X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo z tego co piszecie jest wszystko okey ;( wiec po cholerę mam brać 3x dziennie tabletkę?????

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy.....W jakich godzinach mierzyłaś sobie ciśnienie???
    Też chyba zaprowadzę sobie taki dzienniczek ciśnienia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Madzikovy ja tam w kompetencje Twojego lekarza sie nie wpierdzielam :(
    A jakie miałaś maksymalne ciśnienie górne i dolne w domu?

• Sylka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy przecież ciśnienie masz książkowe! Ja nie wiem o co chodzi temu lekarzowi?!...

Mila odpocznij sobie teraz, spróbuj wyłączyć umysł i się zdrzemnąć... Ciężkie chwile za Tobą, ale teraz może być już tylko lepiej :*

Ja wróciłam z pracy i stwierdziłam, że coraz ciężej mi to wszystko idzie... Zaczęły męczyć mnie wysokie temperatury w pomieszczeniach i ogólnie to całe sprzątanie... Chciałam pracować do końca czerwca, ale nie wiem czy dam radę...

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka jak się meczysz i wszelkie prace są Ci coraz bardziej uciążliwe...to może lepiej iść na L4 ...niż się niepotrzebnie forsować....

Dodi lubi tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Pekinka, tylko ja w L4 też widzę minusy.. Teraz chociaż wiem, że mam jakieś obowiązki, że nie siedzę cały czas w domu, idę trochę do ludzi i przede wszystkim się ruszam. Jak pójdę na L4 to znając życie cały tydzień w piżamie będę chodziła ;)
    Tak źle i tak niedobrze.... Ale wiadomo, zdrowie moje i dziecka najważniejsze, jak już nie będę dawała rady to pójdę na L4.

pekinka82, Moni&, Dodi, celia lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mnie strasznie ciągnie w pachwinach...Czuję się jak babcia lat 80 :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka to sama musisz wywazyc te plusy i minusy i zdecydowac :-) ja tam siedzenie w pizamie bardzo sobie chwale ;-)
    Po porodzie juz sobie nie pozwole ;-)

pekinka82, Moni&, Sylka, Ruda27, Dodi, celia lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila kochana zrelaksuj sie, wez kapiel, jakas dobra ksiazke albo film. i mysl o synku:)
    Madzia ciesze sie, ze wszystko ok:) a moim zdanien cisnienie masz ok, ja tez mam zawsze to drugie 60-70 u lekarza i zastrzezen nie ma. bierz te tabletki jak kazal do nastepnej wizyty i kontroluj cisnienie 3 razy dziennie i pokaz pozniej rozpiske lekarzowi. moze bedzie Ci kazal odstawic? wyzsze cisnienie u lekarza to normalne, syndrom bialego fartucha:)
    Sylka jak masz sie meczyc a masz mozliwosc pojscia na l4 to idz:) niektorzy, tak jak Aggie maja takiej mozliwosci mimo ze chca wiec korzystaj:) jeszcze sie w zyciu napracujemy:p
    ja wzielam nospe polozylam sie i przeszlo, M przyszedl i poszlisny na spacer, teraz mnie znowu ciagnie w pachwinie z prawej strony:/ kurde zaczynam sie przyzwyczajac do mysli ze z takimi bolami trzeba bedzie zyc jeszc te 4 miesiace i przezyc apogeum bolowe-porod, potrm bedzie ok:)

Sylka, pekinka82, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Największe miałam dziś 135/71 mierzylam rano i wieczorem. Zaraz Wam wstawie fote

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sa moje pomiary od ostatniej wizyty
    11bizih.jpg nbdhm8.jpg

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele Madzia masz ksiazkowe cisnienie! Moze Ty idz do innego lekarza to skonsultowac??? :O

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie idealne ciśnienie...

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kur.... Tez tak myślałam. A w gabinecie miałam 135/93 ale to nerwy wiec .... Sama nie wiem czy mam sie truc tymi lekami

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przejdź się do lekarza pierwszego kontaktu i zapytaj... Moim zdaniem ciśnienie masz w normie. Idealne.

Jus1985 lubi tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia może rzeczywiście idź do innego lekarza to skonsultuj... Wg mnie ciśnienie masz idealne. Lekarz w ogóle uzasadnił dlaczego niepokoi go to ciśnienie?

Dziewczyny czy Wy też macie problemy z zaparciami? Ja dotychczas nie miałam problemu, dopiero od kilku dni mnie męczy... Strasznie źle się z tym czuję :( Właśnie zrobiłam sobie michę twarogu i popijam kompotem z suszonych śliwek... Oby pomogło...

Dodi lubi tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka ...ostatnio też doświadczyłam zaparć... pomogło mi jedzenie kiwi i jogurty...

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co to za górka u mnie, mam w poniedziałek wizytę, to zapytam. Muszę zapisać, żeby nie zapomnieć!

Madzikovy, dla mnie masz ciśnienie w porządku. Koleżanka w ciąży też dostała tabletki na ciśnienie, bo miała ponad 140 i już jej zapisał. W domu mówi, że mierzy 3 razy dziennie o tej samej porze i zawsze ma super, dostała to urządzenie co mierzy co pół godziny przez 24 godziny ciśnienie i wyszło jej też dobre, a u lekarza zawsze jej wali do góry i już jej zapisał. Pewnie "dla świętego spokoju".

Ja dziś poprałam koce, zasłony i firany, delikatne przemyłam sobie okna, bo mi pszczoły strasznie zasrały :D dużo siedziałam na słonku, żeby psina ganiała, ale ona dziś coś nie w sosie i ciągle by spała.

Camille87, Jus1985, pekinka82, Moni&, Dodi, celia lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja tez mialam bardzo wysokie w gabinecie ale jak pokazalam mu zapiski z domu to zrozumial ze to stres zwiazany z wizyta powoduje takie skoki, dziwie sie Twojemu lekarzowi - skad on te leki wytrzasnal? o.O
    Na nastepnej wizycie zapytaj jakie jego zdaniem cisnienie jest dobre?

Co do zaparc ja na szczescie nie mam uff :-)

• kada24 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jezeli bys miala 150/110 to juz trzeba leciec do szpitala ale te co masz to sa w normie

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

‹‹ 835 836 837 838 839 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ