X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciekawa jestem jak z ta waga ;-) czy przybiera tak jak mama :P
    O 16 wychodze bo ide na piechote i jakas podekscytowana jestem ;D ale to juz nie ten stres co dotychczas ;-)

Ruda27, Dodi, celia lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tesciowa z wizytacja a szwagierce oczy wyleza ze ja w ciazy i umie pospzratac dom eheheheheheh moj mati ma czkawke bo skacze mi w tym brzuchu hehe

Jus1985, Niebieska lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada widze ze Ty z ta szwagierka to chyba rywalizacje prowadzisz co? ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 15:29

Jus1985 lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam czym ona rywalizuje ze mna hehe zazdrosci mi ze znowu w ciazy jestem a ona by mogla sprzatac w domu bo blizniaki znowu chore tam kurzu z tony maja panele brudne jak swieta ziemia eh... ciuchy byle gdzie leza a w kuchni masakra

Niebieska lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha dobra jestes :P

Jus1985 lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedys zdjecia porobie bo masakra a pala na klatce schodowej i tam leza te pety i puste opakowania no masakra!!!!!

Niebieska lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• positive Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila... super żarcik... ;-)

Mała_mi cieszę się że z twoją córcią wszystko dobrze... wyobraziłam sobie te malutkie stópki w skarpetusiach...

Kada to udanej imprezy życzę...ciekawe jak mąż na prezent zareaguje?

Camille trzymam kciuki... zapytaj jak długą twój synek ma nóżkę.... może uda się pomierzyć ;-)

mala_mi, celia lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz jestem pod gabinetem kurka za szybko wyszlam hihi :P
    No zobacze czy bedzie mierzyl dokladnie ;-)

• Moni& Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz wrocilam ze spacerku ale zglodnialam zjadlam zupe pomidorowa i czekam az M wroci z pracy, dzis dopiero o 17.30 bedzie, jeszcze zdazymy na jakis spacerek pojsc zanim sie sciemni:P Kama od razu daj znac jak po wizycie:)

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wyszlam od lekarza :-) chcial mnie tylko zbadac ale poprosilam o usg zeby chociaz filmik nagral ;-) no i mam w 4d filmik ale malo co widac bo spal i siw raczkami zakrywal ;-) jak dojde do domu to wam wrzuce na fb :) szyjke mam dluga zamknieta pytalam o przyrost masy ciala to powiedzial ze w normie :P ze nawet do 2 kg tygodniowo mozna tyc o.O co do boli spojenia lonowego mowil ze to norma zeby unikac pozycji w ktorych czuje bol w razie gdyby sie nasililo mam dac znac bo w najgorszym wypadku jak to spojenie za bardzo sie rozejdzie trzeba chodzic w jakims specjalnym czyms co to usztywnia .. Kubus jest nadal Kubusiem siusiak na swoim miejscu :P

amela, Dodi, Moni&, MILA, Ruda27, Sylka, Kajoni, positive, Madzikovy, Jus1985, mala_mi, Niebieska, celia lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze się że wszystko u Was dobrze :) Czekamy na filmik śpiocha :)

Camille87 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz wrzucam wlasnie ;-)

• Moni& Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super ciesze sie ze u Was wporzadku, Kubus jest slodki widzialam filmik:) ja przybieram na wadze 1 kg na dwa tygodnie to w sumie prawidlowo a raz jak przybralam 2 kg to lekarz mi powiedzial ze za duzo w tak krotkim czasie wiec nie wiem jak to naprawde ma wygladac, moze w pozniejszych tyg te 2 kg to bedzie norma

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille ale spioszek:) super ze wszystko ok i ze moglas podejrzec swoje malenstwo:)

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko Moni nie zamierzam tyc 2 kg tygodniowo :P ninkapa dziekuje :-)

• Dodi Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille ślicznego masz synusia i miło popatrzeć na taki filmik :) to już tyle szczęścia a co dopiero jak się urodzi ;) super, że wszystko też ok.

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhhhhhhhhhhhh kuźwa i moje żarty mi się odbiły :-(

dzwonili do mnie (teraz mówię serio) z laborat. Pani genetyk powiedziała, że nie mam się martwić ale ona musi mi to powiedzieć że podczas badnia próbek w dwóch naczyniach w jedym z nich pojawił sie dodatkowy chromosom :-( że nie mam się martwić bo to rzadko się zdarza i jej zdaniem może to być błąd w hodowli, ale musiała mi o tym wyniku powiedzieć bo teraz trzeba podaczas badań połówkowych sprawdzić na usg jak wygląda obraz jezeli chodzi o tą kość nosową , Tzn jak wyjdzie wynik usg :-( Bardzo fajna babka, mówiła że wie ze sie teraz stresuję ale ona musiała mi zadzwonić ze takie coś wyszło. Mówiła że nawet jechali z tymi próbkami do hematologa :-O ale i tam nic nie zdaiałali i nic nie byli w stanie sprawdzić.
    Ze gdyby BYŁO coś złego, to taki wynik powinien pojawić sie w obu badanych naczyniach a pojawił się tylko w jednym :-( Miałam miec połówkowe dopiero 11 kwietnia a już dzwoniłam i zrobią mi je już w piątek to będzie 19tc i 3 dni mam nadzieję ze to nie za wcześnie i wszystko będzie OK :-( kur..a mam dosyć, ile ja musze znieść zeby spać spokojnie :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2014, 17:48

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila super slodziak :)
    Masz jakies wymiary ile urosl? :)

Mila ale co to znaczy?? Kurde to chyba nie jest zle skoro babka powiedziala ze jest zle jak w obu badaniach cos wychodzi.. To dobrze ze masz sybciej polowkowe.. Napewno bedzie wszystko ok!

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila slonce nie denerwuj sie :* skoro wynik nie jest pewny nie mozna sie stresowac na zapas.. ja wiem ze to latwo powiedziec ale uwierz ze bedzie dobrze!! Pojdziesz do gina w piatek i sie wszystko okaze.. mam nadzieje ze dzieciaczek jest zdrowy a to tylko blad w badaniu tym bardziej ze odstepstwo jest w jednym naczyniu jak mowila pani z laboratorium :* trzymam kciuki za syncia!! <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Kamila super slodziak :)
    Masz jakies wymiary ile urosl? :)

Mila ale co to znaczy?? Kurde to chyba nie jest zle skoro babka powiedziala ze jest zle jak w obu badaniach cos wychodzi.. To dobrze ze masz sybciej polowkowe.. Napewno bedzie wszystko ok!

Niestety nie mierzyl go :-(

‹‹ 765 766 767 768 769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ