X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi, dziękuję bardzo :) Ach, nasłuchałam się o tej glukozie jak każda z nas- o tym jak jest niesamowicie słodka, że lepiej zabrać ze sobą cytrynę, aż sama się wystraszyłam, że im tam zabrudzę parkiet :D

Dobrej nocy, kochane <3

mala_mi, celia, Dodi lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia ja tez mam zrobic glukoze 75..
    Co do tiramisu, sama ubolewam :( ale odkad w ciayz jestem nie zjadlam ani troche.. Jednak sie tych jajek boje :(
    Kochana tak wracamy do Polski, ale dopiero na poczatku przyszlego roku, ale jednak :) juz sie doczekac nie moge :)

Kamila my tez chcemy labladora :) spokojne i przyjazne pieski :)

Co do imienia Lanusia masz racje, to wasza decyzja ma byc :) u mnie we wczesniejszej ciazy miala byc Lena :) piekne imie.. Ale Liliana tez super! :)

Aaa z waga, to u mnie pewnie bedzie 25 kg.. Teraz podobni ma sie tyc najszybciej.. Ale zobaczymy, oby nie :P

Lanusia93, Camille87, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA ..... Mam nadzieję, że u Ciebie wszystko OK... Buziaki i ciągle trzymam kciuki...

Camille87, celia lubią tę wiadomość

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87, dostałam skierowanie, ale tam jest tylko napisane OGTT. I skierowanie na inne badania. Zajęliśmy się innymi sprawami i nie dopytałam jaką ilość kupić. A u mnie na pewno trzeba kupić własną, znam to laboratorium :D
    Ruda27, chyba w takim razie będę musiała się powstrzymać przed tym tiramisu... Jaki ogromny żal :( Nigdy wcześniej tego nie jadłam i jak raz spróbowałam to mnie urzekło, chyba juz 10 razy zjadłam... Dobrze, że mi o tym napisałaś..
    Fajnie, że wracacie <3

Do jutra <3

Camille87, Moni&, Ruda27, Kajoni, celia, Dodi lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka Ty jestes taka szczuplutka ze kg w ogole sie nie musisz przejmowac! A Lilianka piekne imie, sama nad nim myslalam gdyby miala byc dziewczynka:) u nas zostaje Kacperek jednak:D co niektorym sie niw podoba ale mnie to nie obchodzi to bedzie nasz synus, nasz Kacperek<3
    psa bym chciala labradora ale to sa bardzo odlegle plany, najpierw chcemy wyjechac gdy maluszek podrosnie a potem bedziemy myslec:)
    co tam u Mili dala znac juz? bo nie wiem czy jakiegos posta nie przegapilam:P

Ruda27, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże....nie nadrobie Was dziś.... TYLE NASKROBAC??? :) masakra...a ja padnieta jestem ze szok, wiec jak kogoś pominelam albo cos z źle napisze to przepraszam <3

Sylka gratuluje udanej wizyty :) cieszę sie ze wszystko okey

Madzia tez uważam tak jak dziewczynki ze mała za bardzo sie kręciła i wtedy nie ma szans na obejrzenie porządnie serduszka bo wszystko sie zamazuje. Wierze ze to sie wyjaśni pozytywnie :) a i odpoczywaj!!! :D

Mila moje kondolencje, akurat teraz... Bardzo mi przykro, ale życie pokazuje ze to ono ma nad nami kontrole a nie my nad nim...i czasem doświadcza nas wszystkim po kolei... Czekam na wyniki Twojej wizyty dziś i jestem z Tobą serduszkiem <3

Lanusia!! No cieszę sie przeogromnie po pierwsze ze sie pojawilas, a po drugie ze zaczyna Ci sie układać :) świetne wiadomości i oby tak dalej :) związek to nieustanna praca niestety.... :) (kurcze jakie mądrości ze zmęczenia mnie dopadly) i piękne imię dla córeczki :) baaaardzo mi sie podoba :)

Positive wracaj do zdrowia Kochana!!!

Gratulacje dla Miriam - cudowna ta Zoja <3 jest piękna

Camille Twój pies na tym zdjęciu jest przecudny!!!! Mniam, ale bym go wyściskała :D

Wróciłam pól godziny temu do domu i chyba moja Zuzka miała....czkawke :) pyk,pyk,pyk,pyk.... No tego to jeszcze nie grali :D

A i kupiłam jej piękne buty :) zdjęcie wstawie ....yyyy...jutro :)

Camille87, Ruda27, Jus1985, Sylka, Kajoni, Lanusia93, celia, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Labradorybsa cudowne! Tylko trzeba z nimi pracowac poki sa mlode bo mojej kolezanki mama wziela labradora ktorego na czas nie wychowala i niestety pies jej na glowe wchodzi :-( tzn nie wiem jak jest teraz ale niedawno opowiadala ze kanape zniszczyla ta suczka, zaslony pozrywala itp :P

Ale to pewnie jak z kazdym psem - trzeba pracy :-)

Tak mysle jak to tiramisu wyglada - to te z kawa tak?? Jesli tak to nie jadlam w tej ciazy :P

mala_mi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila kochana odezwij sie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe Kamila tak z kawa :P z alkoholem tez troche :)
    Moj pies kiedys cala kanape rozwalil, wygryzl ze srodka gabke, na dole i na oparciu nawet,, to musial sie wyzyc haha :P

Moni&, Camille87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy ja tez dzis rano czkawki synka doswiadczylam :-)
    Dzis siostra mowila ze jej corcia to czkawki dostawala po slodkim bo wody slodkie to nalykala sie jak szalona ;-)

Madzikovy, Moni& lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi a te ubranka slodkie sa! tak mi sie przypomina co mialam napisac a o czym zapomnialam heh.
    Mila kochana odezwij sieeee! nie trzymaj nas w niepewnosci..

Monis
    8b9686f91d.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, nie wiem czy to czkawka na 100% ale jak usiadłam, to rytmicznie kilka dobrych razy w rownych odstępach czasu mi "pykało" :)

Camille87, Lanusia93, amela, Dodi lubią tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa i małe sprostowanie. To nie ja jej kupiłam buty.....to tatuś jej kupił. (Bo zajrzał jak pisałam i sie zirytowal ze wszystkie zaslugi sobie przypisuje :P)

Camille87, Ruda27, pekinka82, Lanusia93, celia, Dodi lubią tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko nie dosc ze jajka to alkohol jeszcze? :( wrr kiedys robilam to ciasto ale tylko raz i bardzo dawno teku dlatego nie bylam pewna..

Madzikovy to na pewn czkawka :-)
    Mila moglaby sie odezwac... :-(

Madzikovy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy wrote:
    Aaaaa i małe sprostowanie. To nie ja jej kupiłam buty.....to tatuś jej kupił. (Bo zajrzał jak pisałam i sie zirytowal ze wszystkie zaslugi sobie przypisuje :P)

Sie zaczyna - corusia tatusia :P

Madzikovy, Lanusia93, Dodi lubią tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja juz jestem padnieta, ale czekam, moze Mila napisze.... Kurcze, ale miała iść na 19... Juz długo.... Błagam aby tylko było wszystko okey....Boże... Ile sie trzeba wycierpiec .....

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Sie zaczyna - corusia tatusia :P
    Hahaha i jeszcze w sklepie do mnie z tekstem wyskoczył: "ze co? Ze tatuś nie kupi?" ...........:D włosy dęba stają.

pekinka82, Camille87, MILA, Lanusia93, celia, Dodi lubią tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewcznki moje kochane sory że tak późno ale przyjechaliśmy od lekarza to jakas taka zmęczona sie czułam i wyje,,,,,chana :-P dzisiaj jednak było sporo emocji, stresu i płaczu
    :-(

A więc ............... wszystko jest OK :-D Bartuś bez zastrzeżeń. Kość nosowa widoczna :-) i cała reszta od stóp do główki w najlepszym porządku. Mały wazy jakies 280 gr wszystkie narządy widoczne i prawidłowe :-) ten wynik z hodowli po amnio uznano za błąd w hodowli. Pani dr powiedziała ze nie ma się czym przejmować. Powiedziała tylko ze zrobi mi jeszcze dodatkowo echo serduszka ale w przyszłym tygodniu bo najpierw musze miec skierowanie od mojego gina.
    Bardzo się cieszymy. A JUŻ wiem dlaczego mnie tak boli nad spojeniem łonowym jak młody się rusza, bo ma tam główkę i tam mnie tak mocno uderza ze normalnie mnie boli :-)

Tylko jak pomyślę ile bólu musiałam ścierpieć i stresów ehhhhhhhh
    Ważne ze jest dobrze. :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 22:38

Madzikovy, Camille87, Moni&, pekinka82, Ruda27, Jus1985, Sylka, mala_mi, Kajoni, Lanusia93, Magda2013, Niebieska, celia, amela, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super Madzikovy :-) juz tez sie zakochal w malenstwie :-)

No Mila juz na pewno dawno po badaniu.. martwie sie ale jednak wierze ze wszystko dobrze...

Madzikovy lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha no to co dopiero bedzie jak mala sie urodzi bedzie rozpieszczana przez tatusia:) a to napewno czkawka:)
    kurde Mila co z Toba....

Madzikovy, Lanusia93 lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
‹‹ 800 801 802 803 804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ