X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Paulia87 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak myślałam ale szukałam w necie i natrafiłam na to co ta dziewczyna wypisala i postanowiłam Wam to wrzucić... Mój nr 1 to o tej żubrówce i soku jabłkowym hahaha laska beznadzieja..

[link=https://www.suwaczki.com/]relg2n0a30cpa83g.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ... widocznie organizm mial taka potrzebe haha :P

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PAULA.... Mega poprawiłaś mi humor tym swoim wpisem o zabobonach :D Aż się popłakałam ze śmiechu :D :D :D ...To z kształtem brzucha, to mnie się sprawdziło i w moim otoczeniu również...ale reszta- to istny ubaw po pachy :D

Camille87, Paulia87, celia lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w pniedziałek ;-D

Paula w jakie to idiotyzmy ludzie wierzą !!!!!!!!! Matko i córko :-P

W niektóre to wierzę jak np kształt brzucha i faktycznie córka obiera urody w ciąży ;-) ale bez przesady z tą resztą :-P

Ktoś ma wizytę dzisiaj ???

Ktoś ma jutro?? bo ja właśnie jutro, ale to jeszcze zwykła wizyta :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 07:23

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis i ja wczesniej :-)
    Mila ja mam jutro wizyte :-)
    A mnie z rana taki potworny kaszel zlapal ze az Kubusia obudzilam biedny sie chyba wystraszyl bo zsczal skakac mi po brzuchu na wszystkie strony.. ale juz sie uspokoil i znow spi :-)

U nas piekna pogoda ale dzis zostaje chyba w domu...

MILA, Ruda27, Moni&, celia, Dodi lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka ja też miałam rano napad kaszlu :-P

A pogoda przynajmniej u nas ma dzisiaj być jeszcze ładniejsza niż wczoraj,
    aż żal w tej robocie siedzieć :-(

Camille87 lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co? Nje obudzilas nim Bartusia? ;-)
    No mi tez zal siedziec w domu ale pogoda jest zdradliwa bo slonce swieci pieknie a wiatr wieje :-(
    Najwazniejsze ze bedzie juz tylko cieplej ;-) choc u nas jakies przymrozki zapowiadaja ? o.O

MILA lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)
    Kamila to zrobilas pobudke Kubusiowi hehe :P

Jutro za was laseczki trzymac bedziemy kciuki! :) ale to juz nie ma za co i tak wszystki jest dobrze :)

Paula fajne te zabobony, moja mama i babcia wierza w jakies.. Np ciagle mi mowia ze mam mie robic glupich min :P

Ja lezenie i lezenie dzisiaj :) ale cos mnie ten brzuch boli, dziwnie to jest az sie boje ze cos z szyjka?!

Dziewczyny czy wasze dzieciaczki tez czesto uciekaja od reki nawet waszej? Mnue ti trochr martwi.. Czasami mam jakies glupie mysli, o tych dzieciach autystycznych co nie lubia dotyku :/ wiem nir powinnam tak myslec, ale chcialabym zeby moj kopal w moja reke a nie przestawal :( czasami tylko daje wtedy tez a czasami przestaje,, a moze wymyslam? :P

Madzikovy czekamy na zdjecia :)

Moni&, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Kamila, czekalam az 3 pojawi sie z przodu na suwaczku :)
    Jak to fajnie wyglada! :) niedlugo u mnie :) czas tak leci :D

Moni& lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje ze to przypadek ze czasem dzieci uciekaja od reki ;-) no bo na pewno nie zawsze ucieka :-)
    Moj tez czasem od mojej ucieka wczesniej przylozeniem reki wrecz wywolywalam kopniaki a teraz jak sie rusza a ja poloze reke to tez przestaje ;-) moze czuje blogosc od ciepla i zasypia :D

Jesli chodzi o jutrzejsza moja wizyte to ja tam sie jakos nie podniecam :P
    Wiem ze wszystko dobrze ciekawa jestem tylko ile podrosl i poprosze o nagranie w 4d na pendraku to wam wrzuce na fb :D

A Ty mowisz o 3 na suwaczku odliczajacym?
    On jakos dziwnje liczy bo wczoraj bylo 3 miesiace 4 tygodnie i 1 dzien :P

Moni& lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to czekamy na nagranie Kubusia :) ja bede miala za jakies 3 tyg, to bedzie juz duzy chlopaczek :D
    A to widzisz wczoraj przegapilam ta 3 a tak czekalam :P rzeczywiscie cos glupio liczy, no ale fajnie patrzec jak czas leci :)
    Co do reki to bde dzisiaj wytrwale czekala :P niech sie oswaja z mamusia :D

Moni& lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zobaczysz u siebie - dzis masz 4 miesiace a jutro tez jakos sie to dziwnie przeliczy :P
    Ale masz racje ze czas leci nieublagalnie :-)

Za 3 tygodnie to Twoj Nataniel bedzi bardzo duzy :D

Ruda27, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo :D to bedzie 25-26 tydzien wow :) doczekac sie nie moge :D

Ale mi sie nie chce wstawac sniadania robic..
    Co macie w planach dzisiaj dziewczyny?

Moni& lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadlam nalesniki wypilam kawe i leze w salonie w pizamie i szlafroku :P
    Cos czuje ze zaraz sie jeszcze zdrzemne bo sie nie wyspalam...

Moni&, MILA lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana z przychodni od 3 nad rana nie śpię bo coś z żołądkiem mam boli jak siedzę i jak leżę masakra wymioty biegunka eh aż synek kopał non stop a w żołądku jakieś igły polane kwasem takie mam odczucie blee

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to drzemaj, jak czujesz ze tego potrzebujesz :) ja w ciazy chyba tylko raz czy 2 spalam w dzien.. Czasami mimo mega zmeczenia nie umialam.. :P
    Ja zaraz biore sie za sniadanir, kawke i moze jest jakis moj serial nowy na necie :P

Camille87 lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie! Wstałam wyspana, obejrzałam juz nowy odcinek "Lekarzy" na tvnplayer i Was czytam:) Mój synus dzisiaj znowu spokojniejszy, daje kopniaczki ale rzadko i nie są takie mocne. Leniuszek mały:)

Paula ale sie uśmiałam, niektóre te przesądy to masakra jakaś. Ciekawe kto to wymyslił. Ja tam w takie bzdury nie wierze, starsze pokolenia to miały przerąbane bo takie zabobony to była świetośc. Moja mama do dzisiaj wierzy w takie bzdury (pochodzi z wsi gdzie "psy d**** szczekają:P) i jak ostatnio sie oparzyłam żelazkiem w reke to mi powiedziała że sie założy ze moje dziecko bedzie miało ślad na rece:/ no chore jakies. Co do kształtu brzucha tez sie nie zgadzam, kolezanka mi gadała ze głowe da sobie uciąc ze bede miala córke bo mam "brzuch na córke" a tu synek hehe, to samo z cerą sie u mnie chyba nie sprawdza, bede miała synka a tylu niedoskonałości (ładnie mówiąc) na twarzy nie miałam nawet jak okres miałam. Co sie moze u mnie sprawdziło, no ja uważam to za zwykły zbieg okoliczności, mdłości miałam w wiekszosci wieczorami i to by zwiastowało synka:)
    Madzia, zdrówka dla dziadka:) Ja jeszcze nie szaleje na zakupach, nie żebym nie chciała i raczej nie poszaleje w tym miesiacu bo mamy troszke nieciekawą sytuacje finansowa, w tym miesiacu musimy jeszcze sie wstrzymac, ale od maja to juz zaczne szalec pełną parą:D Wczoraj rozmawiałam przez szwagierka przez skype'a to znowu kupiła ciuszki dla naszego synusia, jak ja jej sie odwdziecze:) Juz planuje kocyki nam pokupowac, buciki itp. Ale meczyła mnie o płec od początku ciąży bo juz chciała kupowac:P Jest dla mnie jak siostra:)
    Mila jutro bede trzymac kciukasy za wizyte:)
    Daria, jak Cie brzuszek boli to leniuchuj cały dzien, napewno z szyjka wszystko wporządku, moze wczoraj długo pochodziłas i dlatego:)
    A co do dotyku to mój synus tez rzadko kiedy kopie gdy reke przystawie, moze dzieciaczki sie po prostu uspokajają gdy czuja nasz dotyk:)
    Ja sobie zjacłam w łożeczku jabłko na śniadanie, potem pójde do sklepu to kupie jakies swieże bułeczki i cos do tego:) A planów jako takich dzis nie mam. Zjadłabym jakies dobre ciasto, szybkie w przygotowaniu :D A i dzisiaj na obiad mam gołąbki, z tesciowa robimy bo od wczoraj miałam smaka :P

celia, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monis co do reki i uspokajania malca chyba masz racje.. Jak nas czuje to sie uspokaja :)
    Z tym zabobonem z oparzeniem, moja mama tez mi gada :P

Ja wstalam zrobilam sobie buleczke i kawke bezkofeinowa..

Monis juz niedlugo maj, to bedzie zakupowe szalenstwo :D ja tez sie doczekac nie moge juz tych wiekszych zakupow, jak lozeczko wozek itd.. Ale to jakos czerwiec-lipiec :)

Kada kurcze, musialas sie czyms zatruc.. Trzymaj sie kochana :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 08:55

Moni& lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Kada wspolczuje :-( trzymaj sie tam i wracaj do zdrowia! Dobrze ze poszlas do lekarza!
    Daria ja to nie potrafilabym zliczyc ile drzemek w coagu dnia zaliczylam w tej ciazy ;-) choc w poprzedniej bylo gorzej - wracalam z pracy i nawet obiadu nie jadlam tylko lulu hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zakupow ja tez nie szaleje mam ubranka od siostry czasem cos kupie w lumpeksie ale powazne zakupy tez planuje na maj-czerwiec :-)

‹‹ 743 744 745 746 747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ