X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Laseczki:)co do stanikow to kupie blizej porodu, bo nie wiem czy jeszcze urosna?heh ale wolalabym nie:Dbo urosly mi sporo i dziwnie mi z tym:)

Camille87, MILA lubią tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hhaha Daria zanim bedziesz potrzebowala stanikow do karmienia groszki podrosna ;-)

MILA, Ruda27 lubią tę wiadomość

• Quendi Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laseczki!
    Kurde od wczoraj non stop tak mnie podkuwa!! Zajoba można dostać, całe podbrzusze, krzyż, nad pochwą-zawialo mnie? Tłumacze sobie że jest oku-przecież wczoraj mieliśmy usg. Ale naprawdę boli-aż paraliżuje. ...Fuck

tb736iyeli5hckvm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez urosly ale mi sie wydaje ze nie az tak bardzo duzo ;-)

• MILA Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no mi urosły :-P

Quendi może to faktycznie po USG :-( ? ale miałaś chyba USG przez brzuch prawda? więc ....hmmm

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Hhaha Daria zanim bedziesz potrzebowala stanikow do karmienia groszki podrosna ;-)

Mam nadzieje! Bo narazie mińimalnie urosly, ale nie sa duze ani pelne :( jestem nieformena :P
    Z zakupem stanika poczekam jak Mika, tylko ja z nadzieja ze urosna haha :P
    Quendi, moze jak mocno Ci na brzuch naciskala to tak zostalo, ale zeby az do dzisiaj to nie wiem.. Moze przewialo Cie. Odpoczywaj i wez sobie moze nospe?

Wlasnie zrobilam sobie koktajl :) moglabym to pic litrami :P

• Quendi Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dzisiaj już leżę. Głupie uczucie z tym podbrzuszem..ech no spa średnio pomaga...kyrcze niech już przejdzie...

tb736iyeli5hckvm.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluś, brawo za żart :D Po przeczytaniu byłam pewna, że zażartowały panie z przychodni, ale to raczej mało prawdopodobne. Udało Ci się nabrać nas wszystkie - Ty, największa pewniara co do płci nagle miałabyś taką niespodziankę :D:D:D

Kochane, ja po połówkowych. U mnie bez żartów co do płci, wciąż noszę w brzuchu dziewczynkę :) Zdrową dziewczynkę :D W ciągu dwóch tygodni przybrała aż 150g, teraz waży 395g :) Pani dr podała nam nawet rozmiar stópki: 3,6cm :D:D:D Poza tym wszystkie narządy prawidłowo rozwinięte, serduszko bije 148 uderzeń/min. Szkoda tylko, że maleńka przespała całe badanie i nie chciała nam pomachać ;) Co ciekawe spała z otwartą buzią :)
    Dzięki kochane, że trzymałyście kciuki:*
    MILA, a Ty tez byłaś dziś w poradni Sodowskiego? Może się mijałyśmy??? Powiedz mi czy też tak długo musisz czekać w poczekalni? Miałam wizytę na 10, a weszłam z ponad godzinnym opóźnieniem :/

CELIA, ja też zerknęłam ostatnio na forum ovu i zobaczyłam tyle znajomych nicków, które wciąż odliczają do owulacji, a potem do testowania... Przypomniałam sobie jak ciężkie to były czasy.. Zajrzałam też na listy testerek z kolejnych miesięcy tego roku i powiem Wam, że żaden wątek nie pobił naszego grudnia, gdzie padł chyba rekord wykresów zakończonych na zielono :D To był magiczny miesiąc ;)

Amelko, ja też mam lekką anemię. Od ponad miesiąca łykam żelazo, w przyszłym tygodniu badam morfologię i zobaczę czy jest jakaś poprawa. Dodatkowo biorę femibion 2.
    No a poza tym dołączam do grona dziewczyn z katarem. Od wczoraj smarkam i kicham i "jadę" na czosnku, miodzie i mleku. Na szczęście nie mam gorączki. Musiałyśmy się gdzieś zaziębić, teraz łatwo o przewianie, bo pogoda taka trochę w kratkę.

O jakich Wy ograniczeniach w jedzeniu piszecie??? Ciągle mam w pamięci zdjęcia Waszych wypieków i na samo wspomnienie burczy mi w brzuchu :P Uważam, że warto kontrolować wagę, by nie dopuścić do zapuszczenia się na kilkadziesiąt kilo (z pewnością wcale nie tak łatwo to potem zrzucić), ale zachcianki jak najbardziej można zaspokajać. Najwyżej potem zje się mniejszą kolację ;)

MILA, Ruda27, celia, Dodi, amela, Sylka, pekinka82, positive, Kajoni, Jus1985, Madzikovy lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi :-D ja u Sodowskiego bede dopiero 11 kwietnia :-D
    Cieszę się że u ciebie wszystko z malutką OK :-D

mala_mi lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała co do czekania tam to mi nawet nie mów. W dniu amnio dzwonili do mnie czy moge być wcześniej i pytali na która to mówię że najwcześniej mogę być o 11.00, oni na to że ok. Przyjechałam na 11. oo i co ??? czekałam prawie godzinę. myślałam że mnie tam szlak trafi. :-P

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi to super wiesci!! Gratuluje slodziutkiej dziewczynki :)
    Ale musi miec kchana stopke :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi gratuluje super wiadomosci :D

A ja sie wlasnir szykuje na wizyte i jak lezalam w wannie to mowie do Kubunia zeby kopnal a on zaczal takie kopniaki dawac i to z 10-15 cm nad pepkiem :O nie wiedzialam ze on tak wysoko juz jest ;-)

mala_mi, Ruda27, amela, Dodi, Kajoni lubią tę wiadomość

• celia Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_mi jak to cudnie brzmi - nr buta 3,6cm :P Super, że maluszkiem wszystko dobrze, ja czekam na potwierdzenie jutro :D

Dodi, mala_mi, Kajoni, Jus1985 lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi gratuluje <3 super wiadomości :) Ja niestety też mam często katar i ni jak się go pozbyć nie mogę !

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • amela Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka może ma długie nogi heheh :) Powodzenia kochana!

Camille87 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala mi gratuluje.. :D:D a ja takiego powera dostalam ze dom wysprztany i teraz siedze z noga na noge hehe przyjedzie szwagierka to jej po oczach bedzie swiecic moja czystoscia hehehe

Dodi, mala_mi lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Sylka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_mi gratuluję zdrowego bobaska :)

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amela wrote:
    Kamilka może ma długie nogi heheh :) Powodzenia kochana!

Dzieki Kochana :* co do nozek to na ostatnim badaniu mial dosc krotkie ;-) chyba ze podrosly hehe

amela lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila czekamy na wiesci :) ciekawe ile akubus urosl :)
    A z tymi kopniakami niezle, az tak wysoko :P

Kada to teraz sobie odpocznij przed inspekcja :P

Camille87 lubi tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi GRATULUJĘ, super wiadomości :)

‹‹ 764 765 766 767 768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ