Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kajoni wrote:http://allegro.pl/producent-ogromna-wyprawka-21-czesci-120-wzorow-i3975629076.html
patrzcie jakie cudne!
To jest genialne, przejrzałam co oferują i za tą cenę to wychodzi naprawdę niedrogo. Cała pościel, rogal do karmienia, kocyk, śpiworek, torba, rożek, moskitiera. Kochana, dzięki za podpowiedź, muszę sobie zachować ten link i jeśli wymiarowo będzie pasowało do łóżeczka to nie mam uwagAniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Rany dziewczyny! O czym Wy tutaj wogóle gadacie... 59kg, 65kg... Moje marzenie. Ja od zawsze walczę z nadwagą, zanim zaszłam w ciążę ćwiczyłam codziennie i trzymałam dietę... Ale gdy zaczęłam podejrzewać ciąże przestałam ćwiczyć no i zaczęłam jeść normalnie... No i takim sposobem ciążę rozpoczęłam z wagą 76kg przy wzroście 173cm. Na dzień dzisiejszy jeszcze nie przekroczyłam 80tki ale niewiele brakuje...
Więc dziewczyny, głowa do góryJa to dopiero będę miała co zrzucać...
kada24, pekinka82, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa sie z tym licze ze przytyje ponad 20 kg.. Oczywiscie mam cicha nadzieje ze nie, ale ja mam tendencje do tycia, moja siostra ok 30 w pierwszej ciazy przyla... Takze mnie pewnie czeka to samo.. Po ciazy bede walczyla i to ostro i tyle.. Musze dac rade, teraz nie martwie sie tym
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Sylka, słońce, to weźmiemy się wspólnie za siebie, bo ja już widzę co to będzie za kilka miesięcy. Ostatnio położna mnie ochrzaniła, że za dużo przytyłam, a były to 3 kg na plusie, a teraz już 6. Boję się środowej wizyty, powiem że nie chcę być ważona
A łudziłam się jak dziecko, że wyskoczy mi tylko brzuszek, a waga stanie w miejscu
W takim razie jem tak jak dotychczas, koniec tematu, nie będę robić z siebie MissPoland, która musi utrzymać figurę. Dziecku najwidoczniej to na rękę, bo wszystkie źródła podają, że powinien ważyć w 17 tygodniu (16t5d) ok. 100 g, maks. 140 g, a on wystrzelił 173 g... To może być także od witamin, któraś z Was pisała dawno temu, że od tych suplementów dzieci rodzą się później o wadze 4,5 kg.
http://www.ciazowy.pl/kalkulator,miary-i-wagi-plodu.html#kalkulatormiary
kada24, hahaha, aleś mnie pocieszyłaMoja ciotka przytyła w całej ciąży 9 kg, już kiedyś Wam pisałam, a ja mam już prawie tyle na plusie.
Sylka, Kajoni lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
ja narazie przez ten stras znowu schudlam eh... znajac mnie to przytuje znowu 20kg jak przy corci... a powiem tak ze zaraz po poprodzie bylo 6kg mniej a tydzien po poprodzie 17 wiec spoko jak sie karmi piersia i pije wode i jegotowane potrawy wszystko leci w dol
-
nick nieaktualnyMi sie wydaje ze witaminy nic nie maja do twgo. Jakby tak bylo to wiekszosc dzieci by bylo "za duze".. Prawie kazda kobieta bierze witaminy w ciazy.. Duzo zalezy od genow..
Moja dzidzi tez wazy Lanusia jak Twoja. Ok 176jestem dumna heh
ale ja sie z tym licze, bo ja wazylam niecale 4 a moj maz jest duzy chlop wiec pewnie synek bedzie po nim :p
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Kajoni, hahaha faktycznie
Sylka, mi też tyłek urósł, P. cieszy się jak dziecko, ale niedługo nie będę miała kobiecych pośladków, które tak lubię, tylko schaby. A raczej mielone
kada24, no 7 kg po porodzie mniej to od razu będzie, bo to wody płodowe, dziecko i łożysko. A potem chyba nie będziemy mogły tak szaleć z jedzeniem, słyszałam że matki karmiące muszą przez pierwsze 2 miesiące bardzo uważać na swoją dietę, żeby dziecko nie miało kolki itd. Więc jakoś to będzie... ChybaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2014, 13:29
Aniołek (*) 12.03.2013
-
Lanusia Hahaha mielone poślady
Ale macie rację dziewczyny, waga spadnie po porodzie a później karmienie piersią więc dietę trzeba będzie trzymać. A nie daj Boże jakąś alergie pokarmową u dzidziusia i wtedy trzeba będzie wykluczać jeszcze więcej jedzenia... Damy radę
Wiecie co mnie ostatnio dręczy?! Może to głupie, ale jestem niedoświadczona więc może mi coś podpowiecie...
Mianowicie chodzi mi o karmienie piersią w nocy... Gdzieś wyczytałam, że takie karmienie może nawet trwać dwie godziny... A co jeśli zasnę podczas karmienia, jeśli coś zrobię dziecku nieświadomie....?!Lanusia93 lubi tę wiadomość