Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
positive wrote:Lanusia dziewczyny dobrze piszą... śniadanie najważniejsze... zmuszaj się do choćby kromeczki chleba...
kajoni tylko idź do tej lepsze pielęgniarki ... albo zademonstruj jakiego to masz siniolca po wczoraj...
dobra zmykam po małą do przedszkola i przy okazji na spacerek...
do później...
a co do spania, to ja spie od sciany, bo moj maz jest wysoki i lubi sobie nogi wyciagnac poza lozko, a od mojej strony, przy scianie jest mala szafka, kora by go blokowala. Ale jak wstaje w nocy siku, to on ma jakis taki lekki sen, ze zawsze, niezaleznie o ktorej i ile razy wstaje to on odsuwa swoje nogi zebym przeszlaLanusia93, positive, Jus1985, celia lubią tę wiadomość
-
a i Lanusia, kontroluj to bialko w moczu. Siostra mojego meza miala wlasnie w ciazy bialkomocz i miala zartucie ciazowe. Zaczela sie dusic i ona i dziecko i zeby je ratowac zrobili jej cesarke w 27 tyg. Mala 3 miesiace lezala w inkubatorze, cud bozy, ze przezyla i ma sie na prawde swietnie. Jak sie urodzila to miala 560g ;(
inne objawy to szybkie przybieranie na wadze, puchniecie, sennosc, nadcisnienie tetnicze krwi, nudnosci, wymioty, mroczki przed oczami, utrata przytomnosci, bole w gornej czesci brzucha.
Nie pisze tego aby Ciebie czy kogos innego straszyc, ale moze zeby uchronic. A skoro wyszlo Ci to bialko to sprawdzaj to sobieLanusia93, Jus1985 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kajoni, cud, że z dzieckiem wszystko w porządku, silne maleństwo
W szpitalu miałam białko 20mg/dl i dlatego lekarz zalecił kontrolę. Teraz było 6,2, ale pewnie będziemy to kontrolować. Też się naczytałam, że to może oznaczać gestozę. Ale innych objawów nie mam, nie puchnę, nie przybrałam przez ostatnie 2 tygodnie na wadze, a wręcz schudłam, mam niskie ciśnienie, codziennie je kontroluję (jest 107/57, 90/55).
Dziękuję :*Kajoni lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Lanusia93 wrote:Kajoni, cud, że z dzieckiem wszystko w porządku, silne maleństwo
W szpitalu miałam białko 20mg/dl i dlatego lekarz zalecił kontrolę. Teraz było 6,2, ale pewnie będziemy to kontrolować. Też się naczytałam, że to może oznaczać gestozę. Ale innych objawów nie mam, nie puchnę, nie przybrałam przez ostatnie 2 tygodnie na wadze, a wręcz schudłam, mam niskie ciśnienie, codziennie je kontroluję (jest 107/57, 90/55).
Dziękuję :*:*
tak faktycznie cudale urodzila sie w Ameryce i moze tez dlatego, nie wiadomo jakby w Polsce bylo, jak sie slucha teraz co te szpitale i lekarze wyczyniaja.
Lanusia93 lubi tę wiadomość
-
Witam dziewczyny połówkowo...
jeszcze tylko drugie tyle przede mna
3 dni mnie nie bylo a tu tyle stron naskrobałście. Kiedy ja to nadrobie?
W koncu mam roche czasu. Przez 3 dni biegalysmy z mama na zakupy bo dzis pojechala do Austri do taty (on tam pracuje) wiec bylo troche spraw do pozalatwiania
a teraz ide babeczki robic bo mam zachcianke
nadrobie Was wieczorem i sie odezwe. Miłego dnia
Kajoni, Lanusia93, Ruda27, Jus1985, Sylka, positive, celia lubią tę wiadomość
-
Do wszystkich obrońców zwierząt: myszoskoczki będą wypuszczone na wolność dopiero kiedy zrobi się naprawdę ciepło albo jak uda mi się przeforsować ten pomysł to zabiorę je do P. i będę sobie mieszkały w garażu
Kasieńka:), gratuluję połóweczki!
Kupiłaś coś dla maleństwa?
Nadrabiaj spokojnie.
Kajoni, a to wszystko jasne, tam zapewnili jej opiekę na najwyższym poziomie.Jus1985, Kajoni, celia lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
Lanusia... obrońcy zwierząt
dobry ten apel
Szybko wròciłam ze spaceru. Czuje sie paskudnie. W głowie mi się kręci, słabo mi, mam mroczki ... Teraz bede sobie wkrecać ten białkomoczWróciłam położyłam się i dopieri się zaczęło karuzela jakbym była pijana
Ale na pocieszenie chyba mnie kopneło moje Maleństwo. Na spacerze usiadłamm w parku i piłam kubusia i coś mnie tak kilka cm pod pepkiem z lewej strony i później jeszcze dwa razy.
A tak swoją drogą to czytacie porady belly codzienne? Dzisiaj jest żeby mówić do brzucha ale mi to wogóle nie wychodzi. A Wam jak idzie?Lanusia93, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJus to fajnie ze malenstwo kopie
Ja mowie do brzuszka, praktycznie codziennie, rano jak wstaje pozniej tez cos.. Nawet spiewalam, ale to razem z krajewskim ta cudna kolysanke
Wlasnie moj wrocil z pracy i powiedzial, ze zacznie czytac bajki NatanielowiLanusia93, Jus1985 lubią tę wiadomość
-
Jus1985, to ja mam jakieś inne porady. Myślałam, że wszystkie mamy tą samą tego samego dnia. Ja mam o skurczach łydek
A ja wręcz przeciwnie, czułam się świetnie na dworze i kombinuję gdzie by tu wyskoczyć, bo P. skończy pracę pewnie około 18, będzie już po ładnej pogodzie, a w weekend ma być pochmurno.
Co do brzuszka... Mówię więcej niż wcześniej, stało się to automatyczne, kilka razy dziennie coś do niego powiem, ale jest to zaledwie kilka zdań, np. "teraz, synku zjemy śniadanie. Jakby cię nie było to mama by jeszcze spała i piła tylko kawkę po przebudzeniu" albo mówię mu, że idziemy na spacer. Wypożyczyłam też z biblioteki książkę z baśniami, dotychczas przeczytałam mu ze 3 baśnie, bo skoro nie potrafię do niego mówić to chyba mu obojętne czy słucha mojej gadaniny czy bajkiJus1985, celia lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
Jus1985, ja to śpiewać na pewno nie będę
Dla dziecka to podobno bez znaczenia jaki mamy głos i jemu nie przeszkadza kiedy fałszujemy, ale myślę, że sąsiedzi i rodzina mieliby obiekcje.. Mój P. nam czasem śpiewa kołysanki jak nabroi albo popije, powinno małemu wystarczyć
To nie mów do niego, nie zmuszaj się, bo on to wyczuje, a powinno to być spontaniczne, zabarwione emocjonalnie. Może lepiej czytajmy zanim nauczymy się pojmować dzieci jako osobne istotki
Jus1985 lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
A ja już zaczynam powoli kombinować co by tu zrobić żeby sobie za tydzień na połówkowe pójść...
Mój lekarz nie miałby nic przeciwko, a powód bym podała, że w następny piątek (28.03) mam 4D w Łodzi (niestety ściema) i tylko ten 21.03 mi pasuje
I chyba tak zrobię, bo dziecka już taaak dawno nie widziałam. To będzie 20t5d, więc w porządku
Kajoni, Jus1985 lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
-
Jus, ja mam porade o tym zeby zmienic ubrania na ciazowe bo brzuch sie robi wiekszy heh, wiec kazda z nas ma cos innego. ja pomimo tego, ze na forum jestem codziennie, choc czasem tylko czytam a nie pisze, to nie zawsze wchodze na ta strone glowna, tylko wlasnie od razu na forum
-
Kajoni wrote:Jus, ja mam porade o tym zeby zmienic ubrania na ciazowe bo brzuch sie robi wiekszy heh, wiec kazda z nas ma cos innego. ja pomimo tego, ze na forum jestem codziennie, choc czasem tylko czytam a nie pisze, to nie zawsze wchodze na ta strone glowna, tylko wlasnie od razu na forum
-
Jus1985 wrote:To do mnie porada? No ja jeszcze mieszcze sie w swoje. Dużo bluzek mam jakby ciazowych. Jakies 2 lata temu duzo modnych takich bylo, sukienki normalnie nosze ale tylko te luzne, w spodniach mam taka gumke dla ciezarnych (ale raczej nie zakladam) a tak to getry - przystosowane dla ciezarnych
nie, nie do Ciebie porada, tylko dzisiejsza MOJA. Nie wiem jak wgladasz, zeby Ci pisac, ze musisz zaczac nosic ciazowe ciuszkii napisalam swoja, zeby pokazac ze kazda z nas ma inna porade. A pytalas czy czytamy codzinnie porady, to napisalam, ze ja nie codziennie wchodze na strone glowna, wiec czasem ich nie widze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 14:51
Jus1985 lubi tę wiadomość