X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bylam na spacerze a pozniej poszlam do meza na dzialke troche tam podczytywalam co pisalyscie ale w sloncu nie wiele widac na telefonie :-( ogolnie spacer z przygoda bo o maly wlos moj siostrzeniec by sie zgubil :-( w ulamku sekundy siostra go stracila z oczu a on wszedl do domu handlowgo na szczescie stal za drzwiami i jak sie otworzyly to siostra go zobaczyla.. moja siostra tak sie zestresowala ze az jej sie rece trzesly ale ze corke 18miesieczna w wozku prowadzila to 6latek jej umknal, pierwszy raz cos takiego jej sie zdarzylo..

Jus na dretwiejace lydki nie ma rady chyba z tego co pamietam to bylo tylko napisane aby podczas skurczu wyprostowac noge i palce do gory..

Lanusia ja tez zawsze dzien zaczynam od kawy bo boje sie ze jak nie wypije to mnie bol glowy zlapie.. wle ja pije taka lure z plaskiej lyzeczki rozpusczalnej kawy i pol kubka mleka chyba nie szkodze co?

Magda co do l4 to w ogole jakas porazka ze bierze kase za nie.. ale zgadzam sie z dziewczynami ze kazdy lekarz moze wystawic zwolnienie, ja pamietam jak w grudniu zle sie czulam mialam mdlosci i bolala mnie glowa a to bylo tydzien prze wizyta u gina (na ktorej planowalam wziac zwolnienie ciazowe) wiec poszlam do lekarza rodzinnego i powiedzialam ze chce l4 i jeszcze sama wyszla z inicjatywa ze nasciemnia w karcie ze jestem chora bo powiedzialam ze nie chce ciazowego z kategoria b bo w pracy ikt nie wie :-) spoko babka byla!

Co do spania to u nas lozko stoi na srodku wiec zadne z nas nie spi od sciany ;-) ale mimo szerokiego lozka moj maz czesto spi prawie na mnie :P czesto go w nocy popycham a on sie rano tlumaczy ze potrzebuje bliskosci haha

Dzis na obiad kupilam pstragi :-) chwilke poleze i wstaje piec ziemniaczki na maselku mm :-)

Bea_tina, celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka:) wrote:
    Witam dziewczyny połówkowo... :) jeszcze tylko drugie tyle przede mna :) 3 dni mnie nie bylo a tu tyle stron naskrobałście. Kiedy ja to nadrobie? :) W koncu mam roche czasu. Przez 3 dni biegalysmy z mama na zakupy bo dzis pojechala do Austri do taty (on tam pracuje) wiec bylo troche spraw do pozalatwiania :) a teraz ide babeczki robic bo mam zachcianke :) nadrobie Was wieczorem i sie odezwe. Miłego dnia <3

Gratuluje :-) druga poloweczka :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila no to siostra przezyla stres.. Wyobrazam sobie ten strach..
    Fajnie ze sobie na dzialce odpoczelas, swietna sprawa miec swoj ogrodek albo dzialke :)

My wlasnie zjedlismy obiad i niedlugo wychodzimy. Do kosciola chce podjechac pomodlic sie i do sklepu z zabawkami sobie poogladac, odstresowac sie..

Na skurcze lydek nie wiem, nie mialam daaawno. Kiedys czytalam ze dobrze polozyc moge na kafelkach, zeby na czyms bardzo zimnym

• Sylka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus może spróbuj położyć się z uniesionymi nogami do góry?! Ja tak robię jak mnie bolą bądź drętwieją... Opieram dosyć wysoko o ścianę i leżę 15 minut... Mi pomaga... :)

Jus1985 lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus a zazywasz magnez?
    swoj ogrodek to wygoda:)
    ja zjadlamobiadek, czekam az moj M wroci z pracy i znowu jakis spacerek :D

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam dretwienie nogi, ale jak zaczelam lykac prenatal to mi przeszlo.
    wlasnie wrocilam z pracy, nie chce mi sie jesc obiadu, popijam soczek jablkowo marchewkowy. nie polecam :D przynajmniej tego co ja mam, taki duzy, 5cio litrowy karton z kranikiem. to sok bez dodatkow, bez cukru, niczego. niby zdrowy ale srednio smakuje ;)

relgi09k4o218c6j.png
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja własnie skończyłam babeczki. Aż sie pochwalę, bo piękne mi wyszły :)

hwg9b6.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 17:58

pekinka82, Ruda27, Bea_tina, Camille87, Kajoni, Magda2013, mala_mi, Niebieska, positive, Jus1985, celia, szczessciara, Lanusia93 lubią tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka :) są cudne :) Zrobiłaś mi teraz apetytu na słodkości :)

Kasieńka:) lubi tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, nie masz litości.... Ślinka mi leci po kolana :D

Kasieńka:) lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam to samo pisac co Sylka - nie masz litosci Kasia ;-)
    Babeczki sliczne i pewnie smakuja tak jak wygladaja :D

A ja zjadlam calego polkilowego pstraga :P pekne zaraz ;-)

pekinka82, Kasieńka:) lubią tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babeczki super :) ja tez takie czasem robie, choc czesciej muffinki. jutro chyba bede piekla murzynka, bo mam smak :) dzis mnie wzielo na frytki, ale takie z piekarnika, to mezus sie zebralb i pojechal mi do sklepu po fryteczki i wlasnie zjadlam. Do tego mezus zjadl salatke gyros wiec kolaja super :)
    ehh jutro musze isc na zajecia ;(

relgi09k4o218c6j.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni ale mnie rozbawiłaś :) Mi też cały dzień po głowie chodzą frytki. Czekałam za mężem, aż wróci z pracy i zaraz robimy nalot na sklep hehehehe :)

Kajoni lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy zaczyna się 5 miesiąc ciąży??? 17+1 czy 18+1?

celia lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka wrote:
    Dziewczyny kiedy zaczyna się 5 miesiąc ciąży??? 17+1 czy 18+1?
    chyba 17+1, to jest 18 tydzien :)

relgi09k4o218c6j.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia wlasnie dlatego ze nie jesz rano jestes glodna potem w ciagu dnia. Sniadanie daje ci energie na caly dzien. A dziecko bedzie korzystac z Twoich zapasow dopoki Ty je bedziesz miala. Ale jak nie bedziesz sie teraz zdrowo odzywiac to Tobie tez sie moga zapasy skonczyc. Wtedy beda Cie lapac skurcze lydek,moga wlosy wypadac,paznokcie sie rozwdajac i in.

A ja dzis mialam placki ziemniaczane, ale wyszly pyszne az sama sie zdziwilam.Do tego dodalam sos czosnkowy.

Kasienka zajebiste babeczki,robie identyczne zaraz wrzuce zdjecie jak mi sie uda :D
    Camille to chyba ja tylko trafiam na takich lekarzy-palantow :/

Lanusia93 lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i1gzdd.jpg

pekinka82, Kajoni, Camille87, mala_mi, Kasieńka:), Gosiaczek, Sylka, Ruda27, Niebieska, positive, celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LANUSIA, nie wypuszczaj tych myszoskoczków na wolność, bo czeka je bez wątpienia szybka śmierć! Nie poradzą sobie, przecież całe dotychczasowe życie spędziły w klatce.
    Popytaj wśród znajomych, koleżanek na studiach, sąsiadów, może ktoś by je przygarnął? Albo wystaw ogłoszenie na tablicy.pl, że oddasz zwierzaki w dobre ręce. Na pewno znajdzie się dobra dusza, która się nimi zaopiekuje.
    Proszę, nie skazuj ich na pewną śmierć...

Magda2013, celia, Lanusia93 lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dretwienie konczyn nie wiem co moze pomoc....na skurcze lydek to wiem ze magnez,pomidory albo sok pomidorowy,orzechy.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka i Magda, to zdjęcie Waszych babeczek spowodowało u mnie silny ślinotok :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 20:45

Kasieńka:), Magda2013, Jus1985, celia lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • Kasieńka:) Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2013 osz Ty! masz z babeczki z truskawkami :( ja u mnie nigdzie nie mogłam dostac truskawek i nie mogłam tego przezyc :( Ale jak tylko je gdzies dorwe to zrobie jeszcze raz :)

Magda2013, mala_mi lubią tę wiadomość

km5skrhmrg59zoqt.png
    2nn3skjotohf1cr5.png
‹‹ 584 585 586 587 588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ