X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny po pięknym weekendzie. Niestety nie wszyscy mogli tak spacerować jak Wy! Buuu! Mój weekend w szkole był niestety na zajęciach.

Quendi powodzenia na wizycie :)

Ruda, to widzę, że l4, obijanie i bajabongo :D
    Ja chyba wezmę już od maja l4 do końca ciąży, bo to kurcze już zacznie się 7 miesiąc. I tak mega wytrzymałam porównując do moich koleżanek co poszły w 2-3-4 miesiącu ;)

Paulka, kochana, zdrowiej! Dużo zdrowej witaminy C (więcej jak cytryna) ma sok z czarnej porzeczki. Ja piję taki domowy do herbaty i nic a nic mnie nie łapie :)

Moni, ale miałaś przeżycia. Jeju. Ja zrobiłam prawko 2 lata temu i do tej pory wsiadłam może 5 razy za kierownicę, bo się boję. Wyznaję zasadę "lepiej mieć i nie potrzebować niż potrzebować a nie mieć". Jak z prezerwatywą. :]

Kada, gratuluję Lory w domku! Ja już bym chciała przygarnąć jakiegoś nowego pieska, ale nie mam odwagi jechać do schroniska. Może ktoś od nas z domu pojdzie.

Jus, ten Twój M Cię rozpieszcza. Obiadki na słoneczku, fajnie :)

Moniś, ostatnio zabrałam się przeczytanie "Misery" Kinga, koleżanka mi pożyczyła i nie mogłam dobrnąć do końca, taka męcząca ta książka. Mam nadzieję, że film lepszy. My oglądaliśmy wczoraj Ranczo i po nim ten film Sherlock.

Oj Paula, rozbawiłaś mnie! Będę od dziś dawać się głaskać menelom, a cholera dwoje dzieci u sąsiadów i ich mama są rude. Boję się! :D i zgagę miałam jak cholera :D

Mój wczoraj jak mnie smarował emulsją, to się pytał czy tyłek i da też mi rosną, skoro mi smaruje, heh, chciałabym żeby tylko brzuch i cycki :D

Mila, masz ostateczne wyniki? Bo chyba nie doczytałam jeśli napisałaś.

Kada, pij dużo! Dużo!

Ja w planach mam wyprasować ubrania, zrobić obiad - chyba zupę ogórkową i na później sałatkę owocową i może zabiorę się za zrobienie kilku kartek na Wielkanoc. :)

Uff nadrobiłam chyba troszkę.

Moni&, Ruda27, Jus1985, MILA, Sylka, celia, Dodi lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Ja mysle, ze troche mozna sie opalic. Ale zakrywac oczywiscie brzuszek.. Nie ma co przesadzac z mega opalenizna ale troszke na sloneczku jest wskazane :)

Zgadzam sie - brzuszek zaslonie :-) widzialam nie raz dziewczyny tak mofno opalone nawet brzuch! Nie wspominajac o przypdkach gdzie inteligentne mamy na solarium chodzily! o.O
    Dzieki promienion slonecznym wytwarza sie wit D :-)

Niebieska lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila to duzy kredyt, ale za to jaka potem radosc bedzie:) niestety trzeba sie zadluzyc albo w lotto wygrac zeby cos miec..
    co do wygladu to macie racje, co nam bo szczuplych biodrach bez cell jakby z maluszkiem cos bylo nie tak. lepiej sie pomeczyc a potem bedziemy sie martwic figura i doprowadzac sie do perfekcji:) ale ponarzekac musimy jak kazda kobieta :P

Kajoni, Ruda27, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej ale z Was ranne ptaszki, ja dopiero wstalam :-) do pozna buszowalam na allegro w poszukiwaniu jakiś ciuchow dla siebie na wiosne:-)

Kurcze kada wspolczuje jelitowki, zdrowka i pij dużo<3

Paulina ja pamiętam jak moja koleżanką byla okropnie przeziebiona, byla w 4 miesiącu, ale nie brala antybiotyku tylko same jakieś domowe sposoby i się udalo. Ale nie wiem jak to jest z antybiotykiem w ciąży? Zdrowka kochana<3

Dziewczyny czy zmienił Wam się juz pępek ? Bo mi trochę tak

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • positive Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny... u nas weekend nie był super moja starsza córcia dostała jelitówki i tak dwa dni z życia wyjęte... mam nadzieję że nas ominie ta cholera...

dobra idę was nadrabiać...

MILA lubi tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela mi sie pepek rozciagnal i jest duzo plytszy a jak delikatnie nacisne brzuch wokol pepka to ten wychodzi na wierzch :-)

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apel do tych wszystkich "grubych"

Kochane! Nie jesteście grube! Jesteście w ciąży!
    Macie kochanych (czasem mniej, bo macie ochotę nimi wytrzeć podłogę, ale to się zdarza) mężów, narzeczonych, partnerów, którzy wybrali właśnie Was, a nie inne kobiety! Jasne, że jest masa szczuplejszych, wyższych i "ładniejszych" (bo to kwestia gustu) kobiet, ale jest też masa grubszych, niższych, brzydszych i z gorszym charakterem. A Oni wybrali Was (nas), chcą z nami spędzić swoje życie, kochają nas, a na dowód swojej miłości nosimy w sobie ich potomków i potomkinie. I każdy dodatkowy kilogram to normalna sprawa. 50-60-70-80 kg w ciąży, to całkiem normalna sprawa. Nie ważymy po 100kg przed ciążą, nie siedzimy cały dzień na kanapie przed tv, nie obżeramy się tylko fastfoodami, słodyczami i innymi syfami. Dbamy o siebie i nasze maleństwa, a przytycie w ciąży to sprawa normalna, naturalna. A cellulit i rozstępy, no cóż, efekt uboczny i to nie tylko kobiet w ciąży. Ja nabawiłam się rozstępów na udach, ale jak szybko SCHUDŁAM, po operacji na kręgosłup. W 3 tygodnie z 50kg zeszłam na 42 i co dziwne, jadłam same niezdrowe rzeczy. Także dziewczyny, głowy do góry, cycki do przodu i bez takich mi tu, żeście grube!!!

Moni&, Ruda27, Jus1985, Niebieska, MILA, positive, celia, Dodi lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni Twoja wypowiedzia chyba wszystkie nas podnioslas na duchu:) mamusie jestesmy wyjatkowe! i tego sie trzymajmy:)

Kajoni, Ruda27, Jus1985, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela jak Ci sie zmienil? Ja mam taki duzy :P ale do wypluklego jeszcze mu daleko :P
    Kajoni jasne idz na l4 od maja, kurcze to juz 7 miesiac a Ty jak sie malutka opiekowac, ktora wiecznie wymaga uwagi to juz ciezko..
    Amela znalazlas jakies ciuszki fajne? Zamowilas cos?
    Ja jestem durna bo wlasnie mierzylam jakies ciuchy swoje takie wiosenne i na lato.. Oczywiscie na lato nie wejde, w zadne spodenki itd.. Jak przyryje bardziej to powaznie nie wiem co zaloze.. Ja nawet w leginsach nue bardzo lubie bo mam krzywe nogi :( no ale trudno bede musiala..
    Ale jak narazie sie prezentuje w ubraniu ok! Zwracam uwage na brzuszek tylko i to mi poprawia nastroj heh :P

Camille87, Kajoni, Moni&, celia, Dodi lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie juz ta linie na brzuszku ? Bo u mnie z dnia na dzień jest coraz bardziej widoczna!
    Lece robić sniadanko :-)
    Daria wiesz tak jakby troszkę zmienili ksztalt, ale jeszcze nie jest wypukły i mam nadzieje ze tak zostanie:-) a znalazlam tajne ciuszki:-) zaraz po śniadaniu Wam pokarze co zamówiłam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 10:35

Sylka lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni no super to napisalas! :) powinnam sobie to skopiowac i co jakis czas czytac :P
    Ale masz racje, musimy sie cieszyc z tego co mamy :) w koncu jestesmy pieknymi ciezarowkami :)

Kajoni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni madrze piszesz :-) najgorsze w tym wszystkim jest to ze my to wszysto wiemy ale w moim przypadku niska samoocena nie podnosi sie po kazdym kilogramie :/ staram sie nie przejmowac ale chyba siedzenie w domu powoduje ze czuje sie tak.. ;-(

Kajoni, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    A macie juz ta linie na brzuszku ? Bo u mnie z dnia na dzień jest coraz bardziej widoczna!

Ja mam juz jakies 2 tygidnie, tez coraz wyrazniejsza jest :)

amela lubi tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:

ja właśnie zauważyłam wśród swoich znajomych, co z pewnością nie jest udowodnione, że linia robi się tym co będą miały dziewczynki. Ja czytałam, że to zależy od karnacji, im ciemniejsza, tym linia wyraźniejsza. Ja jestem blada, to nie mam, ale jak piszę, koleżanki "synkowe" nie miały linii...

Camille87 lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Daria wiesz tak jakby troszkę zmienili ksztalt, ale jeszcze nie jest wypukły i mam nadzieje ze tak zostanie:-) a znalazlam tajne ciuszki:-) zaraz po śniadaniu Wam pokarze co zamówiłam :-)

Tajne ciuszki powiadasz? ;-)
    Ja mam linje nad pepkiem ktora wam pokazywalam i jest juz ciemniejsza :-) pod pepkiem nie widze nic :P

Darus slonce ja tez mam krzywe nogi :P widze duzo podobienstw hihi
    A mi sie podoba Twoja spodnica ze zdjecia na fb :-)

Ruda27, Kajoni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ta linia na brzuchu to nam do czegos potrzebna hehe? :P

Kajoni lubi tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Kajoni madrze piszesz :-) najgorsze w tym wszystkim jest to ze my to wszysto wiemy ale w moim przypadku niska samoocena nie podnosi sie po kazdym kilogramie :/ staram sie nie przejmowac ale chyba siedzenie w domu powoduje ze czuje sie tak.. ;-(

Jak patrzę na Twoje zdjęcie na fb, to mam ochotę zasadzić Ci kopa :D boś taka gruba. Normalnie od rana ciśnienie podnosisz :P

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam linie, dosc wyrazna a bede miala synka :P moja siostra miala tez a ma chlopcow :) to zalezy wlasnie od karnacji duzo..
    Kamila ja mysle ze nie jest potrzebana, to przez jakies hormony sie pokazuje :P ale mnie to cieszy :P
    Dluga szara spodnica? Uwielbiam ja, wlasnie mierzylam i hmmm, cisnie mnie juz troche ale mam nadzieje ze zaloze ja chociaz pare razy w kwietniu/maju.. :)

Amela no czekamy na te cudenka co zamowilas :D ja sobie chyba zaraz przejrze co kupilam juz Natanielowi :P

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od początku ciąży praktycznie. Ale ja właśnie mam taką średnią karnację, szybko się opalam. Latem zawsze taka brzoskwiniowa jestem :) Ponoć mają je brunetki a ja jestem naturalną blondynką i raczej nie mam za dużo włosów na głowie ani na ciele. Więc sądzę, że to związane jest raczej z karnacją.
    Myślę, że z tą linią a płcią dziecka to też przesąd. Ponoć jak linia biegnie do piersi to na chłopczyka. Mi właśnie tak powoli dobiega o biustu ale lekarz raczej podejrzewa dziewczynkę :P Chociaż w sumie nie znam płci jeszcze :P

Ruda27, Camille87, Kajoni, Sylka, celia, Jus1985, Dodi lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    Jak patrzę na Twoje zdjęcie na fb, to mam ochotę zasadzić Ci kopa :D boś taka gruba. Normalnie od rana ciśnienie podnosisz :P

Zgadzam sie!!! Ona taka chuda.. Na tym zdjeciu z mezem, patyczek.. :)

Kamila, to mowisz tez masz krzywulce :P ale moje sa w kolanie, tak to brzydko wyglada.. Cala jakas jestem nieforemna..

Kajoni, Camille87 lubią tę wiadomość

‹‹ 746 747 748 749 750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ