X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika witam się i ja :)

Niebieska wielkie dzięki za dopisanie mnie do listy ;) dużo nas już tutaj, fajnie...

amelko jak się Wasza rada starszych zgodzi to możecie mnie szukać jako Dorota A.........k :)

Ciebie Moni& również witam :)

u mnie pogoda super, słoneczko świeci, dwa prania już wywiesiłam, ale nie wiem czy zdążą wyschnąć.
    Ja niestety nie czuję jeszcze ruchów maleństwa, ale fajnie się czyta Wasze opisy tych odczuć :) może u mnei jeszcze za wcześnie albo za tłusta jestem :P co prawda zaznaczyłam pewnego dnia w kalendarzu, ze poczułam, ale nie wiem czy to były ruchy i czy sie nie rąbnęłam w ocenie sytuacji heh

Kajoni lubi tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi dodam Cie do przyjaciółek i wyślij mi wiadomość ze swoimi danymi tak będzie najłatwiej :)

Dodi lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za pamięci żeby mi nie umknęło poproszę Was o odpowiedź na moje pytania, jeśli możecie ;)
    1) czy któraś z Was robiła może test potrójny i wyszło Jej np. wysokie ryzyko a przy badaniach okazało się że jednak jest ok? pytam bo ja ostatnio robiłam i ryzyko trisomii wyszło mi 1:138 (lekarz stwierdził, że wynik jest zły, ale beta nie jest wyższa niż 2,5 więc mam się nie przejmować i amnio nie robić :/), trochę się boję, ale przy prenatalnych pierwszych wszystko było ok tzn. NT 1,7, kość nosowa widoczna

2)czy prenatalne w drugim trymestrze to osobne badanie niż połówkowe? na 07.04 mam umówioną wizytę na kolejne prenatalne, ale chcę przy okazji zmienić lekarza i zastanawiam się czy będę się musiała od razu zapisać na kolejną wizytę....

przepraszam, jeśli już o tym pisałyście, ale nie jestem w stanie odszukać takich informacji i z góry dziękuję za odp. ;)

t8314.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 15:35

1995fd7a4d57bc6e.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć DODI :) Miło, że nas znalazłaś. Twój brzusio powiększa grono dziewczynek na naszym wątku :)

Odnośnie Twoich pytań, to drugie prenatalne to równocześnie badanie połówkowe. Tutaj chyba wszystkie dziewczyny, które zdecydowały się na prenatalne miały dobre wyniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 15:39

Dodi, celia lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • pekinka82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dodi :) Witamy :)

Były dziewczyny, które miały złe wyniki prenatalnych z USG... potem wszystko wyszło OK :)

Zapewne do Ciebie napiszą, by opisać jak to było :)

No to dziewczynki, wsiadam w swój wóz i zmykam .... Odezwę się później - wieczorkiem.

Całuski...

Dodi, Ruda27, Camille87, celia, Sylka, Jus1985, Kajoni lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi nasz Milusia miała podobną sytuację więc na pewno Ci odpowie na Twoje pytanie :)
    a usg prenatalne a połówkowe są nieco inne jeżeli chodzi o przezierność bo podczas usg połówkowego nie ma możliwości prawidłowo ocenić przezierności karkowej bo dziecko jest już za duże. Badane są natomiast wszystkie narządy dziecka czy prawidłowo się rozwijają i funkcjonują.

Dodi, Jus1985, Kajoni lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi to amela juz wszystko wyjasnila :)

amela, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dodi, witam Cie i ja! Niestety ja Ci nie pomoge bo tego badania nie robilam ale skoro lekarz mowi zeby nie robic dalszych badan to pewnie ma ku temu podstawy :-) skoro kosc nosowa byla i przeziernosc nie duza to powinno byc ok :-)

Ruda piekne cudenka dostalas :-) jednak nie takie zle te kolezanki ;-)

amela, Dodi lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mała :)
    hej Camille :)
    hej pekinko - trzymam &&&&&

właśnie czytałam gdzież o sytuacji Mili i wiem, że czekasz teraz kochana na wyniki (wierzę, że wszystko będzie dobrze oczywiście)
    jeśli pojawicie się dziewuszki, które miałyście taką sytuację to proszę to info ;)

czyli w zasadzie różnica polega jedynie na badaniu przezierności a reszta badania przebiega podobnie? dopytam się oczywiście lekarza jeszcze, ale chciałam wcześniej poznać Wasze zdanie. Dzięki amela :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 15:44

mala_mi, amela, Camille87, pekinka82, MILA lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka trzymamy kciuki!! Czekamy na wiesci :) oby pokazal co ma miedzy nozkami :D
    Kamila no wiesz one sa falszywe, przynajmniej wiekszosc, a u nas w zwyczaju kupowac.. Ale oczywiscie bardzo mi milo, bo widze ze prawie wszyscy sie zlozyli :)

Camille87 lubi tę wiadomość

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Dodi u mnie sytuacja byla troszke inna bo z przeziernosci wyszlo nt 2,7 mm i jak na szpilkach czekalam na wyniki z krwiktore pokazaly ze ryzyko jest male bo 1:10206 bodajze wiec sie uspokoilam w Twoim przypadku to nie wiem co poradzic i powiedziec moze powinnas zasiegnac porady innego lekarza co ale wierze ze wszystko jest ok

Dodi lubi tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ninkapa wrote:
    Witaj Dodi u mnie sytuacja byla troszke inna bo z przeziernosci wyszlo nt 2,7 mm i jak na szpilkach czekalam na wyniki z krwiktore pokazaly ze ryzyko jest male bo 1:10206 bodajze wiec sie uspokoilam w Twoim przypadku to nie wiem co poradzic i powiedziec moze powinnas zasiegnac porady innego lekarza co ale wierze ze wszystko jest ok

witaj ninkapa :)

właśnie na najbliższej wizycie będę u innego lekarza niż ten, który prowadzi mnie na chwilę obecną. Póki co śmiem twierdzić, że ma lepsze podejście, jest bardziej rzeczowy i bardziej dokładny niż mój, więc mam nadzieję, że mnie uspokoi. No właśnie dziwne jest to, że wcześniej było ok.... no nic poczekam jeszcze tydzień z hakiem, ale jak tu będę zerkać to będzie mi łatwiej i nie będę się stresowała :)

amela, celia, Camille87, Kajoni lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dodi super, że jesteś z nami :D Tak właśnie podejrzałam, że też sierpnióweczka ;D Termin mamy inny, ale coś nas łączy - ja również zaskoczyłam w 7 cyklu po poronieniu :)

W kwestii pomiarów nie pomogę, póki co i dzięki Bogu, nie musiałam zgłębiać tego tematu.

Ruda cudne te rzeczy :) U mnie nie ma takiego zwyczaju niestety, raczej dopiero jak się maleństwo urodzi i jakaś delegacja odwiedza to drobiazgi kupujemy :)

mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Pekinka trzymamy kciuki!! Czekamy na wiesci :) oby pokazal co ma miedzy nozkami :D
    Kamila no wiesz one sa falszywe, przynajmniej wiekszosc, a u nas w zwyczaju kupowac.. Ale oczywiscie bardzo mi milo, bo widze ze prawie wszyscy sie zlozyli :)

Pewnie ze milo ;-) u mnie w pracy jak kolezanka zaszla w ciaze to zrzucalismy sie na lozeczko ;-)
    Ja dzis w lumpeksie dwa bodziaki takie slodkie kupilam ;-) cale 1,30zl dalam haha

mala_mi, Dodi, Ruda27, Jus1985, Kajoni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila wow na lozeczko to fajnie tak sie zlozyc :)
    To jest bardzo mile jednak :)
    Wole takie cos niz pozniej jak u Celi delegacje w domu :P

Dodi, mala_mi, celia, Camille87 lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    celia wrote:
    Hej Dodi super, że jesteś z nami :D Tak właśnie podejrzałam, że też sierpnióweczka ;D Termin mamy inny, ale coś nas łączy - ja również zaskoczyłam w 7 cyklu po poronieniu :)

W kwestii pomiarów nie pomogę, póki co i dzięki Bogu, nie musiałam zgłębiać tego tematu.

Ruda cudne te rzeczy :) U mnie nie ma takiego zwyczaju niestety, raczej dopiero jak się maleństwo urodzi i jakaś delegacja odwiedza to drobiazgi kupujemy :)

Witam Cię i tutaj :)
    życzyłabym sobie skromnie by połączyło nas coś więcej jak kolwiek to brzmi niż tylko 7 cs pp, ale np też dobre wiadomości po badaniach :P

celia lubi tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda bardzo miło ze strony Twoich koleżanek :)

Ja teraz wałkuję temat imion z mężem. Mówiłam Wam na początku, ze już mamy typy i dajemy imiona po teściach: Leon i Basia.
    Ale teraz jak już okazało się, ze to synek no to myślimy... Tym bardziej, że chcemy dać takie imię z którym nie będzie problemu ani w Polsce ani w Norwegii...
    Mamy 3 typy:
    Olav
    Alexander
    Tobias

Co o tym myślicie? :)

mala_mi, Dodi, Jus1985, celia, Kajoni lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka, z tych propozycji najładniejszy wg mnie Alexander :) Ale i Leon mi się podoba i też jest międzynarodowym imieniem, i w Norwegii nikt nie będzie miał problemów z jego wymówieniem :)

Sylka, celia lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakbym miała wybierać to też wolałabym jakąś wcześniejsza wyprawkę niż późniejsze odwiedziny delegacji :)

Sylka jeśli u nas byłby chłopiec to na bank nazywałby się Aleksander, więc to mój typ, ale reszta też ładna a imię faktycznie musicie wybrać w miarę uniwersalne w tej sytuacji :)

Sylka, celia lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie podoba Alexander :-)

Sylka lubi tę wiadomość

‹‹ 734 735 736 737 738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ