X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To, że była na wątku samotnych i odrzuconych to już świadczy o jej poziomie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2014, 14:27

Ruda27, Dodi, Sylka, mala_mi, Camille87, pekinka82, celia lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adakarola wrote:
    Moje drogie,
    Jakiś czas temu "odkryłam" tę stronę. Z założenia super pomysł. Napisałam kilka postów w Sierpniowych mamusiach, pojedyncze w II trymestrze. Niestety jak dla mnie poziom dyskusji jest bardzo niski, stąd moja decyzja o wycofaniu się. Niemniej jednak czasami zaglądam na stronę, przeglądając również forum. Kilka wniosków dot. waszej dyskusji:
    - pamiętajcie, że jest to FORUM a nie grupa terapeutyczna/grupa wsparcia. Z założenia na forum wchodzić i wypowiadać się ma prawo KAŻDY, czy się to komuś podoba, czy nie. Kółka wzajemnej adoracji robi się na privach.
    - z założenia na forum każdy ma prawo pisać, co się komu podoba, zgodnie w własną wolą, przekonaniami. Nie można narzucać innej osobie, jak i co ma pisać, albo czego zaprzestać.
    - od uspokajania i stawiania diagnoz NA BOGA!!!! jest lekarz. Lekarz jest również od tego, aby zalecać wam lekarstwa, badania, zmianę stylu życia itd. Nie koleżanki z forum. Jeśli nie macie pewności co do sposobu prowadzenia waszych ciąży, nie radzcie się na forum tylko zmieńcie lakarza ginekologa położnika.
    - od ciągłego wspierania i klepania po plecach są realni, a nie wirtualni znajomi, a przede wszystkim rodzina.

Podsumowując, mam wrażenie, że wiele z dziewczyn, które nie radzi sobie emocjonalnie przecenia ważność tego forum. A nie lepiej na spokojnie poczytać, pokomentować, ale też przede wszystkim skupić się na zaleceniach lekarskich i dobrej, rekomendowanej pozycji???

Pozdrawiam i życze wam bardziej rzeczowych dyskusji, bo jak czytam wpisy typu: dlaczego na mnie najeżdżacie, przecież w 2 miesiącu ciąży palę już okazjonalnie, lub, mam biegunkę, czy poronię???? lub zaszłam w ciążę z chłopakiem, który mnie zdradza i sobie tak pomyślałam, że go w wieku 19 lat zatrzymam ciążą, po czym kłócę się z nim i mam myśli samobójcze i straszę na forum o tym, że może pozbędę się dziecka, to mi się osobiście ulewa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko co za laska.. Tez nie przypominam sobie, ale z tonu jaki pisze widac ze nei odnalazlaby sie na naszym forum..

Camille87, Jus1985, Kajoni, celia lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No comment... ;)

Camille87, Jus1985, celia lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyna pisze, że na forum można poruszać każdy temat ... po czym śmieje się z tego, że inni właśnie tak robią.

Nie rozumiem ludzi, którzy uważają się za najmądrzejszych ...

Przykro mi, że będąc tu, nie dorastam do ich poziomu :P

Dodi, mala_mi, Camille87, Jus1985, Kajoni, celia lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;)
    Ale sobie zaleglosci narobilam :D mam nadzieje ze nic nie pomyle bo z glowy pisze.
    Celia gratuluje coreczki, super wiadomosci ;)
    Ninkapa Tobie z kolei gratuluje synka, jak czytam tezeciego :]
    Quendi ciesze sie bardzo, ze jednak zdecydowalas sie pojsc do lekarza i przede wszystkim szacun za czas spedzony w poczekalni a ponadto ogromnie sie ciesze ze to jednak nic zlego :) super, ze dostalas L4 i duzo odpoczywaj
    Kada jak to nie wiedzialas ze ja z Miko? :D
    Positive wspolczuje Ci przebytej jelitowki :-/ mnie odpukac nic takiego na szczescie nie dopadlo.
    Amelka super te legginsy sobie zakupilas ;)
    Witam Jozefino ;)
    Zapomnialam chyba tez wspomniec ze bardzo podobaja mi sie zakupione dla Zuzi ciuszki - Madzikovy ;)
    Aggie my chyba nie miakysmy jeszcze okazji sie poznac, ale trzymam za Was kciuki i wierze, ze wtorek okaze sie, ze jednak wszystko jest ok.
    Witaj Magda2013 ;) super, ze z dzidzia ok i badania wyszly dobrze :)
    Mila a moze Twoja mloda ma wysypke bostonska? No i oczywoscie wyrazy wspolczucia z powodu smierci tescia :| a na koniec super wiesci... Nie moglam sie doczekac informacji i wspolczuje Ci tego stresu, ktory musialas przezyc ;) tweaz jyz bedzie tylko lepiej :)
    Sylka super, ze na wizycie wszystko ok ;)
    Kajoni fajnie, ze masz w domu malego psiaczka i przedsmak opieki he he
    Witaj Lanusia ;)
    Ruda dziekuje za pozdro ale chyba kada nie doczytala bo mi nie przekazala :P swoja droga jestem Jej bardzo wdzieczna za cynk o spotkaniu z poloznymi, bo jestem mega zadowolona, fajnie ze to z NFZ, blisko i moge sobie szkole rodzenia darowac ;) pogadac za bardzo nie zdazylysmy ale to chyba nadrobimy bo na spotkanie to i z buta mozemy przyjsc he he :D

Wogole to od rana Was podczytywalam i dlatego jestem jeszcze w lozku w pizamie :-/ to kara za to ze nie czytalam na biezaco ufff....
    Milego popolufnia Wam zycze i sorki jesli o kims zapomnialam :*

Ruda27, pekinka82, Niebieska, Camille87, Sylka, Kajoni, Quendi, celia, positive lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwazniejsze ze postawiono diagnoze - nie radzimy sobie emocjonalnie dlatego przedkladamy waznosc forum hahaha
    Jakos nie jest mi smutno z tego powodu ze sie wycofala z forum :P

mala_mi, Ruda27, Dodi, Niebieska, Jus1985, Sylka, Kajoni, celia lubią tę wiadomość

• mala_mi Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łomatko, ale trafiłaś na post Camilko.. Tacy ludzie podnoszą mi ciśnienie: sami uważają się za specjalistów i mędrców i skwapliwie krytykują wszystko, co odbiega od ich poglądów czy linii myślenia. A pewnie sami, gdyby mieli jakiś problem, to wylewaliby swoje żale na forach.
    Sylka dobrze napisałaś: no comments..

Dodi, Niebieska, Camille87, Sylka, celia lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak dla mnie ta dziewczynka-adakarola- ma jakieś zaburzenia :/

Niebieska, amela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka sluszne stwierdzenie :D
    P.S. nerwice mam przez ta stronke ciagle mi sje zawiesza albo pisac nie moge albo mnie wywala :-( buu

pekinka82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde chcialam sobie zamowic pas ciazowy, ale te ktore sa fajne rozciagaja sie do 110 cm :/ jak juz mam brzuch 104 to bez sensu..
    Ale cudne spodenki dla synka zamowilam :)

Dodi, Jus1985, Camille87, Moni& lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIebieska śliczny brzusio :)
    heheh Camilka co to za panna w ogóle ! Aż mi ciśnienie podniosła !

Niebieska, mala_mi, Camille87 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OLAĆ JĄ :-D
    mnie rozbawił jej post, ale trzeba wziąć pod uwagę że poczuła się odrzucona (na takim wątku siEę wypowiedziała) i chciała wyżalić się poprostu.
    A że nie dorastamy do niej to po przczytaniu tego postu powinno nas to cieszyć, bo ja nie chce taka być

Niebieska, Sylka, Camille87 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Kurde chcialam sobie zamowic pas ciazowy, ale te ktore sa fajne rozciagaja sie do 110 cm :/ jak juz mam brzuch 104 to bez sensu..
    Ale cudne spodenki dla synka zamowilam :)

No z tym pasem faktycznie lipa :-(
    A pochwal sie spodenkami ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie rozbolalo gardlo :-( a dokladnie prawy migdal boli jak cholera.. na szczescie znalazlam tantum verde w apteczce to wzielam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2014, 17:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila to dobrze ze masz tableki. Oby szybko przeszlo :)
    A spodenki zamowilam te :) jestem zakochana w nich :D
    http://allegro.pl/next-spodnie-ogrodniczki-rampers-pajcyk-62-i4105020374.html

Co do pasa zamowie chyba jeden, moze akurat na kwiecien bedzie, pozniej to juz i tak w spodnie nie wejde :P

Camille87, amela, Jus1985, Dodi, celia lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria słodkie te spodenki :)
    Tez mysle o takim pasie, bo brzusio rosnie w zaskakujacym tempie wiec napewno sie przyda:)
    Kamila, ja tez brałam tantum verde jak mnie gardło bolało i przeszło po dwóch dniach:)
    Masakra, przeczytałam ten post, niektórzy nie maja co robic, jak jej nie odpowiada forum to niech spier** i nie pisze umoralnien bo to żałosne. A zreszta co my sie bedziemy przejmowac, my tu tworzymy fajną grupke, zżyłysmy sie online, moze kiedys sie to zmieni i tego sie trzymajmy:)
    Ja wróciłam z mega spacerku z M, cieplutko dzisiaj, cudo! :D Potem wrzuce kilka zdjec na fb:) Teraz M robi kolacje - domowe hot dogi, bo strasznie głodni wróciliśmy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2014, 18:27

Camille87, amela, Jus1985, Dodi, Ruda27, celia lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria cudowne spodenki!!! Slodkie :D
    Ja mam ze 20 par spodni z czego 3 o ciazowe z pasem a chodze praktycznie w jednych :P
    Jedne sa z nierozciqgliwego jeansu i boje sie ze niedlugo beda za ciasne :-(

Moni mi wlasnie tez te tabletki zostaly po ostatnim chorowaniu :-)
    Ale coraz mocniej boli wypilam herbate z miodem i zaraz sobie mleko podgrzeje z miodem..

Przed chwila ogladalam horror :P troche emocji bylo ale w najgorszych momentach zaslanialam oczy zeby Kubusia nie stresowac ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2014, 18:36

Moni&, Jus1985, Dodi, celia, Ruda27 lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria jakie te spodenki są piękne :)
    Kamila oby Ci szybko ból gardła minął!!
    To wszystko przez tą pogodę, bo to ani zimno ani ciepło, nie wiadomo jak się ubrać na taką pogodę. Oby już niedługo zrobiło się ciepło na dobre !!

Camille87, Ruda27 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nie wiem czy mnie a wczorajszym grilu nie przewialo :-( niby mialam szalik ale ktoz to tam wie...

‹‹ 810 811 812 813 814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ