X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy tetno u kobiet w ciazy jest zawsze podwyzszone..

Madzikovy, Jus1985, Dodi lubią tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Nie chciałabym jesc kupy pszczoły....nawet jakby miała byc miodem... Bleeee

Kajoni, Jus1985, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus moje gratulacje!! :) sliczna kruszynka :)
    Madzikovy ja sie nie znam, ale mysle ze masz dobre cisnienie.. Ja ostatnio mialam 126/ 82 i puls 91... Jutro ide po zakonczenie l4 to zmierze w przychodni.

Madzikovy, Jus1985, Dodi lubią tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera to ja juz ńic ńie wiem :( aaaaaaaaaa

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    haha no jasne, że tak! Na kolor brudnej żółci. Szczególnie widać, jak przez całą zimę nie wylatują z ula i nastanie wiosna i lecą na pierwszy pozimowy oblot wypróżnić bebechy i wszystko jest zasrane po prostu!

I Sylka miodem nie srają a rzygają :P dla wszystkich niewiedzących to pszczoły biorą nektar kwiatów do "pyska", połykają i potem razem ze "śliną" go wypluwają i tak powstaje miód :D Teść jest pszczelarzem, pasiekę widzę z okna sypialni.
    Eeee lubie dałam tylko po pierwszej części po drugiej bym już nie dała :-P

Kajoni, celia lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    To Ty nie myj okien tylko zeskrobuj i do sloika 8-)

hahha właśnie to samo pomyślałam, że mogłaby pozbierać z okien i do herbaty wrzucić hahah

Jus, no faktycznie kluseczka, mój w 22 tygodniu ważył 350 gram +/- 51g. <wow>

Jus1985, Sylka, Dodi, Camille87 lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak na szybko czytałam i nie wiem czy Positive i Aggie się odezwały a ja ominęłam?

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus1985 wrote:
    Eeee lubie dałam tylko po pierwszej części po drugiej bym już nie dała :-P

Mój wujek, syn babci, w dzieciństwie strasznie jadł miód. Łyżkami prosto ze słoika. I Babcia chcąc go oduczyć jedzenia takiej ilości miodu powiedziała mu właśnie, że pszczółki to piją nektar i mód "zwracają". Skutecznie go odrzuciło :) a ludzie tyle płacą za miód. Haha cenna "wydzielina" :P

Jus1985, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie wróciłam z zajęć Fitness :) Było super i polecam szczerze. Człowiek od razu się lepiej czuje, nie jest taki zmulony.
    Ale muszę Wam powiedzieć, że wśród tych ciężarnych miałam najmniejszy brzuszek ale za to największe CYCORY !! Miałam nawet większe od tych lekko korpulentnych :( Kiey one przestaną rosnąć :(

Madzikovy ja mam zawsze ciśnienie jakieś 135/ 80. Wczoraj miałam 140/80. w sumie lekarz nigdy nic nie mówił na ten temat. Wczorajszego wyniku nie widział, bo położna mierzyła. Ale nikt nie zwrócił na to uwagi ...

Dodi, celia lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus Aggie się odezwała na fb. Musi iść na rezonans magnetyczny, bo nic niewiadomo. Lekarz nie zaobserwował tej zmiany, co poprzednicy wykryli. Ale zasugerował coś innego i trzeba to sprawdzić :(

ckaiflw1up047qr9.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam w necie to..... tętno właśnie tak się wacha od 70-90 lub 80-100 ...więc spokojnie....to chyba normalne, że tętno jest podwyższone, w końcu musi pompować duuużo więcej krwi:)

Jus1985, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska zazdroszcze zajec :) ja chce lekarza zapytac za tydzien i chce isc na joge dla ciezarnych, a pozniej w polsce na inne cwiczenia.. Mam nadzieje ze gin pozwoli :)
    Jus:
    Positive wlasnie tez nie zauwazylam wypowiedzi..
    Aggie napisala na forum. W poniedzialek maja dalesze badania bo znalezli znowu cos nie tak :(

Niebieska, Jus1985, Dodi lubią tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, to masz rozrywkę :)
    Ja mam fitness kilka razy dziennie teraz jak wychodzę z psiakiem do ogrodu haha będzie figura jak ta lala, bo tyle się za nim nachodzę, to szkoda słów. Wieczorem padam jak pies Pluto i czuję jak bolą mnie nogi.

W u nas właśnie leje. Cały dzień cudownie wytrzymało a teraz wali żabami. Wszystko co wyprałam super mi wyschło :)

Niebieska, celia lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmęczona jestem i padam chyba od tych emocji dzisiaj. Lecę na pomidorówkę mamusiną i myć sie i spać :-) Dobrej nocki dziewczyny <3

Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus gratuluje udanej wizyty i zdrowej córci <3 <3
    Madzikovy jak dla mnie to Twoje ciśnienie jest bardzo dobre, nie wiem czumu uważa że jest za wysokie..

Jus1985 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Jus!

Co do tętna to teraz mnie zaniepokoiłyście.. Ja mam w okolicach 60-65!

Jus1985 lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam że dopiero teraz odpisuje-usg mam 29 kwietnia.
    Wróciłam z zebrania i padammmm

tb736iyeli5hckvm.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zobaczcie tą dysproporcję między cyckami a brzuchem!

1e7efb9253a7e6c6m.jpg

a to dopiero polowa ciąży... to co będzie pod koniec? :O

Jus1985, Dodi, Camille87, celia lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus gratuluje zdrowej corci!
    Sylka na zaparcia pij codziennie inke z mlekiem i moze jakies otreby z rana albo platki owsiane. mi wlasnie dzieki temu przeszlo:)
    haha pszczoly srajace miodem dobre :D

Jus1985, Sylka, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • positive Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam dziewczyny... ale nie napiszę wam za wiele bo muszę się z tym przetrawić...
    póki co płaczę jak sobie wszystko poukładam to napiszę wam...

Czekamy na Alicję naszą Kruszynkę
    34bw3e3k2fqbxgb6.png
‹‹ 837 838 839 840 841 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ