Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyadakarola wrote:Moje drogie,
Jakiś czas temu "odkryłam" tę stronę. Z założenia super pomysł. Napisałam kilka postów w Sierpniowych mamusiach, pojedyncze w II trymestrze. Niestety jak dla mnie poziom dyskusji jest bardzo niski, stąd moja decyzja o wycofaniu się. Niemniej jednak czasami zaglądam na stronę, przeglądając również forum. Kilka wniosków dot. waszej dyskusji:
- pamiętajcie, że jest to FORUM a nie grupa terapeutyczna/grupa wsparcia. Z założenia na forum wchodzić i wypowiadać się ma prawo KAŻDY, czy się to komuś podoba, czy nie. Kółka wzajemnej adoracji robi się na privach.
- z założenia na forum każdy ma prawo pisać, co się komu podoba, zgodnie w własną wolą, przekonaniami. Nie można narzucać innej osobie, jak i co ma pisać, albo czego zaprzestać.
- od uspokajania i stawiania diagnoz NA BOGA!!!! jest lekarz. Lekarz jest również od tego, aby zalecać wam lekarstwa, badania, zmianę stylu życia itd. Nie koleżanki z forum. Jeśli nie macie pewności co do sposobu prowadzenia waszych ciąży, nie radzcie się na forum tylko zmieńcie lakarza ginekologa położnika.
- od ciągłego wspierania i klepania po plecach są realni, a nie wirtualni znajomi, a przede wszystkim rodzina.
Podsumowując, mam wrażenie, że wiele z dziewczyn, które nie radzi sobie emocjonalnie przecenia ważność tego forum. A nie lepiej na spokojnie poczytać, pokomentować, ale też przede wszystkim skupić się na zaleceniach lekarskich i dobrej, rekomendowanej pozycji???
Pozdrawiam i życze wam bardziej rzeczowych dyskusji, bo jak czytam wpisy typu: dlaczego na mnie najeżdżacie, przecież w 2 miesiącu ciąży palę już okazjonalnie, lub, mam biegunkę, czy poronię???? lub zaszłam w ciążę z chłopakiem, który mnie zdradza i sobie tak pomyślałam, że go w wieku 19 lat zatrzymam ciążą, po czym kłócę się z nim i mam myśli samobójcze i straszę na forum o tym, że może pozbędę się dziecka, to mi się osobiście ulewa. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyna pisze, że na forum można poruszać każdy temat ... po czym śmieje się z tego, że inni właśnie tak robią.
Nie rozumiem ludzi, którzy uważają się za najmądrzejszych ...
Przykro mi, że będąc tu, nie dorastam do ich poziomu
Dodi, mala_mi, Camille87, Jus1985, Kajoni, celia lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
Ale sobie zaleglosci narobilammam nadzieje ze nic nie pomyle bo z glowy pisze.
Celia gratuluje coreczki, super wiadomosci
Ninkapa Tobie z kolei gratuluje synka, jak czytam tezeciego :]
Quendi ciesze sie bardzo, ze jednak zdecydowalas sie pojsc do lekarza i przede wszystkim szacun za czas spedzony w poczekalni a ponadto ogromnie sie ciesze ze to jednak nic zlegosuper, ze dostalas L4 i duzo odpoczywaj
Kada jak to nie wiedzialas ze ja z Miko?
Positive wspolczuje Ci przebytej jelitowkimnie odpukac nic takiego na szczescie nie dopadlo.
Amelka super te legginsy sobie zakupilas
Witam Jozefino
Zapomnialam chyba tez wspomniec ze bardzo podobaja mi sie zakupione dla Zuzi ciuszki - Madzikovy
Aggie my chyba nie miakysmy jeszcze okazji sie poznac, ale trzymam za Was kciuki i wierze, ze wtorek okaze sie, ze jednak wszystko jest ok.
Witaj Magda2013super, ze z dzidzia ok i badania wyszly dobrze
Mila a moze Twoja mloda ma wysypke bostonska? No i oczywoscie wyrazy wspolczucia z powodu smierci tesciaa na koniec super wiesci... Nie moglam sie doczekac informacji i wspolczuje Ci tego stresu, ktory musialas przezyc
tweaz jyz bedzie tylko lepiej
Sylka super, ze na wizycie wszystko ok
Kajoni fajnie, ze masz w domu malego psiaczka i przedsmak opieki he he
Witaj Lanusia
Ruda dziekuje za pozdro ale chyba kada nie doczytala bo mi nie przekazalaswoja droga jestem Jej bardzo wdzieczna za cynk o spotkaniu z poloznymi, bo jestem mega zadowolona, fajnie ze to z NFZ, blisko i moge sobie szkole rodzenia darowac
pogadac za bardzo nie zdazylysmy ale to chyba nadrobimy bo na spotkanie to i z buta mozemy przyjsc he he
Wogole to od rana Was podczytywalam i dlatego jestem jeszcze w lozku w pizamieto kara za to ze nie czytalam na biezaco ufff....
Milego popolufnia Wam zycze i sorki jesli o kims zapomnialam :*
Ruda27, pekinka82, Niebieska, Camille87, Sylka, Kajoni, Quendi, celia, positive lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNajwazniejsze ze postawiono diagnoze - nie radzimy sobie emocjonalnie dlatego przedkladamy waznosc forum hahaha
Jakos nie jest mi smutno z tego powodu ze sie wycofala z forummala_mi, Ruda27, Dodi, Niebieska, Jus1985, Sylka, Kajoni, celia lubią tę wiadomość
-
łomatko, ale trafiłaś na post Camilko.. Tacy ludzie podnoszą mi ciśnienie: sami uważają się za specjalistów i mędrców i skwapliwie krytykują wszystko, co odbiega od ich poglądów czy linii myślenia. A pewnie sami, gdyby mieli jakiś problem, to wylewaliby swoje żale na forach.
Sylka dobrze napisałaś: no comments..
Dodi, Niebieska, Camille87, Sylka, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
OLAĆ JĄ
mnie rozbawił jej post, ale trzeba wziąć pod uwagę że poczuła się odrzucona (na takim wątku siEę wypowiedziała) i chciała wyżalić się poprostu.
A że nie dorastamy do niej to po przczytaniu tego postu powinno nas to cieszyć, bo ja nie chce taka byćNiebieska, Sylka, Camille87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKamila to dobrze ze masz tableki. Oby szybko przeszlo
A spodenki zamowilam tejestem zakochana w nich
http://allegro.pl/next-spodnie-ogrodniczki-rampers-pajcyk-62-i4105020374.html
Co do pasa zamowie chyba jeden, moze akurat na kwiecien bedzie, pozniej to juz i tak w spodnie nie wejdeCamille87, amela, Jus1985, Dodi, celia lubią tę wiadomość
-
Daria słodkie te spodenki
Tez mysle o takim pasie, bo brzusio rosnie w zaskakujacym tempie wiec napewno sie przyda:)
Kamila, ja tez brałam tantum verde jak mnie gardło bolało i przeszło po dwóch dniach:)
Masakra, przeczytałam ten post, niektórzy nie maja co robic, jak jej nie odpowiada forum to niech spier** i nie pisze umoralnien bo to żałosne. A zreszta co my sie bedziemy przejmowac, my tu tworzymy fajną grupke, zżyłysmy sie online, moze kiedys sie to zmieni i tego sie trzymajmy:)
Ja wróciłam z mega spacerku z M, cieplutko dzisiaj, cudo!Potem wrzuce kilka zdjec na fb:) Teraz M robi kolacje - domowe hot dogi, bo strasznie głodni wróciliśmy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2014, 18:27
Camille87, amela, Jus1985, Dodi, Ruda27, celia lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyDaria cudowne spodenki!!! Slodkie
Ja mam ze 20 par spodni z czego 3 o ciazowe z pasem a chodze praktycznie w jednych
Jedne sa z nierozciqgliwego jeansu i boje sie ze niedlugo beda za ciasne
Moni mi wlasnie tez te tabletki zostaly po ostatnim chorowaniu
Ale coraz mocniej boli wypilam herbate z miodem i zaraz sobie mleko podgrzeje z miodem..
Przed chwila ogladalam horrortroche emocji bylo ale w najgorszych momentach zaslanialam oczy zeby Kubusia nie stresowac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2014, 18:36
Moni&, Jus1985, Dodi, celia, Ruda27 lubią tę wiadomość
-
Daria jakie te spodenki są piękne
Kamila oby Ci szybko ból gardła minął!!
To wszystko przez tą pogodę, bo to ani zimno ani ciepło, nie wiadomo jak się ubrać na taką pogodę. Oby już niedługo zrobiło się ciepło na dobre !!Camille87, Ruda27 lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualny