Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Moni& wrote:Macca, na ostatniej wizycie lekarz powiedział, że prawdopodobnie chłopiec, ale mam sie jeszcze nie nastawiac. Zreszta sam stwierdził, że maluszek taki ruchliwy i mógł pomylic jego genitalia z pepowina:P Dlatego czekam niecierpliwie na jutro, bo jutro mam nadzieje dowiem sie juz na 100%
ja tez kawy nie piłam w zasadzie od początku ciąży, pije inke codziennie i to mi wystarczaMacca, ładne imie dla córeczki wybrałas:)
Moni&, to oby już nie było niespodzianek w kwestii płci - no, chyba że wolelibyście dziewczynkę?
Ja na przedostatniej wizycie miałam powiedziane, ze na 90% będzie dziewczynka, choć lekarz zastrzegał żebym się nie nastawiała... Ale gdzie tam, wczoraj od progu w rozmowie z nim powtarzałam "ona". Widziałam, że się lekko zestresował, że może ostatnio jednak się pomylił i od razu mnie na USG poprosił, żeby się upewnić kogo tam goszczę pod serduchem. Aż było widać, że mu ulżyło, i że dalej jest dziewczynka.
Mnie naprawdę zależy tylko na tym, żeby dzieciątko było zdrowe, ale gdzieś tam w momencie gdy się słyszy, ze to chłopiec czy dziewczynka to jakoś się człowiek tak przyzwyczaja. Wy też tak macie?
Do do imienia, mój mąż takie wybrał. Miała być Emma - jego ulubione, ale tak nie bardzo nam do nazwiska pasuje to imię. A szkoda,bo mnie też się podoba...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 08:07
Moni&, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMacca Emily bardzo ladnie
Ja czulam od pcozatku ze bedzie chlopczyk, nie to ze chcialam akurat synka, ale to czulam po prostu
Mi tez to obojetne bylo, byle zdrowe wiadomo.. Moj maz nastawial sie na chlopaka no i maMacca, Moni&, celia lubią tę wiadomość
-
Nam jest wszystko jedne, ważne, żeby dzieciątko było zdrowe. I z chłopca i z dziewczynki bedziemy sie tak samo cieszyc
Ale chciałabym juz zwracac sie bardziej osobowo do tego małego Ktosia
Chłopczyk-Kacper, a dziewczynka Wiktoria albo Liliana to sie bedziemy zastanawiac ewentualnie:P Człowiek sie przyzwyczaja, dlatego wolałam sie faktycznie nie nastawiac po ostatniej wizycie i zawsze mówie On albo Ona, bede sie jutro cieszyc z kazdej nowiny, ale najwazniejsza bedzie, żeby z dzidzia było wszystko ok.
Ja tak jak Ty, Daria, od początku czułam, że bedzie chłopak, ale teraz to juz sama nie wiem, mam tak mieszane przeczuciaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 08:13
Ruda27, Macca, celia lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Ruda, a wiesz, że ja też myślałam cały czas, że chłopak będzie u mnie? W sklepach podświadomie tylko na ubrania chłopięce spoglądałam, a tu nici z mojej intuicji
. Oj, żebym tylko nie wykrakała bo jeszcze się okaże, że moja córcia to jakiś łobuz z kucykami będzie
Moni&, Ruda27, Jus1985 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonis ale dobrze ze masz takie podjescie i nie ejstes nastawiona na kogos konretnie, bo wtedy moze byc male rozczarowanie..
Ja od poczatku wiedzialam ze to synek, jak bylam w 6 tyg u lekarza wyszlismy to mowilam ONmimo ze nie zwracalam na to uwagi to byl ON po prostu
i w 12 tygodniu jak szukalismy plci na usg, lekarz nic nie widzial i jakas taka dziwna sie czulam, ze jednak corka?! A po paru minutach pojawil sie pisiorek
ale z corki bylabym wiadomo przeszczesliwa, zawsze chcialam miec taka wiez z corka jak przyjaciolka
Moni&, Camille87, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMacca wrote:Ruda, a wiesz, że ja też myślałam cały czas, że chłopak będzie u mnie? W sklepach podświadomie tylko na ubrania chłopięce spoglądałam, a tu nici z mojej intuicji
. Oj, żebym tylko nie wykrakała bo jeszcze się okaże, że moja córcia to jakiś łobuz z kucykami będzie
Macca nie no masz jasne potwierdzenie nie?chociaz to roznie bywa az do porodu
Zdjecie mialas na fb wstawicMoni&, Macca, celia lubią tę wiadomość
-
Daria dzięki za pamięć. U mnie tak sobie. Ostatnio nie chce mi się nic, nawet pisać.
czekam bo teraz w każdej chwili mają dzwonić z ostatecznymi wynikami amnio, być może stąd ten humorek.
Ostatnio kłócę się z meżem, córką ogólnie wszyscy i wszystko mi na nerwy działa
A poza tym myślałam że teraz w drugiej ciąży to już o tym czasie będę czuła konkretne ruchy a tu dooopaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 08:25
-
Ale mnie wrobiłyście dziewczyny
Przez jakiś czas poprowadzę ale nie wiem, czy mi się nie znudzi
Wstawiłam poprawki
Camille87 - 26 lat, Szczytno, 2 cykl - 29.07 SYN
Kasieńka:) - 20 lat, Limanowa, 3 cykl - 01.08
Lanusia93 - 20 lat, Łowicz, 4 cykl - 01.08 CÓRKA
Ruda27 - 28 lat, Śląsk, 4 cykl - 31.07 SYN
Amela - 28 lat, Warszawa, 3 cykl - 03.08 CÓRKA
Magda2013 - 32 lata, Bydgoszcz, 2 cykl - 3.08 CÓRKA
Madzikovy - 26 lat, Szczecin, 3 cykl - 4.08 CÓRKA
OlaMnaola - 6.08
Jamila - 7.08
Kajoni - 24 lata, Kraków, 1 cykl - 5.08 SYN
Moni& - 23 lata, Tarnowskie Góry, 1 cykl - 9.08
Diablo - okolice Gniezna - 10.08
Domi IRL - 10.08
MMA - 10.08
Niebieska - 28 lat, Wrocław, 5 cykl - 10.08
Kada24 - 25 lat, Mikołów, Emilka 4latka, 3 cykl - 12.08 SYN
Macca – 33 lata, Frankfurt am Main, 12 cykl - 12.08 CÓRKA
Nezumi - 13.08
Pekinka82 - 31/32 lat, okolice Łodzi, 12 cykl - 13.08
marderkowa - 28 lat, Szczecin, 2 cykl - 15.08
Positive - 32 lata, lubuskie, Amelia 7lat, 15 cykl - 14.08
Celia – 32/33 lata, Warszawa, 12 cykl (7cs po poronieniu) – 15.08 CÓRKA
seneka - 15.08
Jus1985 - 28 lat, Siedlce, 5 cykl, 18.08
Quendi - 30 lat, Warszawa, 2 cykl - 18.08 (wg.usg 22.08)
Paulia87 - 26 lat, Łódź, 4 cykl - 18.08 CÓRKA
mala_mi - 36 lat, Katowice, 3 cykl (1cs po poronieniu) - 19.08 CÓRKA
Ninkapa - 28/29 lat, UK, Jakub 5 lat i Maksymilian 3 lata, 4 cykl - 19.08
Aggie - 26 lat, UK, 30 cykl - 20.08
_Cleo_ - 21.08
Mika 28 - 28 lat, okolice Poznania, Natalka 5lat - 22.08
Mika1987- 26lat, Miedzyrzecz, 2 cykl-23:08 CORKA
Sylka - 26 lat, Voss/Norwegia, 3 cykl - 24.08
Mila - 33 lata, Katowice, Milenka 7lat, 7 cykl - 27.08 SYN
Gosiaczek - 29 lat, Sosnowiec,5 cykl (1 cykl po poronieniu) - 27.08 SYN
Nadia - 33 lata, Gdańsk, 30.08 CÓRKA
Aicha -
Jaszczurka-Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 09:53
Camille87, Jus1985, Macca lubią tę wiadomość
-
No to widac, że nasza kobieca intuicja zawodzi czasami
Właśnie dlatego wolałam sie nie przyzwyczajac to mysli, że na pewno chłopczyk bo potem trudno byłoby sie przestawic
Przeszcześliwe to juz jestesmy , bo nosimy najwieksze szczeście pod serduszkiem
Mila te nasze hormony szaleja, ja mam czasem ochote pokłócic sie z wszytskimi domownikami, zamknac sie w pokoju i nie odzywac caly dzien, moze i dłużej. Ale nic nie poradzimy, musimy przetrwac.
A mój M sie cieszy bo jutro pierwszy raz zobaczy nasze malenstwo na usgWiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 08:28
MILA, Ruda27, Macca, celia, Sylka, positive lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Czesc dziewczyny a umnie brzuszek twardnieje przewaznie w nocy jak leze na lewym boku nie wiem dlaczego... Powodzenia na dzisiejszych oolowkowych ja mam dopiero w przyszlym tyg ale jestem zniecierpliwiona dobrze ze z samego ranca to znaczy na 9.50 ...
Jejku ja ja wam zazdroszcze poznania plci tez juz chcialabym wiedziec zeby zaczac wszystkokompletowac choc dla chlopca wszystko mam a dla dziewczynki mamy dostac ale ja czuje chlopca choc te ruchy sa delikatne jak na dziewczynke nie chce miec nadzieji bo wole myslec ze jest chlopiec i sie milo rozczarowac...no nic uciekam szykowac sniadanko moim chlopcom bede pozniej choc znaac was dziewczyny to tyle napiszecie ze pol h bede was nadrabiala.....Niebieska, MILA, Ruda27, Jus1985, Macca, Sylka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMila pewnie masz zly okres, moze pogoda plus dochodza hormony to tak sie dzieje,.
Napewno wyniki beda dobre, w koncu juz sie potwierdzilo ze synek jest zdrowy
Ruchy napewno niedlugo poczujesz, pewnie juz na dniach beda wyrazniejszeMILA, celia lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki, przepraszam ale Was ostatnio zaniedbałam, ale miałam strasznie dużo spraw na głowie ze sprzedażą mieszkania itd i kompletnie nie miałam czasu żeby do Was zajrzeć, ale dziś mam zamiar Was nadrobić, tylko zjem śniadanko, :*
MILA, Niebieska, Camille87, Kajoni, Sylka lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualny
-
Amela smacznego:)
Mila, pogoda robi swoje, maluszki tez są leniwe, poczekaj az zrobi sie cieplej to i maluszek sie ożywi:) Nie wiem czy każda kobieta czuje wczesniej ruchy w kolejnej ciąży, może po prostu musisz odczekac jeszcze jakis tydzien i ruchy beda wyraźniejsze?Ja jeszcze nie czuje bardzo regularnych ruchów, jednego dnia są mocniejsze, wyraźniejsze, nastepnego znowu rzadsze. W piatek i sobote jak była ładna pogoda to mój maluszek tak sie rzucał, co chwile dawał o sobie znac a teraz jak pada juz 3 dzien to jest spokojniejszy.
MILA, amela, celia lubią tę wiadomość
Monis
[/link]