X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Kada nie mam zielonego pojęcia ;) nie mam wagi malucha w opisie usg..

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Szczęście w 20 tyg ciąży 294. Pewnie drobniutko...

Jus1985 lubi tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ja bylam w marcu na wizycie to byl wg OM 19+3 i wazyl 410g wiec nie wiem czy to nie za duzo jest

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam....Byłam zawieźć koleżankę z CV po różnych szkołach w Łodzi i przedszkolach. Jakiś dupek wyjeżdżając z bramy zamiast wiecheć na prawy pas, władował się od razu na lewy przed moją maskę. Ledwo wyhamowałam. Ale osobówka z busem, no ja bym z tego wyszła gorzej, ale jego wina w 100%, bo zajechał mi drogę...A jak mnie WKUR...........!!!!! To dawno tak nie bluźniłam jak dzisiaj przy tej akcji....!!!! Podniósł mi ciśnienie DUP...K jeden !!!!

• mala_mi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzień temu moja malutka ważyła 395g. To był 20/21tc.
    Ale KADA, nie ma sensu sugerować się jakimiś tabelkami - nasze dzieci rozwijają się w swoim indywidualnym tempie. Najważniejsze, że lekarz mówi, że jest OK :)

Mila, ale słodziak z tej Twojej Milenki :) Aż żal, że te skarby tak szybko rosną.. Dlatego ja planuję cieszyć się każdą chwilą z moją córką. I do pracy wrócę później niż prędzej. Zamierzamy zapewnić jej domowe dzieciństwo, bez żłobka czy niani.

A co do mdłości, to zgłaszam się jako przedstawicielka wiecznego ich odczuwania:/ Bywają lepsze dni (generalnie jest nieporównywalnie lepiej niż w I trymestrze), ale niestety nudności nie chcą zniknąć całkowicie. Mam tak jak Ty NIEBIESKA, gdy coś zjem, to od razu mnie dopadają. Ale do sierpnia już względnie blisko :P Potem na pewno o nich zapomnimy ;)

Niebieska, Sylka, celia, Dodi lubią tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja wiem ale bo je sie jakas cukrzyca sie przyplota ze tak duzo on wazy moja cora tyle nie wazyla eh.. no i boje sie ze moge w lipcu urodzic

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Moni& Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada moj w 20t+4 wazyl 349g a teraz sie dlugonie dowiem bo mi mojgin tego nigdy niw podaje.
    pekika no to mialas sytuacje podobna do mojej niedawno ehh niektorzy nie powinnni prawa jazdy dostawac chore barany jezdzic nie umia!

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój ważył w 19t1d - 277g

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj miałam jakieś pogorszenie bo nic w siebie wmusić nie mogłam... matko już M. torbę mi wyjął i straszył szpitalem jak dziecko jakieś...

dzisiaj musiałam się zmobilizować bo amelina miała zajęcia z rodzicami w przedszkolu... wyszykowałam się i poszłam... jak wróciłam zjadłam bułkę i nawet mi smakowała... a teraz popijam herbatkę i zabieram się za zakupy urodzinowe bo moja córcia w sobotę imprezuje...

a jutro upragnione połówkowe... mam nadzieję że da nam je na płytce ...
    ok idę postaram się was nadrobić...

MILA, Sylka, celia, Dodi lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada ale jaki Ty masz wplyw na wage malucha? Tak jak mala mi pisze kazdy dzieciaczwk rosnje swoim tempem i nic na to nie poradzisz wiec wyluzuj :-) moze byc tak ze w pewnym momencie zwolni i wcale nie bedzie duzy ;-)

Pekinka nic nie mow, trzeba miec na prawde oczy dokola glowy tyle debili jezdzi, ja mialam ostatnio sytuacje ze jakis warszawiak rozmawiajac przez telefon wyorzedzal rowerzyste na bardzo waskiej drodze i gdyby nie zatoczka autobusowa tez bysmy sie otarli :/

Ja ogladam na tlc program o kobietach w ciazy ktore pala pija lub sa otyle :/ masakra..

A Kubusiowi chyba ten czosnek niezbyt smakowal bo caly dzien czuje ze sie rusza :-(

Moni& lubi tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka tez kiedys mialam podobna sytuacje,jak chlopak z prawej strony wyjezdzal a ja dojezdzalam do swiatel i on mnie nie zauwazyl a ja bylam na drodze z pierwszenstwem. I gdybym nie objechala tego slalomem! to by mi w prawy bok uderzyl i to dosyc mocno. Dobrze ze na lewym pasie nikt nie jechal bo bym nie miala gdzie uciec :/ co za baran.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada moja niunia wazyla w piatek 494g. To tez wiecej niz pokazuje tabelka.Kamila ma racje,kazdy rosnie swoim tempem. Jesli cos by bylo nie tak gin by Ci napewno powiedzial.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny sprawdzcie mi czy umiecie wejśc na mój kalendarz ciązy i czy można dodac komentarz pod wykresem. Bo skończyl mi sie abonament i chyba mi to znikneło ??

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda... super zakupy... spodenki cudne sama się nad nimi zastanawiam...
    koszule też szczególnie pierwsza wpadła mi w oko...
    ja mam dwie koszule z zestawu ciążowego który kupiłam są z ALLES i są super... ale ich cena za nowe mnie zmroziła...

Niebieska brzuszek superaśny... rośnie... no i tzrymam kciuki za wizytę...

Dodi , Amela za was również trzymam kciuki !!!

Mila... Gratuluję zdrowego synka mam nadzieję że pozostała część ciąży przeminie ci spokojnie... trzymaj się jutro
    a córcię masz cudowną...do schrupania...

Jus śliczny brzusio taki okrąglutki i powtórzę za dziewczynami że nie mam najmniejszego pojęcia jak go ukrywasz... myślę że niektórzy w rodzinie już coś podejrzewają tylko siedzą cicho i czekają aż sama powiesz...

Aggie trzymam kciuki za jutrzejsze wieści... zobaczysz będzie dobrze... nie takie rzeczy żeśmy już na forum pokonały...

Camille zdrowiej... oj chyba na prawdę wyszły ci te lody bokiem... idź do lekarza by gorzej nie było...
    a jak krem z garniera ? nadal polecasz??

Pekinka mnie w pochwie nie boli... i chyba tylko tam nie odczuwam bólu...;-)
    ale polecam ci film "Jak urodzić i nie zwariować" komedia o różnych stronach ciąży i macierzyństwa...

Magda twój brzuszek też śliczny... co do proszków do prania na początku używajcie tylko tych dla dzieci bo dzieci bardzo się uczulają... ja przez pierwszy miesiąc używałam Loveli.. ale ze względu na jego cenę i szybkość zużycia przerzuciłam się na polskiego dzidziusia... i też było ok... ponoć płatki mydlane też mogą być ale sama nigdy ich nie używałam...

co do prasowania to amelinie prasowałam wszystko od pieluch po śpiszki itd... a dodam że moja do trzeciego miesiąca używała tylko tetry bo miała uczulenie... teraz pieluch już bym nie prasowała... i nie zamierzam... no może tylko te kolorowe-wyjściowe...

dobra naskrobałam co mogłam... mam nadzieję że belly mnie nie wywali i uda mi się umieścić post...

a i zapomniałabym... za to że olałyście mojego wcześniejszego posta przenoszę się na forum do koleżanki ;-)

Ruda27, mala_mi, amela, Aggie, Niebieska, celia, MILA, Dodi, Jus1985, Kajoni lubią tę wiadomość

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA, chyba jest jakaś awaria belly.
    Gdy klikam na Twój nick, by przejść do kalendarza, to obraz przeskakuje mi do góry strony. Poza tym mam ogromne trudności z otwarciem forum - na 17 prób dopiero ostatnia była z sukcesem. Nie umiem też wysłać tego posta :/
    Też nie mam abonamentu i jak dotąd wszystko działało normalnie, dzisiaj najwyraźniej mają jakieś problemy z serwerem.

Positive, haha, idź sobie, idź na tamto forum. Tam jest nieporównywalnie wyższy poziom dyskusji :P

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję Wam dziewczyny za trzymanie kciuków :*
    Amela, Niebieska czekam na Wasze wieści ;)

poczytałam, ale jak się na bieżąco chciałam odnieść to się Belly pos....rało :/
    teraz to na szybko nic nie sklecę :( niedługo się zbieram, więc odezwę się późnym wieczorem <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 18:33

Ruda27, Niebieska, celia, Sylka lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Positive tak polecam gerbera :-) jedyny minus to gestosc bo jest dosc rzadki ale w sumie to nie wiem czy to minus ;-)
    Trzymam kciuii za jutrzejsze polowkowe!

Moj maz nie moze ze mna wytrzymac po tym czosnku :P ale jest w moare wyrozumialy w zasadzie sam mi kazal jesc go :-) zdobylam miod :-) prawdziwy prosto od pszczelarza :P tata mi dal bo nie jadl :P zaraz sobie rozpuszcze w mleczku :-)

Ruda27, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to czekamy na wiesci po wizytach :)
    Kamila dobrze masz prawdziwy miod :) napewno pomoze :) a w domu to musicie miec tez ladne zapachy :P

My bylismy na spacerze i w sklepie :) teraz wcinam pycha lody :D

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.hm.com/pl/product/23878?article=23878-A musze jechac do HM coreczki piekne balerinki!! :D

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Moni& Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wrocilam ze spacerku i z zakupow a M robi kolacje:)
    ale mnie dzisiaj ciagnie podbrzusze caly czas, tak jakby sie non stop rozciagalo. teraz brzuchol najbardziej rosnie chyba. kurde ale mnoe wkurza to belly caly czas jak przewijam to jakies paski mi przeskakuja tez tak macie? miala byc modernizacja ale cos chyba zd****** :P
    dziewczyny czekamy na.wiesci po wizytach! i positive trzymam kciuki za jutro :)

Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
‹‹ 821 822 823 824 825 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ