X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jak czujecie te pukniecia to zawszevw tym samym miejscu czy roznie?

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam :) I mam stetoskop - wypróbowałam i coś tam słyszę ale nie wiem czy to to... poszukam na youtubie :p
    Byłam też w Pepco no i popłynęłam... kupiłam bodziaki z długim rękawkiem bo jeszcze nie miałam, czapeczkę i pudło do składowania. A w Tesco są super promocje tylko trzeba znać płeć! Trzypaki śpichów 35zł! Kupiłam tylko skarpetki i hiacynty żeby już tą wiosnę poczuć :D
    A w bibliotece oprócz ksiązek potrzebnych do napisania pracy wypożyuczyłam UWAGA! Kasia Cichopek SEXY MAMA! HAHAA jak to mój maż zobaczy to mnie chyba śmiechem zabije :p Wzięłam tak z ciekawości żeby zobaczyć co tam moja "ulubienica" napisała :D

Magda2013, nick nieaktualny, MILA, Kajoni, Lanusia93 lubią tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska super domek! My walczymy z remontem naszego już od lipca... niestety mąż ma bardzo amło czasu a wszystko chce sam, dlatego tak długo to idzie. No ale remont był poważny trzeba było załozyć całe ogrzewanie od podstaw, każdą rureczkę i każdy kaloryfer, wymienić całą elektrykę, dach, kominy, łazienkę, kanalizację, podłogi skuć, położyć nowe, powiekszyć drzwi, wymienić okna. I to już mamy. Teraz mąż wykańcza. Oby zdążył przed porodem :)

Niebieska lubi tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię Cichopek, nie rozumiem tej nagonki na nią. To mądra, sympatyczna i bardzo ładna dziewczyna. Ludzie jej zazdroszczą szczęsliwego życia i tego, że jest normalna.

ckaiflw1up047qr9.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& wrote:
    dziewczyny a jak czujecie te pukniecia to zawszevw tym samym miejscu czy roznie?
    ja teraz czuje w różnych miejscach ale na początku czułam tylko nisko na dole :)

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& wrote:

Moni, ja ostatnio też zaczęłam czuć puknięcia. Ale nie chcę się nastawiać :P
    Zawsze je mam po lewej stronie i trochę na środku, poniżej pępka. Ale nie wiem, czy to mogą być ruchy :P Wydaje mi się, że nigdy nie czułam takich ruchów jelit :P

ckaiflw1up047qr9.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska super ten dom :) Moze jak kiedys wygram w totka tez sobie taki kupimy albo wybudujemy :D Mi sie marzy taki parterowy 3 albo 4 pokoje. Z duza kuchnia :)

Madzikowy aha,to ide wziasc jedna tabletke. Mam nadzieje ze nie zaszkodzi..

nezumi, Niebieska lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska wrote:
    Ja lubię Cichopek, nie rozumiem tej nagonki na nią. To mądra, sympatyczna i bardzo ładna dziewczyna. Ludzie jej zazdroszczą szczęsliwego życia i tego, że jest normalna.
    Tak zazdroszczę jej tego że jest normalna :D Bo mi czasem odbja przyznaję :D Nie no serio nic do niej nie mam poprostu śmieszą mnie ludzie którzy piszą podobne ksiażki wiesz o co chodzi Ibisz, Cichopek, Rusin :) Przyznaję że patrzę na M jak Miłość :P

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam do Cichocipek nic nie mam i tez ogladam M jak milosc :P

Moni ja czuje nisko na srodku lub z lewej/prawej strony ale wczoraj poczula az przy pepku :-)

nezumi, Niebieska lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska kupuj domek super :-D

my w tym roku zaczynamy rozbudowę naszego :-D marzy mi się głownie swoj taras na piętrze, bo mieszkam z teściami i w sumie nie jest jakoś tragicznie ale brak mi prywatności :-P szczególnie jak jest wiosna-lato przyjezdzam z roboty wyje...... ana i nawet nie moge sobie na ogródku usiąść bo wiecznie kur..a ktoś łazi , gada do ciebie itd a ja nie mam kuźwa ochoty po całym dniu akurat ledwo do domu zajadę z kimś siedzieć to chyba oczywiste ale nie każdy potrafi to zrozumieć a co gorsza zorientować się ze lepiej dac sobie spokój i zjąć się swoimi sprawami :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 15:49

nezumi, pekinka82, Madzikovy, Niebieska, Kajoni lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czesciej czuje z leeej strony nisko, ale z prawej tez sie zdarzaja :)
    ja jakos nie przepadam za Cichopek, nie wiem czemu :P
    ale dzisiaj jestem zmeczona, czuje sie taka "wypluta" nic tylko bym lezala. poszlabym spac ale czekam na tel z warsztatu moze dzis bedzie gotowe autko.

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słucham tego Mozarta i zaczyna mi się podobać :D Może maluszek się rozrusza przy takiej muzyce :) CHCIAŁABYM BARDZO!

MILA no faktycznie mi też najbardziej przeszkadza brak prywatnosci w mieszkaniu z teściową, a chciałbym np w sobote rano sobie iść i na ogródku posiedzieć, ale nie da się bo łażą, krzywą patrzą (sobota to dzień sprzątania) i ogólnie jest dupiacie...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez niby do Cichopek nic nie mam ale nie przepadam za nia, do tego to pisanie ksiazek...
    Niebieska zazdroszcze juz kupna domku :) my tez chcemy na nowowybudowanym osiedlu, ale nie blizniaka.. :p
    Mila nie dziwie Ci sie, ja tez lubie miec spokoj, wrocic z pracy i byc sama nawet, niestety moj maz ma codziennie rano wiec jest w domu.. :p wiem okropna jestem, ale czasami lubie pobyc wieczorami sama poogladac cos sobie i nikim sie nie przejmowac :p

nezumi, Niebieska, celia lubią tę wiadomość

• Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki :)
    Ja własnie zjadłam obiadek :) naszlo mnie na kotlety mielone z mizeria i ziemniaczkami :) ahh pyszne to bylo i dzidzi tez chyba smakowalo bo do mnie zapukała :)
    Niebieska piękny dom :)
    Co do Cichopek to ja ją lubię :)
    Miłego popołudnia :)

nick nieaktualny, Niebieska lubią tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive na tej stronie dostaje sie teczke na karte ciazy jakas fajna i plyte z kolysanka,i, po ciazy tez cos wysylaja..
    https://www.bebiprogram.pl/rejestracja/
    A na stronie http://www.fisher-price.com/pl_PL/FamilyClub/FamilySignUp.html grzechotke :p

positive lubi tę wiadomość

• nezumi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Positive na tej stronie dostaje sie teczke na karte ciazy jakas fajna i plyte z kolysanka,i, po ciazy tez cos wysylaja..
    https://www.bebiprogram.pl/rejestracja/
    A na stronie http://www.fisher-price.com/pl_PL/FamilyClub/FamilySignUp.html grzechotke :p
    Na fisher price grzechotek już nie ma :/

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • positive Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda dziękuję...

nezumi a skąd wiesz??

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila ja tez nie wiem co to prywatnosc. Mieszkamy z babcia,ktora ma bardzo dobry sluch,wszystko ja interesuje, wszedzie sie wtraca. Jak sie pokloce z mezem to zaraz cala rodzina wie. Jak maz wychodzi na piwo do kolegi to jest to samo. Ciezko jest mieszkac z taka osoba.Jak sie urodzi dziecko to pewnie bedzie jeszcze gorzej. Wole o tym nie myslec bo zaraz sie tylko denerwuje. Do niedawna sama miala 3 pokoje a my tylko 1. Tak mi sie marzy wlasne mieszkanie. Zazdroszcze tym co je maja.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNY! Chyba poczyłam! to było takie mocne puk centralnie pod pępkiem! Nigdy wcześniej tak nie czułam. Czy to to??? O matko ale emocje....

Niebieska, nick nieaktualny, nick nieaktualny, celia lubią tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • positive Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi tak to jest to... ;-)

nezumi lubi tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ