X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    No wlasnie tez mysle ze sa :( ale moze nie ma na grzybice pochwy? Ze to powinno sie cos wkladac, bo kremy to moga nie wyleczyc? Sama juz nie wiem...zobaczymy co mi jutro powie, jak cos bedzie niemilo i bede szukala innej lekarki..

Ale ja mowie wlasnie o grzybicg pochwy ;) ta masc byla wspomagajaca smarowac trzeba bylo okolice wejscia do pochwy ale troche w srodku tez.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille aha.. Kurde ja chce juz do polski :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty na stale w Austrii? Bylam tam sluzbowo kraj piekny :)

• kada24 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak tam??

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27, gin mi wyjaśnił, że tabletki dopochwowe są najlepsze, najbezpieczniejsze w 1 trymestrze, bo działają miejscowo, nie przedostają się do płodu. Jest wiele naprawdę niebezpiecznych leków na zwykłe infekcje grzybiczne, które mają wpływ na maleństwo (Clotrimazolum). Może zapytaj o Macmiror, jest naprawdę dobry, o ile tam taki jest. Powrotu do zdrowia :) Na moim wyniku napisane jest, że mam pH 6,0, a normy są 5-7.
    Aggie, współczuję. Nie dałabym rady czekać tyle ile Wy na wizyty i USG. Trzymaj się.
    Camille87, ale z Was żarłoki :D Świetnie się odżywiasz. Ja dziś się skusiłam na zupkę chińską :)
    kasika8303, u Nas <3 zabronione dopóki nie wyleczę infekcji i w piątek podczas USG okaże się, czy gin się zlituje i da zielone światło :D
    _Cleo_, w przeliczeniu na nasze pieniążki cena za wizytę jest grubą przesadą, paranoja :O Biedulka, wyczyszczą Ci portfel <3
    Chcąc odpowiedzieć na Twoje pytanie zważyłam się i żałuję. Wolałam błogą nieświadomość. 56 kg, jestem 1,5 kg na plusie. Ale nie mam brzuszka :( Nie wiem gdzie to wszystko poszło.

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia jestes pewna ze to ph w przedziale 5-7 to prawidlowe ph? Bo ja czytalam w internecie ze prawidlowe najlepsze ph to wlasnie 4, 0 ..??

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    A Ty na stale w Austrii? Bylam tam sluzbowo kraj piekny :)

Na pare lat... Napewńo wrocimy do polski :) planuje wiekszosc ciazy byc w polsce. Mam nadzieje ze sie uda :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Ruda27, gin mi wyjaśnił, że tabletki dopochwowe są najlepsze, najbezpieczniejsze w 1 trymestrze, bo działają miejscowo, nie przedostają się do płodu. Jest wiele naprawdę niebezpiecznych leków na zwykłe infekcje grzybiczne, które mają wpływ na maleństwo (Clotrimazolum). Może zapytaj o Macmiror, jest naprawdę dobry, o ile tam taki jest. Powrotu do zdrowia :) Na moim wyniku napisane jest, że mam pH 6,0, a normy są 5-7.
    Aggie, współczuję. Nie dałabym rady czekać tyle ile Wy na wizyty i USG. Trzymaj się.
    Camille87, ale z Was żarłoki :D Świetnie się odżywiasz. Ja dziś się skusiłam na zupkę chińską :)
    kasika8303, u Nas <3 zabronione dopóki nie wyleczę infekcji i w piątek podczas USG okaże się, czy gin się zlituje i da zielone światło :D
    _Cleo_, w przeliczeniu na nasze pieniążki cena za wizytę jest grubą przesadą, paranoja :O Biedulka, wyczyszczą Ci portfel <3
    Chcąc odpowiedzieć na Twoje pytanie zważyłam się i żałuję. Wolałam błogą nieświadomość. 56 kg, jestem 1,5 kg na plusie. Ale nie mam brzuszka :( Nie wiem gdzie to wszystko poszło.

Wlasnie ona mi przepisala na nazie clotrimazolum i nie chcialam tego brac :/ mam nadzieje ze cos innego da, co moge z luteina brac. Dziekuje dziewcyzny za pomoc :) zaraz sobie ta Twoja nazwe zapisze, moze akurat jest tutaj...

Co do przytycia, pewnie juz mi poszlo z 2 kg, ja jem i leze takze wiecie :p

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia znalzlam macmiror, tzn podejrzewam ze jest w austrii. Zapytam o krem a jak nie te globulki. Czytam ze z luteina nie bardzo ale tez sotoswaly dziewczyny i podobno bardzo brudzi :p w sumie mi to jedno, byle ny dzialalo :)

• kada24 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja schudłam 1,5kg :D

Lanusia93, nadulek lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Na pare lat... Napewńo wrocimy do polski :) planuje wiekszosc ciazy byc w polsce. Mam nadzieje ze sie uda :p

Tesknota za ojczyzna silniejsza :) ja tez nie wyobrazam sobie zycia za granica.. chyba ze by mnie do wyjazdu mega bieda zmusila :P

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87, masz rację, odpowiednie pH POCHWY to 3,8–4,2. Ja napisałam zakres referencyjny... pH moczu :D :D

Camille87 lubi tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo tak mi wlasnie cos nie pasowalo :)

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macmiror brudzi potwornie, na żółto. Pełna kuracja to 12 tabletek, przez pierwsze 3 dni stosowania bierzesz 2 tabletki dziennie, później po jednej na noc. Jeśli dla Ciebie to problem to może jednak podpytaj o jakiś krem. Tylko luteiny nie można wtedy stosować, ja najchętniej w ogóle bym z luteiny zrezygnowała, żeby już żadna infekcja mi się nie wdała, ale Duphaston jest taaki drogi :( Jedno opakowanie (20 tabletek, 30 zł) starcza na niecały tydzień. Opakowanie luteiny zawiera 30 tabletek, również wystarcza mi na tydzień, ale kosztuje 10 razy mniej :(

Aniołek (*) 12.03.2013

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia93 wrote:
    Macmiror brudzi potwornie, na żółto. Pełna kuracja to 12 tabletek, przez pierwsze 3 dni stosowania bierzesz 2 tabletki dziennie, później po jednej na noc. Jeśli dla Ciebie to problem to może jednak podpytaj o jakiś krem. Tylko luteiny nie można wtedy stosować, ja najchętniej w ogóle bym z luteiny zrezygnowała, żeby już żadna infekcja mi się nie wdała, ale Duphaston jest taaki drogi :( Jedno opakowanie (20 tabletek, 30 zł) starcza na niecały tydzień. Opakowanie luteiny zawiera 30 tabletek, również wystarcza mi na tydzień, ale kosztuje 10 razy mniej :(

Nie mozna laczyc z luteina?? A ja biore luteine i jeszcze musze brac 2 tyg bo wtedy ide do mojego gina w pl... Kurde juz mam nerwy na to wszystko :/ zeby zadnych lekow nie bylo co mozna z luteina brac???! :/

• Quendi Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane! Jestem tu nowa, staraliśmy się z mężem i jestem 17dpo za sobą-2 testy pozytywne i dzisiaj test z krwi 241,1 mIU/ml. Jaki to tydzień? Bardzo wcześnie?Nie umiem się połapać w tej interpretacji:(Kochane ile poczekać na wizytę u gina?? Bo chyba jest za wcześnie. .. Dziękuję za pomoc

Camille87, nezumi lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To 4/5 tydzień. Gratulacje :) Możesz już wybrać się na USG, aby sprawdzić, czy ciąża jest umiejscowiona w macicy, albo poczekać jeszcze 2 tygodnie na serduszko <3

Aniołek (*) 12.03.2013

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2013, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi wrote:
    Hej Kochane! Jestem tu nowa, staraliśmy się z mężem i jestem 17dpo za sobą-2 testy pozytywne i dzisiaj test z krwi 241,1 mIU/ml. Jaki to tydzień? Bardzo wcześnie?Nie umiem się połapać w tej interpretacji:(Kochane ile poczekać na wizytę u gina?? Bo chyba jest za wcześnie. .. Dziękuję za pomoc

Kochana gratuluje :) jesli chodzi o wiek ciazy to liczy sie go od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki ;)
    Ustaw sobie taki suwaczek jak my wszystkie mamy kliknij na nasz suwaczek i przeniesie cie do strony gdzie wpiszesz date om i ci wyliczy wiek ciazy a podany link wklj w ustawieniach w podpisie forum i bedziesz na biezaco :) co do wizyty ja pierwsza kialam w 6tc i byl pecherzyk wczesniej nie ma sensu bo jic nie widac :)

• Lillenka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2013, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dziś ważyłam i minus 1 kg. Zawsze to jakaś pociecha ;-)

ckai3e3kxad05tjw.png

gg64anlirmc029it.png
  • Macca Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2013, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Quendi.
    Kiedy miałas pierwszy dzień ostatniej miesiączki? Od tego dnia bedzie liczona ciąża. Najlepiej jednak gdybyś weszła na Bellybestfriend.pl i tam podaj tę datę lub datę owulacji i wtedy zostanie Ci wszystko szybciutko wyliczone :-). Po USG pewnie będą jakieś zmiany co do dnia/tygodnia ciąży, ale chyba do tego czasu najlepiej kierować sie tym co na bellybestfriend.pl :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2013, 18:54

3jgxe6hhu1fhfd0i.png
    1o4uky9zj69e3xdg.png
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ