Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej
Lanusia ja miałam wypryski ropne jak tylko zorientowałam się że jestem w ciąży, lekarz wysłał mnie do dermatologa a sam zalecił mydło siarkowe i uważać na balsamy bo mogą roznieść zapalenie ropne na większe partie ciała. Miałam na twarzy, zanim poszłam do dermatologa miałam już plecy i dekold. Dermatolog zalecił przecierac zaparzonym rumiankiem, nie używać tłustych kremów, przykładać cebulę przekrojoną, jeść czosnek i jak dobrze pamiętam to pić dużo i coś o zielonej herbacie było ale nie pamiętam czy pić czy myć czy przecieraćale maści, leki nie zalecał. Maści mogą mieć jakiś kwas sali... coś tam co go nie można w ciąży.
Mam pytanie czy brzuch Was boli cały czas? Czy zdarzają Wam się dni że nie boli wogóle? Jak zwykle panikujeLanusia93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJus mnie w sumie prawie codziennie boli, moze nie to ze boli ale albo zakluje albo cos... Jak nic nie czujesz i sie martisz to sprobuj gwaltownie wstac z lozka, powinnas poczuc wiazadla chociaz.. Ale napewni jest ok, niektore nic nie czuja.. Kiedy masz wizyte u gina?
-
positive wrote:ja też już mam córcię 7 letnią...
zresztą miałyśmy listę mam sierpniowych... i tam po krótce było opisane skąd jesteśmy i ile mamy lat... Celia nie ty ją tworzyłaś??
magda a jak u ciebie po wizycie??
pewnie poznałaś płeć i teraz szalejesz na zakupach
Dziewczyny z wrześniówek też założyły taką listę i na początku tam zagadałam bo nie wiedziełam co z tym terminem a jak spojrzałam tu u was na forum to byłyście tak do przodu w 18, 19 tygodniu więc nie wiedziałam czy mogę jakoś do Was zagadać i teraz jestem tu i tu mam nadzieję że Wam to nie przeszkadza tak wyszło a dziewczyny tam też w porządku są miłe sympatyczneu Was też jest ciekawie a z tego powodu że rodzę w sierpniu to chciałam też jakoś zagadać tutaj chyba że mnie wygnacie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 20:25
Camille87 lubi tę wiadomość
-
Jus1985, dziękuję Ci bardzo za poradę, muszę to szybko zapisać, żeby nie umknęło, brzmi rozsądnie
Będę się smarować cebulą i rumiankiem
A co Ty tak rzadko bywasz? Jak Ci się układa z partnerem, ustabilizowało się?
Bóle brzucha u mnie bywają różne, raz w tygodniu mam dzień bez bólu. Ale ogólnie są takie: dziś jest miesiączkowy i to dość mocny, 2 razy w tygodniu takie miewam. Na co dzień czuję silniejsze ukłucia w dole brzucha, w okolicy jajnika, najczęściej po lewej stronie albo pośrodku podbrzusza. Czuję też dwusekundowe ukłucia koło pępka, trochę nad, to chyba rozciąganie więzadeł, przecież macica lada chwila będzie na wysokości pępka. Tam też dzisiaj poczułam kopniaka.
No i właśnie... Dziś tak mi stwardniał brzuch, że musiałam się zwolnić z zajęć. Jutro składam podanie o indywidualny tok nauczania i przeprowadzam się do P., sam zaproponował. Może się dogadamy...Ruda27, Jus1985, Camille87 lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
nick nieaktualnyPositive kochana napisz do aggie. Ona jest adminem i Cie wezmie do grupy.. Jak moglas to przegapic co? :p
Mika jasne ze nikt Cie nie wyrzucifajnie ze dolaczylas
a kiedy mialas ostatnie usg? Ile ma Twoj maluszek ze takie bldy wychodza w wyliczeniach?
-
Lanusia93 wrote:Mika 28, nie kombinuj, nikt Cię nie wygania
Skoro masz termin na sierpień to powinnaś być tu, z nami, a nie uciekać nam do wrześniówekNie no nie zamierzam kombinować po prostu tak mi się to wszystko ułożyło i trafiłam tam i bardzo lubię z dziewczynami rozmawiać i mam nadzieję że tu u Was też będziemy sie mogły lepiej poznać bo nic o Was nie wiem a wiem że po raz kolejny pisanie o sobie to monotonne bo Wy już się znacie
Mam nadzieję że dam radę nadrobić i poczytam troszkę i nadrobię
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Ruda ostatnią wizyte miałam tydzień temu w czwartek a następną mam w kwietniu albo 1 albo 8 (połówkowe)
Lanusia nie mam czasu zaglądać bo mam tyle zajęć ostatnio. Dzisiaj mam trochę luzu bo M poszedł z kolegami
A układa nam się bardzo dobrze, już się nie upiera przy swoim tak uparcie. Częściej się śmiejemy i chodzimy po sklepach meblowych użądzać się RAZEM będziemyJak tylko będzie gdzie spać i pomalowane będą ściany to się przeprowadzam
Lanusia93, Ruda27, celia lubią tę wiadomość
-
Ruda27 wrote:Positive kochana napisz do aggie. Ona jest adminem i Cie wezmie do grupy.. Jak moglas to przegapic co? :p
Mika jasne ze nikt Cie nie wyrzucifajnie ze dolaczylas
a kiedy mialas ostatnie usg? Ile ma Twoj maluszek ze takie bldy wychodza w wyliczeniach?
ostatnie usg miałam 17 lutego i teraz czekam na 17 marca będę miała kolejną wizytę jak na razie dzidzia dobrze sie rozwija i jest bardzo ruchliwaogólnie to siedzę na zwolnieniu bo mnie bardzo bolał brzuch ale i więzadła aż mnie skręcało a teraz niedawno byłam chora i skończyłam na antybiotyku i tak wszystko mi się przypałętało po kolei
-
nick nieaktualnyJus mnie tez brzuch nie zawsze boli tzn zazwyczaj go czuje czasem zdarzaja sie silne bole miesiaczkowe jak u Lanusi czasem kluje nisko tez zazwyczaj z lewej strony
nie marrw sie mnie brzuch zaczal pobolewac dopiero jak odstawilam luteine...
Mika nikt Cie nie wygania, nie wyglupiaj sie!
Ja mam 26 lat i to moje pierwsze dzieciatko
Lanusia mysle ze to dorby pomysl z tym indywidualnym tokiem, jak widzisz zajecia nie sa obojetne dla Twojego organizmu wiec trzeba wybrac priorytetysuper ze sie dogadalas z P.
A to co pisze Jus o tych kwasach to chyba chodzi o pochodne salicylanow - skladnik m.in. ibupromu aspiryny itp - zakazane w ciazy..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 20:40
Jus1985, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Hej Mika, witaj wsrod sierpniowych Mam! Co raz nas wiecej
U mnie pierwsza ciaza, lat 24 na osi: D
Celia gratuluje coreczki! Jaka mamy w koncu statystyke?
Wlasnie przed chwila lezalam na prawym boku i zaczelam sie masowac po brzuchu i poczulam ze strasznie mnie boli pepek! Normalnie nie dalo sie go dotknac, ale od 10 minut siedze i juz nie boli. Mialyscie cos takiego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 20:42
celia lubi tę wiadomość
-
Sylka wrote:Mika brzuszek rośnie powoli, ale jest
Też lubię spać na brzuchu, ale jest to już niemożliwe
Teraz śpie z poduchą i już nie przewracam się na brzuch, za to na plecy.. Tak źle i tak niedobrze...
A latek mam 26No ale Ja to znam już z pierwszej ciąży ale tak się to zatarło że po prostu teraz znowu wydaje mi sie to nowością
-
U mnie to będzie pierwsze dzieciątko po jednej stracie, lat mam 19
Dziecko PLANOWANE jak najbardziej, pomimo wieku
Kajoni, a wiesz że mnie boli dziecko?Jezuu, nie wiem jak Ci to opisać, a chciałabym żebyś zrozumiała... Poczułam to już wiele razy, za każdym razem podczas mocniejszego wcierania oliwki w brzuszek. Jak wcieram tak mocniej i go uciskam, robię takie szczypanie pod pępkiem to mnie dziwnie boli, jakby dziecko to bolało, drażniło. Macie takie coś, czy ja już głupieję? W innych sytuacjach nie czuję tego bólu, tylko kiedy tak szczypię brzuch i natrafię na twardawą kulkę pod spodem.
Jus1985, Kajoni lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
Jus1985, kiedy masz urodziny?
Ja na imieniny i 20 tydzień ciąży (16 marca) biegnę na drobne zakupy
Mika 28, też byłam przyzwyczajona do spania na brzuchu, ale ja nieświadomie nie zmieniam pozycji podczas snu- jak zasnę tak się budzę. Kiedy mi niewygodnie muszę się najpierw obudzić, żeby przekręcić się na drugi bok, więc nie mam takiego problemuAle raz na tydzień zdarza mi się kilka minut na brzuchu poleżeć.
Aniołek (*) 12.03.2013
-
Jus1985 wrote:Kajoni mnie przy pępku czasem kuje ale tak porządnie i krótko.
Camille ja od tygodnia nie biore duphastonu i dlatego się obawiam bo czytałam że wtedy boli bardziej a mnie jakby przestawało. Chyba usg na urodziny sobie sprawie
Tylko wlasnie mnie nie przy pepku ale sam pepek, dziurka :az musialam wstac i zagladnac, bo to takie uczucie jakbym miala rane czy cos. Ale usiadlam i chwile pozniej przeszlo. Dziwne to bylo.
Co do spania na brzuchu to ja tez tylko tak zasypialam, ale teraz juz sie odzwyczailam, po prostu mi zbyt twardo w brzuch juz. Ginka mowila mi ostatnio zeby juz od 20 tyg nie spac plasko na plecach, to nie wiem jak mnie sie to uda, bo zasypiam zqwsze na lewym boku a budze sie na plecach...