X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika witam się i ja :)

Niebieska wielkie dzięki za dopisanie mnie do listy ;) dużo nas już tutaj, fajnie...

amelko jak się Wasza rada starszych zgodzi to możecie mnie szukać jako Dorota A.........k :)

Ciebie Moni& również witam :)

u mnie pogoda super, słoneczko świeci, dwa prania już wywiesiłam, ale nie wiem czy zdążą wyschnąć.
    Ja niestety nie czuję jeszcze ruchów maleństwa, ale fajnie się czyta Wasze opisy tych odczuć :) może u mnei jeszcze za wcześnie albo za tłusta jestem :P co prawda zaznaczyłam pewnego dnia w kalendarzu, ze poczułam, ale nie wiem czy to były ruchy i czy sie nie rąbnęłam w ocenie sytuacji heh

Kajoni lubi tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi dodam Cie do przyjaciółek i wyślij mi wiadomość ze swoimi danymi tak będzie najłatwiej :)

Dodi lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za pamięci żeby mi nie umknęło poproszę Was o odpowiedź na moje pytania, jeśli możecie ;)
    1) czy któraś z Was robiła może test potrójny i wyszło Jej np. wysokie ryzyko a przy badaniach okazało się że jednak jest ok? pytam bo ja ostatnio robiłam i ryzyko trisomii wyszło mi 1:138 (lekarz stwierdził, że wynik jest zły, ale beta nie jest wyższa niż 2,5 więc mam się nie przejmować i amnio nie robić :/), trochę się boję, ale przy prenatalnych pierwszych wszystko było ok tzn. NT 1,7, kość nosowa widoczna

2)czy prenatalne w drugim trymestrze to osobne badanie niż połówkowe? na 07.04 mam umówioną wizytę na kolejne prenatalne, ale chcę przy okazji zmienić lekarza i zastanawiam się czy będę się musiała od razu zapisać na kolejną wizytę....

przepraszam, jeśli już o tym pisałyście, ale nie jestem w stanie odszukać takich informacji i z góry dziękuję za odp. ;)

t8314.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 15:35

1995fd7a4d57bc6e.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć DODI :) Miło, że nas znalazłaś. Twój brzusio powiększa grono dziewczynek na naszym wątku :)

Odnośnie Twoich pytań, to drugie prenatalne to równocześnie badanie połówkowe. Tutaj chyba wszystkie dziewczyny, które zdecydowały się na prenatalne miały dobre wyniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 15:39

Dodi, celia lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • pekinka82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dodi :) Witamy :)

Były dziewczyny, które miały złe wyniki prenatalnych z USG... potem wszystko wyszło OK :)

Zapewne do Ciebie napiszą, by opisać jak to było :)

No to dziewczynki, wsiadam w swój wóz i zmykam .... Odezwę się później - wieczorkiem.

Całuski...

Dodi, Ruda27, Camille87, celia, Sylka, Jus1985, Kajoni lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi nasz Milusia miała podobną sytuację więc na pewno Ci odpowie na Twoje pytanie :)
    a usg prenatalne a połówkowe są nieco inne jeżeli chodzi o przezierność bo podczas usg połówkowego nie ma możliwości prawidłowo ocenić przezierności karkowej bo dziecko jest już za duże. Badane są natomiast wszystkie narządy dziecka czy prawidłowo się rozwijają i funkcjonują.

Dodi, Jus1985, Kajoni lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi to amela juz wszystko wyjasnila :)

amela, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dodi, witam Cie i ja! Niestety ja Ci nie pomoge bo tego badania nie robilam ale skoro lekarz mowi zeby nie robic dalszych badan to pewnie ma ku temu podstawy :-) skoro kosc nosowa byla i przeziernosc nie duza to powinno byc ok :-)

Ruda piekne cudenka dostalas :-) jednak nie takie zle te kolezanki ;-)

amela, Dodi lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mała :)
    hej Camille :)
    hej pekinko - trzymam &&&&&

właśnie czytałam gdzież o sytuacji Mili i wiem, że czekasz teraz kochana na wyniki (wierzę, że wszystko będzie dobrze oczywiście)
    jeśli pojawicie się dziewuszki, które miałyście taką sytuację to proszę to info ;)

czyli w zasadzie różnica polega jedynie na badaniu przezierności a reszta badania przebiega podobnie? dopytam się oczywiście lekarza jeszcze, ale chciałam wcześniej poznać Wasze zdanie. Dzięki amela :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 15:44

mala_mi, amela, Camille87, pekinka82, MILA lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka trzymamy kciuki!! Czekamy na wiesci :) oby pokazal co ma miedzy nozkami :D
    Kamila no wiesz one sa falszywe, przynajmniej wiekszosc, a u nas w zwyczaju kupowac.. Ale oczywiscie bardzo mi milo, bo widze ze prawie wszyscy sie zlozyli :)

Camille87 lubi tę wiadomość

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Dodi u mnie sytuacja byla troszke inna bo z przeziernosci wyszlo nt 2,7 mm i jak na szpilkach czekalam na wyniki z krwiktore pokazaly ze ryzyko jest male bo 1:10206 bodajze wiec sie uspokoilam w Twoim przypadku to nie wiem co poradzic i powiedziec moze powinnas zasiegnac porady innego lekarza co ale wierze ze wszystko jest ok

Dodi lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkapa wrote:
    Witaj Dodi u mnie sytuacja byla troszke inna bo z przeziernosci wyszlo nt 2,7 mm i jak na szpilkach czekalam na wyniki z krwiktore pokazaly ze ryzyko jest male bo 1:10206 bodajze wiec sie uspokoilam w Twoim przypadku to nie wiem co poradzic i powiedziec moze powinnas zasiegnac porady innego lekarza co ale wierze ze wszystko jest ok

witaj ninkapa :)

właśnie na najbliższej wizycie będę u innego lekarza niż ten, który prowadzi mnie na chwilę obecną. Póki co śmiem twierdzić, że ma lepsze podejście, jest bardziej rzeczowy i bardziej dokładny niż mój, więc mam nadzieję, że mnie uspokoi. No właśnie dziwne jest to, że wcześniej było ok.... no nic poczekam jeszcze tydzień z hakiem, ale jak tu będę zerkać to będzie mi łatwiej i nie będę się stresowała :)

amela, celia, Camille87, Kajoni lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dodi super, że jesteś z nami :D Tak właśnie podejrzałam, że też sierpnióweczka ;D Termin mamy inny, ale coś nas łączy - ja również zaskoczyłam w 7 cyklu po poronieniu :)

W kwestii pomiarów nie pomogę, póki co i dzięki Bogu, nie musiałam zgłębiać tego tematu.

Ruda cudne te rzeczy :) U mnie nie ma takiego zwyczaju niestety, raczej dopiero jak się maleństwo urodzi i jakaś delegacja odwiedza to drobiazgi kupujemy :)

mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Pekinka trzymamy kciuki!! Czekamy na wiesci :) oby pokazal co ma miedzy nozkami :D
    Kamila no wiesz one sa falszywe, przynajmniej wiekszosc, a u nas w zwyczaju kupowac.. Ale oczywiscie bardzo mi milo, bo widze ze prawie wszyscy sie zlozyli :)

Pewnie ze milo ;-) u mnie w pracy jak kolezanka zaszla w ciaze to zrzucalismy sie na lozeczko ;-)
    Ja dzis w lumpeksie dwa bodziaki takie slodkie kupilam ;-) cale 1,30zl dalam haha

mala_mi, Dodi, Ruda27, Jus1985, Kajoni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila wow na lozeczko to fajnie tak sie zlozyc :)
    To jest bardzo mile jednak :)
    Wole takie cos niz pozniej jak u Celi delegacje w domu :P

Dodi, mala_mi, celia, Camille87 lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    Hej Dodi super, że jesteś z nami :D Tak właśnie podejrzałam, że też sierpnióweczka ;D Termin mamy inny, ale coś nas łączy - ja również zaskoczyłam w 7 cyklu po poronieniu :)

W kwestii pomiarów nie pomogę, póki co i dzięki Bogu, nie musiałam zgłębiać tego tematu.

Ruda cudne te rzeczy :) U mnie nie ma takiego zwyczaju niestety, raczej dopiero jak się maleństwo urodzi i jakaś delegacja odwiedza to drobiazgi kupujemy :)

Witam Cię i tutaj :)
    życzyłabym sobie skromnie by połączyło nas coś więcej jak kolwiek to brzmi niż tylko 7 cs pp, ale np też dobre wiadomości po badaniach :P

celia lubi tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda bardzo miło ze strony Twoich koleżanek :)

Ja teraz wałkuję temat imion z mężem. Mówiłam Wam na początku, ze już mamy typy i dajemy imiona po teściach: Leon i Basia.
    Ale teraz jak już okazało się, ze to synek no to myślimy... Tym bardziej, że chcemy dać takie imię z którym nie będzie problemu ani w Polsce ani w Norwegii...
    Mamy 3 typy:
    Olav
    Alexander
    Tobias

Co o tym myślicie? :)

mala_mi, Dodi, Jus1985, celia, Kajoni lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka, z tych propozycji najładniejszy wg mnie Alexander :) Ale i Leon mi się podoba i też jest międzynarodowym imieniem, i w Norwegii nikt nie będzie miał problemów z jego wymówieniem :)

Sylka, celia lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakbym miała wybierać to też wolałabym jakąś wcześniejsza wyprawkę niż późniejsze odwiedziny delegacji :)

Sylka jeśli u nas byłby chłopiec to na bank nazywałby się Aleksander, więc to mój typ, ale reszta też ładna a imię faktycznie musicie wybrać w miarę uniwersalne w tej sytuacji :)

Sylka, celia lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie podoba Alexander :-)

Sylka lubi tę wiadomość

‹‹ 734 735 736 737 738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ