X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zastanawiałam się nad paseczkami, ale z mężem podjęliśmy decyzję o beżu :)

Niebieska, Dodi lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Niebieska Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to Ruda wiesz jaka jest nasza gazowa broń. Zapodaj ją na męża :P

MILA, celia, Ruda27 lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • amela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Ruda :) ja też się już kłade jakas zmęczona jestem :( do jutra :*

Dodi, Ruda27 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc jestem i ja :)
    Będzie Amelia na bank. Lekarz nie wykrył żadnych nieprawidłowości. Wg USG 19t 4d czyli już tylko dwudniowa różnica, 301g :) wszystko ładnie widoczne, serduszko prawidłowe jedynie jakaś kropka w obrazie się pojawiła, ale lekarz powiedział, że podczas badania takie rzeczy sie zdarzają i nie musi to o niczym świadczyć co nei zmienia faktu, żeby się jeszcze dokładniej przyjrzeć w okolicach 30 tygodnia i po porodzie sprawdzić przez kardiologa. Narazie nie zadręczam się na zapas i mam nadzieję, że to o niczym nie świadczy. Łożysko na tylnej ścianie, szyjka 35mm.
    Za dużo tyję (mam nie jeść słodyczy, winogron i bananów :/), muszę iść kontrolnie do dentysty bo coś mam leukocytów za dużo i chyba ma to jakiś związek. No i to chyba tyle u mnie :)

Głowa mnie boli na maksa, po drodze jeszcze palant by mi auto przedarł, ale pal to licho, dobrze że wszystko jest ok póki co :)

Lecę czytać co u dziewczyn.
    Dziękuję Wam za kciuki, widzę że się przydały :*

Niebieska, Sylka, MILA, pekinka82, Jus1985, kada24, Aggie, celia, Ruda27, positive, mala_mi lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie trzymam kciuki :* na pewno to tylko pomylka ale sluchaj swojego Darka - nie ma co rozwazac, nawet jesli bedziecie postawieni przed jakimis wyborami nikt nie moze wymusic na was decyzji w 5 minut! Sciskam :*

Niebieska super! Od razu sie robi przejrzyscie.. :-) zastanawiam sie dlaczego Domi sie nie odzywa.. na innym watku widzialam jej wpisy a u nas nic..

Dodi, Aggie, celia lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi gratuluję z całego serducha! :*

Mykam spać, dobranoc dziewuszki :*

Dodi lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi nas czyta, wiem, bo wczoraj polubiła mojego posta.
    Ale może inne fora są dla niej ciekawsze :) Oby nie samotne i odrzucone :P

Jus1985, Dodi, celia lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi gratuluję :-) super :-)

Aggie wiesz że pamiętam i kciukam z całych sił :-)

Dodi, Aggie lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi ...Moje gratulacje udanej wizyty i córeczki :) I widze, że nie tylko ja dziś miałam akcje samochodowe :P

Aggie trzymamy kciuki i bedziemy myślami z Tobą :* Trzymaj się dzielnie <3

Dodi, Aggie lubią tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelka to tylko brak sił...ale tym gorzej...
    Dodi super, gratuluje coreczki potwierdzonej :) fajnie ze wszystko jest okey :)
    Aggie od rana 3mam mocno kciuki... mocno....badz dzielna...
    Sylka ta posciel jest genialna :) tylko boje sie ze malenstwo dostaloby oczoplasu od tych kolorow i chyba tez bym wybrala spokojny bez :)
    Dobranoc dziewczyny!!! a Ruda, jak Cie maz wkurza to bez kitu...zagazuj go :D

Camille87, Dodi, Aggie, celia, Ruda27, Sylka lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro nas czyta to moze nie jest taki slaby ten nasz watek ;-)
    Kuzwa a odrzucone i samotne to furore robi :P hihi

Dodi gratuluje udanej wizyty i coreczki :D super ze wszystko dobrze :-)
    Glowa mi peka :-( wzielam apap...
    Dobranoc :*

Dodi, Niebieska, Sylka lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Niebieska - GRATULUJĘ SYNKA :D

Amelko cieszę się, że i u Was wszystko w porządku :*

Sylka bardzo ładna pościel ;)

Madzikovy coś mi się wydaje, że to znowu ten gorszy czas :/ czytałam że w tym momencie tak to może wyglądać i wiele podobnych odczuć wraca z początkowych okresów ciąży :) spokojnie, wszystko z czasem mija i Twoje kiepskie samopoczucie już niedługo się skończy :P ważne że Zuzka daje się we znaki :)

Aggie powiem tylko tyle - pomodlę się za Was <3

Mila słodką masz córeczkę i świetne te dziecięce gadżety :)

Pekinko normalnie brak mi słów co do tych jełopów na drodze... strach się bać normalnie :/

Camille zdrówka :*

Dobranoc, tym które już poszły spać :*

Trzymam teraz kciuki za jutrzejsze wizyty :*

NO I DZIĘKUJĘ ZA WSZYSTKIE MIŁE SŁOWA :)

Aggie, Niebieska, celia, Sylka, amela, Madzikovy lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodi ...Ja dzisiaj miałam dwie przygody....samochodowe... Debili nie brakuje na ulicach, 2 takich dzisiaj doświadczyłam. Ja wiem , że ciąża odmóżdża..ale Ci kolesie to mózg mieli wielkości mózgu muszki owocówki...

Dodi, Sylka lubią tę wiadomość

• Dodi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapomniałabym :) chciałam Wam pokazać co dzisiaj upolowałam....

0a0d2a4dd6626e84m.jpg

d21aced675ef63a7m.jpg

c083b505374a972dm.jpg

e3a043a3e9b459bdm.jpg

na zdjęciach ubranka sprawiają wrażenie dużych, ale wbrew pozorom to 56 i 62 ;)

Jus1985, pekinka82, Aggie, Camille87, Niebieska, celia, Sylka lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pekinka82 wrote:
    Dodi ...Ja dzisiaj miałam dwie przygody....samochodowe... Debili nie brakuje na ulicach, 2 takich dzisiaj doświadczyłam. Ja wiem , że ciąża odmóżdża..ale Ci kolesie to mózg mieli wielkości mózgu muszki owocówki...

Powiem Ci tak się pomstuje kobiety za kierownicą, ale jakby czasem nie my i nasz refleks to nie wiem jakby nasze samochody wyglądały (nie wszystko oczywiście kobiety potrafią się zachować jak trzeba). Człowiek musiałby siedzieć w domu by nie kusić losu, ale ja sobie nie wyobrażam nie jeździć :/

pekinka82 lubi tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj spotkałam koleżanke i dopiero teraz wróciłam i szybko szukam co z wizytami.

Niebieska gratuluje synka jakoś tak miałam przeczucie że będzie syn u Ciebie :-) jakoś mi tak pasuje

Amela cieszę się że wszystko ok <3

Dodi ta kropka to napewno przypadek wszystko będzie ok. Gratuluje córci <3

Aggie Słońce wiem że to syresujące ale pamiętaj że musi być dobrze, jesteśmy z Tobą, pomodlę się za Twoje szczęście i żeby żadnych decyzji nie trzebabyło podejmować <3

Camille dobry pomysł. Chciałam to wcześniej zaproponować ale nie chciałam wyjść na ta niedobrą koleżanke co z forum wyrzuca... a tak to Ty wyszłaś ;-)

Co do zgagi to mam prawie cadziennie :-\

Sylka Olaf ładne imie, miałam w przedszkolu kolegę o tym imieniu i był ładnym, miłym troche niesfornym chuliganem. Ale u mnie wciąż no one jest Leon :-)

Madzikowy też tak mam że nie pamiętam i takie tam ... dlatego kończę swój post i kładę się spać

Dobrej nocki <3

... a i trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty i liczę że Wy też będziecie za moją trzymać :-)

Dodi, Aggie, Camille87, Niebieska, celia, Sylka, amela, Madzikovy lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już sobie odpuściłam, bo takich ciołków i tak się nie wytępi... A teraz gdy przyszła wiosna i lato to wyjeżdża ich coraz to więcej (niedzielni kierowcy)...Ale nie zrozumiem chamstwa. Dzisiaj jak jechałam ...ograniczenie do 70. Koleś TIRem, 50. Ja do osi jezdni by go wyprzedzić, ten do osi by ograniczyć mi widoczność...I tak z 4 razy. Wyprzedzam go ( bo była okazja ) (fakt, że świadomie złamałam 2 przepisy,ale zerknęłam czy nie mam 997 za mną-no ale chciałam kolesia mieć z głowy)...a ten spycha mnie i przyspiesza bym nie wyprzedziła jego TIRa, bym strzeliła się z innym na czołowe....No co za CH***** !!!! A drugie zdarzenie opisałam parę stron wcześniej....

haha się rozpisałam :P

• Dodi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ładnie to Pekinko opisałaś, ale sytuacja nieciekawa a tego ch.... zza kierownicy to bym normalnei wyciągnęła z tego auta i chyba nazdała jak świni do koryta! zero wyobraźni normalnie, myślą, że jadą większym i mają większe prawa? g....o prawda :/ nigdy nie wiemy na jakiego świra trafimy, ale też nei można się dać na drodze bo nas zniszczą. Tak jak piszesz coraz więcej niedzielnych. Oby jak najmniej takich sytuacji bo nie są one teraz mile widziane.

Tym oto akcentem kończę i zbieram się spać...
    Dobranoc :*

pekinka82, Moni& lubią tę wiadomość

1995fd7a4d57bc6e.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamusie!
    pekinka takich kierowcow tepic, a tiry powinny po torach jezdzic! mysla ze jada wiekszym autem to juz gorouja, a w wiekszosco tirowcy to tepe matoly i cfaniaczki (nie obrazajac, bo sa normalni ludzie).
    Dodi gratuluje coreczki! nie przejmu sie ta planka, to pewnie wina sprzetu:)
    Agus trzymamm za Cievie dzisiaj kciuki i modle sie za Was <3 bedzie dobrze zobaczysz:*
    Positive rowniez za Ciebie kciukasy trzymam:D
    i znowu mnie ciagnie, wnocy zaczelo z prawej strony, cos mi sie wydaje ze to jednak jelita bo juz kiedys taki bol miewalam przed ciaza...pewnie macica zaczyna porzadnie uciskac:/

Aggie, Dodi, positive, pekinka82, Sylka lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobitki!

Niebieska gratuluje synusia-udało się-pokazał kim jest :-)

Amela super że wszystko w porządku!

Dodi gratuluje dziewuszki <3 ciuchy pierwsza klasa!!!

Jejuuuuuuu a u mnie niewiedza co do płci no kurka czwórka -29 kwietnia usg jak się nie pokaże to będzie suprise ;-)

Ja dziewczyny rzadko wsiadam za kółko-bo bym musiała się tyle nadenerwować że szok a po co mi stresy.

Madzikovy ja też przechodzę jakiś kryzys...wczoraj mi łzy leciały bez powodu, wszyscy mnie denerwowali ech...mam nadzieje że mi przejdzie dzisiaj.

Mimo tego że jestem na L4 to jadę dzisiaj na zebranie z rodzicami-nie ma kto poprowadzić!!! Masakra jakaś....

Trzymam kciukasy za dzisiejsze wizyty!!! :-* :-* Aga, Pekinka, Jus :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2014, 07:55

Aggie, Niebieska, Dodi, celia, amela, Madzikovy, Sylka lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
‹‹ 825 826 827 828 829 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ