X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie, ja też mam czasem mdłości. W tej chwili też, blee. Najczęściej, jak coś zjem :(

ckaiflw1up047qr9.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Madzia ja planowalam szafe posprzatac.. Juz od tygodni i wiecznie mi sie nie chce :P jestem okropnaaaa

ha ha ha to tak jak ja z tą szafą :-P mówiałam sobie że muszę znow zimowe przrzucić na tyły a przejrzec wiosenno - letnie ciuchy i przebrac te , do ktorych wejdę , ale też sie do tego zabrac nie mogę :-P ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 12:26

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda2013 wrote:
    Kada no wlasnie taka sama chce sobie kupic,u mnie kosztuja 25 zl bo pytalam. To chyba nie jest jeszcze tak drogo.. hmmm.. Przejde sie jeszcze do Pepco.
    No mam nadzieje ze po praniu zmiekna,bo jak je w sklepie dotykalam to strasznie drapaly :/
    Musze obadac je w auchanie jeszcze.
    Mila,Kada a jak pierzecie takie pieluszki przed 1 uzyciem? w reku czy normalnie w pralce ?

Magda ja ręcznie nie piorę nic :-P nawet jak jest zalecenie(no chyba ze faktycznie już baaaaardzo trzeba) ale przed porodem prałam dziecku wszystko w pralce tylko kup proszek lovela czy jakośc tak dla dzieci od urodzenia żeby nie podrażniał i radzę dziewczyny bez paniki. Wrzucić wszystkie białe czy tam jasne ciuszki wyprać razem i jest OK :-) nic maleństwu nie będzie , nie ma co być przewrażliwionym. Mówi się że po pierwszym
    praniu trzeba wyprasować bo wysoka temperura zabje też jakieś tam zarazki, ale kiedy juz dziecko się urodzi nie mam na to czasu. Ważne żeby potem prac własnie w odpowienim proszku i tyle ;-)

Chciaż pamiętam że zanim Milenka sie urodziła jaka to była satyfakcja prać jej ciuszki i prasowac pieluszki tetrowe, układać w kosteczkę ehhhhhhhhh super uczucie. Ale potem czar prysł i nikt nawet mnie nie zagonil do prasowania chyba że wyciągnęłam coś z szuflady i mówię do niej "nie no młoda, to to już trzeba wyprasować :-P" ha haha a
    Ja nie cierpię prasować. Mogę robić wszystko tylko nie to .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 12:29

Camille87, Magda2013, amela, mala_mi, celia lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!

Dziewczyny, piękne brzuszki macie!

Kłucia w pochwie też mam czasami...

I zapomniałam co chciałam napisać........ :P

MILA, Magda2013, Jus1985, celia lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A!!!

Amela, Niebieska, Dodi trzymam kciuki za wizyty :)

MILA, amela, Niebieska lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pracusie z was ;-)
    A ja sie zdrzemnelam i gardlo jeszcze mocniej boli :/ szamam wlasnie kanapki z czosnkiem :-)
    Madzia nie wyglupiaj sie i nie wyrzucaj tych ubran! Ja mam sporo takich ktore byly za ciasne przed ciaza ale zawsze sobie powtarzalam ze jeszcze schudne :P dzis ogladalam ddtvn i byl temat o powrocie do formy po porodzie, byla kobieta ktora schudla 23kg dokladnie tyle ile przytyla ale zdolowala mnie bo mowila ze po porodzie nic nie schudla a karmienie piersia tez nie powodowalo ubytku wagj :-( mam nadzieje ze u mnie bedzke inaczej bo harakiri popelnie :P

Ja musze dzis regal oproznic z ksiazek bk wlasciwie tylko on zostal w pokoiku dla Kubunia i mala sofa to bedzie mozna wyniesc i dzialac :D tylko gdzie ja to wszystko pomieszcze :-(

Wiecie co? Znalazlam miod z mniszka lekarskiego od tesciowej - ma on wartosci lecznicze czy tylko taki miod od pszczolek?

Magda2013, celia lubią tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila dzieki kochana. Zastanawialam sie jeszcze tylko czy faktycznie kupic ten proszek lovela,bo moja kuzynka mowila ze lepiej prac od poczatku w zwyklym proszku. A z kolei dziewczyna z ktora lezalam w szpitalu mowila zeby kupic wlasnie proszek dla dzieci bo zwykly moze uczulac a jak bede wprowadzac malej jakies nowe pokarmy to w razie co nie bede wiedziala od czego moze miec uczulenie-czy od proszku czy od jedzenia :/ sama juz nie wiem.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • MILA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ctr - C , Ctrl - V od Sylki :-D

Amela, Niebieska, Dodi trzymam kciuki za wizyty :-D buziaki

amela, Niebieska lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie od siostry mam dostac ten proszek bo ma cala torebke nieotwarta a juz jej niepotrzebny :-)
    Drogie sa te proszki...

Mla Kada milo was miec wsrod nas zawsze co doswiadczone mamy to doswiadczone :-)

Magda2013, MILA lubią tę wiadomość

• Quendi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam mdłości...zdarza się że nawet ....:-) he he

Dziewczyny co z naszym spotkaniem? Nadal jest??

tb736iyeli5hckvm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela Niebieska Dodi - pisalam wczoraj ale raz jeszcze - powodzenia! :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede napewno ubranka i wszystko prasowala.. :)
    Kamila ja sie na miodach nue znam, nie pomoge :(
    Co do chudniecia przy karmieniu..moja siostra nie chudla przy tym niestety.. Mam nadizeje, ze u mnie jakos to bedzie szlo :P
    Zmobilizowalam sie narazie do umycia wlosow i leje se wode do wanny..
    Co tu na obiad zrobic? Ja serio nie mam pomyslow juz :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja tez za was trzymam kciuki! Czekamy na wiesci :) poznanie plci u Niebieskiej! :)

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila nie wywalam na razie. Wyrzucilam tylko takie stare dzinsy i sweterek za krotki. Ja tez sobie to powtarzam ze schudne :D mam nadzieje ze mi sie uda.
    Co do miodu to kiedys slyszalam ze nie rozpuszczony podraznia gardlo,dlatego trzeba go w mleku albo w herbacie rozpuszczac.
    Ktore dziewczyny maja dzisiaj wizyty ?? ja tez trzymam kciuki i czekamy na info :)
    Nic...ide dalej sprzatac,bede pozniej <3

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja prasuje firanki a tesciowa okna myje i potem foranki zawiesi bo mi nie pozwoli:P wrr nie cierpie prasowac:/
    jeszcze raz dziewczyny powodzenia na wizytach!:)
    ja dzisiaj na obiad lazanki :D

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzis kotlety z piersi,ziemniaki i mizerie :) ale jeszcze nic nie gotowe. Narazie jestem na etapie odkurzania. Odkurzylam dopiero polowe pokoju :D :D a jeszcze przedemna drugi pokoj,przedpokoj,kuchnia i lazienka. I potem umycie podlog.

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziewczyny myślałayście już o jakiś gadżetach dla dzieci jak leżaczki, huśtawki.

Ja polecam huśtawke. Tu w linku pokaże wam akurat tę którą córka dostała ze Stanów od siostry męża. Kolor taki nie dziewczęcy ale wczesniej jej synek jej uzywał, więc przejeliśmy ją po nim.

Ale kurde spuer rzecz :-) Huśtawka stała w pokoju. Mała sobie w niej lezała albo własnie huśtała, a ja w tym czasie mogłam szykować obiad, jednocześnie oglądac TV naprawdę jest to
    rzecz która osobiście mi się baaaardzo przydała. :-) Siedzisko czywiście regulowane tzn mogła być w pozycji półleżącej albo pół siedzącej, bo jak wiadomo taki dzidziuś nie może jeszcze siedzieć. No i sama się huśta i prędkość że tak powiem huśtania tez jest regulowana. :-)

W pewnym momencie włacza się głupia muzyczka ale to mi się przypominacz w telefonie włączył :-P

https://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=eEzzq_3rqEI

ponoć się nie otwiera więc jeszcze podam link w taki sposób :

http://youtu.be/eEzzq_3rqEI

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 12:51

Camille87, Sylka lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila mi sie nie otwiera :(
    p.s Bartus ladne imie. Tez tak chcialam dac synkowi na imie,kiedys mi sie snilo ze mialam synka Bartusia i powiedzialam sobie ze jak bede miala synka to dam mu tak na imie :)

MILA lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda nie pierz w zwykłym proszu. Te proszki są perfumowane i jak najbardziej mogĄ uczulić dziecko. Oczywiście kiedy będzie już miało dobrych, klika miesięcy można spróbować ale nie ciuszki noworodka, którego skórka jest wrażliwa i tak naprawde wszystko może zaszkodzić. Ja nawet swoje rzeczy prałam w tym samym proszku co córki, bo np jak karmiłam zauwazyłam u niej wysypke na buzi, no i okazało się że to własnie z proszku w którym prałam moje staniki i koszule nocne. Oczywiście z wiekiem wszystko jej przeszło :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 12:48

positive, celia lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z Mila, pracz to w specjalnym proszku dla dzieci :)
    Mila nie otwiera sie link..
    Ja juz mam mniej wiecej wybrany lezaczek :)

‹‹ 819 820 821 822 823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ