X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie mam linii, jestem z natury blada i opalam się na czerwono. I szybko się przypiekam. Zapewne to nie zależy od płci, tak tylko napisałam, jak to wśród moich znajomych wyglądało :)

a mam takie pytanie. Bo strasznie mnie boli ta kość ogonowa jak siedzę, normalnie czasem nie da się wytrzymać. Wczoraj na zajęciach to już wysiedzieć nie mogłam na krześle i polazłam do domu. Mam maść chłodzącą, taką lodową na ból mięśni czy coś. Czy można? Orientujecie się? I mam nalewkę bursztynową. To czytałam, że można, bo to jest naturalny środek, ale to cholerka na spirytusie to znowu alkohol. Troszkę się niby nim wczoraj natarłam i puściło mi na jakiś czas, ale czy w ogóle można?

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni a boli Cie spojenie lonowe do tego? Czytalam ze jak to i kosc ogonowa to moze sie tam cos rozchodzic.. Dziewczyny pisaly na watku jestem w ciazy listopad.. Nie pamietam dokladnie..
    Mnie tez kosc ogonowa bardzo boli, ale wlasnie tylko jak dluzej siedze, to mysle ze to jest normalne.
    Co do masci nie wiem, ale ja bym sie bala stosowac

• ninkapa Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko w koncu przeczytalm ale i tak juz polowe zapomniam

Kada i Paula duzo zdrowka....mi na szczescie przeziebienie torszke odpuscilo choc jeszcze chodze z husteczkami....

Moni ale przezycie i najwazniejsze ze odwazylas sie wsiasc spowtorem do autka bo przelamalas ten strach i teraz powinno byc juz tylko z gorki

Powodzenia na dzisiejszych i jutrzejszych wizytach ale dokladnie nie wiem kto ma :D

co do szalu zakupowego ja takowego jeszcze nie mam ale pewnie dlatego ze to moja 3 ciaza bo w pierwszej tez chodzilam patrzylam i kupowalam a teraz wszystko na luzie i ze spokojem....

co do basenu to ja czasami chodze i jak na razie nie mam zadnej infekcji ale jesli ktos mial i jest jest na to podatny to chyba odpuscilabym sobie basen....

A co u lanusi slychac?bo widzialam ze dawala jakies komentarze na fb....?????

co do linii to ja jej nie mam i we wczesniejszych ciazach tez nie mialam i tez slyszalam o tym ze jak dziewczynka ma byc to pokazuje sie ta linia i jeszcze pepek na wierzch wychodzi choc ja mam bardzo gleboki.... hehe pewnie 3 chlopiec zamieszkuje moj brzuszek juz niedlugo sie okaze choc jestem pewna co do chlopca....

mila to spory kredyt bierzecie a co dokladnie bedzie przerabiac w domku bo juz go macie tak?

Kada co do pieska to cudny i super ze ze schroniska tylko ja nie jestem zwolenniczka trzymania psow w budzie ja cale zycie z psami wychowana najpierw w bloku a teraz mamy w pl domek i nasze przy to kanapowe sa ale kazdy postepuje wg wlasnych przekonan jest sliczna....

ja wlasnie gotuje rosolek bo moje dzieci to rosolowe sa a pozniej ide na gore poogladac tv i nacieszyc sie bloga cisza poki nie ma dzieci bo mlodego o 13 odbieram a starszak koncy o 15.15 no i znowu poniedzialek caly zajety bo pozniej maz przychodzi i idziemy na pilke synka wracamy po 19 wiec szybka kapiel polozyc maluszka no i musze czytac ksiazeczki ze starszakiem a na koniec jestem tak padnieta ze sama klade sie spac:D

Kajoni, Moni&, amela, celia, Dodi lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Myślałam ze dzis bedzie luźniej ale zaraz muszę lecieć do dziadka, potem do banku aż mi sie myślec nie chce. I chyba zdjęcia wyrzucę dopiero późnym popołudniem a i mi wstyd bo nawet nie moge was poczytać od rana, nadrobie pózniej. Trzymajcie sie bo pogoda piękna :)

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kada trzyma taka piekna psine w budzie?? A to ja za tym tez nue jestem, moim zdaniem te psy w bidach sa biedne.. :( zgadzam sie z Ninkapa..

Madzikovy z dziadkiem juz lepiej?
    Trzymaj sie Madzia!

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Zgadzam sie!!! Ona taka chuda.. Na tym zdjeciu z mezem, patyczek.. :)

Kamila, to mowisz tez masz krzywulce :P ale moje sa w kolanie, tak to brzydko wyglada.. Cala jakas jestem nieforemna..

Wiesz kiedy to zdjecie z mezem bylo zrobione? Sprawdz date dodania haha :P chyba ze trzy lata temu!
    No ja mam koslawe kolana- diagnoza ortopedy :/
    Tak ta spodnica jest cudna i sobie taka kupie na lato najwyzej w rozmiarze xxxxl :P

Kajoni jeszcze na glowe nie upadlam zeby wstawiac zdjecia na ktorych wygladam grubo wiec wiesz.. ;-)

Ruda27, Kajoni, celia, Dodi lubią tę wiadomość

• Jus1985 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam w dup....
    Juz trzeci raz pisze post i mi sie kasuje

Wiec tylko sie witam i dodam
    Amela mi sie wyprostowaly zmarszczki na pepku ;-)
    i podaje strone z zabobonami warto przeczytac tylko te co jest prawda bo reszta to bzdury
    http://dziecisawazne.pl/13-zabobonow-o-ciazy-%E2%80%93-prawda-czy-falsz/

I spadam bo zdenerwowało mnie belly ;-)
    miłego dnia u mnie piekna pogoda więc korzystam

A i mam pytanie czy też tak macie że śpi Wam się lepiej? Mi to poprostu ciężko się rano dobudzić a wieczorem koło 21 już powieki opadają

MILA, amela, celia, Dodi lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i przestancie pisać że grube jessteście zgadzam się w zupełności z Kajoni

Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Kajoni a boli Cie spojenie lonowe do tego? Czytalam ze jak to i kosc ogonowa to moze sie tam cos rozchodzic.. Dziewczyny pisaly na watku jestem w ciazy listopad.. Nie pamietam dokladnie..
    Mnie tez kosc ogonowa bardzo boli, ale wlasnie tylko jak dluzej siedze, to mysle ze to jest normalne.
    Co do masci nie wiem, ale ja bym sie bala stosowac

Spojenie łonowe mnie nie boli. A ta kość ogonowa to już od dłuższego czasu, od końca lutego, jak leżałam chora w domu to cały czas na plecach, albo siedziałam i był ten ucisk. Myślałam, że to jakieś odgniecenie, "odleżyna" czy coś takiego, ale to mi wcale nie przechodzi i na prawdę często boli jak cholera. Tej maści to też nie stosuje, bo wolę się najpierw dowiedzieć, niż na własną rękę kombinować.

Madzikovy, trzymaj się kochana! Zdrówka dla Dziadka!

Ninkapa, odpoczywaj póki możesz :D

relgi09k4o218c6j.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila to strasznie duzo kasy! My za tyle mieszkanie kupilismy :O
    W takim razie powazny remont sie szykuje ale na na koniec jakie zadowolenie :D[/QUOTE]

oj tak :-D

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria ja tez mam krzywe nogi w kolanach i blada jestem jak corka mlynarza hah:P ja to dopiero bd miala problem bo w leginsach bede zle wygladac przez krzywe nogi a w sukienkach i spodnicach niw chodze...mam jakis uraz z dziecibstwa, zle sie czuje w nich:/ noe wiem moze sie przelamie jak juz naprawde nie bede miala co na siebie wlozyc...
    a co do pepka to zrobil sie bardziej wklesly, juz nie jest gleboki jak kiedys:) a lini od pepka dalej nie mam, moze dlatego ze jestem strasznie blada:P

Kajoni, Ruda27, Jus1985 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Wiesz kiedy to zdjecie z mezem bylo zrobione? Sprawdz date dodania haha :P chyba ze trzy lata temu!
    No ja mam koslawe kolana- diagnoza ortopedy :/
    Tak ta spodnica jest cudna i sobie taka kupie na lato najwyzej w rozmiarze xxxxl :P

Kajoni jeszcze na glowe nie upadlam zeby wstawiac zdjecia na ktorych wygladam grubo wiec wiesz.. ;-)

Moja droga, jak ktoś jest na prawdę gruby to żadna pozycja czy gra świateł na zdjęciu mu nie pomogą. ewentualnie przeróbka komputerowa. Heh, normalnie, przekonać Was do czegoś to syzyfowa robota :D

Ruda27, Camille87 lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada24 wrote:
    No i mam jelitowke :-( odwodniona jestem trochę

ło matko :-P Kada pij dużo żeby sie nie odwodnić :-P

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni ja bym bala sie stosowac masc na wlasna reke, skonsultuj soe z lekarzem co do tego. moze masz jakis ucisk na nerw? albo w koncu samo przejdzie... tak jak moja kosc posladkowa bolala jak cholera az utykalam a juz nje boli:-)

Kajoni lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni raczej masci bym nie uzywala chyba ze jest na bazie ziol ale to i tak lepiej skonsultowac z lekarzem - ja w pierwszej ciazy mialam problem z bolem kolan i mi ortopeda powiedzial ze mi nic nie przepisze bo nie mozna.. co do tej nalewki to mysle ze jak raz sie natarlas to taka ilosc alkoholu nie zaszkodzi ale jak widac na dluzsza mete nie dziala a przeciez sie nie bedziesz codziennie nacierac ;-)

Mnie tez kosc ogonowa boli ale jak leze na plecach i spojenie lonowe strasznie mnie boli szczegolnie gdy z pozycji lezacej probuje wstac z lozka i spuszczam jedna noge potem druga - musze o tym ginowi jutro powiedziec...

Daria ale psina zostala wzieta zeby domu pilnowala po kradziezy.. ja nie uwazam zeby psy w budach mialy zle szczegolnie gdy buda jest super zrobiona :-) najwazniejsze aby nie na lancuchu!!!

Do Lanusi pisalam kazala was pozdrowic, u niej powoli do przodu obiecala ze jak pouklada swoje sprawy z P. to sie odezwie :-)

Kajoni, Moni&, celia lubią tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni& wrote:
    Kajoni ja bym bala sie stosowac masc na wlasna reke, skonsultuj soe z lekarzem co do tego. moze masz jakis ucisk na nerw? albo w koncu samo przejdzie... tak jak moja kosc posladkowa bolala jak cholera az utykalam a juz nje boli:-)

no tak zrobię, nie ma innego wyjścia. Wizytę mam dopiero 14 marca, ale może pójdę do rodzinnego, jak będę szła zrobić morfologię i mocz.
    Dzięki za odpowiedź dziewczyny :) :*

Moni& lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monis wiem co czujesz,, ja w leginsach zabardzo nie chodze, zle sie czuje chyba ze zaloze cos mega dlugiego na gore i najlepiej kozaczki :P spodnice i spodenki nosilam w lato jak schudlam :) i wtedy mialam gdzies poj cellulit bo juz sie troche opalilam..
    Ale teraz bedzie ciezko :(

Kamila ta spodnica z h&m jest :) mega wygodna.. Uwielbiam w lato w dlugich spodnicach chodzic, nie widac niedoskonalosci a nie jest goraco :P obym nie miala zada murzynicy to bedzie super :) reszte ukryje hahaha

Jus1985, Camille87, Kajoni, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila wiem ze moga byc fajnie budy zrobione, jednak ja tego nie lubie.. Kocham psy i wydaje mi sie ze one cierpia w budach.. Tam zimno jest, niewygodnie.. Do tego lancuchy.. Ehh

Dobrze ze u Lanusi sie powoli zaczyna ukladac, to czekamy jak do nas znowu zawita :)

• MILA Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu jak wy szybko piszecie :-P

Kajoni jeszcze nie dzwonili z wynikami :-P czekam i czekam :-P

Positive to chyba twoja córka Kade zaraziła :-)

Monia no niestety żeby coś miec to tak jak piszesz albo kuźwa bank okraść albo w lotto wygrać albo pozostaje kredyt.

Któraś tam pytała (sorki że juz nie pamietam ale tyle naklepane że pfff) czy dom jest nasz. Tak, własnie teściowa go nam darowała i teraz trzeba się za niego wziąć :-) tzn cały ocieplić, zrobić elewację, dach więc i tak bexz kredytu ani rusz :-P

JuS mi też się śpi teraz super , dzisiaj to ledwo na oczy patrzę bo mimo że spałam dobrze to chyba za krótko :-P

Kajoni, positive, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    Moja droga, jak ktoś jest na prawdę gruby to żadna pozycja czy gra świateł na zdjęciu mu nie pomogą. ewentualnie przeróbka komputerowa. Heh, normalnie, przekonać Was do czegoś to syzyfowa robota :D

Nie no photoshopa jeszcze nie potrzebuje to chyba jedyne pocieszenie hihi :D

Ruda27 lubi tę wiadomość

‹‹ 747 748 749 750 751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ