Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Camille ja mam i mdlosci i wymioty
mialam doslownie tylko z tydzien spokoju i koniec... Mialam z samego rana sie zebrac do miasta, ale oczywiscie zoladek mnie powstrzymal... no coz, takie uroki ciazy, czyz nie?
A z mama sie poprawilo, znaczy rzadziej rozmawiamywiec jak sie stesknimy to wtedy jest super
ja juz nie mam energii za uganianie sie za kims i wlazenie w tylek
teraz obie jestesmy na luzie i jest duuzo lepiej
Ruda27, Camille87, MILA, Niebieska lubią tę wiadomość
-
Aggie ja nie mam,ale moja ciocia opowiadala ze z corka miala mdlosci do samego konca ciazy.
Ja kupilam ostatnio w pepco okrycie do kapieli z kapturkiem 100%bawelny bo byla promocja. A w innym sklepie pieluszke bambusowa. Jest taka delikatna jak jedwab. http://allegro.pl/muslinowe-pieluszki-bambusowe-70x70-ptaszki-rozowe-i4129021156.html , taki wzor tylko ze 75x75 i po 25zl.
Te tetrowe sa strasznie szorskie, jak papier sciernyJakie sa sposoby zeby byly mieciutkie ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 11:15
Ruda27, Camille87 lubią tę wiadomość
-
http://allegro.pl/koszula-ciazowa-do-karmienia-porodu-zyrafy-l-i4055807263.html ja taka chce koszule tylko na allegro zamowie bo na targowisku sa drogie heh ja kupuje pieluszki tetrowe i na poczataku je pralam w loveli zeby byly miekke a najlepsze sa w auchanie albo tesco
-
nick nieaktualny
-
Daria ja po porodzie gdy przebrałam się w moją koszule z tej szpitalnej i miałam ją czystą jakies pare godzin. Ja byłam po cesarce więc koszula brudziła sie z opatrunków, krwi i innych takich.
Po paru godzinach przebrałam się w nową a tę wyrzuciałam do kosza
Więc może te koszule sobie zostaw do domku jak wrócisz po porodzie, a doszpitala dokup jakies najzwyklejszeja na allegro widziałam też takie w kopmplecie z cieniutkim szlafroikiem, ale ja rodziłam we wrześniu (teraz termin przypada wam niektórym na lipiec, sierpień) a w sali było tak gorąco ze obłęd a byl wrzesień. Można się było ugotować wiec z drugiej strony szlafrok był zbędny
Okna nie mozna było otworzyć bo dzieci były z nami w sali więc masakra
Waże żeby koszule były bawełniane, bo ja jedną miałam z jakieś miesznki bawełny i flaneli i tak się pociłam że ......Pamiętam, że na początku karmienie mnie tak bolało i miałam tak poranione sutki że normalnie mi krew z nich leciala, a jak mała zaczynała pić to goraczki z bólu dostawałam
i w momencie byłam spocona
ehhhhhhhhhh pięne uroki bycia mamą ha hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 11:30
Camille87, celia lubią tę wiadomość
-
Mila trzymaj sie
Kurcze musze mieszkanie posprzatac,obiad zrobic a nic mi sie nie chcejeszcze nawet sie nie ubralam
tylko glowe zdazylam umyc i sniadanie zjesc. Eh...trzeba sie wziasc do roboty po malu..
wlacze se muzyke to lepiej mi pojdzie.
MILA lubi tę wiadomość
-
ja bylam na zakupach, piekna pogoda u mnie!
Ruda fajne te pizamki:) tez bede musiala sie zaopatrywac bo nie mam ani jednej koszuli nocnej:P
Mila pozegnasz tescia i bedziesz spokojna, bo fakt ze jakbys nie poszla to moglabys mkmiec wyrzuty sumienia pozniej, tym bardziej ze razem mieszkaliscie.
Madzius sliczny brzuszek chudzinko! :*
Magda2013, MILA lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyMILA wrote:Daria ja po porodzie gdy przebrałam się w moją koszule z tej szpitalnej i miałam ją czystą jakies pare godzin. Ja byłam po cesarce więc koszula brudziła sie z opatrunków, krwi i innych takich.
Po paru godzinach przebrałam się w nową a tę wyrzuciałam do kosza
Więc może te koszule sobie zostaw do domku jak wrócisz po porodzie, a doszpitala dokup jakies najzwyklejsze
Ahaa. No do porodu to napewno wezme jakas zwykla. Jedna ladniejsza zostawie w szpitalu tez na wszelki wypadek bo nie wiaodmo jak dlugo bede musiala tam bycz reszta planuje miec ze 4 koszule, te beda ladniejsze a inne wezme zwykle
dziekuje za rade
MILA lubi tę wiadomość
-
a do porodu najlepiej wziasc zwykla stara koszulke ja mialam stara taka ze wstyd wyjsc ale urodzilam w niej corke mi dali na nia wiec dopiero byla ubrudzona i tak na sale w niej pojechalam i po 2h jak moglam wstac z lozka to z mezem do lazienki umyc sie i przebrac do czystej pizamki dopiero a ta koszulke wzial do domu i zapomnial ja wyrzucic i moja mama ja wyprala hehehe wiec na pamiatke mam jeszcze ja czysta i czeka na sierpien hehe
Ruda27, Moni&, Magda2013, Sylka, MILA, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda2013 wrote:Mila trzymaj sie
Kurcze musze mieszkanie posprzatac,obiad zrobic a nic mi sie nie chcejeszcze nawet sie nie ubralam
tylko glowe zdazylam umyc i sniadanie zjesc. Eh...trzeba sie wziasc do roboty po malu..
wlacze se muzyke to lepiej mi pojdzie.
Madzia ja planowalam szafe posprzatac.. Juz od tygodni i wiecznie mi sie nie chcejestem okropnaaaa
Magda2013 lubi tę wiadomość
-
Kada no wlasnie taka sama chce sobie kupic,u mnie kosztuja 25 zl bo pytalam. To chyba nie jest jeszcze tak drogo.. hmmm.. Przejde sie jeszcze do Pepco.
No mam nadzieje ze po praniu zmiekna,bo jak je w sklepie dotykalam to strasznie drapaly
Musze obadac je w auchanie jeszcze.
Mila,Kada a jak pierzecie takie pieluszki przed 1 uzyciem? w reku czy normalnie w pralce ? -
Ruda ja wczoraj rano sie wzielam za porzadki w jednej z szaf to tylko wyrzucilam jedne dzinsy i jeden sweter. A przedemna jeszcze 4 szafki do ogarniecia
Wczoraj jak zaczelam przymierzac moje spodnie takie na lato to wszystkie za ciasnebuuuuu, jestem zalamana..ale ich nie wyrzucilam,mam nadzieje ze jeszcze bede w nich chodzic za rok.
celia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny