Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ruda27 wrote:Lalnusia dzidzia z nozkami ma juz ok 25 cm
ale tu chodzi bardziej o miesnie i sile.. Takie maluszki niestety jeszcze tyle nie maja.. Ja wiem ze trzeba czekac i wyobrazam sobie ze to delikatne musniecie jest, nie uwazam ze od razu kopniaki przeciez.. Ale wydaje mi sie po prostu ze musniecie kopniaczkiem jest inne od bulgotania po jedzeniu :p czekam jak sie doczekam to zdam relacje z moich odczuc :p
Jezu, skąd Ty wzięłaś te 25cm?Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
nick nieaktualny
-
Heh okey
Ruda spokojnie
ja nigdy żadnego przelewania po jedzeniu nie miałam. Jedynie jak mi burczalo to z głodu a wiem ze teraz jestem najedzona itd. Może i sie wkręcam ale czuje ze to ktosiek i tyle
ja zamierzam sie tym cieszyć
wcześniej tego nie miałam
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadzikovy wrote:Heh okey
Ruda spokojnie
ja nigdy żadnego przelewania po jedzeniu nie miałam. Jedynie jak mi burczalo to z głodu a wiem ze teraz jestem najedzona itd. Może i sie wkręcam ale czuje ze to ktosiek i tyle
ja zamierzam sie tym cieszyć
wcześniej tego nie miałam
No ja jestem spokojna i nie mowie ze Ty zle czujesz, ale mowie o swoich bulgotaniach :p ze u siebie wiem ze to od jedzenia niestety a nie dzidzia :p -
Na belly w cotygodniowych informacjach dla 19 tygodnia pisze tak : "Twoje dziecko mierzy około 14 cm- od ciemienia do końca tułowia (CRL), a jego długość całkowita to okolo 15- 20 cm."
Wiec juz kolo 20 cm maWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2014, 16:19
-
nick nieaktualnyNo do tylka bo raczej ciezko dziecku na sile prostowac nozki.. Sama nje wiem :p W brzuchu lekarz nie da rady dokladnie nozek zmierzyc..
Ja juz zauwazylam ze te dane co podaja cotygodniowe nie zawsze sie sprawdzaja.. Przynajmniej u mnie.. Chocby do wagi. Moj ma ok 176 plus minus 20 tak powiedzial lekarzwzrost 13 cm plus mniej wiecej drugie tyle nozki to ok 25 cm.. Zmierzyl mi obwod brzuszka to ma 11 cm
to juz nie sa takie malenstwa jak pomyslec :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2014, 16:24
-
Ruda27 wrote:Oczywiscie kochana lekarze mierza od glowy do pupy zawsze
mi lekarz ostatnio powiedzial ze plus drugie tyle nozki
ze ok 25 cm ma.. Zobacz sobie ile ma sama kosc udowa jak lekarz mierzyl na badaniu
No wiem, że mierzą CRL, ale myślałam, że ma te swoje 10 cm (od główki do pupy), a nóżki mają ze 3 cm. Nie wiem dlaczego wyobrażałam sobie, że ma takie krótkie nogiI myślałam, że w całości ma 13 cm, a nie 25
Dobrze, że ma mnie kto uświadomić.
U mnie już tak nie mierzy, ostatnio mierzył mi: główkę, brzuszek, kość udową. Ale podał wymiary tak jak Wam pisałam, tygodniami, np. FL 17,0 hbd. I skąd ja mam wiedzieć ile to cm, nie mogę tego w internecie znaleźć- zamiana cm na tygodnie jest, ale tygodni na centymetry nie maA może widziałyście gdzieś taki kalkulator, który mi to przeliczy? Bo nie wiem ile ma moje maleństwo...
Madzikovy, z tym telefonem możesz mieć rację, zawodzi w najmniej odpowiednich momentachZłośliwość rzeczy martwych... Myślę o jakimś nowym, zaawansowanej technologii, ale jest ich tyle na rynku, że nie wiem który jest kiczem, a który wart swojej ceny.
Aniołek (*) 12.03.2013
-
Ehhh dobrze ze ma nas to wyedukowac
ale jakoś cieżko mi sobie to wyobrazić, np po porodzie dziecko ma 53 cm do tyłka to ile ma z nogami? 70 cm?? Przecież te ubranka dla niemowlakow nie są takie wielkie... Cos cieżko moja wyobraźnia działa
-
nick nieaktualnyLanusia u mnie sie udalo calosc zmierzyc bo ladnie lezal, udo zmierzyl wiec to pare cm ma.. Z reszta widac na usg jakie dzidzia ma dlugie nogi w porownaniu do calego ciala..
Mi tak lekarz powiedzial, sama sobie nie zdawalam sprawy i jakos nigdy nie myslalam ile to ma z nozkami..
Moze pozniej nozki mniej rosna a bardziej tulow i dlatego jak rodzi sie ma ok 50 cm.. W koncu polowa za nami i polowa jakos zostala, ja sie w sumie nie znam wiec nie wymadrzam :p -
Nie, niemożliwe, żeby miało takie długie nogi, bo przeglądam na różnych forach i dzieci ok. 18 tygodnia mają 2-4 centymetrowe nogi, a w 30 tygodniu mają 6 cm. Już jestem zdezorientowana zupełnie.
http://www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?f=11&t=15378Aniołek (*) 12.03.2013
-
Madzikovy wrote:Ehhh dobrze ze ma nas to wyedukowac
ale jakoś cieżko mi sobie to wyobrazić, np po porodzie dziecko ma 53 cm do tyłka to ile ma z nogami? 70 cm?? Przecież te ubranka dla niemowlakow nie są takie wielkie... Cos cieżko moja wyobraźnia działa
Y... no właśnie. Mądrze kombinujesz. Dziecko ma 70 cm z nogami po porodzie? Poważnie?To ja całe życie trwam w jakiejś totalnej nieświadomości. Idę zapytać babcię!
Aniołek (*) 12.03.2013
-
nick nieaktualny