X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus nie martw sie, gorzej gdyby Cie bolalo bardzo! Brak bolu nie jest zlym objawem :-) mnie gdzies po tygodniu od odstawienia pierwszy skurcz zlapal i od tamtej pory pobolewa ale nie zawsze :-)

Lanusia niestety nie mam czegos takiego jak Ty :P a moze stety ;-) kajoni pepek mnie takze nie boli :-)
    A mam pytanie - wasze podbrzusze tam nisko nisko jest twarde czy miekkie??

Lanusia93, Jus1985 lubią tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem :)
    Potwierdzona dziewczynka <3 juz na pewno, bo gin widzial wargi sromowe. Ja tam nie moglam dojrzec :) Z corcia wszystko w porzadku,jak ja zobaczylam na monitorze jak sie rusza i serduszko bije to momentalnie lzy mi naplynely do oczu i poczulam taka ulge ze wszystko w porzadku :) Wazy 238g-prawie tyle co kostka masla :D Szukalam w lodowce czegos z podobna waga ale nie znalazlam :D Łozysko mam na tylniej scianie(ostatnio mialam na przedniej..hmm). Ilosc wod plodowych w normie.Serduszko 157 uderzen/min.
    Ogolnie to polowkowego mi nie robil,tylko zwykle usg bo stwierdzil ze jeszcze za mala jest. Ide teraz 2 kwietnia i to bedzie polowkowe, bede ok 22tc.
    Zdjecia nie dostalam bo mala nie chciala za bardzo pozowac :D
    Ale sie ciesze ze jest okey <3

Kajoni, Ruda27, Lanusia93, Jus1985, Camille87, kada24, Macca, Sylka, Aggie, celia, positive, karm3lka, mala_mi, MILA lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia, nie mam czegos takiego. Mam nadzieje, ze to nic nie znaczy.
    Camille, to bylo tylko raz dzis,mam nadzieje, ze juz sie nie powtorzy.
    Co do podbrzusza,to ja sama nie wiem. Moj brzuch nie wydaje mi sie twardy tylko taki falowaty. :D

Jus1985 lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia nie czuje tego co Ty :p

Co do spadnia na brzuchu odkad jestem w ciazy to nie spie, mimo ze kiedys codziennie..
    Przedwczoraj obudzilam sie w nocy na plecach i pozniej tak zle mi sie oddychalo tak mi jakos slabo bylo :/ powiedzialam juz mojemu ze jak zobaczy mnie na plecach ma mnie obudzic bo nie ma zartow..
    Tak jak Lanusia co zmiana pozycji to sie budze, wiec obracam sie swiadomie :p

Kamila nie wiem czy dobrze rozumiem, ale raczje mam miekko :p

Mika ja mam 28 lat w kwietniu, to moja pierwsza dzidzia, jednego aniolka mam w niebie..

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda super wiesci! Fantastycznie, gratuluje. ;)

Magda2013 lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia ur mam już w sobotę :-) więc zakupy też mam w planach ale nie wiem kompletnie co mam kupić i pewnie się skończy na stoisku dla dzieci.

Kajoni pepek jest bardzo czuły może jakoś dotykałaś lub coś w tym stylu.

A co do spania to już tylko na boku śpie albo jednym albo drugim. A dzisiaj zaczęły mnie biodra tak boleć że spać nie mogłam. i zaczęłam zastanawiać się jak będę spać jak tak dalej będzie

Kajoni lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Lanusia93 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87, wszystko mam zupełnie miękkie, nawet tam bardzo nisko.

Dobra, już nie ściskam :D

Jus1985, bardzo się cieszę, że Wam się układa, że się dogadujecie i zamieszkacie razem! <3 Jakże to ważne dla naszego spokoju psychicznego :) I maleństwo lepiej pozna tatusia, on będzie mógł poczuć ruchy, bo widując nas raz na kilka dni to nie jest to samo, nie można tylko przez weekend tworzyć rodziny. Mam nadzieję, że moje mieszkanie u P. nie skończy się jak zawsze- czyli wyprowadzką po kłótni :D Postaram się być grzeczna...

Dobrej nocy, kochane <3

Jus1985, Magda2013 lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia kochana gratuluje coreczki! :)! Swietne wiesci :) juz duza kruszynka jest :)

Chyba juz jest przewaga dziewczynek na sierpien co? :p

Lanusia93, Magda2013 lubią tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2013, gratuluję córeczki! :*
    Ale już dużo waży, bardzo się cieszę <3
    Czyli Tobie też położenie łożyska się zmieniło...
    Ruda27, mi też ciężko oddycha się kiedy leżę na plecach, a jak obrócę się na lewy bok, od razu mogę złapać pełny oddech. Więc jednak to prawda, że leżenie na lewym boku jest dobre dla nas i dla dziecka.
    Jus1985, na wypadek gdybyś miała zwiać i znowu się nie pojawiać:
    spełnienia wszystkich marzeń, dużo zdrówka dla maluszka i oczywiście duuużo miłości <3

Do jutra ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 21:07

Ruda27, Jus1985, Magda2013 lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm bo ja czasami mam takie twarde podbrzusze ale tam na samym dole i przed chwila tez mialam ale siku zrobilam i jest juz miekko :P ale to bylo dziwne bo mi sie mocno siku nie chcialo ... musze zapisac sobie jako pytanie do gina...

Magda gratuluje coreczki :-) kurka no chyba babeczki przewazaja juz ;-)

Magda2013 lubi tę wiadomość

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille mój brzuch nisko jest twardy w środku a na wierzchu jakby miękka warstwa :-.

Magda gratuluje córci, chyba dziewczyny zaczynają prowadzić na forum.

Lanusia wiem doskonale co czujesz. Niby my się prawie codziennie widujemy, ale... To jeszcze dużo brakuje do rodziny. U nas też się kłótniami koNczyło wcześniejsze mieszkanie. Ale będziemy się starać, nie dla dziecka, a dla siebie bo w końcu się kochamy :-)

Lanusia93, Camille87, Magda2013 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia gratuluje coreczki!
    co do boku brzucha to codziennie cos tam zakluje, przy siadaniu cY wstawaniu sie cos naciagnie i zaboi ale takich stalych bolow nie mam.
    Witam Mika28! ja koncze w lipcu 24 lata i to moja pierwsza dzidzia:)
    Lanusia, Jus ciesze sie ze uklada sie Wam z partnerami:) eh niektorym chlopom to chyba bardziej odbija do glowy niz nam hormony w ciazy buzuja:P niektorzy musza p prostu przenyslec niektore sprawy:)
    ja na kolacje zjadlam salatke i buleczke z dynia i czekam az moj M wroci z kursu :)

Lanusia93, Magda2013 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika witamy :) oczywiscie ze mozesz zostac, im wiecej nas tym lepiej :) Ja niedlugo skoncze 32 lata i to rowniez moja pierwsza dzidzia :)
    Dzieki dziewczyny ! <3
    Celia rowniez gratuluje corci :)
    Co do spania to ja tez spie na boku lub na plecach jak juz scierpne. Na brzuchu nie spalam,czasem tylko lezalam.
    Jus super ze sie Wam uklada :)

Jus1985, celia lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia ja nigdzie nie zwiewam :-D nawet jak się nie odzywam to czytam codziennie. Czasem kilka stron mi umknie ale czytam każdego dnia :-)
    I dziękuje za życzenia <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 21:12

Lanusia93 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monis ktorego lipca? Ja 7 lipca koncze 24 lata, cwiercwiecze strzeli :D

relgi09k4o218c6j.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz sie przyzwyczailam do spania na boku, a uwielbialam spac na brzuchu:P kiedys sie rzucalam po lozku za to teraz jak sie poloze na jedbym boku to sie na tym samym obudze. ale zaczelam gadac w bocy przez sen, moj sie smieje i mi potem opowiada o czym gadalam :P
    a podbrzusze mam miekkie przewaznie, raz mialam twarde ale mialam wtedy straszne zaparcia i to moze przez to. teraz zaparcia juz mi nie dokuczaja bo codzienie pije inke z mlekiem i jem owsianke rano

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus1985 wrote:
    Camille mój brzuch nisko jest twardy w środku a na wierzchu jakby miękka warstwa :-.

Magda gratuluje córci, chyba dziewczyny zaczynają prowadzić na forum.

Lanusia wiem doskonale co czujesz. Niby my się prawie codziennie widujemy, ale... To jeszcze dużo brakuje do rodziny. U nas też się kłótniami koNczyło wcześniejsze mieszkanie. Ale będziemy się starać, nie dla dziecka, a dla siebie bo w końcu się kochamy :-)

Dzieki nie jestem sama z tym podbrzuszem :-) moze to dzieciaczki tak sie ukladaja? ;-) juz nie bede sciskac !! Odkad mialam te skurcze i twardnienie macicy mam takie zboczenie ze macam ten brzuch...

• Moni& Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni urodziny obchodze 14 lipca :) i w ten dzien bedzie tez nasza 2 rocznica slubu:)

Kajoni lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille ja mam tez takie twarde podbrzusze bardziej pod pepkiem,ale mysle ze to macica :)

Camille87 lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Ja również gratuluję dzieciaczków i dobrych wieści :) Ja tez chciałabym dziewczynkę ale tak jak mówię co będzie to będzie jedną już mam :)a o kolejnej dzidzi dowiem się może jak mi się poszczęści na kolejnej wizycie :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
‹‹ 517 518 519 520 521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ