X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja najbardziej czuje jak siedze lub leze :-) ale Ruda to prawda ze po jedzeniu jak sie polozysz na lewym boku to mozesz poczuc :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok Kamila to wyprobuje, doczekac sie nie moge nastepnego pukniecia :p

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak was czytam to zaczynam coraz mniej wierzyć ze te bulgotki to to....

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,smutne historie opisalyscie. Wspolczuje wam bardzo.
    Ja na szczescie mam dwoje rodzicow, z dziadkow mam tylko jedna babcie z ktora mieszkam i sie niestety nie dogaduje..(chyba roznica pokolen). Mojego taty rodzice juz dawno tez nie zyja nawet moja mam ich nie znala. Jedynie z najblizszej rodziny to dziadek mi zmarl 9 lat temu. No a tesciow tez nie mam.

A ja dzis bylam w tesco i kupilam sobie troche owocow bo cos mam malo witamin. Ta opryszczka sie okazala jednak zajadem,ktory mi sie zrobil w kaciku ust. A to chyba oznacza brak wit.B .
    Rano bylam zaniesc mocz do badania,ciekawe jak wyjda wyniki. Ostatnio mialam dobre.

Ja dzis juz nie czuje ruchow :D wczoraj poczulam delikatne pukniecie i na tym koniec. Nieraz cos tam czuje ale nie wiem czy to jelita. Kurcze nie znam sie :( nie wiem jak to odroznic :(

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy a moze wlasmi to dzidzia? U mnie bulgotki sa napewno jelitowe, bo je slysze nawet wiec to musi byc z jedzenia i trawienia :p
    MadZia ja tez nie pomoge bo ruchow nie czuje :(
    Daj znac jak Twoje wyniki..

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobilam sobie kanapki z jajkiem na twardo ogorkiem i rzodkiewka i normalnie lato mi sie przypomnialo :D
    Dziewczyny nie przejmujcie sie ze jeszcze nie czujecie ruchow, lada dzien na pewni poczujecie :-)

• mala_mi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAGDA, mnie też zaatakowały zajady. A że większość leków jest zakazana w ciąży to męczyłam się z nimi kilkanaście dni aż farmaceutka poleciła mi delikatną maść, która okazała się fantastyczna. Dokładnie ta:
    http://www.aptekagemini.pl/lips-masc-na-zajady-5ml.html
    W mojej aptece dałam za nią 10zł. Polecam, bo naprawdę szybko i skutecznie goi to świństwo.

Przykre są niektóre z Waszych historii..:( Mam nadzieję, że przyszłość i pełna rodzina wynagrodzi Wam te wszystkie smutne chwile z dzieciństwa.

Co do ruchów, to ja najmocniej czuję wieczorem. Pewnie dlatego, że zwalniam wtedy obroty i mocniej wsłuchuję się w swój brzuch :)
    RUDA, nie martw się, to Twoja pierwsza ciąża i dlatego trochę dłużej czekasz na ruchy. Na pewno lada dzień poczujesz je intensywniej :)

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje mala mi :)
    Jestescie kochane naprawde.. Ja wiem ze ciagle o tym pisze, bo tak wam juz tego zazdroszcze.. Dawno tak na cos nie czekalam :p

Kamilka smacznego, ja tez sobie robie takie kanapecki i nazywam je wiosenne i moj sie zawsze smieje :p

Camille87 lubi tę wiadomość

• positive Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny bardzo wam współczuję bo wiele przeszłyście w swoim życiu... zobaczycie maluszki osłodzą wam życie...

Ruda a daj link do tej strony bambino...

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive pytam i jak sie dowiem, bo zapomnialam nazwy dokladniej to napisze :)

positive lubi tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela, regularne ruchy dziecka powinnyśmy czuć od 25 tygodnia ciąży. Teraz mogą one być sporadyczne i nie powinno nas to ani trochę martwić :)

Ja chyba mam tutaj najmłodszą ciążę i też czekam na ruchy, więc Ruda uszy do góry - nie jesteś sama ;) Mnie też coś tam czasem puknie, coś posmyra, ale nie mam pewności czy to jest TO...

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wlaczcie tlc niezly program leci :p

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oh jak mnie się nic nie chce, ale idę zrobić obiad, bo za godzinę przyjdzie ta moja Zołza z pracy. Cudownego popołudnia, będę wieczorkiem pewnie, cmok cmok :)

Ruda27, Camille87 lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka, ale malo nas jest, wiekszosc tu na forum juz czuje..
    Powiem wam ze dzisiaj mi brzuch wyskoczyl, juz jak lezalam zobaczylam i teraz taki duzy jest :)
    A tp dopiero pocatek 5 miesiaca haha

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam tlc :/
    Mala Mi dzieki za info :)
    Kupilam sobie kiwi i pomarancze,codziennie jem orzechy ( chociaz ostatnio chyba przez pare dni nie jadlam) zobaczymy czy to pomoze.
    Nie jestem zbytnio za masciami i tabletkami a w ciazy to juz wogole sie boje cokolwiek stosowac. Teraz znowu mnie skurcze lydek zaczely lapac w nocy. Stale cos :D

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska a ktory to Wasz dom z tej strony ?

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a bierzesz magnez?

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nie biore,mam sam magnez bez wit.B ale kupilam go w Holandii i nie wiem czy moge go brac. Gin.powiedz.ze wlasnie taki czysty sam magnez mam brac.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj doktorek mówi ze praktycznie codziennie do końca ciazy powinno sie brać magnez

Magda2013 lubi tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda chodzi o tego bliźniaka:
    http://www.e-osiedlelawendowe.pl/index.php/oferta

We Wrocku są zawsze takie babcine projekty. Czerwona dachówka, żółty dom, jakieś lukarny na dachu. Ja przez 3 lata pracowałam w biurze projektowym i opracowywałam takie projekty. W środku pokoje tunele i budowanie w starym stylu. Strasznie mi się opatrzyły.
    Ten projekt też jest prosty ale sto raz lepszy niż pozostałe starobabowe domy :P
    Jeszcze tylko jeden mi się podoba: http://www.villemurano.pl/
    ale tu szeregówki kosztują 850 tys ! Także sobie podarowałam.

Na początku chcieliśmy się sami wybudować ( według mojego projektu :P )ale jak pomyślę, że muszę czekać na to 2 lata i mieszkać przez ten czas z teściami to mi się odechciewa :P

Magda2013, MILA lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
‹‹ 480 481 482 483 484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ