X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo z tego co piszecie jest wszystko okey ;( wiec po cholerę mam brać 3x dziennie tabletkę?????

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy.....W jakich godzinach mierzyłaś sobie ciśnienie???
    Też chyba zaprowadzę sobie taki dzienniczek ciśnienia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Madzikovy ja tam w kompetencje Twojego lekarza sie nie wpierdzielam :(
    A jakie miałaś maksymalne ciśnienie górne i dolne w domu?

• Sylka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy przecież ciśnienie masz książkowe! Ja nie wiem o co chodzi temu lekarzowi?!...

Mila odpocznij sobie teraz, spróbuj wyłączyć umysł i się zdrzemnąć... Ciężkie chwile za Tobą, ale teraz może być już tylko lepiej :*

Ja wróciłam z pracy i stwierdziłam, że coraz ciężej mi to wszystko idzie... Zaczęły męczyć mnie wysokie temperatury w pomieszczeniach i ogólnie to całe sprzątanie... Chciałam pracować do końca czerwca, ale nie wiem czy dam radę...

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka jak się meczysz i wszelkie prace są Ci coraz bardziej uciążliwe...to może lepiej iść na L4 ...niż się niepotrzebnie forsować....

Dodi lubi tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Pekinka, tylko ja w L4 też widzę minusy.. Teraz chociaż wiem, że mam jakieś obowiązki, że nie siedzę cały czas w domu, idę trochę do ludzi i przede wszystkim się ruszam. Jak pójdę na L4 to znając życie cały tydzień w piżamie będę chodziła ;)
    Tak źle i tak niedobrze.... Ale wiadomo, zdrowie moje i dziecka najważniejsze, jak już nie będę dawała rady to pójdę na L4.

pekinka82, Moni&, Dodi, celia lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mnie strasznie ciągnie w pachwinach...Czuję się jak babcia lat 80 :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka to sama musisz wywazyc te plusy i minusy i zdecydowac :-) ja tam siedzenie w pizamie bardzo sobie chwale ;-)
    Po porodzie juz sobie nie pozwole ;-)

pekinka82, Moni&, Sylka, Ruda27, Dodi, celia lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila kochana zrelaksuj sie, wez kapiel, jakas dobra ksiazke albo film. i mysl o synku:)
    Madzia ciesze sie, ze wszystko ok:) a moim zdanien cisnienie masz ok, ja tez mam zawsze to drugie 60-70 u lekarza i zastrzezen nie ma. bierz te tabletki jak kazal do nastepnej wizyty i kontroluj cisnienie 3 razy dziennie i pokaz pozniej rozpiske lekarzowi. moze bedzie Ci kazal odstawic? wyzsze cisnienie u lekarza to normalne, syndrom bialego fartucha:)
    Sylka jak masz sie meczyc a masz mozliwosc pojscia na l4 to idz:) niektorzy, tak jak Aggie maja takiej mozliwosci mimo ze chca wiec korzystaj:) jeszcze sie w zyciu napracujemy:p
    ja wzielam nospe polozylam sie i przeszlo, M przyszedl i poszlisny na spacer, teraz mnie znowu ciagnie w pachwinie z prawej strony:/ kurde zaczynam sie przyzwyczajac do mysli ze z takimi bolami trzeba bedzie zyc jeszc te 4 miesiace i przezyc apogeum bolowe-porod, potrm bedzie ok:)

Sylka, pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Największe miałam dziś 135/71 mierzylam rano i wieczorem. Zaraz Wam wstawie fote

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sa moje pomiary od ostatniej wizyty
    11bizih.jpg nbdhm8.jpg

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele Madzia masz ksiazkowe cisnienie! Moze Ty idz do innego lekarza to skonsultowac??? :O

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie idealne ciśnienie...

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kur.... Tez tak myślałam. A w gabinecie miałam 135/93 ale to nerwy wiec .... Sama nie wiem czy mam sie truc tymi lekami

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przejdź się do lekarza pierwszego kontaktu i zapytaj... Moim zdaniem ciśnienie masz w normie. Idealne.

Jus1985 lubi tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia może rzeczywiście idź do innego lekarza to skonsultuj... Wg mnie ciśnienie masz idealne. Lekarz w ogóle uzasadnił dlaczego niepokoi go to ciśnienie?

Dziewczyny czy Wy też macie problemy z zaparciami? Ja dotychczas nie miałam problemu, dopiero od kilku dni mnie męczy... Strasznie źle się z tym czuję :( Właśnie zrobiłam sobie michę twarogu i popijam kompotem z suszonych śliwek... Oby pomogło...

Dodi lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka ...ostatnio też doświadczyłam zaparć... pomogło mi jedzenie kiwi i jogurty...

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co to za górka u mnie, mam w poniedziałek wizytę, to zapytam. Muszę zapisać, żeby nie zapomnieć!

Madzikovy, dla mnie masz ciśnienie w porządku. Koleżanka w ciąży też dostała tabletki na ciśnienie, bo miała ponad 140 i już jej zapisał. W domu mówi, że mierzy 3 razy dziennie o tej samej porze i zawsze ma super, dostała to urządzenie co mierzy co pół godziny przez 24 godziny ciśnienie i wyszło jej też dobre, a u lekarza zawsze jej wali do góry i już jej zapisał. Pewnie "dla świętego spokoju".

Ja dziś poprałam koce, zasłony i firany, delikatne przemyłam sobie okna, bo mi pszczoły strasznie zasrały :D dużo siedziałam na słonku, żeby psina ganiała, ale ona dziś coś nie w sosie i ciągle by spała.

Camille87, Jus1985, pekinka82, Moni&, Dodi, celia lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja tez mialam bardzo wysokie w gabinecie ale jak pokazalam mu zapiski z domu to zrozumial ze to stres zwiazany z wizyta powoduje takie skoki, dziwie sie Twojemu lekarzowi - skad on te leki wytrzasnal? o.O
    Na nastepnej wizycie zapytaj jakie jego zdaniem cisnienie jest dobre?

Co do zaparc ja na szczescie nie mam uff :-)

• kada24 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jezeli bys miala 150/110 to juz trzeba leciec do szpitala ale te co masz to sa w normie

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

‹‹ 835 836 837 838 839 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ