X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2013, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille dziekuje :)
    Ja sie boje bo biore juz tydzien i luteine i duphaston, wiec mam dosc spora dawke w sobie, wiec sama sobie zamienic nie moge, nawet nie wiem ile musialabym brac duphostanu zeby odstawic luteine :( jestem taka zagubiona :(
    Pojde jutro do lekarzam jak mi nic nie poradzi, moze pojade do szpitala zapytac.. Jednak cos zrobic musze...
    Badania na progesteron zrobie w sobote jak bede w polsce, takze zobaczymy co powie juz moj ginekolog.. Jemu ufam najbardziej..
    Dziekuje dziewczyny za pomoc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2013, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iadomo co Polska to Polska ;) moze faktycznie odstawienie lutki przy kontynuacji duphastonu nie bedzie takie zle..
    Kochana trzymam kciuki za jutro niech to sie juz w koncu wyjasni zebys mogla byc spokojna ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2013, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje kochana :) cos zalatwic musze.. Dam znac ;)

Dobranoc ciezaroweczki :)

• _Cleo_ Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2013, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę polskiej ciazy! Ja w uk, febile tu sa i tyle, poszlam do lekarza mowi- cel wizyty- jestem w ciazy chyba- gratuluje- dziekuje- położna sie skontaktuje wiesz co wolno a czego nie wolno? - yyy pic i palić! - tak jest dobrze dziekuje dowidzenia! Bie sprawdził nie zapytał maja w dupie az do12 tc bo jak sie straci ciąże to widocznie tak mialobyc. Gafie to szczęściara ona bedzie miała inne traktowanie ja tu nawet ginekologa na oczy nie widzialam;(

A tak wogole to spie jak niedźwiedź! O 16 musze sie położyć na conajmniej 2h! Ja?! Mocny marek, zwykle snu potrzebowałem max 5h! Spie po południu a potem o 22 juz ululany znowu!!;) moj fasolkę ma 1.25 mm nie moge sie nadziwić ;)

A wy jak sie czujecie kochane??

3jgxdqk3oy3a6qjc.png

9fe67c0f15.png
  • _Cleo_ Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2013, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze ile błędów ! Pisanie na tel z włączonym slownikiem to tragedia;) mialobyc ze aggie to szczęściara a resztę da sie domyślić chyba haha

nezumi, Niebieska lubią tę wiadomość

3jgxdqk3oy3a6qjc.png

9fe67c0f15.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane <3
    Cleo całkowicie cie rozumiem (mimo błędów :p ) bo ja tez mogłabym przespac cały dzień... w weekendy to nawet nie wychodze z łóżka bo nie mam siły...
    a dziś rano wstałam i pierwsza myśl to myśl o popołudnowej drzemce :p przetrwać 8 h w pracy i do łóżeczka :)

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • Lillenka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały ząbkuje, wczoraj miał 40 stopni gorączki. Marudny, nie chce spać w nocy tylko się kręci i popłakuje. Spałam dziś z 5 godz i teraz chodzę i ziewam. Szkoda że kawa przestała mi smakować ;-) Byle do 19.30 - maluch pójdzie spać i bede miała spokój. Dziś jestem sama, bo mąż wróci ok 22. Nie moge sie doczekać do świąt. Prawie 2 tygodnie z mężem w domu. Odpoczne sobie trochę.

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cleo, ja tez moglabym teraz tylko spac i nic wiecej :) A dzis nad ranem odkrylam, ze mleko mi nie smakuje (!), bylam glodna kolo 5 az mnie mdlilo, wiec wyslalalam swojego po szklanke mleka, i bylo ochydne, pytam czy jest ono dobrej daty itd. kurcze jak moze mi mleko nie smakowac!

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • _Cleo_ Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2013, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobietki a jak wasza waga?? bo ja przytylam :/ rzucilam palenie no I zastepuje:( staram sie nie jesc slodkiego tylko np marchewke ale juz mam kilo do gory od tego co bylo miesiac temu:/

3jgxdqk3oy3a6qjc.png

9fe67c0f15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez przytyla 1kg mimo ze dosc malo jem :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez napewno przytylam.. Nie waze sie nawet :p jem duzo bo czesto glodna jestem, nie jem slodyczy na szczescie :p

• MMA Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, poczytalam wpisy i mam pytanie do Rudej, kkochana Ty masz jakąś infekcję po luteinie dopochw???jakie masz objawy? bo ja wlasnie mialam pytac czy jak stosujcie taka luteine to czy wszytsko w porzadku u Was na dole tam ?:P bo ja stosuje tydzien niecaly i zauwazylam ze jakos nabrzmiala tam jestem i jakby swedzialo delikatnie wrrrr....., i tak mialam brac 2x2 ale biore tylko na noc i raz pod jezyk bo mam jeszcze, i to i to niedobre! jedno okropne w smaku a drugie nie dosc ze z czasem wylatuje i jest nieprzyjemnie to teraz jakby sie jakas infekcja zaczynala, ja to bede chciala odstawiać powoli tak jak mi ta ginka powiedziala ostatnio, ze normy dla poziomu progest. sa tak rozne ze ona nie zleca badan bo jak ciaza ma sie utrzymac to sie utrzyma ! i w sumie ma racje o ja w pierwszej ciazy tez na pewno mialam niski a wszytsko bylo superr bez leków

uwo9gov3korvf4ga.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mma, jak bylam tydzien temu u mojej to mnie badala ale nie widziala za dobrze, bo wylatywala lutka jeszcze, ale podejrzewala infekcje i przepisala mi globulki clotrimazol.. Ale ja ich nie wzielam :/ podobno w 1 trymestrze nie powinno sie i po 2 laczyc z luteina..
    Myslalam, ze nic nie mam, ale jednak uplawy mam zolte, plus od 2 dni czuje troche swedzenie i male pieczenie takźe mysle ze jednak cos sie wdalo :/ za 2 tyg ide do mojego gina w pl i powiem ze chce luteine pod jezyk. Slyszalam ze niedobra, ale wole ten smak niz meczyc sie ciagle z infekcjami bo podobno przy luteinie sa dosc czeste.. A ja podatna jestem :/

Dziewczyny jakie ph powinno byc w pochwie?? Mam specjalna pianke i pisze 5,2... Ja juz sama nie wiem :/

Lece zaraz do lekarza, trzymajcie kciuki zebym dostala cos innego, moze jakis krem, a najbardziej bym chciala tabletki do ustne. Ale czy sa takie na infekcje pochwy? Oszaleje :p

• MMA Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2013, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za tydzien wizyte i tez powiem ze nie chche dopochowowej ;/ z opisu wynika ze odczuwamy to samo po tej lutce;/

uwo9gov3korvf4ga.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej co tam ?? juz pojutrze lece do lekarza :D:D:D:D

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Aggie Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ugh w koncu mi sie udalo dodzwonic do kliniki, i co? i mam czekac do czwartku i dopiero w czwartek zadzwonic! do przychodni tez nie ma po co isc. ehh ... :(

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie wspolczucia! Ja tez za granica, co prawda lepsza opieka ale ciagle cos innego radza niz w polsce i jestem pozniej rozdarta..
    Wiec dzisiaj nic nie zalatwilam, umowilam sie z nia na jutro. Powiedzialam ze boje sie brac te globulki i czy mozna cos doustnie albo krem, powiedziala ze na to ńie ma... I niezbyt zadowlona.. No trudno ja sie boje brac tego.. Jutro pewnie bedzie niezbyt przyjemna wizyta..

Nie rozumiem co biora kobiety w ciazy biorac luteine dopochwowo i majac infekcje? Przeciez ciagle sie o tym slyszy :/

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj pierwszą wizytę u ginekologa :) Troszkę się martwię :P

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieboeska bedzie dobrze :)

Niebieska lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niebieska trzymam kciuki :)

Niebieska lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ