X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w pracy..
    Ale sie rozpisalyscie :)
    Jus milo, ze Twoj wybral imie Daria :D nie myslalam, ze moje imie jest nowoczesne :) kiedys go nie lubialam, ale teraz jest ok..
    Ale ta jegi ex to jakas nieodpowiedzialna max.. Jak tak mozna?! Masakra

Madzikovy to wiesz co ja czuje :( tylko 2 dni byl spokojniejszy nie tylko rano.. Mysle ciagle o tym malowodziu :/ ehh
    Do tego cos mi sie zle oddycha, a dzisiaj nie moge nawet cisnienia zmierzyc, bo lekarki tu nie ma..

Nie pamietam co kazda pisala, przepraszam..
    Aa Monis dobrze ze wiesz na czym stoisz, wezmiesz leki i bedzie ok!
    Kawal jest dobry, juz kiedys slyszalam :D

Sylka, Dodi, Jus1985, celia lubią tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, tez mi sie wydawało ze to nie należy do mojego ginekologa. Teraz muszę znaleźć specjalistę który mi te zaświadczenie wystawi a chyba to nie jest takie proste.

Daria wiem co czujesz... Ale nie możesz Kochana myśleć o jakimś malowodziu!! Przecież jakbyś miała za mało płynu to lekarz na polowkowych by Ci to powiedział. A napewno sprawdzał ilośc wód. Ja juz wychwycilam ze na moje dziecko działają słodycze. Biorę cos słodkiego, kłade sie...i mała kopie. Czasem mniej czasem wiecej. Ale tez sobie wkręcam rożne rzeczy. Ciąża to nieustanne zamartwianie sie. Nie wiem kiedy odetchniemy...

Kajoni, Dodi, Moni&, Sylka, Ruda27, Jus1985 lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy, ja jestem o operacji kregoslupa i musze isc po zaswiadczenie do ortopedy o wskazanie rodzaju porodu. Mozliwa jest szansa porodu naturalnego, ale to musze wziac stare rtg ze soba i karte informacyjna po operacji, bo przeciez teraz mi rtg nie zrobia. I to zlecila ginka, bo co ona ma do kregoslupa.

Sylka, posciel http://archiwum.allegro.pl/oferta/nowy-15el-super-zestaw-poscieli-120x90-gratisy-i3618834244.html, kolor: mis na spacerze niebieski. Tylko jest 8 elementow, bez poscieli do wozka i baldachimu. Cos za 118 zl,ale teraz nie siedze przy komputerze to ciezko mi znalezc

Madzikovy, Dodi lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria teraz ode mnie dostaniesz ochrzan za czytanie glupot w necie. kochana ze jakas tam kobieta miala malowodzie to nie znaczy ze Ciebie to spotka! a poza tym Twoj maly zaczal znowu czesciej fikac to prosze mi usunac ze swojego mozgu takie informacje o malowodziu i nie zamartwiac sie! w pracy przynajmniej nie bedziesz myslec za duzo bo sie czyms zajmiesz:) a tak na dobra sprawe to jestesmy jeszcze na takim etapie ciazy ze ruchy nadal nie musza byc regularne, nasze maluszki waza zaledwie max pol kg i nie maja jeszcze takiej sily:) one dokazuja a nieraz my ich nie czujemy, chociazby jak mamy usg to widziny co robia a nie czujemy nic:) kazda ciezarna powinna dostawac na okres ciazy sprzet usg zeby podgladac dziecko gdy sie martwi:P
    Madzia to jest logiczne ze specjalista musi wystawic takie zaswiadczenie. to jest adekwatne do sytuacji gdyby np psychiatra musial wystawic zaswiadczenie o ciazy bez sensu co nie:P a tesciowa sie nie przejmuj:-)

Madzikovy, Dodi, Sylka, Kajoni, Ruda27, celia, Jus1985 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny potrzebuję rady, nie wiem co kupić 1,5 rocznemu chrześniakowi na zająca... Macie może jakieś pomysły?

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia dziekuje kochana :*
    Siedze w pracy, ale o malowodziu czytam.. Ale juz nie bede.. Masz racje, musi byc wszystko dobrze.
    Maluszek puka, ale bardzo delikatnie. Wydaje mi sie ze niedawno mocniej kopal.. Powinno sie to zwiekszac na sile a nie zmniejszac.. Zwariowac idzie jak Boga kocham!
    Nie chce za duzo mezowi truc, bo bedzie zly ze panikuje, ale co ja na to poradze? :(
    Co do slodyczy to moj jest tak przyzwyczajony chyba ze nie dzialaja na niego az tak :P
    Poczekam do konca dnia, jak nie bedzie bombardowal pojade jutro, wole wiedziec niz schizowac sie..

Kochane jestescie naprawde :*
    Co do cc i wskazan i zaswiadczen nie wypowiadam sie bo nie mam pojecia..

Dodi, Moni& lubią tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala mi milej wizty :) spotkasz sie z maluszkiem.

Dodi,malowodzie to wcale nie jest tylko to, ze nie czujesz, lub malo czujesz ruchy dziecka. Kolezanka ma malowodzie i az za dobrze czula ruchy dziecka,bo nie miala tej bariery ochronnej w postaci wod i maly strasznie ja kopal. Ma termin na druga polowe maja a staraja sie ja przetrzymac, zeby choc jeszcze z tydzien czy dwa wytrzymala i beda chyba jej robic cc. Tak ze nie wmawiaj sobie nic kochana!

Ruda27, Moni& lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia hmmm nie wiem, kurde tak dawno to bylo jak kupowalam dzieciom 1,5 rocznym :)
    A czym sie interesuje? Jakas bajka? Moze cos z tego? Albo podpytaj rodzicow, ja czesto siostry pytam..

Sylka lubi tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie wydaje, ze nasze Maluszki, tak jak my maja gorsze i lepsze dni, moja tez ostatnio mniej pukala, ale nadrobila, wczoraj wieczorem tak kopala ze zapytałam W czy chce poczuć, biegiem przyłożył rękę do brzucha a ona przestała....

Ruda27, Dodi, Magda2013, celia, Jus1985 lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni fajna pościel i widzę, że też wybrałaś niezbyt kolorową ;) Duży zestaw za fajne pieniądze :)

Daria, mój maluch też nie puka cały czas z tą samą intensywnością... Jeden dzień puka mocniej, później dwa dni prawie wcale... I tak na zmianę. Nie czytaj za dużo, wiem, że warto być doinformowanym i zdawać sobie sprawę z niebezpieczeństw, ale też nie możemy popadać w paranoję.. Trzy głębokie oddechy i... myślimy o samych pozytywnych rzeczach :)

Ruda27, Dodi, Moni&, Kajoni, Jus1985 lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje kochane <3 co ja bym bez was zrobila?!
    ciesze sie ze trafilam na to forum ;)

Sylka, Madzikovy, Moni&, celia, Kajoni, Jus1985 lubią tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam siostrę ale ona nic nie potrzebuje, a nie chce żadnych zabawek... Kupie jakieś słodkości i porozrzucam po ogrodzie, będzie miał frajdę jak będzie szukał. A najwyżej dam mu kasę do skarbonki i tyle... Nie chce kupować niepotrzebnych bibelotów..

Ruda27, Dodi, MILA, Jus1985 lubią tę wiadomość

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni to nie ja kochana o małowodziu mówiłam ale Ruda ;)
    a Ty Ruda nie czytaj neta bo się człowiek niepotrzebnie nakręca i sam sobie problemy stwarza <3 bez stresu proszę ;)

Ruda27, Sylka, Moni& lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,ale piszecie duzo. Nie idzie nadazyc ale sie postaram :D

Ja bylam dzis u kolezanki bo miala ciuszki na sprzedaz po swojej corci-body,czapeczki,pajacyki,skarpetki. Az 3 reklamowki tego jest. Wszystko ladne i zadbane. Mam teraz tych ciuszkow multum ale nie mam narazie miejsca :P Fotki nie bede robic bo schowalam to do szafy w reklamowkach na razie. Musze to wszystko wyprac i poprasowac tylko proszek musze kupic najpierw.

Co do wazenia to robie tak samo jak Ruda i Mila,tzn. waze sie kilka razy i przestawiam wage w inne miejsce i zapisuje ten najnizszy wynik :D bo waga pokazuje w roznich miejscach co innego :D

Nadia,Moni gratulacje udanych wizyt. Moni mi tez przepisal tardyferon,u mnie ponoc mala hemoglobina wynikla z tego ze mam miesniaki i to one zabieraja duza czesc zelaza-tak mi lekarz w szpitalu powiedzial.

Mila- moja kuzynka tez miala najpierw cc a drugie dziecko juz rodzila naturalnie. Wiec to nie mowione ze bedziesz miala druga cc. Slyszalam ze nawet lepiej jest jak sie urodzi naturalnie drugie dziecko,wtedy gdy pierwsze sie rodzilo przez cc.

Amela-odeslij im ten towar. Ja raz zamowilam na allegro sukienke i ja odebralam osobiscie ale kolor i rozmiar sie zgadzalo wiec bylo ok.

Kada i jak sie czujesz po tej glukozie? ile razy Ci krew pobierali ?

Ruda jesli Cie martwi ze za slabo kopie to jedz dla pewnosci sie przebadac :)

Sylka ja tez kiedys robilam pancakes i wyszly mi wysmienite-sa lepsze niz nalesniki :)

Uff...a teraz ide cos zjesc :D

Sylka, Dodi, MILA, Ruda27, celia lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka na zajaca to ja kupuje chrzesniakowi przewaznie slodycze.

Sylka lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia daj przepis na te pancakes :D
    Madzia dziekuje :) poczekam do jutra i pojade sie uspokoic..
    Madzia fajnie ze masz tyle ciuszkow :)
    Ja mam troche od siostry, przyjade w niedziele to od razu biore sie za ponowne przegladanie :P

Sylka lubi tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuli mnie 2 razy i jakos nie umie dojsc do siebie dziwnie se czuje...bylam na zakupach i jak do bagaznika wsadzalam zakupy przyszedl ŻUl i gada do mnie "pani jestem w trudnej sytuacji.." a ja mu odpowiadam " no bardzo ciekawe ja sie spodziewam 2 dziecka sama po zakupy przyjechalam nikt mi nie pomoze i tez ciezko robilam na te pieniadze.." wydarłam sie na niego hehehe

Camille87, Sylka lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Dodi, sorki, widzialam ze Ty tez cos pisalas o tym malowodziu to jakos mi sie skojarzylo, ze to Ty, eh dzis dla mnie taki dzien ze nic mi sie nie chce

Dodi lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mm pancaki sa pyszne:D ale Sylka z truskawkami i nutella jeszcze nie jadlam:) smaka mi narobilas:P
    kada dobrze mu powiedzialas, wkurzaja mnie tacy ludzie zebrza na tanie wino kuswa do roboty aie wziac! jak mi brakuje do 10 i musze oszczedzac to tez nie idze do nikogo i noe prosze. a w ogole kada bylo ci slabo i mialas mdlosci po wypiciu glukozy?

Sylka lubi tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wy piszecie..
    Ja dopiero wrocilam - opchnelam 7 litrow mleka :P posiedzialam z siostra kupilam mieso i robie spaghetti :-)
    Ale siostra mnie kanapkami uraczyla bo zglodnialam i taka pelna jestem ze szok!

Co donszczepionek to ogladalam to w ddtvn i faktycznie zero konkretow...
    Ja pogadam z siostra na ten temat bo jej dzieci nie mialy zadnych przebojow po szczepionkach ale nie wiem jakie robila..

Celia nie zgodze sie z Toba ze jak sie od "zwyklej" osoby kupuje na allegro to nie mozna zwrocic.. jesli kupuje sie rzecz nowa to zawsze jest mozliwosc zwrotu - to prawo nadaje nam kodeks cywilny a nie sprzedajacy. Problem moze byc z rzeczami uzywanymi.

Ogladam na tlc nisforne mamy i nie moge patrzec na te baby co faje jaraja w ciazy wrrrr :/ kopa w dupe im!

‹‹ 858 859 860 861 862 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ