X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87, a ja mam wypełnienie rogala- antyalergiczny mikrogranulat perełkowy :D To superowe macie to łóżko. My też mamy spore, więc jak się pokłócimy to nie ma obaw, że się dotkniemy w trakcie snu, co jest wtedy dla mnie priorytetem :D
    Ruda27, a ja będę w weekend nadrabiać zaległości na studia, bo w poniedziałek wracam na zajęcia. Bardzo się cieszę, ale martwię się jak dam radę wstawać o 7:00, bo dziś obudziłam się po 8:00 i ciśnienie utrzymuje się 99/55, głowa pęka... Zrobię sobie wieczór spa- maseczki i inne głupoty. Nic wielkiego, P. jest zagranicą, więc spędzam weekend sama ;)
    Kajoni, a co ciekawego studiujesz? ;) Ale zgrabny brzusio, to ja jestem tłusta krowa naprawdę... Nie mam jak dodać tego zdjęcia, mam jakiegoś wirusa w telefonie, ale jak znajdę sposób to się pośmiejecie...
    Madzikovy, rogal do spania jest niesamowity. To dopiero nasza druga wspólna noc, a śpi mi się lepiej niż z facetem- nie kręci się, nie chrapie, a daje poczucie bezpieczeństwa i wygodę ;)
    kada24, nie było mnie trochę, a widzę że u Ciebie też nieciekawie. Od czego Ci się to zaczęło, jakie są przyczyny tych skurczów? Może to skurcze Braxtona-Hicksa, ja mam takie, ale czasem są megabolesne. Tylko że nie panikuję, mam przepisaną no-spę forte i wiem że tak musi być. Bo skurcze są wtedy kiedy brzuch twardnieje, a mi wtedy nic nie twardnieje. A jak jest u Ciebie?
    aicha, my mamy jeszcze trudniejszą sytuację- Wy macie już swój kąt, a my dopiero żyjemy z zamiarem wynajęcia mieszkanka 2 miesiące przed porodem i dopiero wtedy będę mogła sobie wszystko po swojemu poukładać i urządzić. Więc nawet nie mogę mieć koncepcji, bo nie mam pojęcia ile to będzie pokoi i czy jednak ostatecznie nie zostaniemy na kilka miesięcy z teściami :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2014, 11:02

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zaczęło się od tego że z tapczana nie umiałam wstać taki skurcz i twardy brzuch ale ja to już w zeszłym tyg miałam cały tydzień więc złapało w piętek wieczorem mocno po przebadaniu najpierw baba stwierdziła że kolka jelitowa a później okazała się że szyjka otwarta na 1 palec więc kroplówkg z podwójną dawka magnezu nospa forte żelazo arsapargin i luteine 2razy po 2 tabletki ale mam zakaz chodzenia jedynie po mieszkaniu na siusiu coś zrobić sobie zjeść i tyle resztę mąż robi

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni piekny brzuszek :-) a odgniecenia od spania swiadcza o tym ze na lewym boku spisz hehe :-)
    Super ze masz dobre relacje z tesciami, ja uwazam ze aby miec super relacje powinno sie mieszkac oddzielnie bo jak skonczylam studia mieszkalismy z mezem w domu moich rodzicow no i niestety moja mamusia troche sie wtracala tzn ona chciala dobrze, czasem cos doradzala ale mojemu mezowi to nie pasowalo i postanowilismy wynajac mieszkanie a do rodzicow chodziliamy w weekendy na obiady i bylo super :-)

Kajoni, Ruda27 lubią tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia, jakbym zrobiła zdjęcie ze swoimi udami (które zawsze było masakrycznie grube, nawet jak po operacji kręgosłupa wróciłam do domu ważąc 43kg przy wzroście 163, mając 18 lat), miałybyście polew. Na stojąco to ten brzuch jakoś się prezentuje, ale jak siedzę to się robi taka oponka :D haha masakra :D ale cóż, nie będę jakoś się głodzić i stosować diet. Moje dziecko musi mieć wszystko to co potrzeba, zrzucaniem zajmę się później. Właśnie na śniadanie zjadłam pączka i popijam sokiem marchwiowym takim jednodniowym.
    Myknę sobie zmierzyć ciśnienie :D ciekawe jakie mam :)

Camille87 lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Kajoni piekny brzuszek :-) a odgniecenia od spania swiadcza o tym ze na lewym boku spisz hehe :-)
    Super ze masz dobre relacje z tesciami, ja uwazam ze aby miec super relacje powinno sie mieszkac oddzielnie bo jak skonczylam studia mieszkalismy z mezem w domu moich rodzicow no i niestety moja mamusia troche sie wtracala tzn ona chciala dobrze, czasem cos doradzala ale mojemu mezowi to nie pasowalo i postanowilismy wynajac mieszkanie a do rodzicow chodziliamy w weekendy na obiady i bylo super :-)

ja nie mówię, że u mnie jest idealnie. Bo wiadomo, że jak się ma dom i ogród to zawsze jest masa roboty: rąbanie drzewa, koszenie, sprzątanie po psach, ozdoby świąteczne, przycinanie drzewek, grabienie gałęzi, czyszczenie oczka i na prawdę wiele, wiele innych. A mój P. ma same siostry. I to na niego najczęściej spada pomoc rodzicom w tym wszystkim, niestety. Oczywiście, że najlepiej mieszkać osobno, ale ja mieszkam tu już 5 i pół roku i można na palcach jednej ręki wyliczyć ile było takich sytuacji, że chciałabym wziąć się spakować i przenieść nawet do bloku.

Lanusia, ja obroniłam mgr z bibliotekoznawstwa i informacji naukowej, ale dostaję jeszcze rentę rodzinną po Mamie, więc zapisałam się zaocznie do pierwszej lepszej darmowej szkoły, na technika archiwistę, bo to dosyć pokrewne z bibliotekami.

Camille, tak, najczęściej już śpię na lewym boku, ale często budzę się w nocy i leżę na plecach.

relgi09k4o218c6j.png
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki :)
    Ja dzis wedlug belly zaczełam 19 tydzien :)
    Tez musze kupic sobie rogal skoro mowicie ze taki super. Póki co za rogal słuzy mi moj mąż :)
    My mieszkamy w mieszkaniu... mamy 2 pokoje kuchnie i łazienke... Póki co dzidzia bedzie z nami w sypialni ale mam nadzieje ze jak najszybciej wprowadzimy sie do domku ktory budujemy i wtedy dzidzia bedzie miala swoj pokoj :)
    Miłego dnia <3

Ruda27, Kajoni, Lanusia93, Camille87, Sylka lubią tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24, niefajnie... Dbaj o siebie, bo rozwarcie to nieciekawa sprawa. Masz założony pessar? Mnie dziś łapią te skurcze jak szalone, wtedy wezwałam karetkę, a dziś jestem bogatsza o nowe doświadczenia i wiem co powinnam robić w tej sytuacji, zaraz wezmę no-spę i odczekam.
    Kajoni, a u mnie odwrotnie- jak siedzę to brzuch się spłaszcza i wygląda jak tłuszcz, dopiero jak stoję to można podejrzewać ciążę, a nie obżarstwo :D Teraz nie będziemy się odchudzać, już jest ustalone, że weźmiemy się za siebie po porodzie ;) Dziecko jest ważniejszy niż te dodatkowe kilogramy. Ooo, ja też dopóki się uczę dostaję alimenty z MOPSu ;) Dobrze, że kontynuujesz coś co może Ci się przydać, a nie z zupełnie innej beczki :D
    MILA, dobrze kojarzę, że byłaś na castingach do XFactora i do nas pomachałaś? ;) Kiedy to wyemitują?

MILA lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co??? jaki casting? ja chcę to zobaczyć!!
    Lanusia, trzeba będzie założyć nowy temat: sierpniowe mamusie zrzucają ciążowe kilogramy :D i będziemy się mobilizować.

Ja i tak niewiele przytyłam, może 2,5kg, bo mnie w pierwszym trymestrze odrzuciło od słodyczy i pewnie dlatego, choć ja mam tendencję do tycia. Absorbuję tłuszcz z powietrza.

MILA lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni, właśnie taki wątek zaproponowałam kilka miesięcy temu kiedy dziewczyny martwiły się jeszcze kilogramami, a nie chwaliły rosnącymi brzuszkami :D :D Ale w tym castingu nie ma MILI, tylko ona jest na widowni ;)
    A ja przytyłam... O kur. Rozpłakałam się. Niepotrzebnie stanęłam na wadze, zachęciłaś mnie... Dziewczyny, pomocy!

Aniołek (*) 12.03.2013

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Kajoni, właśnie taki wątek zaproponowałam kilka miesięcy temu kiedy dziewczyny martwiły się jeszcze kilogramami, a nie chwaliły rosnącymi brzuszkami :D :D Ale w tym castingu nie ma MILI, tylko ona jest na widowni ;)
    A ja przytyłam... O kur. Rozpłakałam się. Niepotrzebnie stanęłam na wadze, zachęciłaś mnie... Dziewczyny, pomocy!
    ja mam wizyty zwykle po godzinie 18, to po całym dniu jedzenia mnie ważą, to wyobraź sobie jaką ja mam załamkę jak staję tam na wagę. W domu się nie ważę, szkoda nerwów. Serio, mam wagę w głębokim poważaniu dopóki mója Dzidzia nie będzie spała w łóżeczku koło mnie ;) Ty przyjmij też takie założenie i po problemie ;)

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia przeciz Ty ejstes taka chudzinka, czym Ty sie martwisz???? Ile przytylas? Mnie to i tak nikt nie pobije..

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważę 59,5 kg. Kiedy? Jak? Jakim cudem? Niedawno się ważyłam i było duuuużo mniej. Co się stało?

Aniołek (*) 12.03.2013

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Ważę 59,5 kg. Kiedy? Jak? Jakim cudem? Niedawno się ważyłam i było duuuużo mniej. Co się stało?
    to ja 62kg więc głowa do góry :)

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi ze porownywanie wagi nie ma sensu, chyba ze hestescie tego samego wzrostu i podobnej postury :p
    Lanusia ile Ci poszlo?

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Wydaje mi ze porownywanie wagi nie ma sensu, chyba ze hestescie tego samego wzrostu i podobnej postury :p
    Lanusia ile Ci poszlo?

haha racja, to ja napiszę tak: startowałam z wagi ok 59/60, mam 163 cm w DOWODZIE :D, krótkie nogi, szerokie biodra, w miarę przyzwoita talia, biust taki w sam raz, choć mógłby być z rozmiar większy :D haha cała ja

relgi09k4o218c6j.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    to ja 62kg więc głowa do góry :)

A z jaką wagą startowałaś? Bo ja 54 kg. I na tym polega problem. Jak mogłam przytyć 6 kg? Jem jak świnia czasami, wczoraj mi odbiło i zjadłam bardzo niezdrowo- payda, zupka chińska, chipsy i inne świństwa. I nikt mi nie wmówi, że dzisiejsza waga jest po jedzeniu, bo nie jadłam dziś śniadania, nawet jogurtu, a wypiłam tylko kawę rozpuszczalną... Szczerze? Jestem przerażona.
    A, wzrostu mam 170 cm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2014, 11:56

Aniołek (*) 12.03.2013

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2,5 kg na 18 tydzien to malutko :) nie ma co sie w ogole przejmowac, przeciez wody waza swoje, dzieciatko, lozysko itd.. Do tego piersi rosna i to normalne :)
    Ja przytylam ponad norme, ale sie tym nie martwie narazie.. Wazne zdrowie i bede to powtarzala do konca ciazy :)
    Bo kiedy indziej bedziemy mogly sobie pozwalac na co chcemy jak nie wlasnie w okresie ciazy? :p

Lanusia93, Kajoni lubią tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    A z jaką wagą startowałaś? Bo ja 54 kg. I na tym polega problem. Jak mogłam przytyć 6 kg? Jem jak świnia czasami, wczoraj mi odbiło i zjadłam bardzo niezdrowo- payda, zupka chińska, chipsy i inne świństwa. I nikt mi nie wmówi, że dzisiejsza waga jest po jedzeniu, bo nie jadłam dziś śniadania, nawet jogurtu, a wypiłam tylko kawę rozpuszczalną... Szczerze? Jestem przerażona.
    A, wzrostu mam 170 cm.
    Kochana, jak Ty masz 170 cm to Ty jak startowałaś to byłaś prawie przy niedowadze! Spoko, wyluzuj! Ja to jestem z metra cięta, stałam nie w tej kolejce co trzeba jak Bóg rozdawał wady i zalety. Pewnie większość z nas chciałaby być taka jak Ty! Na Twoim miejscu wcale bym sobie tym głowy nie zawracała :) a cioci Karoliny trzeba słuchać :D

Ruda27, Lanusia93 lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem... Wejdę sobie zaraz na kalkulatory wagi w ciąży, one mi prawdę powiedzą. To wszystko przez moje nieregularne pory posiłków, jem lekkie śniadanie, a wieczorami się obżeram :( Myślałam, że mnie to nie zmartwi, ale nawet moja rodzina się uśmiała, że jak tak dalej pójdzie to spuchnę za miesiąc i do porodu będą mnie dźwigiem zabierać, bo z 4 piętra to strach się toczyć...

Wiem, że miałam lekką niedowagę, ale ta waga była idealna dla mojej figury, nie mogłam przytyć przez 3 lata, chociaż sporo jadłam. A teraz?

Aniołek (*) 12.03.2013

• Moni& Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow dziewczyby ja przy 160 waze juz 65,5 kg :( musze jakas diete wprowadzic i zapomniec o slodyczach bo bedzie pozniej ciezko zrzucic :/

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
‹‹ 457 458 459 460 461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ