X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Amela, Ruda, Camille, Pekinka :*
    Najadłam się chleba z wątrobianką i popiłam kakao... Nie wierze.... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 17:02

pekinka82, Ruda27, amela, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje udanej wizyty Sylka:) ja wybywam na spacerek z M :D

Sylka lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny <3
    Jestem juz po wizycie. Wiec tak:
    Jak narazie nie grozi mi przedwczesny porod,szyjka ma dlugosc 52mm i jest zamknieta,malutka ma wszystko na swoim miejscu-nerki,zoladek,pecherz moczowy,konczyny gorne i dolne z prawodlowa iloscia paliczków. Pepowina trojnaczyniowa. Łozysko w scianie tylnej. Miesniaki jak narazie sie nie powiekszaja,maja ok 4cm(czyli tyle ile 6 marca) a tez zbytnio nie zagrazaja ciazy no ale wiadomo ze trzeba je miec na oku. Wody plodowe w normie.
    Gin troche mial zastrzezenia co to serduszka bo bylo slabo widoczne,tzn to co powinno byc to jest,ale na nast.wizycie chcialby je jeszcze raz obejrzec...
    Waga 494g
    BPD 49mm
    HC 187mm
    AC 174mm
    FL 40mm

Co do niskiego poziomu zelaza to powiedzial ze to sie czesto zdarza i napewno mi sie urosnie do 12 czy do 14 od razu. Mam brac te tabletki co mam-prenatal clasic i pregna plus. Dodatkowo jeszcze mam zelazo zapisane w tabl.Tardyferon.
    Aha i jeszcze stwierdzil ze troche za duzo przytylam-3kg w miesiac :P sadzicie ze to duzo ?? Przed ciaza wazylam 57kg a teraz 64kg.
    Nie jem duzo ani tlusto,malo slodkiego..wiadomo ze troche wiekszy mam apetyt ale to moze przez to ze mam malo ruchu tak przytylam :/

Ruda27, amela, celia, Camille87, positive, Kajoni, Moni&, Lanusia93, Niebieska, Jus1985, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Aggie Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila, strasznie mi przykro :( trzymam tez kciuki za Twoje badanie i wyniki :*

Ninkapa, tylnia czesc mozgu ktora powinna byc polaczona w ksztalcie osemki wedlug nich byla rozlaczona, albo nie zdazyla sie jeszcze polaczyc, o ile jest to mozliwe, ale nie mieli pewnosci bo mala sie ciezko ukladala, w ogole sie pokazac dobrze nie chciala.

Dzieki Wam za wsparcie i slowa otuchy, bez Was nie wiem czy bym sie nie zalamala, dzien w pracy tez pomogl, i caly weekend pracuje wiec nie bede tyle myslec, a teraz siadam do jadelka i poloze sie na troche bo zle spalam ostatniej nocy.

Magda2013, celia, MILA, Camille87, Jus1985, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia swietne wiesci!! Ciesze sie ze wszystko jest dobrze :) i porod przedwczesny nue zagraza :)
    Co do tycia, to lekarze maja rozne opinie. Ciekawe co powie moj, bo ja tyje duzo szybciej :P

Magda2013 lubi tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi ale bedziesz miala wyzerke :D
    Sylka rowniez gratuluje :)

Ja dzis bez obiadu.. nie mialam nawet kiedy cos ugotowac,moj maz calymi dniami w pracy a jak przyjdzie to jest taki zmeczony ze nawet jesc mu sie niechce. Na jutro cos musze wymyslec na obiad.

A do nast.wizyty mam zrobic badanie moczu,morfologie i ten test z glukoza.

Sylka lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggir ciesze sie ze u Ciebie lepiej z samopoczuciem.. Praca i zajecie dobrze wplywaja..
    Odpoczywaj teraz i nie mysl o zlych rzeczach :)

Aggie lubi tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia super że wszystko dobrze :) Wydaje mi się że 3 kg w miesiąc to nie jest dużo, bez przesady, w sam raz :)

Magda2013 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie trzymaj sie kochana <3 Czy nie moze byc choc raz tak zeby czlowiek sie czyms nie zamartwial ? Ciagle stresy w tej ciazy przezywamy :(
    Kurcze ja sie teraz martwie tym serduszkiem czy jest w porzadku :(

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha Aggie a mowili co jesli maja racje?co to oznacza? choc i tak wiem ze wszystko bedzie dobrze i coreczka Wasza ma sie dobrze....

Magda porownuje twoje wymiary i jestem przerazona bo mamy prawie indentyczne a jestem o 2 tyg mlodsza (ciaza mlodsza) chyba ten moj Lucas bedzie duzy chyba ze to sie wyrowna pozniej.... A Madzia nie przejmuj sie tym serduszkiem bo moze nie mogl dobrze popatrzec poza tym ci lekarze lubia nastraszyc a ty pozniej sie martw bo jesli widzialby ze cos jest nie tak to nie kazalby czekac do nastepnej wizyty....

Magda2013, Lanusia93, Dodi lubią tę wiadomość

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda uszy do góry i pozytywne myślenie, lekarz niepotrzebnie zasiał ziarnko niepewności, mógł po prostu nic nie mówić jeśli nie ma pewności.
    Zaczynam doceniać to, że mam tak rzadko usg.. O wiele mniej niepotrzebnych nerwów..

Camille87, Magda2013, Lanusia93, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda super ze coreczka zdrowa :-)
    Co do tycia to tak jak Daria pisze kazdy lekarz ma inne zdanie - moj mowi ze nawet do 2kg tygodniowo jest ok :P ja tyje srednio 1kg tyg a tez nie jem tlusto ani mocno duzo..

Aggie dobrze ze poszlas do pracy - zawsze glowa czyms zajeta ;D

Ruda27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka wrote:
    Magda uszy do góry i pozytywne myślenie, lekarz niepotrzebnie zasiał ziarnko niepewności, mógł po prostu nic nie mówić jeśli nie ma pewności.
    Zaczynam doceniać to, że mam tak rzadko usg.. O wiele mniej niepotrzebnych nerwów..

Zgadzam sie - jak nje jest pewny to po co mowi? Stresuje ciezarna... :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2013 wrote:
    Aggie trzymaj sie kochana <3 Czy nie moze byc choc raz tak zeby czlowiek sie czyms nie zamartwial ? Ciagle stresy w tej ciazy przezywamy :(
    Kurcze ja sie teraz martwie tym serduszkiem czy jest w porzadku :(

To bylo badanie polowkowe - co stalo mu na przeszkodzie zeby dokladnie sprawdzic to serduszko? Slaby sprzet czy corcia sie slabo ukladala?

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille no wlasnie mala lezala jakos w poprzek tak ze nie dalo rady obejrzec dokladnie. Mowil ze to przez to. Jezdzil ta koncowka dosyc dlugo.

Ninkapa albo moja jest za mala. A wpisujesz te dane w kalendarzu ? bo tam mozna mniej wiecej porownac. Moze masz racje,moze faktycznie gdyby byly jakies duze nieprawidlowosci kazalby mi przyjsc jutro.

Dzieki kobietki <3 musze byc dobrej mysli.

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4wiesz co gdzie mozna to wpisac?tylko ja nie mam tego abonamentu preminum to moge? Twoja to dziewczynka wiec moze dlatego :D albo moj bedzie kolos jak jego pierwszy brat 4,5kg Boze oby nie choc wole duzego niz malego bo u mnie dysproporcje miedzy dziecmi sa ogromne mimo iz 2 synek nie byl maly bo mial 3,5kg w 38tc to teraz jest straszn okruszek z niego i bardzo nizutki ile ja sie nachodzilam po lekarzach zeby go przebadali choc nie wiem czy w przyszlosci nie dadza jemu hormonu wzrostu bo nie chce rosnac

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • positive Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej... jakby mi ciut lepiej... tzn od całych 5 godz nie wymiotowałam...

kroplówkę mi podłączyli w przychodni... a kolejne 4 mam sobie sama zaaplikować w domu... właśnie czekam na M. bo ma mi je dowieźć...

lekarz dał mi czas do jutra... kazał obserwować czy i ile wydalam moczu... no i co z tymi wymiotami...

dziękuję za słowa otuchy... to na prawdę miłe...

Mila wyrazy współczucia z powodu śmierci teścia... podzielam zdanie sylki i na pogrzeb bym poszła... bo to bardzo bliska osoba jeśli razem mieszkacie... i byłaś z teściem blisko...

Madzia cieszę się że u was dobrze... i na połówkowym ok...

postaram sie teraz co nieco nadrobić...i doczytać dlaczego byłaś w szpitalu i co z córeczką Aggie...

Gratulacje dla Miriam.. córeczka śliczna...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2014, 18:12

celia, Dodi lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • ninkapa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia na pewno mam racje oni nic sobie nie robia z naszych nerwow bo co to ich obchodzi ale na pewno wszystko jest ok nie zamartwiaj sie bo nie ma po co masz zdrowa dzidzie!!!!

relgh371blt2rdpa.png

relgsg18glt7yrrj.png

1usa9vvjzcjrn0lc.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, Ninkapa nie ma co porownywac wymiarow naszych dzieciaczkow bo na tym etapie kazde rosnie swoim indywidualnym tempem :-) wiadomo jedne dzieci rodza sie z waga 2800 a inne 4500 ;-) wazne aby narzady sie rozwijaly jak trzeba :-)

Lanusia93, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive pierwsze slysze zeby dawali kroplowke do domu :O
    I co masz wenflon zalozony?!
    Dobrze ze Ci juz lepiej :-) to najwazniejsze!

‹‹ 798 799 800 801 802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ