Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
mika1987 wrote:
dziewczyny troche mi przykro z roznych powodow i narazie znikam..ale i tak pewnie nie zauwazycie tego postu.pa
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
Witajcie kochane
Odebrałam wypis ze szpitala, wszystko pięknie, ale białko nadal mam- 16mg/dl.
Wymiary:
BPD 18t5d
HC 19t4d
AC 20t0d
FL 20t0d
Pępowina trzynaczyniowa, serce czterojamowe, móżdżek 20 mm, komora boczna 5,3 mm, fałd karku 4,3 mm.
I znowu nie ma centymetrów
Uff. To całe AFI mam 14 cm.
"Jeśli wód płodowych jest zbyt mało (AFI<8cm) rozpoznaje się tzw. małowodzie. Gdy natomiast płynu owodniowego jest za dużo (AFI>20-22cm) mamy do czynienia z wielowodziem."
Zaraz Was poczytam, tylko skoczę do sklepu po doładowanie do internetu.
Ale mała szaleje dzisiaj, chyba pcha nogi między jakieś narządy, bo ciągle pobolewa mnie w miejscu gdzie ona aktualnie się ruszamala_mi, amela, positive, Camille87, Jus1985, Madzikovy, Sylka lubią tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.20143700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.20163650 g, 55 cm
-
Magda najlepszego Rybko
Mika nie smuć się i nie uciekaj, tutaj tak szybko nowe posty wchodzą, że naprawdę trudno nadążyć. Ja już nie zwracam uwagi czy ktoś odpisze od razu, jak nie, to ponowię pytanie
Administratorem naszej tajnej grupy na fejsie jest Aggie. Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek, zaakceptuj i na priv podam ci swoje dane, a potem zgłosimy Cię do AggieBrzmi strasznie skomplikowanie, ale nie jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 11:26
amela, mala_mi, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Lanusia a ja nie mam nic takiego jak AFI , mam inne różne symbole ale tego nie mam ;/ a teraz doczytałam coś takiego, płyn owodniowy:w normie to chodzi o to ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 11:29
Lanusia93 lubi tę wiadomość
amela wrote:witam
Celia a powiedz na kiedy się zapisałaś do szkoły rodzenia bo podobno kurs trwa 5 tygodni i nie wiem kiedy się zapisać i jakie są teraz terminy ?
A co do tatusiowych córeczek to jak najbardziej mój mąż jest zachwycony
Amela ja się już zapisałam na maj raz w tygodniu. Czytałam, że potem bywają problemy z dostępnymi terminami. Chociaż właściwie trudno mi uwierzyć, bo szkół przy szpitalu na żelaznej jest dużo. Wrzuć w google żelazna szkoły rodzenia i tam znajdziesz ich listę. Terminy są na każdej stronie poszczególnej szkołyamela lubi tę wiadomość
-
Magda, 100 lat!
zdrówka i spełnienia marzeń
Mika, tu nie piaskownica, nie ma powodu, by się obrażać... Dziewczyny mają swój kącik na fb, ale np.ja nie mam konta i dlatego nie mogę do nich dołączyć, ale nie mam do nikogo o to żalu...
Lanusia, jaką podjęłaś decyzję odnośnie myszoskoczków? Oddaj je komuś, pls
Jutro mam wizytę u dr. Obym też wróciła z dobrymi wiadomościami. Malutka kopie już dość wyraźnie
celia, amela, Camille87, Lanusia93, Kajoni, Sylka, Ruda27 lubią tę wiadomość
-
mala_mi wrote:
Jutro mam wizytę u dr. Obym też wróciła z dobrymi wiadomościami. Malutka kopie już dość wyraźnie
Mala_mi a to połówkowe będą czy taka zwykła wizyta? Trzymam kciuki
A moja pukała w poniedziałek, a teraz jej się odechciałoEhhhh ....
mala_mi lubi tę wiadomość
-
Połówkowe w przychodni prenatalnej mam dopiero 1 kwietnia. Jutro idę do mojego gina, ale on też zawsze dokładnie ogląda malucha, więc liczę, że mi powie że wszystko w porządku i że wszystkie wymiary w normie.
Dziewczyny, teraz nam już niemal z górki poleci
A co do szkoły rodzenia: w Katowicach jest jedna bezpłatna (finansowana z NFZ), w Feminie na ul. Kłodnickiej. Może komuś się przyda ta informacjaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 11:41
celia lubi tę wiadomość
-
amela wrote:mała mi powodzenia jutro
Celia aha bo to w kilku dzielnicach działają te szkoły w ramach żelaznej ?
Tak, możesz sobie wybrać najbliższą miejsca zamieszkania albo po prostu termin, który najbardziej Ci odpowiadaSpójrz sobie tylko na stronę szpitala, żeby na pewno szkoła była z zofii
amela lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
celia wrote:Tak, możesz sobie wybrać najbliższą miejsca zamieszkania albo po prostu termin, który najbardziej Ci odpowiada
Spójrz sobie tylko na stronę szpitala, żeby na pewno szkoła była z zofii
Kasieńka dużo zdrówka dla Was !
Ja uciekam bo nie rusze się dziś a mam tyle sprzatania!!
Do później
celia, Kasieńka:) lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
-
Magda2013 wrote:Dziewczyny mam pytanie.
Czy do dentysty trzeba wziasc karte ciazy ??
Mika zauważyła Twòj post i ciekawa jestem czemu Ci smutno? Czujesz sie zaniedbywana na forum?
Magda 100lat tylko nie wiem o ktòrą Magde chodzi, prosze sie ujawnic
Celia wiesz moze ile kosztuje szkoła rodzenia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 11:54