Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
bo pierwsza tez była i jakoś się nastawiam na drugą.
Tzn ja zawsze chciałam urodzic naturalnie ale boję się że znowu nie będe umiała urodzić naturalnie, bo własnie pierwsza cesarka nie byla wskazaniem od początku, po prostu wyszła w trakcie bo nie umiałam Milenki urodzić sama
Boję się że tym razem znowu bedą problemy i małemu coś się stanie, a ja juz mam dosyć przeżyć od początku tej ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 11:41
-
Mila, nie jest powiedziane, że będziesz musiała mieć cesarkę
koleżanka pierwszą ciążę miała zakończoną cc bo miała dużego synka, teraz po 4 latach jest znowu w ciąży i jej powiedzieli, że nie ma przeciwwskazań do porodu naturalnego.
Ninkapa, oj ja widzę, że chłopcy są łatwiejsi w wychowaniu. Opiekowałam się i chłopcami i dziewczynkami przez dłuższy okres czasu i potwierdzam to
Monia, dobrze, że po wizycie się uspokoiłaś. Ja też miałam masę bakterii w moczu, ale ginka nie przepisała w ciemno żadnych leków, ale kazała zrobić posiew. Jeśli by wyszedł dodatni, to mam się zgłosić po receptę, bo tam wyjdzie jaki rodzaj bakterii jest i jak go leczyć, a jak wyjdzie ujemny, to wiadomo, że to nic poważnego, "powikłanie", przeniesienie bakterii po zapaleniu cytologicznym. I faktycznie, piłam dużo soku z czarnej porzeczki (bo ma wit C co jest wskazane przy zapaleniach układu moczowego) oraz herbatę żurawinową sobie kupiłam i przedwczoraj robiłam badania moczu i już mam zero bakterii. Może tak spróbuj. Może zrób posiew zanim zaczniesz coś łykać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 11:49
Dodi lubi tę wiadomość
-
Daria widzisz Twoj Natanielek wyczul ze siw denerwujesz:) moj Kacperek tez.mial ostatnio leniwe dni, ale od wczoraj kopie jak zawsze wiec jest ok:P zreszta co my sie dziwiny, my jestesmy zmeczone i nic nam sie nie chce a nasze dzieci maja hulac caly dzien?
co do szczepien to ja mysle ze lepiej sie doradzic kogos z rodziny, znajomych kogos kto juz szczepil swkje dzieci. ale tez balalbym sie tych szczepien 5w1.
a lekarz kazal mi duzo wody pic pytalam soe jaka jest lepsza powiedzial ze to nie ma znaczenia ale jego zdaniem lepiej jest pic gazowana bo zabija bakterie a nie jakies zrodlane noegazowane bo te najtansze wody to jak zwykla kranowa.
Mila napewno masz obawy po porzednim porodzie ale chlopcy szybciej soe pchaja na swiat, moze urodzisz sn to nie jest powiedziane ze kazda nastepna ciaza musi sie skonczyc cc.Monis
[/link]
-
Mila aha...
Ja ci powiem ze ze starszakiem ialam tez problem zego go urodzic bo byl duzy 4,5kg i jeszcze wychodzil z raczka przy glowce parlam go 4h bylam wykonczona nie mialam sil zeby isc sie umyc jak wstalam tak padlam na podloge wiec polozne myly mnie na lozku ale mimo tych przezyc nie zdecydowalabym sie na cesarke oczywiscie jesli bylyby wskazania medyczne to jaknajbardziej tak natomiast 2 porod to bylo 27 minut i maluszek byl na siwecie nic nie popekalam tak jak z pierwszy 1,5h mnie szyly tylko ze drugi byl mniejszy bo 3,5kgNiebieska lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonia masz racje co do maluszkow, ale jednak to czasami niepokoi
juz sie jednak przyzwyczajamy ze kopia nas mocńiej, a tu nagle spokoj to od razu panika hehe
Co do wody mineralnej, to niegazowana jest dobra ale mineralna a nie zrodlana.. Ja gazowanej nie lubie i nie bede pila napewno, bo nie wydaje mi sie ze jest zdrowsza
Ja jem szybko zupke, szykuje sie musze do sklepu i do pracy
Co do wychowania chlopak albo dziewczynka, nie mam porownania.. Ale synki mojej siostry potrafia byc niedobre, zwlaszcza jak sa razem.. Bo osobno to aniolki heheMoni&, celia lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Wczoraj miałam taki dzień że .... ufff dobrze że się skończył.
Po szpitalu (podobno wszystko ok siniaki i pekniete naczynka zdarzzaja sie) pojechaliśmy do M. M wyszedł ja zostałam przyszła była M i jak nie chciałam wziąć ich cótki (gorączka, wymioty, biegunka ogòlnie bardzo wymęczona i u lekarza nie były) zostawiła ją na klatce i uciekła. M jak wrócił o 22 to był tak zły i jeszcze musieliśmy kombinować z lekami dla niej (nie wiedzieliśmy czy coś brała czy nie bo eks nie odbierała tel) to jeszcze opieke na dzisiejszy dzień musieliśmy zorganizować bo ja z chorym dzieckiem lepiej żebym nie siedziała. O 1godz poszłam spać. Spałam prawie do 10tej i spało mi się supr
chociaż tyle.
Rozmawialiśmy o imieniu i Jagna odpada (M pow że to ruchawica z ksiażki jestem w szoku że wie) Baśka i Krycha albo Zocha może być (bo jak będzie taka wielka baba to będzie pasować)
Hania już lepiej
A sam zaproponował Darie (dla mnie za nowocześnie) i Nele
Nie pamiętam nic co Wam chciałam odpisać
...tylko o Ameli zakupie mi sie przypomiało sklep ma obowiązek przyjąć towar zamówiony droga elekrroniczna w ciągu 10dni od dostawy (tzn reklamacje)
Jeśli jest niezgodny z tym wystawionym na aukcji możesz wnosić o zwrot kosztòw i niech przyślą swojego kuriera (opłaconego przez nich) po towar. I w ten sposòb nie płacisz za nic.
Na allegro jeszcze możesz zagrozić że to zgłosisz i mogą ich zablokować albo odebrać jakąś gwiazdke czy cos takiego co oni tam maja. A tak wg to co to było?Moni&, Dodi, amela lubią tę wiadomość
-
ojej, Jus, ale miałaś nieprzyjemności. Jak ta kobieta mogła zostawić swoje dziecko na klatce, z "obcą" bądź co bądź osobą i uciec? Niepoważna totalnie. Dobrze, że chociaż się wyspałaś
Amela kupowała jakiś płaszczyk, który jedynie kolorem się zgadza.
Ja właśnie zamówiłam pościel dla malucha na allegro i przeszukuję też allegro do kupienia chusteczek pod szyję dla moich psiaków, ale dla małej muszę znaleźć regulowaną, bo przecież ona ciągle rośnie i to z dnia na dzień.Jus1985 lubi tę wiadomość
-
Kajoni, na bakterie w moczu przepisał mi antybiotyk i to jest jedna saszetka, nazywa sie MONURAL, a do tego kazał zażywac UROSEPT, TARDYFERON dostałam na spadek morfologii żeby żelazo podskoczyło a to pewnie przez krwotoki z nosa bo mi sie ostatnio czesto zdarzają, nie duże ale są. No i jakies dopochwowe globulki na zapalenie.
Co do wychowania to chyba zależy od rodziców, od otoczenia. Są dziewczynki spokojne, a sa diabełki. Moja kuzynka ma syna i dwie córki w różnym wieku, ale porównujac mniej wiecej jak miały po 5-7 lat, to jej syn był zawsze spokojny, pierwsza córeczka tez grzeczniutka a ostatnie dziecko-córeczka mały urwis, taki diabełek ze szok, wiec nie ma reguły:)
O Boże za taki lifting to ja dziekuje:P Wole juz troche rozstepów po porodzie ale przynajmniej naturalnych hehe
Przytylam w ciagu ostatnich 2 tygodni 1,5 kg, bo waże juz 68,7 ło Boziu:P Ale sie tym nie przejmuje
Daria ja pije Ustronianke z jodem, jest lekko gazowana i mi smakuje
Daria w Polsce kierowcy to tez swiry, nie przepuszczają pieszych itp:/
U mnie w miescie w sobote jest akcja Teraz mamy z darmowym usg 3/4dMoze pójdziemy
Dodi, Jus1985, Kajoni lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Jus, jak matka mogła swoje dziecko na klatce zostawic?? Boze, gdzie tacy ludzie sie uchowali, ehh:/
Co do allegro to ciuchów raczej staram sie nie kupowac bo boje sie ze beda akcje, gdy rozmiar nie bedzie dobry, czy w ogóle mi nie bedzie odpowiadac i potem takie akcje a nie chce mi sie bawic w odsyłanie towaru i jeszcze tracenie kasy na wysyłke bo rózni sa ludzie:/ Niby prawa konsumenta no ale komu sie chce ich dowodzic? Kupiłam etui do LG l7 i kompletnie nie pasowało,, za duże jakies chinskie badziewie. a ze nie było drogie to olałam sprawem wystawiłam negatywa i juzMonis
[/link]
-
ja też zapamiętałam głównie to o nieudanym zakupie Amelki i kurcze szkoda bo człowiek sobie niby coś tam upatrzy, kupi, czeka i liczy na to, że otrzyma to co widział a tu taka lipa
mam nadzieję, że nie będziesz miała żadnych problemów ze zwrotem i ze sprzedawcą bo różni idioci się tam ogłaszają
kada jak tam przeżyłaś tą glukozę?
Jus nie poważna ta eks z tym dzieckiem czy jak?
no i tyle zapamiętałam.... masakra normalnie heheamela lubi tę wiadomość
-
aa jeszcze co do moich wyników to jedynie glukoza wyszła super, czego sie najbardziej obawiałam
a Ty kada jak sie czułas po wypiciu tego świnstwa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 12:21
celia, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
Cześć dziewczyny, nadrabiam Was i nadrabiam i nic nie pamiętam
Amela współczuję nieudanego zakupuJa do tej pory nie miałam większych wpadek. Niestety oddać można tylko, gdy się kupi w firmie, jeśli od zwykłego człowieka takiej możliwości nie mamy.
Jus w ogóle nie ogarniam takich ludziAle dobrze, że z maleństwem u Ciebie wszystko dobrze
Nadia gratuluję zdrowej córeczki
Dziewczyny byłam dziś pierwszy raz na tych ćwiczeniach dla ciężarówek i naprawdę było przyjemnieNie za ciężko, ale trochę zawsze się poruszam
Będę chodzić 2x w tygodniu
mala_mi, Dodi, Kajoni, Niebieska, amela lubią tę wiadomość