X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela smacznego :)

U mnie ruchy sa juz w miare regularne :) nie sa mega mocne, ale wyczuwalne. Nawet jak stoje czy chodze to czuje jak puka :) dzisiaj rano to krecil sie bardzo haha jakies mega wygibasy musial robic :D

Moni& lubi tę wiadomość

• Paulia87 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki:( Wstałam z humorem do doopy tzn... siedzę i płaczę śniło mi się ze spotkałam cygankę ona rozmawiała przez tel wróżyła i jak przestałą rozmawiać to szłyśmy równolegle i ja do niej się skierowałam z pytaniem jestem we 20 tyg ciąży a ona do mnie jesteś pewna że serce dziecka bije? Bo ja nie jestem:( i się obudziłam sprawdzałam w senniku i chyba był to mój błąd bo tam jest napisane że jak śni się cyganka i wróży bezpłatnie to że sen proroczy....:(:(:(:(:(

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia az mnie ciarki przeszly, nie wierz w to!!
    Teraz bedziesz sie stresowala.. czujesz przeciez jak coreczka kopie nie? Nie mam co sie martwic.. Jutro masz wizyte?

Camille87, Paulia87 lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia, my teraz mamy rózne sny, ale napewno nie sa to sny prorocze! Twój sen odzwierciedla Twój strach, wiele przeszłaś, kochasz swoje dzieciątko i boisz sie, żeby mu sie nic nie stało. A senników nie czytaj bo tam bzdury wypisuja, mnie juz sie tyle snów miało sprawdzic po wyczytaniu interpretacji sennika i co? i nic. kochana najgorszy okres minął, teraz ciesz sie ciążą bo jeszcze połóweczka i utulisz swoje malenstwo! wiem, że takie sny trudno wymazac z pamieci, ale niestety bedziemy miały jeszcze wiele złych i dobrych snów, snów niemalże na jawie i nic na to nie poradzimy. Kochana, Twoje malenstwo kopie, a to najlepszy dowód na to, że wszystko jest w porządku:* <3

Camille87, Paulia87, Ruda27, Jus1985, celia, Sylka lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia nke wierz w senniki i inne pierdoly! Ten sen byl wynikiem tylko inwylaczniw Twoich obaw o dzidziusia! Na pewno wszystko jest dobrze!! <3
    Mi ostatnio sasiadka powiedziala ze jak snia sie jagody tzn ze lzy a jakos ja nie plakalam :P
    Nie wierze w to i nawet nie zagladam hehe
    A dzis mialam mega mega eroryczny sen z mezem :P oby byl proroczy!! :D

Paulia87, Ruda27, Moni&, Jus1985, positive lubią tę wiadomość

• Paulia87 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ja nie czuję takich intensywnych ruchów tylko bardziej muśnięcia głaskania bulgotanie nie czuję silnych kopniaków bądź jak Kada że się brzuch unosi.... Jutro mam połówkowe i strasznie się boję ich choć starałam się myśleć pozytywnie bo 04.03 było wszystko ok serduszko biło widzieliśmy z mężem... Ale się wystraszyłam dziewczyny aż serce mam w gardle chyba.... Do jutra do 15 chyba wykorkuje z nerw....chyba Moniś masz rację za bardzo pragnę już zobaczyć małą że aż śnią mi się głupoty....

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia nie wazne ze ruchy sa slabe, wazne ze sa i je czujesz :)
    A jutro juz zobaczysz swoj skarb! Jest wszystko dobrze, musisz w to wierzyc! :)

Paulia87, Moni&, celia lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia, to nasza podświadomośc płata nam figle, Boze, nasze mózgi to żyja swoim życiem w nocy, bo takie rzeczy co mi sie nieraz śnią to az sie dziwie. Kochana jutro zobaczysz malenstwo i sie uspokoisz, a dzis postaraj sie nie myslec o tym snie, rozumiem Cie bo ja tez pewnie bym schizowała ale najgorsze emocje są z rana, później te sny sie zacierają i juz ich tak nie pamietamy. Postaraj sie czyms zając dzis, moze umów sie z kims, z kolezanka, kims znajomym, z rodziną i nie bedziesz myslec za dużo:) Ja tez nie czuje bardzo intensywnych kopniaków, Kada to nas wszystkie przebija. Najważniejsze, że w ogóle czujesz ruchy malenstwa:)

Ruda27 lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj cieżko było ale się udało, uff

Kajoni strasznie mi przykro z powodu pieska, Wiem jak to boli kochana, ja w zeszłym roku pochowałam sunie bo kleszcz ją ugryzł, niestety zarażony babeszjozą. Trzymaj się <3 Gratuluje udanej wizyty <3 super że dzidzia pięknie rośnie <3

Kada przykro mi z powodu kradzieży !

Mika gratuluję córeczki <3

Quendi nie denerwuj się, mi też brzuch jakoś chwilowo nie rośnie, też się bałam czy wszystko ok, ale byłam na usg i dzidzia rośnie jak na drożdżach a brzuch nie :D hahah Spokojnie na pewno jest wszystko ok !!

Pekinka wiesz te brzuchy to chyba beda z każdym dniem coraz twardsze i takie nabrzmiałe, ale po jedzeniu to faktycznie jest strasznie wydęty taki !

Lanusia kochana to takie smutne co napisałaś, wierze że wszystko się u Ciebie ułoży i odezwiesz się do nas z samymi dobrymi wiadomościami, ściskam Was <3

Gosiaczek gratuluje synka :)

Ninkapa miło Cie znowu widzieć na forum :) Ciesze się że u Ciebie wszystko dobrze :)

aicha ja mam stosunkowo niskie ciśnienie ok 100/70 czy 100/60 i lekarz mówi że to dobrze, że lepiej jak jest niskie niż wysokie, także spokojnie :)

Paulia miło Cie widzieć na forum <3

Macca gratuluje udanej wizyty :)

Madzikovy tak czekałam na wiadomość od Ciebie, tak się ciesze że córcia zdrowiutka <3 gratuluje, bardzo się ciesze <3 <3 <3

jeju nadrobiłam......

Kamilka dostałas krem i jak ?
    Ja byłam w czwartek na usg na nfz i gin napisał że łożysko na tylnej ścianie nisko, bez zagrożenia łożyskiem przodującym, więc chyba się trochę podniosło.

Gosiaczek, Macca, Madzikovy lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • amela Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę <3

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny... Uspokoilam się już.... Jutro zobaczę moja rybkę kochana i będę już spokojna na amen.... A teraz poronienie w tak zaawansowanej ciąży zdarza się rzadko nie?? Ale wprowadziłam zły humor przepraszam :-(

Moni&, celia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina nie masz za co przepraszac.. Teraz mysle, ze rzadko sa straty..
    My musimy myslec tylko pozytywnie ;)

amela, Moni&, Macca lubią tę wiadomość

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Paulia to samo. Przed każdą wizytą jakieś głupoty mi się śnią, związane z dzieckiem. Po prostu intensywnie o tym myślimy i mózg płata nam figle. Ja już to olewam :)

Kajoni, Jus1985 lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinko nawet tak nie myśl ! Zobaczysz że wszystko jest w porządku a dzidzia sobie pięknie rośnie w brzuszku !! :)

Moni& lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, kochana, jakby mnie miały sie wszystkie sny sprawdzać, nawet te, które według sennika są prorocze to hoho. O niektórych rzeczach aż wstyd pisać;)

Niestety mamy tak, ze w głowie kumulują nam się nasze obawy i wszelkie troski, nawet jak w ciagu dnia staramy sie je odegnać. A do tego jakiś obejrzany film, przeczytana historia i wszystko może się zlepić w jedna senną historię.
    Ja już się przyzwyczaiłam że mam różne durne sny i na szczęście już na nie nie reaguje:)
    Dzis np mi się śniło ze bardzo krwawiłam, pewnie przez to ze ostatnio miałam dość mocny śluz i idąc to toalety zastanawiam się czy to nie plamienia przypadkiem. Ale na szczęście jak mówie na sny reaguje juz spokojniej. Myślę ze wystarczy nam nerwów jakie mamy w realnym życiu;) Odegnaj od siebie złe myśli, głupią cygankę, wlacz sobie moze jakis śmieszny film zeby się rozluźnić:)
    Polecam na zle dni "Przyjaciół"- ogladałam 1000 razy a śmieszą mnie tak samo cały czas:)))

Niebieska, Camille87, celia, positive lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak trzymaj Paula:) Jutro mają byc same dobre wiesci:D
    Obawy o nasze maluszki bedziemy miały i tak do samego konca, do czasu, az utulimy je gdy sie urodzą :) Tez mi sie wydaje, że juz w tak zaawansowanej ciąży poronienie jest rzadkościa, po 22 tc bedziemy sie obawiac juz tylko przedwczesnego porodu, ale kochane dotrwamy do sierpnia z naszymi maluchami :)

Ruda27, Nadia lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Amela, moze dzks podejde do tej apteki bo wczoraj brzydka pogoda byla i siedzialam w domu :P
    Ale smsa dostalam juz w pt wieczorem ze krem gotowy do odbioru :-)
    A Ty, odebralas?

amela lubi tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kochane, ale klepiecie. Nie wstalam jeszcze, czytam Was na tablecie i powoli cos nadrobilam, ale masa nowych wiesci.
    Madzikovy i Macca,gratuluje udanych wizyt!!! Cudnie wiedziec, ze wszystko jest w porzadku. ;)
    Gosiaczek,gratuluje synka <3
    Z tego co ja liczylam to przewazaja dziewczynki, cos 6:10, chyba ze ktos cos dopisal :)
    Niebieska, moja data porodu zmienila sie na 5.08. Jak bys chciala to popraw, a jak nie to nie ma problemu, nie tak duza roznica jest.
    Co do mezow czy partnerow, to coz, czesto tak jest. Ja w sumie nie moge narzekac, bo moj pomaga mi w sprzataniu, myciu naczyn, pranie do zawieszenia mi przynosi, jak chce to robi mi herbatke,zawsze przed spaniem mleko, a jak musze dlugo czekac na autobus to po mnie przyjezdza. Wiadomo, ze czasem sa spiecia, ale ja olewam. Tzn. Dre sie i powiem co mam powiedziec, pozniej cisza i samo jakos przechodzi.
    Ja tak jak Paula mialam robione badanie czystosci pochwy tuz przed ciaza, na szczescie nic nie wyszlo.

Niebieska, celia, Macca, Madzikovy lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z Nadja - ja juz zapomnialam ale wlasnie przypomnial mi sie sen sprzed kilku dni - snilo mi sie ze bylam z siostra w szpitalu i obie dostalysmy tabletki poronne i obie krwawilysmy :/ nie wiem skad sie takie rzeczy w glowie biora.. ale fakt faktem obie przez to przechodzilysmy.. ale powiedzialam ontym siostrze i zapomnialam bo po co to rozpamietywac..

• Paulia87 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam jesteście kochane.... :-* Całus ode mnie dla każdej... Juz mi dobrze się Uspokoilam i jutro z głową do góry pójdę ma usg polowkowe..... Ih dobrze ze Was mam bo mąż krzyczał na mnie ze panikuje jak jeb..nieta wszystko jest dobrze a ja znów panikuje i straszne mu dziecko... Ah te chłopy :-) wpłaciłam jednym i wypuścilam drugim uchem... Jakbym miała się denerwować tym co on mówi to bym Już łeb jak sklep miała...

Kajoni, Moni&, Camille87, Ruda27 lubią tę wiadomość

‹‹ 689 690 691 692 693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ