Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Madzikovy, ja zazwyczaj czuję po lewej stronie, ale zdarzy się pośrodku podbrzusza, nad linią majtek, po prawej jeszcze go nie wyczułam. W ogóle to moje dziecko jakieś spokojne jest... Ruchy czuję raz na kilka dni i to przez krótką chwilę, bo szybko tracę cierpliwość, nie potrafię położyć się w ciągu dnia i czekać na niego.
Będzie dobrze. Po to mamy te 9 miesięcy, żeby dojrzeć do roli mamusiAniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
nick nieaktualny
-
Madzikovy wrote:Poza tym czasem sie zastanawiam jak i w co tego niemowlaczka ubrać w lato......
Mam ten sam kłopot, ale głupio było mi się przyznać...Bo myślałam, że trzeba mu zakładać skarpetki, a koleżanka, która ma dwójkę dzieci mnie wyśmiała- że zapocę to dziecko itd... Mam nadzieję, że jakoś wyczuję czy go nie przegrzewam ani nie wychładzam... Bo jak cała rodzina (która wie wszystko lepiej) będzie mi patrzyła na ręce, pokazywała jak kąpać dziecko to się wk... i wyprowadzę na drugi koniec Polski. Chcę to wszystko przeżyć sama, oni mieli swoją szansę. Nawet jeśli będę coś robić nieudolnie to nie chcę, żeby ktoś bliski mi podpowiadał. Co innego położna.
Madzikovy, mała_mi, Kajoni lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja chce rad od mamy i siostry.. Wiem ze mi duzo pomoga
napewno nie we wszystkim bede sluchala wiadomo, ale jednak rady co do kapania i ubierania na poczatku sie przydadza.. Moja siostra ma 2 dzieci 6 i 3 lata i czesto ma problemy jak je ubierac, bo np patrzac teraz mamy zime, a nieraz bylo dosc cieplo..
-
Ruda27 wrote:A bulgotanie to dzidzia?
Ja mam ciagle bulgotanie ale nie wydaje mi sie ze to ma zwiazek z maluszkiem.. Czekam na te malutkie kopniaczki.. I zla jestem ze ciszasynus sie nie slucha :p
na początku podobno jest....każdy to określa inaczej... Bulgotanie, muskanie motyla, pekajaca bańka....itd.
Lanusia93, Jus1985 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHeh wiem Madzikovy dlatego napisalam na kopniaczka, bo mysle se to poczujemy jak musniecie a nie bukgotanie.. :p
Wydaje mi sie ze bulgotanie mam od jedzenia, a dzidzia jak da znac o sobie to po 1 nie uslyse tego jak bulgotania, po 2 poczuje to delikatnie i raz czy dwa a nie jak bulgotanie dluzej :pWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2014, 16:05
-
nick nieaktualnyO matko ile wy pizzecie
Kajoni mnie nie urazilas swoim pytaniemja to odebralam jak ciekawosc i ciesz sie ze nie musisz brac nospy znaczy ze wszystko ok
Mi synus kopie na srodku nad linia majtekteraz to juuz kilka razy dziennie kopie coraz mocniej i czuje to juz jako solidne kopniaki a nje delikatne pukanie
A ten buscopan to mozna bez recepty kupic??Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Madzikovy wrote:Ruda teraz dziecko ma z 10 -12 cm wiec nie kopnie Cię tak ze sie zegniesz bo nie ma takiej siły
na początku podobno jest....każdy to określa inaczej... Bulgotanie, muskanie motyla, pekajaca bańka....itd.
Ja jeszcze czasami wyczuwam takie jakby delikatne wypychanie, po szybkiej jeździe samochodem kiedy zatrzymaliśmy się na światłach poczułam jak się rozpychał. Oczywiście bardzo delikatnie puka, bo dziecko z nóżkami ma właśnie ok. 12 cm i jeszcze niezbyt dużo siłyDziewczyna, z którą leżałam na sali w szpitalu powiedziała, że ani razu nie czuła tego kopniaka, o których wszystkie kobiety opowiadają, nigdy córeczka nie wbiła jej nogi między żebra itd, tylko delikatne ruchy. To wszystko zależy od specyficznej aktywności dziecka, jego osobowości.
Aniołek (*) 12.03.2013
-
To takie cytaty "Pierwiastka, czyli kobieta, która jest pierwszy raz w ciąży, może na początku mylić ruchy płodu z ruchem jelit" , "Na początku czujesz bulgotanie w brzuchu, łaskotanie, burczenie. Tak dziecko daje znać, że rośnie. Uwaga. Za chwilę poczujesz pierwsze kopnięcie." , "Jakieś bulgotanie, przelewanie, lekkie szarpanie, muśnięcia, łaskotanie. Ile mam, tyle określeń. A do tego na początku trudno je odróżnić od odgłosów pracujących jelit. Więc jeśli nie chcesz przegapić tych sygnałów, wsłuchuj się w swój brzuszek."
Lanusia93, pekinka82 lubią tę wiadomość
-
Madzikovy wrote:Lanusia a gdzie fotka Twojego brzusia????
Ojejku, znowuSprawa wygląda tak:
Kiedy podłączam telefon do mojego komputera i laptopa wyskakuje mi, że telefon ma wirusa i nie chce się otworzyć żaden folder, wyskakuje zagrożenie i automatycznie się wyłącza.
Mamy jeszcze jednego laptopa, który ma bluetooth, ale tam występuje jakiś błąd przy przesyłaniuJak coś wykombinuję to od razu wstawię, może wrzucę na laptopa teściowej kiedy odważę się ją o to poprosić
Aniołek (*) 12.03.2013
-
nick nieaktualnyLalnusia dzidzia z nozkami ma juz ok 25 cm
ale tu chodzi bardziej o miesnie i sile.. Takie maluszki niestety jeszcze tyle nie maja.. Ja wiem ze trzeba czekac i wyobrazam sobie ze to delikatne musniecie jest, nie uwazam ze od razu kopniaki przeciez.. Ale wydaje mi sie po prostu ze musniecie kopniaczkiem jest inne od bulgotania po jedzeniu :p czekam jak sie doczekam to zdam relacje z moich odczuc :p
-
nick nieaktualny
-
Madzikovy wrote:Heh a Lanusia nie możesz z telefonu od razu wrzucić na facebooka?
Ale ja nie mam internetu w telefonie, mam złoma, czteroletniego Samsunga CorbyAniołek (*) 12.03.2013