X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ups, to ja Ci nie wchodzę w drogę :)

Jus1985, Dodi, Camille87 lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam siły dzisiaj na nic. Przeleciałam tak tylko forum wydaje mi się że wszystko przeczytałam ale nic nie pamiętam.

Ruda nie strasz bo ja już zaczełam ruchy liczyć po jedzeniu 4puknięcia i cisza :-/ ale wiem że to nic nie znaczy jeszcze ale zgadzam się z Magda że kopniaka dostaniesz

Niebieska mnie też to przeraża może nie sam bòl ale jakieś komplikacje albo że nie dam rady albo że główka będzie mniejsza i nie będzie tak łatwo i wogóle wogóle...
    Dzisiaj mi się śniło że rodziłam ... pfff nawet we śnie to trwało bardzo długo. Jedna z moich koleżanek rodziła 25min a inna ponad 16godz z czego 3 godz parcia i aż zaczęła tracić przytomność

Kamilka dzisiaj przeczytałam że w ciąży dobrze robi sok ze świeżej pokrzywy (na anemie i na gardło) tylko teraz trudno z pokrzywa

Dodi, Niebieska, Ruda27 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylismy z M na zakupach i nic nie kupilismy:P w spodnie ktore mi soe podobaly sie nie zmiescilam a buty dla M byly za drogie:P w sobote pojedziemy na spokojnie:)
    zazylam ten antybiotyk jednorazowo, mam nadzieje ze noc przespie bo (odpukac) dzisiaj juz nie boli tylko troche czuje to miejsce dziwnie:/
    Kamila syrop Drosetux jest bezpieczny dla nas. albo kup sobie jakies cukierki na kaszel sa z witaminami i bedziesz sobie ssac:)
    ja mialam kiedys zdiagnozowana nerwice i zawsze jak sie zdenersuje przesadnie to mnoe kluje w okolicach serca i ciezko mi sie oddycha.

Jus1985, Dodi, Camille87, Ruda27 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze co do porodu to tez sie strasznie boje ale mam nadzieje ze dane mi bedzie rodzic sn bo to mimo wszystko musi byc piekne przezycie p trudach przytulic malenstwo:)

Jus1985, Niebieska, Camille87 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA już wróciłam od rodziców, byłyśmy z mama w sklepie, kupiłyśmy dwa bodziaki dla Nelki :)
    Co do allegro to ja zwróce bo troche za drogo to wyjdzie jak za taką cienką szmatke.

Madzikovy ja dużo ubrań kupuje na allegro i zawsze są dobre, nie zdarzyło mi sie jeszcze żeby coś było zupełnie inne niż na aukcji a tu tak było, to jest nawet fajne ale tak jak mówię za drogo jak na taką cienką szmatke, więc odsyłam !!

Monia dobrze że jestes spokojniejsza po wizycie, na bakterie w moczu to pij może wiecej wody z cytryną i podjadaj żurawinke!
    Daria dziś taki dzień kochana, jakiś taki przygnębiający :(

A u mnie się dobrze sprawdza kremik bambino do twarzy ! już nie jest sucha a jaka gładziutka :) dokupiłam sobie jeszcze mydełko bambino do wycia twarzy.

Dodi, Jus1985, Moni&, Camille87, Ruda27, Sylka lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i nie uwierzycie dzisiaj M miał widzenie z córką do godz 20tej (tak by jej nie brał po wczorajszej akcji ale wziął bo postanowiliśmy że weźmiemy ją do lekarza na dyżur to od razu zrobili jej krew i mocz) odprowadzamy ja pukamy a tu nikogo nie ma w domu ... oczywiście tel wyłączony :-/
    No i dzisiaj znowu mamy domowe przedszkole ;-) już śpi
    Czyli ja mam dzisiaj znowu noc na materacu

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus masakra ale ważne ze córka ma gdzie się podziac ja jutro jadę do Ikei może uda się męża namówić na te łóżko bo jedziemy po pościel i kołdrę dla nas może tez dla małego kupie

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko....Jus....ale kinder niespodzianka....ta ex Twojego M ma chyba cos z garem... Dziecko tak zostawić... Masakra...

Camille87 lubi tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym jej nogi z dupy powyrywala jak tak można nie dać znać ze nie ma mnie w domu i róbcie co chcecie z dzieckiem no wkurzył a mnie ta ex twojego jus

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Niebieska Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam non stop jakieś bakterie w moczu, raz liczne raz nieliczne.
    Ginek powiedział, że źle przygotowuję mocz do badania i że musi mnie poinstruować :P Bo w sumie nie mam żadnej infekcji, nic mnie nie piecze, nie mam zaczerwienionych narządów. No ale kupiłam na wszelki wypadek żurawinę :P
    Ginek powiedział, że trzeba się umyć dokładnie a potem gazikiem jałowym wytrzeć. I koniecznie puścić dopiero drugi strumień moczu, bo całą treść z pochwy należy usunąć.
    A ja zawsze myślę, że nie uda mi się wypełnić pojemniczka i chwilę po już jest mocz w pojemniku. I potem wychodzi, że śluz i bakterie są po badaniu :P

Dodi lubi tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta eks rzeczywiście jest jakaś walnięta. Kurcze, rozumiem że chce angażować byłego ale nie kosztem dziecka...

ckaiflw1up047qr9.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No masakra jakaś wrr dobra ja idę spać a młody zaś się obudził dopiero co szalał jak opętany he dobranoc moje słoneczka! ! Całuje ;* ;* :*

Camille87, Dodi, Moni&, Sylka lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus no to macie przeboje :/ ile malutka ma lat? Biedne dziecko :(
    Anitka pochwal sie bodziakami :)
    Co do ruchow dziecka, wszystkie macie racje.. Kazdy ma lepsze i gorsze dni..
    Nie pamietam co mialam napisac..

Aaa porodu sie tez boje, ze beda jakies klopoty.. Dlatego wynajmuje napewno polozna, ktora bedzie dobrze nade mna czuwala :P

amela, Dodi, Niebieska, Moni& lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus mi tata dal wlasnie herbatke z pokrzywy i czytalam ze jest bardzo zdrowa dla kobiet w ciazy ale wolno ja pic tylko 3 razy w tygodniu ja czczo (nie pamietam czemu chyba chodzilo o obciazenie nerek) :-)
    Co do bylej Twojego M. To Madzia ma racje ona musi miec cos z garem :/
    Ja psa tacie zostawie na kilka godzin jak gdzies go nie moge wziac i wydzwaniam co chwile czy wszystko ok a u babsko jedne dziecko zostawia i w tylku ma? A jakby (nie daj Boze) cos sie stalo to co? Nie dodzwonilibyscie sie.. a mkze warto tk gdzies zglosic, tylko po co wojna.. szkoda dziecka..

Niebieska ja mam zawsze problem ze zbieraniem siuskow do badania bo nie moge sie skupic :P
    Ale nigdy nie robilam jak Ty piszesz zeby sie podmyc i jalowym wacikiem wytrzec :P
    Zawsze po nocy wstawalam tylko pamietalam aby ze srodkowego strumienia zebrac i mocz zawsze ok :-)

amela, Dodi, Niebieska, Sylka lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To był taki mały osiedlowy sklepik więc nie było za bardzo wyboru, ale mam pierwsze bodziaki dla Nelki ;)
    6qcjrb.jpg

Ja też zawsze mocz mam ok, ale uważam na to bardzo bo łatwo właśnie żeby jakieś bakterie się dostały, najpierw kilka razy się myje, świeży ręcznik i środkowy strumień :)

Camille87, Niebieska, celia, Dodi, Ruda27, mala_mi, Sylka lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sklep maly czy duzy kazdy zakup cieszy :D
    A bodziaki slodkie :-)

amela lubi tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację Kamilka bardzo cieszą :)

Ruda27 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę robić coś nie tak, bo posiew wychodzi ok :P I nie mam też objawów infekcji. A tego białego śluzu to mam od pewnego czasu mnóstwo !

Położna mi powiedziała, że może to być też od przytrzymywania moczu po nocy lub od tego, że za mało płynów piję. A ja nie umiem dużo pić :P Ale dla dzidziulka się poświęcę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 22:52

Dodi, Sylka lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuj pić więcej ! Ja też już mam dość tej wody, chętnie napiłabym się zimnej colki ale dla dzidzi pije jak wielbłąd :D

Niebieska lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam mnostwo sluzu! Ostatnio jak wstalam po nocy to poczulam jak mi sluz po udzie splywa (sorry za konkrety :P) doslownie jak po luteinie :P

Dobra ja ide sie myc i lulu :-)
    Dobranoc <3

Niebieska, Jus1985, Dodi, Sylka lubią tę wiadomość

‹‹ 862 863 864 865 866 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ