X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja najbardziej czuje jak siedze lub leze :-) ale Ruda to prawda ze po jedzeniu jak sie polozysz na lewym boku to mozesz poczuc :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok Kamila to wyprobuje, doczekac sie nie moge nastepnego pukniecia :p

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak was czytam to zaczynam coraz mniej wierzyć ze te bulgotki to to....

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,smutne historie opisalyscie. Wspolczuje wam bardzo.
    Ja na szczescie mam dwoje rodzicow, z dziadkow mam tylko jedna babcie z ktora mieszkam i sie niestety nie dogaduje..(chyba roznica pokolen). Mojego taty rodzice juz dawno tez nie zyja nawet moja mam ich nie znala. Jedynie z najblizszej rodziny to dziadek mi zmarl 9 lat temu. No a tesciow tez nie mam.

A ja dzis bylam w tesco i kupilam sobie troche owocow bo cos mam malo witamin. Ta opryszczka sie okazala jednak zajadem,ktory mi sie zrobil w kaciku ust. A to chyba oznacza brak wit.B .
    Rano bylam zaniesc mocz do badania,ciekawe jak wyjda wyniki. Ostatnio mialam dobre.

Ja dzis juz nie czuje ruchow :D wczoraj poczulam delikatne pukniecie i na tym koniec. Nieraz cos tam czuje ale nie wiem czy to jelita. Kurcze nie znam sie :( nie wiem jak to odroznic :(

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy a moze wlasmi to dzidzia? U mnie bulgotki sa napewno jelitowe, bo je slysze nawet wiec to musi byc z jedzenia i trawienia :p
    MadZia ja tez nie pomoge bo ruchow nie czuje :(
    Daj znac jak Twoje wyniki..

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobilam sobie kanapki z jajkiem na twardo ogorkiem i rzodkiewka i normalnie lato mi sie przypomnialo :D
    Dziewczyny nie przejmujcie sie ze jeszcze nie czujecie ruchow, lada dzien na pewni poczujecie :-)

• mala_mi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAGDA, mnie też zaatakowały zajady. A że większość leków jest zakazana w ciąży to męczyłam się z nimi kilkanaście dni aż farmaceutka poleciła mi delikatną maść, która okazała się fantastyczna. Dokładnie ta:
    http://www.aptekagemini.pl/lips-masc-na-zajady-5ml.html
    W mojej aptece dałam za nią 10zł. Polecam, bo naprawdę szybko i skutecznie goi to świństwo.

Przykre są niektóre z Waszych historii..:( Mam nadzieję, że przyszłość i pełna rodzina wynagrodzi Wam te wszystkie smutne chwile z dzieciństwa.

Co do ruchów, to ja najmocniej czuję wieczorem. Pewnie dlatego, że zwalniam wtedy obroty i mocniej wsłuchuję się w swój brzuch :)
    RUDA, nie martw się, to Twoja pierwsza ciąża i dlatego trochę dłużej czekasz na ruchy. Na pewno lada dzień poczujesz je intensywniej :)

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje mala mi :)
    Jestescie kochane naprawde.. Ja wiem ze ciagle o tym pisze, bo tak wam juz tego zazdroszcze.. Dawno tak na cos nie czekalam :p

Kamilka smacznego, ja tez sobie robie takie kanapecki i nazywam je wiosenne i moj sie zawsze smieje :p

Camille87 lubi tę wiadomość

• positive Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny bardzo wam współczuję bo wiele przeszłyście w swoim życiu... zobaczycie maluszki osłodzą wam życie...

Ruda a daj link do tej strony bambino...

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive pytam i jak sie dowiem, bo zapomnialam nazwy dokladniej to napisze :)

positive lubi tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela, regularne ruchy dziecka powinnyśmy czuć od 25 tygodnia ciąży. Teraz mogą one być sporadyczne i nie powinno nas to ani trochę martwić :)

Ja chyba mam tutaj najmłodszą ciążę i też czekam na ruchy, więc Ruda uszy do góry - nie jesteś sama ;) Mnie też coś tam czasem puknie, coś posmyra, ale nie mam pewności czy to jest TO...

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wlaczcie tlc niezly program leci :p

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oh jak mnie się nic nie chce, ale idę zrobić obiad, bo za godzinę przyjdzie ta moja Zołza z pracy. Cudownego popołudnia, będę wieczorkiem pewnie, cmok cmok :)

Ruda27, Camille87 lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka, ale malo nas jest, wiekszosc tu na forum juz czuje..
    Powiem wam ze dzisiaj mi brzuch wyskoczyl, juz jak lezalam zobaczylam i teraz taki duzy jest :)
    A tp dopiero pocatek 5 miesiaca haha

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam tlc :/
    Mala Mi dzieki za info :)
    Kupilam sobie kiwi i pomarancze,codziennie jem orzechy ( chociaz ostatnio chyba przez pare dni nie jadlam) zobaczymy czy to pomoze.
    Nie jestem zbytnio za masciami i tabletkami a w ciazy to juz wogole sie boje cokolwiek stosowac. Teraz znowu mnie skurcze lydek zaczely lapac w nocy. Stale cos :D

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska a ktory to Wasz dom z tej strony ?

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a bierzesz magnez?

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nie biore,mam sam magnez bez wit.B ale kupilam go w Holandii i nie wiem czy moge go brac. Gin.powiedz.ze wlasnie taki czysty sam magnez mam brac.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj doktorek mówi ze praktycznie codziennie do końca ciazy powinno sie brać magnez

Magda2013 lubi tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda chodzi o tego bliźniaka:
    http://www.e-osiedlelawendowe.pl/index.php/oferta

We Wrocku są zawsze takie babcine projekty. Czerwona dachówka, żółty dom, jakieś lukarny na dachu. Ja przez 3 lata pracowałam w biurze projektowym i opracowywałam takie projekty. W środku pokoje tunele i budowanie w starym stylu. Strasznie mi się opatrzyły.
    Ten projekt też jest prosty ale sto raz lepszy niż pozostałe starobabowe domy :P
    Jeszcze tylko jeden mi się podoba: http://www.villemurano.pl/
    ale tu szeregówki kosztują 850 tys ! Także sobie podarowałam.

Na początku chcieliśmy się sami wybudować ( według mojego projektu :P )ale jak pomyślę, że muszę czekać na to 2 lata i mieszkać przez ten czas z teściami to mi się odechciewa :P

Magda2013, MILA lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
‹‹ 480 481 482 483 484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ