Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
mika witam się i ja
Niebieska wielkie dzięki za dopisanie mnie do listydużo nas już tutaj, fajnie...
amelko jak się Wasza rada starszych zgodzi to możecie mnie szukać jako Dorota A.........k
Ciebie Moni& również witam
u mnie pogoda super, słoneczko świeci, dwa prania już wywiesiłam, ale nie wiem czy zdążą wyschnąć.
Ja niestety nie czuję jeszcze ruchów maleństwa, ale fajnie się czyta Wasze opisy tych odczućmoże u mnei jeszcze za wcześnie albo za tłusta jestem
co prawda zaznaczyłam pewnego dnia w kalendarzu, ze poczułam, ale nie wiem czy to były ruchy i czy sie nie rąbnęłam w ocenie sytuacji heh
Kajoni lubi tę wiadomość
-
za pamięci żeby mi nie umknęło poproszę Was o odpowiedź na moje pytania, jeśli możecie
1) czy któraś z Was robiła może test potrójny i wyszło Jej np. wysokie ryzyko a przy badaniach okazało się że jednak jest ok? pytam bo ja ostatnio robiłam i ryzyko trisomii wyszło mi 1:138 (lekarz stwierdził, że wynik jest zły, ale beta nie jest wyższa niż 2,5 więc mam się nie przejmować i amnio nie robić), trochę się boję, ale przy prenatalnych pierwszych wszystko było ok tzn. NT 1,7, kość nosowa widoczna
2)czy prenatalne w drugim trymestrze to osobne badanie niż połówkowe? na 07.04 mam umówioną wizytę na kolejne prenatalne, ale chcę przy okazji zmienić lekarza i zastanawiam się czy będę się musiała od razu zapisać na kolejną wizytę....
przepraszam, jeśli już o tym pisałyście, ale nie jestem w stanie odszukać takich informacji i z góry dziękuję za odp.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 15:35
-
Cześć DODI
Miło, że nas znalazłaś. Twój brzusio powiększa grono dziewczynek na naszym wątku
Odnośnie Twoich pytań, to drugie prenatalne to równocześnie badanie połówkowe. Tutaj chyba wszystkie dziewczyny, które zdecydowały się na prenatalne miały dobre wyniki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 15:39
Dodi, celia lubią tę wiadomość
-
Hej Dodi
Witamy
Były dziewczyny, które miały złe wyniki prenatalnych z USG... potem wszystko wyszło OK
Zapewne do Ciebie napiszą, by opisać jak to było
No to dziewczynki, wsiadam w swój wóz i zmykam .... Odezwę się później - wieczorkiem.
Całuski...Dodi, Ruda27, Camille87, celia, Sylka, Jus1985, Kajoni lubią tę wiadomość
-
Dodi nasz Milusia miała podobną sytuację więc na pewno Ci odpowie na Twoje pytanie
a usg prenatalne a połówkowe są nieco inne jeżeli chodzi o przezierność bo podczas usg połówkowego nie ma możliwości prawidłowo ocenić przezierności karkowej bo dziecko jest już za duże. Badane są natomiast wszystkie narządy dziecka czy prawidłowo się rozwijają i funkcjonują.Dodi, Jus1985, Kajoni lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCzesc Dodi, witam Cie i ja! Niestety ja Ci nie pomoge bo tego badania nie robilam ale skoro lekarz mowi zeby nie robic dalszych badan to pewnie ma ku temu podstawy
skoro kosc nosowa byla i przeziernosc nie duza to powinno byc ok
Ruda piekne cudenka dostalasjednak nie takie zle te kolezanki
amela, Dodi lubią tę wiadomość
-
hej mała
hej Camille
hej pekinko - trzymam &&&&&
właśnie czytałam gdzież o sytuacji Mili i wiem, że czekasz teraz kochana na wyniki (wierzę, że wszystko będzie dobrze oczywiście)
jeśli pojawicie się dziewuszki, które miałyście taką sytuację to proszę to info
czyli w zasadzie różnica polega jedynie na badaniu przezierności a reszta badania przebiega podobnie? dopytam się oczywiście lekarza jeszcze, ale chciałam wcześniej poznać Wasze zdanie. Dzięki amelaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 15:44
mala_mi, amela, Camille87, pekinka82, MILA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPekinka trzymamy kciuki!! Czekamy na wiesci
oby pokazal co ma miedzy nozkami
Kamila no wiesz one sa falszywe, przynajmniej wiekszosc, a u nas w zwyczaju kupowac.. Ale oczywiscie bardzo mi milo, bo widze ze prawie wszyscy sie zlozyliCamille87 lubi tę wiadomość
-
Witaj Dodi u mnie sytuacja byla troszke inna bo z przeziernosci wyszlo nt 2,7 mm i jak na szpilkach czekalam na wyniki z krwiktore pokazaly ze ryzyko jest male bo 1:10206 bodajze wiec sie uspokoilam w Twoim przypadku to nie wiem co poradzic i powiedziec moze powinnas zasiegnac porady innego lekarza co ale wierze ze wszystko jest ok
Dodi lubi tę wiadomość
-
ninkapa wrote:Witaj Dodi u mnie sytuacja byla troszke inna bo z przeziernosci wyszlo nt 2,7 mm i jak na szpilkach czekalam na wyniki z krwiktore pokazaly ze ryzyko jest male bo 1:10206 bodajze wiec sie uspokoilam w Twoim przypadku to nie wiem co poradzic i powiedziec moze powinnas zasiegnac porady innego lekarza co ale wierze ze wszystko jest ok
witaj ninkapa
właśnie na najbliższej wizycie będę u innego lekarza niż ten, który prowadzi mnie na chwilę obecną. Póki co śmiem twierdzić, że ma lepsze podejście, jest bardziej rzeczowy i bardziej dokładny niż mój, więc mam nadzieję, że mnie uspokoi. No właśnie dziwne jest to, że wcześniej było ok.... no nic poczekam jeszcze tydzień z hakiem, ale jak tu będę zerkać to będzie mi łatwiej i nie będę się stresowała
amela, celia, Camille87, Kajoni lubią tę wiadomość
-
Hej Dodi super, że jesteś z nami
Tak właśnie podejrzałam, że też sierpnióweczka
Termin mamy inny, ale coś nas łączy - ja również zaskoczyłam w 7 cyklu po poronieniu
W kwestii pomiarów nie pomogę, póki co i dzięki Bogu, nie musiałam zgłębiać tego tematu.
Ruda cudne te rzeczyU mnie nie ma takiego zwyczaju niestety, raczej dopiero jak się maleństwo urodzi i jakaś delegacja odwiedza to drobiazgi kupujemy
mala_mi, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRuda27 wrote:Pekinka trzymamy kciuki!! Czekamy na wiesci
oby pokazal co ma miedzy nozkami
Kamila no wiesz one sa falszywe, przynajmniej wiekszosc, a u nas w zwyczaju kupowac.. Ale oczywiscie bardzo mi milo, bo widze ze prawie wszyscy sie zlozyli
Pewnie ze milou mnie w pracy jak kolezanka zaszla w ciaze to zrzucalismy sie na lozeczko
Ja dzis w lumpeksie dwa bodziaki takie slodkie kupilamcale 1,30zl dalam haha
mala_mi, Dodi, Ruda27, Jus1985, Kajoni lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
celia wrote:Hej Dodi super, że jesteś z nami
Tak właśnie podejrzałam, że też sierpnióweczka
Termin mamy inny, ale coś nas łączy - ja również zaskoczyłam w 7 cyklu po poronieniu
W kwestii pomiarów nie pomogę, póki co i dzięki Bogu, nie musiałam zgłębiać tego tematu.
Ruda cudne te rzeczyU mnie nie ma takiego zwyczaju niestety, raczej dopiero jak się maleństwo urodzi i jakaś delegacja odwiedza to drobiazgi kupujemy
Witam Cię i tutaj
życzyłabym sobie skromnie by połączyło nas coś więcej jak kolwiek to brzmi niż tylko 7 cs pp, ale np też dobre wiadomości po badaniach
celia lubi tę wiadomość
-
Ruda bardzo miło ze strony Twoich koleżanek
Ja teraz wałkuję temat imion z mężem. Mówiłam Wam na początku, ze już mamy typy i dajemy imiona po teściach: Leon i Basia.
Ale teraz jak już okazało się, ze to synek no to myślimy... Tym bardziej, że chcemy dać takie imię z którym nie będzie problemu ani w Polsce ani w Norwegii...
Mamy 3 typy:
Olav
Alexander
Tobias
Co o tym myślicie?
mala_mi, Dodi, Jus1985, celia, Kajoni lubią tę wiadomość
-
jakbym miała wybierać to też wolałabym jakąś wcześniejsza wyprawkę niż późniejsze odwiedziny delegacji
Sylka jeśli u nas byłby chłopiec to na bank nazywałby się Aleksander, więc to mój typ, ale reszta też ładna a imię faktycznie musicie wybrać w miarę uniwersalne w tej sytuacjiSylka, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny