Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa juz w pracy..
Ale sie rozpisalyscie
Jus milo, ze Twoj wybral imie Darianie myslalam, ze moje imie jest nowoczesne
kiedys go nie lubialam, ale teraz jest ok..
Ale ta jegi ex to jakas nieodpowiedzialna max.. Jak tak mozna?! Masakra
Madzikovy to wiesz co ja czujetylko 2 dni byl spokojniejszy nie tylko rano.. Mysle ciagle o tym malowodziu
ehh
Do tego cos mi sie zle oddycha, a dzisiaj nie moge nawet cisnienia zmierzyc, bo lekarki tu nie ma..
Nie pamietam co kazda pisala, przepraszam..
Aa Monis dobrze ze wiesz na czym stoisz, wezmiesz leki i bedzie ok!
Kawal jest dobry, juz kiedys slyszalamSylka, Dodi, Jus1985, celia lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, tez mi sie wydawało ze to nie należy do mojego ginekologa. Teraz muszę znaleźć specjalistę który mi te zaświadczenie wystawi a chyba to nie jest takie proste.
Daria wiem co czujesz... Ale nie możesz Kochana myśleć o jakimś malowodziu!! Przecież jakbyś miała za mało płynu to lekarz na polowkowych by Ci to powiedział. A napewno sprawdzał ilośc wód. Ja juz wychwycilam ze na moje dziecko działają słodycze. Biorę cos słodkiego, kłade sie...i mała kopie. Czasem mniej czasem wiecej. Ale tez sobie wkręcam rożne rzeczy. Ciąża to nieustanne zamartwianie sie. Nie wiem kiedy odetchniemy...Kajoni, Dodi, Moni&, Sylka, Ruda27, Jus1985 lubią tę wiadomość
-
Madzikovy, ja jestem o operacji kregoslupa i musze isc po zaswiadczenie do ortopedy o wskazanie rodzaju porodu. Mozliwa jest szansa porodu naturalnego, ale to musze wziac stare rtg ze soba i karte informacyjna po operacji, bo przeciez teraz mi rtg nie zrobia. I to zlecila ginka, bo co ona ma do kregoslupa.
Sylka, posciel http://archiwum.allegro.pl/oferta/nowy-15el-super-zestaw-poscieli-120x90-gratisy-i3618834244.html, kolor: mis na spacerze niebieski. Tylko jest 8 elementow, bez poscieli do wozka i baldachimu. Cos za 118 zl,ale teraz nie siedze przy komputerze to ciezko mi znalezcMadzikovy, Dodi lubią tę wiadomość
-
Daria teraz ode mnie dostaniesz ochrzan za czytanie glupot w necie. kochana ze jakas tam kobieta miala malowodzie to nie znaczy ze Ciebie to spotka! a poza tym Twoj maly zaczal znowu czesciej fikac to prosze mi usunac ze swojego mozgu takie informacje o malowodziu i nie zamartwiac sie! w pracy przynajmniej nie bedziesz myslec za duzo bo sie czyms zajmiesz:) a tak na dobra sprawe to jestesmy jeszcze na takim etapie ciazy ze ruchy nadal nie musza byc regularne, nasze maluszki waza zaledwie max pol kg i nie maja jeszcze takiej sily:) one dokazuja a nieraz my ich nie czujemy, chociazby jak mamy usg to widziny co robia a nie czujemy nic:) kazda ciezarna powinna dostawac na okres ciazy sprzet usg zeby podgladac dziecko gdy sie martwi:P
Madzia to jest logiczne ze specjalista musi wystawic takie zaswiadczenie. to jest adekwatne do sytuacji gdyby np psychiatra musial wystawic zaswiadczenie o ciazy bez sensu co nie:P a tesciowa sie nie przejmuj:-)Madzikovy, Dodi, Sylka, Kajoni, Ruda27, celia, Jus1985 lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyMonia dziekuje kochana :*
Siedze w pracy, ale o malowodziu czytam.. Ale juz nie bede.. Masz racje, musi byc wszystko dobrze.
Maluszek puka, ale bardzo delikatnie. Wydaje mi sie ze niedawno mocniej kopal.. Powinno sie to zwiekszac na sile a nie zmniejszac.. Zwariowac idzie jak Boga kocham!
Nie chce za duzo mezowi truc, bo bedzie zly ze panikuje, ale co ja na to poradze?
Co do slodyczy to moj jest tak przyzwyczajony chyba ze nie dzialaja na niego az tak
Poczekam do konca dnia, jak nie bedzie bombardowal pojade jutro, wole wiedziec niz schizowac sie..
Kochane jestescie naprawde :*
Co do cc i wskazan i zaswiadczen nie wypowiadam sie bo nie mam pojecia..Dodi, Moni& lubią tę wiadomość
-
Mala mi milej wizty
spotkasz sie z maluszkiem.
Dodi,malowodzie to wcale nie jest tylko to, ze nie czujesz, lub malo czujesz ruchy dziecka. Kolezanka ma malowodzie i az za dobrze czula ruchy dziecka,bo nie miala tej bariery ochronnej w postaci wod i maly strasznie ja kopal. Ma termin na druga polowe maja a staraja sie ja przetrzymac, zeby choc jeszcze z tydzien czy dwa wytrzymala i beda chyba jej robic cc. Tak ze nie wmawiaj sobie nic kochana!Ruda27, Moni& lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A mi sie wydaje, ze nasze Maluszki, tak jak my maja gorsze i lepsze dni, moja tez ostatnio mniej pukala, ale nadrobila, wczoraj wieczorem tak kopala ze zapytałam W czy chce poczuć, biegiem przyłożył rękę do brzucha a ona przestała....
Ruda27, Dodi, Magda2013, celia, Jus1985 lubią tę wiadomość
-
Kajoni fajna pościel i widzę, że też wybrałaś niezbyt kolorową
Duży zestaw za fajne pieniądze
Daria, mój maluch też nie puka cały czas z tą samą intensywnością... Jeden dzień puka mocniej, później dwa dni prawie wcale... I tak na zmianę. Nie czytaj za dużo, wiem, że warto być doinformowanym i zdawać sobie sprawę z niebezpieczeństw, ale też nie możemy popadać w paranoję.. Trzy głębokie oddechy i... myślimy o samych pozytywnych rzeczachRuda27, Dodi, Moni&, Kajoni, Jus1985 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pytałam siostrę ale ona nic nie potrzebuje, a nie chce żadnych zabawek... Kupie jakieś słodkości i porozrzucam po ogrodzie, będzie miał frajdę jak będzie szukał. A najwyżej dam mu kasę do skarbonki i tyle... Nie chce kupować niepotrzebnych bibelotów..
Ruda27, Dodi, MILA, Jus1985 lubią tę wiadomość
-
Kajoni to nie ja kochana o małowodziu mówiłam ale Ruda
a Ty Ruda nie czytaj neta bo się człowiek niepotrzebnie nakręca i sam sobie problemy stwarzabez stresu proszę
Ruda27, Sylka, Moni& lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,ale piszecie duzo. Nie idzie nadazyc ale sie postaram
Ja bylam dzis u kolezanki bo miala ciuszki na sprzedaz po swojej corci-body,czapeczki,pajacyki,skarpetki. Az 3 reklamowki tego jest. Wszystko ladne i zadbane. Mam teraz tych ciuszkow multum ale nie mam narazie miejscaFotki nie bede robic bo schowalam to do szafy w reklamowkach na razie. Musze to wszystko wyprac i poprasowac tylko proszek musze kupic najpierw.
Co do wazenia to robie tak samo jak Ruda i Mila,tzn. waze sie kilka razy i przestawiam wage w inne miejsce i zapisuje ten najnizszy wynikbo waga pokazuje w roznich miejscach co innego
Nadia,Moni gratulacje udanych wizyt. Moni mi tez przepisal tardyferon,u mnie ponoc mala hemoglobina wynikla z tego ze mam miesniaki i to one zabieraja duza czesc zelaza-tak mi lekarz w szpitalu powiedzial.
Mila- moja kuzynka tez miala najpierw cc a drugie dziecko juz rodzila naturalnie. Wiec to nie mowione ze bedziesz miala druga cc. Slyszalam ze nawet lepiej jest jak sie urodzi naturalnie drugie dziecko,wtedy gdy pierwsze sie rodzilo przez cc.
Amela-odeslij im ten towar. Ja raz zamowilam na allegro sukienke i ja odebralam osobiscie ale kolor i rozmiar sie zgadzalo wiec bylo ok.
Kada i jak sie czujesz po tej glukozie? ile razy Ci krew pobierali ?
Ruda jesli Cie martwi ze za slabo kopie to jedz dla pewnosci sie przebadac
Sylka ja tez kiedys robilam pancakes i wyszly mi wysmienite-sa lepsze niz nalesniki
Uff...a teraz ide cos zjescSylka, Dodi, MILA, Ruda27, celia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kuli mnie 2 razy i jakos nie umie dojsc do siebie dziwnie se czuje...bylam na zakupach i jak do bagaznika wsadzalam zakupy przyszedl ŻUl i gada do mnie "pani jestem w trudnej sytuacji.." a ja mu odpowiadam " no bardzo ciekawe ja sie spodziewam 2 dziecka sama po zakupy przyjechalam nikt mi nie pomoze i tez ciezko robilam na te pieniadze.." wydarłam sie na niego hehehe
Camille87, Sylka lubią tę wiadomość
-
mm pancaki sa pyszne:D ale Sylka z truskawkami i nutella jeszcze nie jadlam:) smaka mi narobilas:P
kada dobrze mu powiedzialas, wkurzaja mnie tacy ludzie zebrza na tanie wino kuswa do roboty aie wziac! jak mi brakuje do 10 i musze oszczedzac to tez nie idze do nikogo i noe prosze. a w ogole kada bylo ci slabo i mialas mdlosci po wypiciu glukozy?Sylka lubi tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyAle wy piszecie..
Ja dopiero wrocilam - opchnelam 7 litrow mlekaposiedzialam z siostra kupilam mieso i robie spaghetti
Ale siostra mnie kanapkami uraczyla bo zglodnialam i taka pelna jestem ze szok!
Co donszczepionek to ogladalam to w ddtvn i faktycznie zero konkretow...
Ja pogadam z siostra na ten temat bo jej dzieci nie mialy zadnych przebojow po szczepionkach ale nie wiem jakie robila..
Celia nie zgodze sie z Toba ze jak sie od "zwyklej" osoby kupuje na allegro to nie mozna zwrocic.. jesli kupuje sie rzecz nowa to zawsze jest mozliwosc zwrotu - to prawo nadaje nam kodeks cywilny a nie sprzedajacy. Problem moze byc z rzeczami uzywanymi.
Ogladam na tlc nisforne mamy i nie moge patrzec na te baby co faje jaraja w ciazy wrrrrkopa w dupe im!