X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mysle, że łóżeczko i wózek to bedziemy kupowac całkiem na końcu, koniec czerwca- do połowy lipca max, bo potem nie wiem czy bede sie w wstanie ruszyc haha:) Ale ciuszki, skarpetki, jakies kosmetyki to napewno zaczne kupowac :) Na razie to koniecznie musze kupic jakies spodnie i płaszczyk wiosenny bo sie juz nie dopinam do kurteczki :P
    Kada trzymaj sie:* Jutro Ci przejdzie, zobaczysz :)
    Ja tez nie umiem spac w ciagu dnia, czesto leniuchowałam w I trymestrze prze dzien, przymknełam oczy ale zasnac nie dało rady.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 09:00

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spodnie ciazowe tez musze jeszcze jakies kupic.. Najlpeiej juz jakis ciensze, bo wczoraj mialam czarne jeansy i bylo mi za cieplo.. Ciekawe jak z taka dupa armata bede wygladala..
    Lozeczko i wozek tez na koncu, a kosmetyki i inne potrzebne rzeczy do pielegnacji czy posciele to juz wczesniej i stopniowo :) musze najpierw pozapisywac i posegregowac co mam od siostry i ile czego zeby nie kupowac za duzo, bo to tak korci :P

MILA, Moni&, Camille87, Niebieska, Sylka, celia, Dodi lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Ja zjadlam nalesniki wypilam kawe i leze w salonie w pizamie i szlafroku :P
    Cos czuje ze zaraz sie jeszcze zdrzemne bo sie nie wyspalam...

ehhhh zazdroszczę :-( bo ja się nie wyspałam. Miałam jakieś dziwne czuwanie od 5 rana. Miałam wrażenie że spóźnię się do pracy :-P

Camille87 lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Ja spodnie ciazowe tez musze jeszcze jakies kupic.. Najlpeiej juz jakis ciensze, bo wczoraj mialam czarne jeansy i bylo mi za cieplo.. Ciekawe jak z taka dupa armata bede wygladala..
    Lozeczko i wozek tez na koncu, a kosmetyki i inne potrzebne rzeczy do pielegnacji czy posciele to juz wczesniej i stopniowo :) musze najpierw pozapisywac i posegregowac co mam od siostry i ile czego zeby nie kupowac za duzo, bo to tak korci :P

Ja to mam problem że jak przybieram to od razu w uda mi idzie :-P

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila ciesz sie zw tylko uda, mi w uda, pupe i ramiona,,, oblesnie to wyglada :(

Moj synek to zlosnik.. Kopal teraz, widzialam na brzuchu i jak filmuje to cisza, przestaje krecic i znowu kopie.. Pod reka tez i to mocniej :) moj skarb <3

MILA lubi tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Mila ciesz sie zw tylko uda, mi w uda, pupe i ramiona,,, oblesnie to wyglada :(

no ale to mi też wszedzie ogólnie tylko mam wrażenie że najbardziej w uda :-P
    a co do ruchów to doczytałam że "w dużej mierze zależy od umiejscowienia łożyska. Jeśli łożysko znajduje sie z przodu, pierwsze ruchy będą mniej wyraźne i poczujesz je prawdopodobnie dużo później niż kobieta, u której łożysko znajduje się na tylnej ścianie macicy"

Muszę jutro zapytać o to łożysko bo raz było z tyłu a raz z przodu :-P tzn wiem że ono sie nie przemieszcza tylko raz gin widział tak a potem siak :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 09:16

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila no zapytaj sie. Napewno jest dobrze bo mialas szczegolowe badania :)
    Pewnie masz lozysko z przodu.. Po wizycie koniecznie nam napisz :)

MILA lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria mam to samo - idzie mi w uda tylek ramiona no j brzuch :-( ale nawet na twarzy tyje ehh az oczy mam podpuchniete :/ masakra jakas...

Co do filmowania to i ja tak mam i chyba Sylka albo Kajoni pisala ze tez chciala ruszajacy sie brzuch nagrac to dzidzia przstwala kopac ;-) zlosliwce male hehe

Ja dla siebie nie kupuje nic no moze jakies bluzki wieksze dluzsze bo plaszczyka chyba sie nie oplaca.. jest juz tak cieplo ze czasem w samym sweterku wychodzilam :-)

Dodi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA wrote:
    ehhhh zazdroszczę :-( bo ja się nie wyspałam. Miałam jakieś dziwne czuwanie od 5 rana. Miałam wrażenie że spóźnię się do pracy :-P

A Ty nje wybierasz sie na l4? ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez plaszczyka kupowac nie bede, bo i tak sie nie dopne w zwykly a na ciazowy szkoda mi kasy.. Jedynie spodnie ciazowe bo to musze miec :)
    To dzidzie chyba czuja ze sa filmowane i na zlosc robia hehe :) ale niedlugo bedzie juz mocno brzuch falowal to nie bedzie wyjscia i bedziemy widziec i krecic czesto :P

Kamila co do przytycia, to na twarzy tez juz przytylam :/ a gdzie tam wakacje.. Boje sie tego troche jak bede wygladala, bo chyba to jeszcse do mnie do konca nie dociera, ze bede taki slońik :P

MILA, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamlka a ciągnie cie do słodkiego? bo widzisz u mnie tez chłopiec a jednak bardziej mnie ciągnie na słodkie niż odwrotnie :-P i niby nie wierzę w te przepowiednie to jednak cały czas mnie to martwi bo powiedziano że będzie chłopak a tu własnie te moje smaki na słodkie :-S już sama nie wiem :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 09:27

Camille87 lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie najbardziej obawiam przytycia na twarzy:( I tak juz mam pucołowatą okrągłą twarz a co dopiero bedzie za +10kg :( Niech idzie w uda, w tyłek, w cycki, w brzuch, rozstepy nawet przezyje tylko nie cholera jasna w twarz :P Nie zniose widocznego drugiego podbródka:( Mam nadzieje ze szybko zrzuce. Zreszta znając moją silna wolne to po porodzie WYRZEKNE sie wszystiego co niezdrowe i tuczące, bede sie katowac oczywiscie dostarczac zdrowe jedzenie zeby synus mógł pic zdrowy pokarm. To bedzie koniec wielkiej ciążowej rozpusty bez wyrzutów sumienia:P
    Mila a Ty idziesz tez na połówkowe do Centrum Medycznego Sodowskiego w Katowicach? Polecam dr Walaszek-Gruszka, przemiła pani doktor, w internecie czytałam to ma same dobre opinie :)No i za badanie zapłaciłam 280 zł. Ale każde pieniadze sa warte takich szczegółowych badan i świadomości, że moje dziecko rozwija sie prawidłowo:)
    Mila, mnie tez ciągnie do słodkiego...niestety... a bedzie syn :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 09:31

Ruda27, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila u Ciebie to 100% pewnosci przeciez :P to nie tylko wyszlo na zwyklym usg ale na tych specjalnych badaniach :) mysle ze tam o pomylce nie ma mowy :)
    Mnie tez ciagnie na slodkie, takze tym sie nie sugeruj :P

MILA, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• Paulia87 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada trzymaj się skarbie :-* a u mnie beznadzieja biorę ten antybiotyk dziś bo całe gardło piecze mnie jak piorun nic a nic mi lepiej jest zła ze to takie chorubsko boje się antybiotyk brać ale czy ja mam wyjście? Chyba nie :-( to już 5 dzień męki... Jakbym wzięła w sob byłoby już lepiej ale ja swoje nie będę yruv się haha głupek ze mnie....
    Monir tez te zabobony doprowadziły do łez ze śmiechu..

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • MILA Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    A Ty nje wybierasz sie na l4? ;-)

No narazie nie mogę. Będziemy się starać o kredyt na rozbudowę domu i to ja bedę głównym kredytobiorcą. Gdybym poszła na L4 byłoby mi trudniej dostać ten kredyt, a pod drugie musiałabym się zobowizać ze zaraz po macierzyńskim wrócę a ja chce iść na rok rodzicielskiego. I kur... musze się męczyć jeszcze podejrzewam jakieś 2 msc - masakra !!!!!!!!!! :-(

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA Ty dzisiaj masz wizytę??? Jak tak to ja już trzymam kciuki :)

Kada zdrówka Ci życzę i trzymaj sie dzielnie...pij wodę..

MILA lubi tę wiadomość

• Afrodytka Nowa

Wysłany: 31 marca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    My uzywamy, juz pewnie ze 4 lata. Jest swietny do sokow i jako woda do picia. My tez ta wode lejemy do czajnika elektrycznego i w ogole nie ma na nim kamienia. Polecam. My mamy filtr w prezencie od mamy meza a filtry sami juz dokupujemy, ale nie brite, jakies tansze ale tez dobre.

Ja uskuteczniam filtr pod zlew - również daje radę :) http://www.youtube.com/watch?v=8hwTqrzYi40

Camille87, Kajoni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie kto jak kto ale Ty masz najwieksza pewnosc plci ;-)
    Ja jem wszystko na slodkie rowniez mam czesto ochote :-)

I wiecie co? Wczoraj powaznie myslalam nad swoim wygladem i postanowilam ze zaczne robic jakies cwiczenia .. mam chyba w gazecie pokazane jakies wygibasy w ciazy ;-) i ciesze sie ze wiosna juz niedlugo same owoce bede jadla :P

MILA lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, lepiej wez antybiotyk i wylecz sie porządnie, a o dzidzie sie nie martw bo gdyby antybiotyk miał szkodzic to przeciez w ciąży nie można byłoby brac. Zdrowiej kochana :*

Monis
    8b9686f91d.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia idę do Sodowskiego ale do dr Kuka-Panasiuk - ona robiła mi amnio. moim zdaniem b. dobra :-) no i ja w tym całym nieszczęściu z amnio przynajmniej mam połówkowe za darmo :-D

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
‹‹ 744 745 746 747 748 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ