X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    mi lekarz powiedział że przyczyną tego mogły być 3 usg wykonane w ciągu zaledwie jednej doby
    No to bardzo prawdopodobne. Ja tez mam nadżerkę i zawsze po stosunku plamiłam ale to była kwestia trzy razy w toalecie na papierze i przechodziło. Dlatego ewwidentnie mechaniczne podrażnienie nadżerki.

c74bebc6c3.png
    Alicja jest już z nami! <3
    10.08.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Twoje piersi stają się pełniejsze, a na otoczkach sutków mogą pojawiać się białe krostki, zwane guzkami Mongomery’ego. Często na tym etapie wrażliwość piersi już nieco ustępuje. "

Czytacie cotygodniowe informacje? To pierwsze zdanie :D Więc brak bólu jest OK :D

Lanusia93 lubi tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    No to bardzo prawdopodobne. Ja tez mam nadżerkę i zawsze po stosunku plamiłam ale to była kwestia trzy razy w toalecie na papierze i przechodziło. Dlatego ewwidentnie mechaniczne podrażnienie nadżerki.
    mnie lekarz trochę uspokoił choć obydwoje zdajemy sobie sprawę że może się okazać że za późno do niego trafiłam ale postanowiliśmy fasolce dać jeszcze szansę, może do 30 grudnia wydarzy się cud

nezumi lubi tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    mnie lekarz trochę uspokoił choć obydwoje zdajemy sobie sprawę że może się okazać że za późno do niego trafiłam ale postanowiliśmy fasolce dać jeszcze szansę, może do 30 grudnia wydarzy się cud
    Święta to czas cudów :*

nadulek, MILA, Lanusia93 lubią tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • H30 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie kochane coprawda lekarz jeszcze nc nie potwierdził bo jesteśmy w kontakcie telefonicznym ale wyniki badań które kazał zrobić są ok. no i wg mnei termin wypada na mniej więcej 25 sierpień 2014 no i teraz musi wszystko zakończyć się dobrze:-) wiecie mam tylko taki problem bo niestety od leczenia i przyjmowania tony leków mam żylaki popękane naczynka itd. dziś w nocy i teraz bolą mnie te żyły nie chce panikować i dzwonić do lekarza, wczoraj z nim rozmawiam i pytałam o takie skurcze w szycje macicy to kazał brać magnez z wit b6 więc jak dziś znowu powiem że coś mnie martwi to może on powie że ja już całkiem oszalałam, czy któraś z Was ma też taki problem z bolącymi żyłami

celia lubi tę wiadomość

f2w3dqk3c83qeku9.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H30 wrote:
    witajcie kochane coprawda lekarz jeszcze nc nie potwierdził bo jesteśmy w kontakcie telefonicznym ale wyniki badań które kazał zrobić są ok. no i wg mnei termin wypada na mniej więcej 25 sierpień 2014 no i teraz musi wszystko zakończyć się dobrze:-) wiecie mam tylko taki problem bo niestety od leczenia i przyjmowania tony leków mam żylaki popękane naczynka itd. dziś w nocy i teraz bolą mnie te żyły nie chce panikować i dzwonić do lekarza, wczoraj z nim rozmawiam i pytałam o takie skurcze w szycje macicy to kazał brać magnez z wit b6 więc jak dziś znowu powiem że coś mnie martwi to może on powie że ja już całkiem oszalałam, czy któraś z Was ma też taki problem z bolącymi żyłami
    no ja czasem "czuje" ak krew płynie jest to takie niekomfortowe uczucie ale nie wiem czy ból. podobno w ciaży naczynia krwionośne się rozszerzają i są bardziej widoczne spod skóry. Ale to internety mi powiedziały więc wiesz ;)

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • H30 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za odpowiedź wiesz nie panikowałabym gdyby nie jedno poronienie za mną i wole dmuchać na zimne, ale nie chce też wyjść na panikarę ;-) ale właśnie jak tak czytam internet to kobiety miewają taki problem mi bardziej chodzi o to by nie okazało się że mam za gęstą krew już umówiłam się na badania w poniedziałek ale myślę że i te skurcze w szyjce macicy i te bóle (pieczenie) żył to poprostu przygotowanie do przyjęcia naszego wyczekanego maleństwa :-)

nezumi lubi tę wiadomość

f2w3dqk3c83qeku9.png
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H30 wrote:
    dzięki za odpowiedź wiesz nie panikowałabym gdyby nie jedno poronienie za mną i wole dmuchać na zimne, ale nie chce też wyjść na panikarę ;-) ale właśnie jak tak czytam internet to kobiety miewają taki problem mi bardziej chodzi o to by nie okazało się że mam za gęstą krew już umówiłam się na badania w poniedziałek ale myślę że i te skurcze w szyjce macicy i te bóle (pieczenie) żył to poprostu przygotowanie do przyjęcia naszego wyczekanego maleństwa :-)
    kochana większośc z nas ma za soba przykre doświadczenia, więc nie musisz się tłumaczyć ze swojego panikarstwa bo każdej z nas czasem się to zdarza. po to est forum aby się wspierac, dawać kopa w dupe i kubeł zimnej wody :D więc spokojnie zrób badania, idź do lekarza ale nie zamartwiaj się :*

H30, nadulek lubią tę wiadomość

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika ciesze sie, ze trafilas na innego lekarza! Teraz kochana duzo odpoczywaj, my jestesmy z Toba! Musisz myslec pozytywnie, wiesz ze zle mysli przyciagaja takie same zdarzenia? Takze swieta maja byc radosne, musisz wierzyc ze w Tobie rosnie mala istotka :)

Ja nie wiem czy pisalam, ale wczoraj bylam u gin.. Wiec wszystko jest dobrze, powiedziala ze serduszko bije, tylko szkoda ze ja tego w ogole nie widzialam :( no ale musze jej wierzyc, taki ma sprzet ze masakra..a chodze prywatnie i malo nie place.. Malenstwo ma 0,96 cm :) byczek malutki :)
    Za tydzien w sobote mam wizyte u mojego gina w polsce, on ma sprzet 3d wiec pewnie bedzie pieknie widac moj maly cud :)

Dziewczyny macie problem ze spaniem? Ja sie budze od 2 dni ok 3 w nocy spac nie moge, glodna jestem.. Ogolnie zle spie bo co sie przekrecam na bok to uwazam i sprawdzam czy brzuch nie boli.. Wiem ze nie moge tak myslec, ale czasamis ie nie da.. Wczoraj mnie tak brzuch sciskal twardy byl i 2 nospy wzielam..

nezumi, Lanusia93, Macca lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Tak lekarz mnie troszkę uspokoił, ale martwi mnie 1 rzecz- przestały mnie boleć piersi od wczoraj. Miałyście może też tak?

Mnie tez piersi coraz mniej bola.. nie przejmuje sie bo co ja moge?
    Tak chyba musi byc ze objawy sa raz silniejsze raz slabsze i tyle :)

• H30 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja jestem na samym początku drogi a już spać nie mogę w nocy ciagle się budzę :-) ale myślę że to stres robi czy wszytsko jest ok itd ale trzeba być pozytywnie nastawionym jak ja już chciałabym zobaczyć moją kruszynkę :-)

f2w3dqk3c83qeku9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda gratulacje, 96mm to faktycznie byczek :)
    Co do spania ja w ogole sie rozregulowalam drzemie ok 18 do 21-22 potem zasnac nie moge
    Czesto wstaje na siku a dzis snila mi sie moja zmarla mama wiec w ogole obudzilam sie wystraszona i zasnac nie moglam :(
    Co do brzucha mnie osobiscie juz nie boli czuje tylko czasem ciagniecie po bokach.
    W zasadzie oprocz mdlosci i bolu glowy coraz mniej mi dokucza :) mam nadzieje ze tak zostanie do konca ciazy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2013, 09:25

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny co ja bym bez Was zrobiła :-( Dzięki kochane jesteście!!!!
    Tak jak pisałam, będę o kropka walczyć jak lwica!!!!
    Zrobiłam betę rano, o 14 wyniki, zobaczymy co wyjdzie. Tak dla siebie zrobiłam- czułam że muszę.

Nadulek tulę, damy radę!!!!

nezumi, nadulek, celia lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nezumi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuje rady!
    jak powiedziec rodzicom że będą dziadkami?????
    będziemy u nic cały tydzień będą tez mi dziadkowie (cała 4) i stresuje sie tym jak nie wiem!!!!

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika to daj znac, trzymamy mocno kciuki :) pamietaj musisz wierzyc :)

Dziewczyny klucie w macicy to chyba dobrze nie? Co jakis czas mam klucie takie, czuje ja czasami..
    Camille to nie dziwie sie ze nie moglas dzisiaj spac :( ale z takimi godzinami drzemek, to ja sie nue dziwie ze ty w ogolr w nocy spac nue mozesz :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nezumi moze jakies upoimnki pod choinke wskazujace ciaze? :)
    W poprzedniej jak bylam to buciki dalismy :p ale tym razem powiedzielismy mojej mamie przez tel w sumie.. Jakis teraz bylo juz bez takich ekscytacji, bo bralam wtedy antybiotyk i sie balismy co to bedzie.. Ale bedzie dobrze :p

nezumi lubi tę wiadomość

• nezumi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Nezumi moze jakies upoimnki pod choinke wskazujace ciaze? :)
    W poprzedniej jak bylam to buciki dalismy :p ale tym razem powiedzielismy mojej mamie przez tel w sumie.. Jakis teraz bylo juz bez takich ekscytacji, bo bralam wtedy antybiotyk i sie balismy co to bedzie.. Ale bedzie dobrze :p
    no własnie nie wiem :/ bedziemy u nich już w spobote i co tak 4 dni nic? a jka mi winko zapropponują? nie chce żeby ktoś wyjechał z pytaniem "a co w ciąży jestes?" i co wtedy tak dziwnie się zrobi :( stresuje mmnie to okrutnie.

c74bebc6c3.png
    10.08.2014
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nezumi wrote:
    Potrzebuje rady!
    jak powiedziec rodzicom że będą dziadkami?????
    będziemy u nic cały tydzień będą tez mi dziadkowie (cała 4) i stresuje sie tym jak nie wiem!!!!
    Może daj w takich małych ładnych pudełeczkach zdjęcia usg

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mysle zebys powiedziala jak przyjedziecie. Dajcie moze wlasnie usg jak mowi Jus, albo kupcie winko i wieczorem usiadzcieie wszyscy i oglosicie nowine :) nie stresuj sie tym :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My powiedzielismy wprost ze jestem w ciazy bez owijania w bawelne :) i tak byli w szoku :P
    Owczywiscie mowie o poprzedniej ciazy bo o tej planujemy powiedziec przy wigilijnym stole :)
    Ja z odmawianiem alkoholu nie ma problemu bo do tesciow jezdzimy autem wiec zawsze mam wymowke ze prowadze :)

‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ