X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • amela Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    Dziewczyny spieszę z dobrą informacją :) W brzuszku buszuje mi dziewczynka czyli będę miała córcię :D :D :D
    Dziś na wizycie ginka potwierdziła i dodała, że na tym etapie nie można się pomylić :) Poza tym wszystkie pomiary w porządku :) Jestem baaaaaardzo szczęśliwa :D
    Super gratuluję !! <3 kolejna dziewuszka <3

celia lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje dziewczynki! :)

celia lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi, 300 zł za USG? O Panie... :O To ja idę na 4D za 170 zł bez wahania. Współczuję takich cen.
    Moni&, kolejny Kacperek <3 Widzę, że mamy podobny gust, ja też chciałam Julię ;) Ja poczułam ruchy 2 tygodnie temu, były bardzo delikatne, czułam raz na kilka dni, ale teraz takie poważniejsze, lepiej wyczuwalne czuję od 3 dni i codziennie :)
    Niebieska, nie mam uderzeń gorąca. Często miewałam przed ciążą :D Bierz witaminki, skoro wiesz co jest winowajcą :) Mi było dziś bardzo słabo po pobraniu krwi, musiałam się zwolnić z zajęć, bo brzuch zrobił mi się twardy jak kamień.
    Ruda27, śpiewałaś mu kołysankę? Jak miło :) Wypożyczyłam dziś baśnie i legendy z biblioteki, czytam małemu, ale nie rusza się pod wpływem mojego głosu. Może go to uspokaja... Też nie miałam badania w kierunku cytomegalii.
    Diablo, witaj :)
    amela, ja też słyszałam kopniaczki, takie dudnienie, szumy :) Myślę, że dla dziecka musi być ten dźwięk nieprzyjemny... Zwłaszcza, że słuchałaś przez detektor, to jeszcze jakiś ustabilizowany ten dźwięk, ale jak mi podłączył KTG i ryknęło na cały gabinet to sama się wystraszyłam.
    celia, gratulacje! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 17:27

celia, Niebieska, Diablo lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    Dziewczyny spieszę z dobrą informacją :) W brzuszku buszuje mi dziewczynka czyli będę miała córcię :D :D :D
    Dziś na wizycie ginka potwierdziła i dodała, że na tym etapie nie można się pomylić :) Poza tym wszystkie pomiary w porządku :) Jestem baaaaaardzo szczęśliwa :D

Gratulacje :-)

celia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje malenstwo cos mniej ruchliwe dzis.. zawsze jak sie tylko polozylam od razu sie wiercil i kopal a dzis tylko ze dwa razy i cisza :-( badz tu madra i sie nie martw... :-(

• celia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchów niestety jeszcze nie czuję :/ Ale cudnie było moje maleństwo zobaczyć :D Madzia i Kasia czekam na Wasze dobre wieści :)
    Lanusia Ty zdaje się miałaś jakąś stronę, gdzie sobie prawidłowość biometrii płodu sprawdzałaś, co to za strona?

Ciężko Was nadrobić, o pisaniu nie wspomnę. Po pracy czuję się tak zmęczona, że już nawet nie mam siły laptopa odpalać. A brzuszek rośnie chyba w geometrycznym tempie, o wadze nie wspomnę :/ A staram się jeść rozsądnie.

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia - GRATULUJĘ

celia lubi tę wiadomość

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Jestem nowinką i pierwszy termin miałam według lekarza na pażdziernik ale mi się to nie zgadzało i poszłam do gina na nfz i okazało się że termin mam na 22 sierpnia ech... moze poprzedni lekarz się pomylił:( dlatego postanowiłam zajrzeć do Was :) A większość z Was zauważyłam że zna już płeć dzidzi ? I jest mega do przodu z brzuszkami :)

Camille87, Lanusia93, Niebieska lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie ten facet denerwuje... Nie mogę się z nim dogadać, nie potrafię. Tylko płaczę przez niego! O wszystko ma do mnie pretensje, O WSZYSTKO, cokolwiek nie powiem, wszystko jest źle. Mam dość takiego traktowania, ja nic złego nie robię.

Aniołek (*) 12.03.2013

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia trzynaj sie i dawaj!! Przemoc psychiczna jest najgorsza, badz twarda kochana!
    Co do spiewania, to tak spiewalam kolysanke z krajewskim, piekna jest ta piosenka :) ktoras z was tu podawala :)

Celia kochana mojw gratulacje!! Jakie imie dla coreczki? :)
    Mila witaj wsrod sierpniowek :)

Lanusia93, celia lubią tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87, a mój też dziś jakiś mrukliwy :D Raz tylko mocno kopnął kiedy zwalniałam się u wykładowcy, cały brzuch mi się napiął. Ale kopnął bardzo wysoko, nigdy aż tam go nie czułam... Wszystko jest dobrze. Ty to wariatka jesteś, daj dziecku odpocząć <3 P. zabrania mi go budzić, mówi że dziecko najwięcej rośnie kiedy śpi, niech mu będzie :D Zwłaszcza że nie do końca wiem jak go obudzić, czytałam mu książkę, nie zareagował, zjadłam obiad- cisza, jego ulubiona muzyka nie zadziałała, popłakałam, też mnie nie pocieszył...
    celia, mózg mi nie pracuje :D Wyjaśnisz dokładniej o jaką stronę chodzi? Chyba że to nie ja wstawiałam, bo nic mi kompletnie nie świta.
    Mika 28, witaj :) Jak lekarz mógł się aż tak pomylić...?

Camille87, celia lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia buziak <3
    Moj sie na mnie obrazil i spi odwrocony plecami :/ mam to gdzies ..
    Nie denerwuj sie :*

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak lekarz mogl sie az o tyle czasu pomylic? masakra jakas:/ ja dzisiaj pare razy czulam lekkie pukniecie, cos sie rozleniwil maluszek:P Lanusia Ty sobie chyba zapisujesz najpierw komu co masz odpisac, bo ja nigdy nie pamietam co chcialam napisac a jest nas tu tyle:) a moj misiek pojechal na kurs do Katowic jak co tydzien i sie nuudze dalej. ide wziac kapiel i wlaczyc sobie jakis film:)

Lanusia93, Camille87, Ruda27 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocham mojego Synusia <3
    Polozylam sie na plecach polozylam rece na brzuchu i poprosilam Malenstwo aby kopnelo i kopnelo trzy razy :D jedyny facet z ktorym da sie dogadac ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 18:37

Ruda27, Niebieska, Lanusia93, Sylka, Aggie, celia, positive lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    Witam. Jestem nowinką i pierwszy termin miałam według lekarza na pażdziernik ale mi się to nie zgadzało i poszłam do gina na nfz i okazało się że termin mam na 22 sierpnia ech... moze poprzedni lekarz się pomylił:( dlatego postanowiłam zajrzeć do Was :) A większość z Was zauważyłam że zna już płeć dzidzi ? I jest mega do przodu z brzuszkami :)

Witaj :-)
    Tego lekarza co Ci termin na pazdziernik ustalil to zmien :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 18:53

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni&, włączam sobie ostatnią stronę i w drugiej zakładce mam tą, którą czytałam poprzedniego dnia, czasami to 10 stron różnicy przy naszym tempie :D I tak powoli na wszystko odpisuję, na bieżąco czytając posty. Nie zapamiętałabym w ten sposób- przeczytać Was i dopiero odpisać :D
    Camille87, a masz na niego jakiś sposób? Czy zwykła prośba pomaga? ;)

Ale mnie dziś miesiączkowo brzuch boli... Od 2 dni nie mam apetytu, wczoraj zjadłam tylko 2 posiłki, bez kolacji. A dziś zjadłam banana, pączka i zupę pieczarkową o 13:00. Od tej pory NIC. Nie wiem co się dzieje...
    Macie takie dni, gdzie zupełnie na nic nie macie ochoty, nie czujecie głodu, a wręcz przeciwnie- jakbyście pół godziny temu zjadły obfity obiad?

Camille87 lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam pojęcia moze zle zrozumiał jak mu mowiłam kiedy była ostatnia miesiączka :( zdziwiłam sie bo belly pokazywało mi na 22 sierpnia ale Ja nic o tym nie wspomniałam a że mam już córeczkę więc zielona do końca nie jestem... chyba :P

Lanusia93, Camille87, Kajoni lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Mika, rany jak można aż taki błąd popełnić?? :O

Ruda mój niemałż zaraz jak się zaczęliśmy spotykać (5 lat temu ;) powiedział, że będzie Justysia ;) No i tę płeć widać przepowiedział. Ale nie jestem przekonana do tego imienia, bo mam bliską koleżankę Justynę... M. się śmieje, że jak się nie zgodzę to będzie Sandra :P

Lanusia, pisałaś kiedyś, że się martwisz o maleństwo bo jakiś pomiar ci się nie zgadza, że jest zły przyrost chyba. Na pewno Ty :)

A z chłopem nie wiem co Ci doradzić :( My jakiś czas temu też mieliśmy kryzysik. Ale szczera rozmowa wszystko wyjaśniła. Chciałam, żeby był bardziej zaangażowany w ciążę. Wyjaśnił mi swój punkt widzenia, że odbiera to głównie jako większą odpowiedzialność, że nigdy nie będzie w stanie poczuć maleństwa tak jak ja. Teraz jest w porządku :)

Lanusia93, Camille87 lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka, a teraz się tłumacz- kiedy byłaś w Łowiczu? :)

Aniołek (*) 12.03.2013

• Aggie Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woohoo :D zajebiaszczy humor dzis mam, chyba ze moj mi zepsuje znow gadaniem ze idzie zapalic :P Zakupy dla dzidzi kochanej udane :) kupilam pare bodziakow i jeden spioszek :D i nowa play mate http://www.mothercare.com/Mothercare-Loved-So-Much-Playmat-and-Gym/455044,default,pd.html
    Z kolejnymi zakupami wstrzymam sie do kwietnia, az mi powiedza kto zamieszkuje brzuszek :D

celia, Lanusia93, Camille87 lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
‹‹ 514 515 516 517 518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ