X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jak czujecie te pukniecia to zawszevw tym samym miejscu czy roznie?

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam :) I mam stetoskop - wypróbowałam i coś tam słyszę ale nie wiem czy to to... poszukam na youtubie :p
    Byłam też w Pepco no i popłynęłam... kupiłam bodziaki z długim rękawkiem bo jeszcze nie miałam, czapeczkę i pudło do składowania. A w Tesco są super promocje tylko trzeba znać płeć! Trzypaki śpichów 35zł! Kupiłam tylko skarpetki i hiacynty żeby już tą wiosnę poczuć :D
    A w bibliotece oprócz ksiązek potrzebnych do napisania pracy wypożyuczyłam UWAGA! Kasia Cichopek SEXY MAMA! HAHAA jak to mój maż zobaczy to mnie chyba śmiechem zabije :p Wzięłam tak z ciekawości żeby zobaczyć co tam moja "ulubienica" napisała :D

Magda2013, Camille87, MILA, Kajoni, Lanusia93 lubią tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska super domek! My walczymy z remontem naszego już od lipca... niestety mąż ma bardzo amło czasu a wszystko chce sam, dlatego tak długo to idzie. No ale remont był poważny trzeba było załozyć całe ogrzewanie od podstaw, każdą rureczkę i każdy kaloryfer, wymienić całą elektrykę, dach, kominy, łazienkę, kanalizację, podłogi skuć, położyć nowe, powiekszyć drzwi, wymienić okna. I to już mamy. Teraz mąż wykańcza. Oby zdążył przed porodem :)

Niebieska lubi tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię Cichopek, nie rozumiem tej nagonki na nią. To mądra, sympatyczna i bardzo ładna dziewczyna. Ludzie jej zazdroszczą szczęsliwego życia i tego, że jest normalna.

ckaiflw1up047qr9.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& wrote:
    dziewczyny a jak czujecie te pukniecia to zawszevw tym samym miejscu czy roznie?
    ja teraz czuje w różnych miejscach ale na początku czułam tylko nisko na dole :)

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& wrote:

Moni, ja ostatnio też zaczęłam czuć puknięcia. Ale nie chcę się nastawiać :P
    Zawsze je mam po lewej stronie i trochę na środku, poniżej pępka. Ale nie wiem, czy to mogą być ruchy :P Wydaje mi się, że nigdy nie czułam takich ruchów jelit :P

ckaiflw1up047qr9.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska super ten dom :) Moze jak kiedys wygram w totka tez sobie taki kupimy albo wybudujemy :D Mi sie marzy taki parterowy 3 albo 4 pokoje. Z duza kuchnia :)

Madzikowy aha,to ide wziasc jedna tabletke. Mam nadzieje ze nie zaszkodzi..

nezumi, Niebieska lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska wrote:
    Ja lubię Cichopek, nie rozumiem tej nagonki na nią. To mądra, sympatyczna i bardzo ładna dziewczyna. Ludzie jej zazdroszczą szczęsliwego życia i tego, że jest normalna.
    Tak zazdroszczę jej tego że jest normalna :D Bo mi czasem odbja przyznaję :D Nie no serio nic do niej nie mam poprostu śmieszą mnie ludzie którzy piszą podobne ksiażki wiesz o co chodzi Ibisz, Cichopek, Rusin :) Przyznaję że patrzę na M jak Miłość :P

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam do Cichocipek nic nie mam i tez ogladam M jak milosc :P

Moni ja czuje nisko na srodku lub z lewej/prawej strony ale wczoraj poczula az przy pepku :-)

nezumi, Niebieska lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska kupuj domek super :-D

my w tym roku zaczynamy rozbudowę naszego :-D marzy mi się głownie swoj taras na piętrze, bo mieszkam z teściami i w sumie nie jest jakoś tragicznie ale brak mi prywatności :-P szczególnie jak jest wiosna-lato przyjezdzam z roboty wyje...... ana i nawet nie moge sobie na ogródku usiąść bo wiecznie kur..a ktoś łazi , gada do ciebie itd a ja nie mam kuźwa ochoty po całym dniu akurat ledwo do domu zajadę z kimś siedzieć to chyba oczywiste ale nie każdy potrafi to zrozumieć a co gorsza zorientować się ze lepiej dac sobie spokój i zjąć się swoimi sprawami :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 15:49

nezumi, pekinka82, Madzikovy, Niebieska, Kajoni lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czesciej czuje z leeej strony nisko, ale z prawej tez sie zdarzaja :)
    ja jakos nie przepadam za Cichopek, nie wiem czemu :P
    ale dzisiaj jestem zmeczona, czuje sie taka "wypluta" nic tylko bym lezala. poszlabym spac ale czekam na tel z warsztatu moze dzis bedzie gotowe autko.

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słucham tego Mozarta i zaczyna mi się podobać :D Może maluszek się rozrusza przy takiej muzyce :) CHCIAŁABYM BARDZO!

MILA no faktycznie mi też najbardziej przeszkadza brak prywatnosci w mieszkaniu z teściową, a chciałbym np w sobote rano sobie iść i na ogródku posiedzieć, ale nie da się bo łażą, krzywą patrzą (sobota to dzień sprzątania) i ogólnie jest dupiacie...

Camille87 lubi tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez niby do Cichopek nic nie mam ale nie przepadam za nia, do tego to pisanie ksiazek...
    Niebieska zazdroszcze juz kupna domku :) my tez chcemy na nowowybudowanym osiedlu, ale nie blizniaka.. :p
    Mila nie dziwie Ci sie, ja tez lubie miec spokoj, wrocic z pracy i byc sama nawet, niestety moj maz ma codziennie rano wiec jest w domu.. :p wiem okropna jestem, ale czasami lubie pobyc wieczorami sama poogladac cos sobie i nikim sie nie przejmowac :p

nezumi, Niebieska, celia lubią tę wiadomość

• Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki :)
    Ja własnie zjadłam obiadek :) naszlo mnie na kotlety mielone z mizeria i ziemniaczkami :) ahh pyszne to bylo i dzidzi tez chyba smakowalo bo do mnie zapukała :)
    Niebieska piękny dom :)
    Co do Cichopek to ja ją lubię :)
    Miłego popołudnia :)

Camille87, Niebieska lubią tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive na tej stronie dostaje sie teczke na karte ciazy jakas fajna i plyte z kolysanka,i, po ciazy tez cos wysylaja..
    https://www.bebiprogram.pl/rejestracja/
    A na stronie http://www.fisher-price.com/pl_PL/FamilyClub/FamilySignUp.html grzechotke :p

positive lubi tę wiadomość

• nezumi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Positive na tej stronie dostaje sie teczke na karte ciazy jakas fajna i plyte z kolysanka,i, po ciazy tez cos wysylaja..
    https://www.bebiprogram.pl/rejestracja/
    A na stronie http://www.fisher-price.com/pl_PL/FamilyClub/FamilySignUp.html grzechotke :p
    Na fisher price grzechotek już nie ma :/

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • positive Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda dziękuję...

nezumi a skąd wiesz??

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila ja tez nie wiem co to prywatnosc. Mieszkamy z babcia,ktora ma bardzo dobry sluch,wszystko ja interesuje, wszedzie sie wtraca. Jak sie pokloce z mezem to zaraz cala rodzina wie. Jak maz wychodzi na piwo do kolegi to jest to samo. Ciezko jest mieszkac z taka osoba.Jak sie urodzi dziecko to pewnie bedzie jeszcze gorzej. Wole o tym nie myslec bo zaraz sie tylko denerwuje. Do niedawna sama miala 3 pokoje a my tylko 1. Tak mi sie marzy wlasne mieszkanie. Zazdroszcze tym co je maja.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY! Chyba poczyłam! to było takie mocne puk centralnie pod pępkiem! Nigdy wcześniej tak nie czułam. Czy to to??? O matko ale emocje....

Niebieska, Ruda27, Camille87, celia lubią tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • positive Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi tak to jest to... ;-)

nezumi lubi tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ