z siusianiem w nocy? Czesto sie budzicie czy w 2 trymestrze jest troche lepiej? Ja sie budziłam ok 5-6 razy w ciązu nocy a ostatnio 2 max 3 razy. Zauważyłam na brzuchu ciemniejsze włoski mimo że nie brałam luteiny ani duphastonu nigdy.
    Ja na ostatniej wizycie ważyłam 63,5 przy wzroscie niecałe 160 cm zobaczymy ile teraz bedzie :P Mam nadzieje że zrobi mi tez usg:)
    Dzisiaj ubrałam bluzeczke która kupiłam sobie w grudniu i widac mi pod nia brzuszek, sie troszke ciasnawa zrobiła, jupi:D to by pomyslal ze bede sie cieszyc z powiekszajacego sie brzuszka hihi:P

pekinka82, Kajoni, Ruda27, Aggie, positive, MILA, Jus1985 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka:) wrote:
    Tak zgadza sie :)
    4ac074c12c7dede1m.jpg

u mnie w dzienniczku ciąży jest taka fajna rozpiska, dlatego pytam :)

relgi09k4o218c6j.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macca, to super ze nie cierpialas z powodu clomidu, ja od poczatku setke bralam, ale u mnie owulka bywala tylko przez rozwalone cykle trafic nie moglismy. Widocznie te mdlosci itd. To moj urok, albo bolu glowy.
    Ninkapa, ja w zeszlym tyg widzialam sie z polozna i powiedziala ze wyniki badan wszystkie w normie. Podobno to norma ze glowa moze czesciej bolec w czasie ciazy, ale ja wrecz nie moge funkcjonowac:-(

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie ja miałam przez jakis czas spokój z bólami głowy, wczoraj znowu zaczeła bolec i wczoraj pierwszy raz od początku ciaży zażyłam Apap bo nie chciałam kolejnego dnia spedzic leżąc. Wziełam apap, zjadłam obiad i poszłam z moim M na spacer, od razu lepiej. a dzisiaj znowu boli ale nie ma tragedii dlatego nie bede sie faszerowac lekami. Kazda inaczej przechodzi ciąże, mnie mega mdłosci i wymioty omineły ale za to te bóle główy mnie meczyły i meczą...gdzies czytałam ze bóle głowy w ciąży ustepuja ok 6 miesiaca ciąży... ale różnie to bywa, mdłosci niby tz tylko w 1 trymestrze a moja koleżanka wymiotowała przez całą ciąże jak kot.. wiec każda ciaża jest inna.

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny... Wlasnie zauważyłam ze zaczęłam 18 tydzień a zarazem 5 miesiąc...jak ten czas szybko leci. Masakra.
    Wlasnie czekam u urologa. Ciekawe....

Camille87, pekinka82, Ruda27, Kajoni, MILA lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobilam sobie kotlety mielone w sosie wlasnym z ogorkiem kiszonym i gdyby nie wielkosc zoladka to jadlabym nadal ;-) normalnie orgazm jedzeniowy haha :)

Aggie wspolczuje bolow glowy ja znam to doskonale :-( ale mi juz wszystko przeszlo mdlosci wymioty juz za mna :-) nawet smaki mi sie zmienily (no oprocz cebuli bo nadal jest dla mnie skierdzaca). Aha no i Lenor nadal smierdzi hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni co do terminu polowkowego to mi gin powiedzial ze ok 21 tc tylko ze nastepnej wizycie bede w 20tc ale wg obliczen gina 19tc wiec nie wiem czy na dodatkowa wizyte mnie nie ukowi.. ale ja go przekonam zeby na nast wizycie zrobil badanie polowkowe :-)

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    A ja zrobilam sobie kotlety mielone w sosie wlasnym z ogorkiem kiszonym i gdyby nie wielkosc zoladka to jadlabym nadal ;-) normalnie orgazm jedzeniowy haha :)

Aggie wspolczuje bolow glowy ja znam to doskonale :-( ale mi juz wszystko przeszlo mdlosci wymioty juz za mna :-) nawet smaki mi sie zmienily (no oprocz cebuli bo nadal jest dla mnie skierdzaca). Aha no i Lenor nadal smierdzi hehe
    Ja dzis mialam smak na frytki to zrobilam z rybka i surowka z jablka i marchewki. Mozna w ciazy apap,choc ja sie wystrzegam, chyba ze juz faktycznie odlatuje. Ja tez mam wizyte w 20 tyg (19+3) ale ide jutro po recepte to moze cos wymyslimy,:)

Camille87 lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam. Urolog stwierdził ze trzeba wykonać USG. Z USG nic nie wyszło, czyste nerki, czysty pecherz, kamieni nie ma... Ale dalej mnie to nie ratuje bo nie wiem skąd ten ból. Na szczęście jutro wizyta u gina i zobaczymy. Ehhh robiąc USG powiedział: "ładny płód" :) heh ......

pekinka82, Ruda27, Camille87, Kajoni, Jus1985, Nadia lubią tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo wam wszystkim dzięuję że o mnie pamiętacie :-D
    wiem że to wszystko szczere i prawdziwe dlatego tym bardziej jest mi miło :-)

Zresztą ja każdej z was z osobna kibicuję jak nikomu innemu i cieszę się że WAS MAM !!!

Madzikovy czas leci to fakt a ty już zaczynasz 18 tc :-o MATKO !!

jĘDZA TZN Kajoni ha ha ha ja się własnie zastanawiałam czy można nam pić jakies herbatki na te zaparcia czy coś :-P

Ruda27, Niebieska, positive, Camille87, Madzikovy, pekinka82, Kajoni lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA wrote:
    Dziewczyny bardzo wam wszystkim dzięuję że o mnie pamiętacie :-D
    wiem że to wszystko szczere i prawdziwe dlatego tym bardziej jest mi miło :-)

Zresztą ja każdej z was z osobna kibicuję jak nikomu innemu i cieszę się że WAS MAM !!!

Madzikovy czas leci to fakt a ty już zaczynasz 18 tc :-o MATKO !!

jĘDZA TZN Kajoni ha ha ha ja się własnie zastanawiałam czy można nam pić jakies herbatki na te zaparcia czy coś :-P
    Ha ha jedza, dobre: ) herbatki jakies na pewno pic mozna, moge jutro zapytac jak nie zapomne, a co do tego blonnika to pytalam i mozna i dziala, tak ze polecam.

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore prenatal classic juz 16 dzien i (nie zapeszajac!) Zaparc nie mam :-) oby tak zostalo,
    Tylko ze ja jem pelnoziarniste pieczywo, pije duzo wody i jem owoce i warzywa moze to robi swoje.. :-)

• Macca Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, już napisalam o tym na Facebooku, ale i tu się pochwalę... Będziemy mieli córeczkę (na 90% na razie) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2014, 20:01

Camille87, Kajoni, Ruda27, MILA, Sylka, Niebieska, positive, Jus1985, celia lubią tę wiadomość

3jgxe6hhu1fhfd0i.png
    1o4uky9zj69e3xdg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macca ja gratulowalam na fb to i tu pogratuluje :-) cudowne wiesci!!! :-) <3

Macca lubi tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez gratulowalam na fb ale.... kochana gratulacji nigdy nie za wiele :) gratuluje :)
    Mam nadzieje ze ja sie jutro dowiem :) już 2 razy mi sie śniło ze dziewczynka bedzie i wczoraj mojej teściowej tez sie śniło ze dziewczynka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2014, 20:21

Macca, Camille87 lubią tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macca wrote:
    Dziewczyny, już napisalam o tym na Facebooku, ale i tu się pochwalę... Będziemy mieli córeczkę (na 90% na razie) ;)
    Gratulacje!!!:)

Macca lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a ja bylam dzis na miescie z mezem pozalatwiac sprawy. Zrobilismy ok 6km. Przyszlismy do domu to padlam jak mucha :D A teraz po poludniu sie zdrzemnelam.
    Ja nie czuje jeszcze ruchow niestety :( moze na dniach cos poczuje.
    Aggie ja tez bralam clo-udalo nam sie w drugim cyklu.
    Camille ciesz sie ze nie masz zaparc po tych tabletkach ,ja niestety nie moge ich brac,mam brac pregna plus i Prenatal DHA. Ja sobie teraz kupilam platki owsiane gorskie-tez maja duzo blonnika.
    Macca gratuluje coreczki, ja sie pewnie na 100% dowiem na polowkowym.
    Na polowkowe ide w 18t4d to chyba tak akurat.
    Mila ciesze sie ze Twoje samopoczucie jest lepsze,codziennie mysle o Tobie i sie modle(naprawde !) zeby bylo ok :)
    Pekinka mimo ze to Twoj znajomy i masz z tym stycznosc to nie ma chyba nic gorszego niz samemu sie nakrecac. Taka sytuacja nie musi wcale dotyczyc Ciebie ani zadnej z nas. Wspolczuje bardzo tez tej rodzinie. Ale nawet nie wiem co taką smierc powoduje. Nie czytalam nigdy o tym. Moze kiedys poczytam.

Ruda27, MILA, Kajoni, Macca, Camille87 lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macca gratulacje !!! :-D

Macca lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
‹‹ 438 439 440 441 442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ