WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela smacznego :)

U mnie ruchy sa juz w miare regularne :) nie sa mega mocne, ale wyczuwalne. Nawet jak stoje czy chodze to czuje jak puka :) dzisiaj rano to krecil sie bardzo haha jakies mega wygibasy musial robic :D

Moni& lubi tę wiadomość

• Paulia87 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki:( Wstałam z humorem do doopy tzn... siedzę i płaczę śniło mi się ze spotkałam cygankę ona rozmawiała przez tel wróżyła i jak przestałą rozmawiać to szłyśmy równolegle i ja do niej się skierowałam z pytaniem jestem we 20 tyg ciąży a ona do mnie jesteś pewna że serce dziecka bije? Bo ja nie jestem:( i się obudziłam sprawdzałam w senniku i chyba był to mój błąd bo tam jest napisane że jak śni się cyganka i wróży bezpłatnie to że sen proroczy....:(:(:(:(:(

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia az mnie ciarki przeszly, nie wierz w to!!
    Teraz bedziesz sie stresowala.. czujesz przeciez jak coreczka kopie nie? Nie mam co sie martwic.. Jutro masz wizyte?

Camille87, Paulia87 lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia, my teraz mamy rózne sny, ale napewno nie sa to sny prorocze! Twój sen odzwierciedla Twój strach, wiele przeszłaś, kochasz swoje dzieciątko i boisz sie, żeby mu sie nic nie stało. A senników nie czytaj bo tam bzdury wypisuja, mnie juz sie tyle snów miało sprawdzic po wyczytaniu interpretacji sennika i co? i nic. kochana najgorszy okres minął, teraz ciesz sie ciążą bo jeszcze połóweczka i utulisz swoje malenstwo! wiem, że takie sny trudno wymazac z pamieci, ale niestety bedziemy miały jeszcze wiele złych i dobrych snów, snów niemalże na jawie i nic na to nie poradzimy. Kochana, Twoje malenstwo kopie, a to najlepszy dowód na to, że wszystko jest w porządku:* <3

Camille87, Paulia87, Ruda27, Jus1985, celia, Sylka lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia nke wierz w senniki i inne pierdoly! Ten sen byl wynikiem tylko inwylaczniw Twoich obaw o dzidziusia! Na pewno wszystko jest dobrze!! <3
    Mi ostatnio sasiadka powiedziala ze jak snia sie jagody tzn ze lzy a jakos ja nie plakalam :P
    Nie wierze w to i nawet nie zagladam hehe
    A dzis mialam mega mega eroryczny sen z mezem :P oby byl proroczy!! :D

Paulia87, Ruda27, Moni&, Jus1985, positive lubią tę wiadomość

• Paulia87 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ja nie czuję takich intensywnych ruchów tylko bardziej muśnięcia głaskania bulgotanie nie czuję silnych kopniaków bądź jak Kada że się brzuch unosi.... Jutro mam połówkowe i strasznie się boję ich choć starałam się myśleć pozytywnie bo 04.03 było wszystko ok serduszko biło widzieliśmy z mężem... Ale się wystraszyłam dziewczyny aż serce mam w gardle chyba.... Do jutra do 15 chyba wykorkuje z nerw....chyba Moniś masz rację za bardzo pragnę już zobaczyć małą że aż śnią mi się głupoty....

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia nie wazne ze ruchy sa slabe, wazne ze sa i je czujesz :)
    A jutro juz zobaczysz swoj skarb! Jest wszystko dobrze, musisz w to wierzyc! :)

Paulia87, Moni&, celia lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia, to nasza podświadomośc płata nam figle, Boze, nasze mózgi to żyja swoim życiem w nocy, bo takie rzeczy co mi sie nieraz śnią to az sie dziwie. Kochana jutro zobaczysz malenstwo i sie uspokoisz, a dzis postaraj sie nie myslec o tym snie, rozumiem Cie bo ja tez pewnie bym schizowała ale najgorsze emocje są z rana, później te sny sie zacierają i juz ich tak nie pamietamy. Postaraj sie czyms zając dzis, moze umów sie z kims, z kolezanka, kims znajomym, z rodziną i nie bedziesz myslec za dużo:) Ja tez nie czuje bardzo intensywnych kopniaków, Kada to nas wszystkie przebija. Najważniejsze, że w ogóle czujesz ruchy malenstwa:)

Ruda27 lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj cieżko było ale się udało, uff

Kajoni strasznie mi przykro z powodu pieska, Wiem jak to boli kochana, ja w zeszłym roku pochowałam sunie bo kleszcz ją ugryzł, niestety zarażony babeszjozą. Trzymaj się <3 Gratuluje udanej wizyty <3 super że dzidzia pięknie rośnie <3

Kada przykro mi z powodu kradzieży !

Mika gratuluję córeczki <3

Quendi nie denerwuj się, mi też brzuch jakoś chwilowo nie rośnie, też się bałam czy wszystko ok, ale byłam na usg i dzidzia rośnie jak na drożdżach a brzuch nie :D hahah Spokojnie na pewno jest wszystko ok !!

Pekinka wiesz te brzuchy to chyba beda z każdym dniem coraz twardsze i takie nabrzmiałe, ale po jedzeniu to faktycznie jest strasznie wydęty taki !

Lanusia kochana to takie smutne co napisałaś, wierze że wszystko się u Ciebie ułoży i odezwiesz się do nas z samymi dobrymi wiadomościami, ściskam Was <3

Gosiaczek gratuluje synka :)

Ninkapa miło Cie znowu widzieć na forum :) Ciesze się że u Ciebie wszystko dobrze :)

aicha ja mam stosunkowo niskie ciśnienie ok 100/70 czy 100/60 i lekarz mówi że to dobrze, że lepiej jak jest niskie niż wysokie, także spokojnie :)

Paulia miło Cie widzieć na forum <3

Macca gratuluje udanej wizyty :)

Madzikovy tak czekałam na wiadomość od Ciebie, tak się ciesze że córcia zdrowiutka <3 gratuluje, bardzo się ciesze <3 <3 <3

jeju nadrobiłam......

Kamilka dostałas krem i jak ?
    Ja byłam w czwartek na usg na nfz i gin napisał że łożysko na tylnej ścianie nisko, bez zagrożenia łożyskiem przodującym, więc chyba się trochę podniosło.

Gosiaczek, Macca, Madzikovy lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • amela Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulia trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę <3

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny... Uspokoilam się już.... Jutro zobaczę moja rybkę kochana i będę już spokojna na amen.... A teraz poronienie w tak zaawansowanej ciąży zdarza się rzadko nie?? Ale wprowadziłam zły humor przepraszam :-(

Moni&, celia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina nie masz za co przepraszac.. Teraz mysle, ze rzadko sa straty..
    My musimy myslec tylko pozytywnie ;)

amela, Moni&, Macca lubią tę wiadomość

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Paulia to samo. Przed każdą wizytą jakieś głupoty mi się śnią, związane z dzieckiem. Po prostu intensywnie o tym myślimy i mózg płata nam figle. Ja już to olewam :)

Kajoni, Jus1985 lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinko nawet tak nie myśl ! Zobaczysz że wszystko jest w porządku a dzidzia sobie pięknie rośnie w brzuszku !! :)

Moni& lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, kochana, jakby mnie miały sie wszystkie sny sprawdzać, nawet te, które według sennika są prorocze to hoho. O niektórych rzeczach aż wstyd pisać;)

Niestety mamy tak, ze w głowie kumulują nam się nasze obawy i wszelkie troski, nawet jak w ciagu dnia staramy sie je odegnać. A do tego jakiś obejrzany film, przeczytana historia i wszystko może się zlepić w jedna senną historię.
    Ja już się przyzwyczaiłam że mam różne durne sny i na szczęście już na nie nie reaguje:)
    Dzis np mi się śniło ze bardzo krwawiłam, pewnie przez to ze ostatnio miałam dość mocny śluz i idąc to toalety zastanawiam się czy to nie plamienia przypadkiem. Ale na szczęście jak mówie na sny reaguje juz spokojniej. Myślę ze wystarczy nam nerwów jakie mamy w realnym życiu;) Odegnaj od siebie złe myśli, głupią cygankę, wlacz sobie moze jakis śmieszny film zeby się rozluźnić:)
    Polecam na zle dni "Przyjaciół"- ogladałam 1000 razy a śmieszą mnie tak samo cały czas:)))

Niebieska, Camille87, celia, positive lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak trzymaj Paula:) Jutro mają byc same dobre wiesci:D
    Obawy o nasze maluszki bedziemy miały i tak do samego konca, do czasu, az utulimy je gdy sie urodzą :) Tez mi sie wydaje, że juz w tak zaawansowanej ciąży poronienie jest rzadkościa, po 22 tc bedziemy sie obawiac juz tylko przedwczesnego porodu, ale kochane dotrwamy do sierpnia z naszymi maluchami :)

Ruda27, Nadia lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Amela, moze dzks podejde do tej apteki bo wczoraj brzydka pogoda byla i siedzialam w domu :P
    Ale smsa dostalam juz w pt wieczorem ze krem gotowy do odbioru :-)
    A Ty, odebralas?

amela lubi tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kochane, ale klepiecie. Nie wstalam jeszcze, czytam Was na tablecie i powoli cos nadrobilam, ale masa nowych wiesci.
    Madzikovy i Macca,gratuluje udanych wizyt!!! Cudnie wiedziec, ze wszystko jest w porzadku. ;)
    Gosiaczek,gratuluje synka <3
    Z tego co ja liczylam to przewazaja dziewczynki, cos 6:10, chyba ze ktos cos dopisal :)
    Niebieska, moja data porodu zmienila sie na 5.08. Jak bys chciala to popraw, a jak nie to nie ma problemu, nie tak duza roznica jest.
    Co do mezow czy partnerow, to coz, czesto tak jest. Ja w sumie nie moge narzekac, bo moj pomaga mi w sprzataniu, myciu naczyn, pranie do zawieszenia mi przynosi, jak chce to robi mi herbatke,zawsze przed spaniem mleko, a jak musze dlugo czekac na autobus to po mnie przyjezdza. Wiadomo, ze czasem sa spiecia, ale ja olewam. Tzn. Dre sie i powiem co mam powiedziec, pozniej cisza i samo jakos przechodzi.
    Ja tak jak Paula mialam robione badanie czystosci pochwy tuz przed ciaza, na szczescie nic nie wyszlo.

Niebieska, celia, Macca, Madzikovy lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z Nadja - ja juz zapomnialam ale wlasnie przypomnial mi sie sen sprzed kilku dni - snilo mi sie ze bylam z siostra w szpitalu i obie dostalysmy tabletki poronne i obie krwawilysmy :/ nie wiem skad sie takie rzeczy w glowie biora.. ale fakt faktem obie przez to przechodzilysmy.. ale powiedzialam ontym siostrze i zapomnialam bo po co to rozpamietywac..

• Paulia87 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam jesteście kochane.... :-* Całus ode mnie dla każdej... Juz mi dobrze się Uspokoilam i jutro z głową do góry pójdę ma usg polowkowe..... Ih dobrze ze Was mam bo mąż krzyczał na mnie ze panikuje jak jeb..nieta wszystko jest dobrze a ja znów panikuje i straszne mu dziecko... Ah te chłopy :-) wpłaciłam jednym i wypuścilam drugim uchem... Jakbym miała się denerwować tym co on mówi to bym Już łeb jak sklep miała...

Kajoni, Moni&, Camille87, Ruda27 lubią tę wiadomość

‹‹ 689 690 691 692 693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ