X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też życzę dobrej nocki ! :)

amela, Jus1985, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dobranoc :*
    chyba i ja bede się zbierać! Buziaczki dziewczynki, do jutra :) :*

Jus1985, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomuało mi się coś i musiałam Wam to jeszcze napisać ;-) Moja koleżanka poradziła żeby podczas smarowania balsamem albo oliwka delikatnie szczypać skóre chodzi głównie o brzuch żeby nie było rozstępów. Ona tak robiła i ma bardzo mało i nie widoczne a brzuch miała ogromny.

A co do eks M to brak mi słów jak widze jak to dziecko zaczyna czuć sie odrzucane ale jakoś to musimy nadrabiać. A Niebieska jeśli chodzi o angażowanie byłego to nie jest tak do końca że trzeba go muszać. Zawsze ją bierze jak ma przyznane widzenia i często poza nimi. Na wakacje i ferie z nami jeździ a matka w tym samym czasie jeździ oczywiście bez małej a jej mówi że nie pojada w tym roku bo nie ma pieniążków. Dostaje tysiac alimentów i pisze smsa albo małej każe przekazać że trzeba za przedszkole zapłacić albo buty kupić bo za małe a jej po tyg kasa sie skończyła. Masakra totalna. M jest troche surowy jeśli chodzi o zasady ale nie moge mu zarzucic ze nie dba o dziecko.
    Daria a mała ma 5lat

Niebieska lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus ja mam bardzo napieta skore wiec chyba nie dam rady szczypac :-(
    Ale od jutra sprobuje masazu ud bo mam cellulit jak 80latka :/ sama sie przed soba wstydze :/

Szoda dzieciaczka 5 lat to taki fajny wiek dzieci sa coraz madrzejsze duzo mowia i w ogole, baba sie ewidentnie na matke nie nadaje... :/

Dobranoc raz jeszcze :*

• Quendi Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaaak słodko śpicie jeszcze Kochane :-)

Witam!
    Wczoraj siedziałam i pisałam, pisałam, pisałam prace na zaliczenie...pół zrobiłam...kręgosłup mnie tak bolał że szok.

Dziewczyny....nie wpadajcie w czarne myśli co do ruchów...szczerze-to połowa ciąży to dopiero początek ich czucia. ..
    Ja jeszcze nie czuje i muszę być dobrej myśli żeby egzystować jakoś. Jestem pulpecikiem z łożyskiem na przedniej ścianie :-) heh..coś tam się bulgocze, łaskocze ...I wait :-)

Dzisiaj i pewnie jeszcze przez jakiś czas działam twórczo nad zaliczeniami i juuuu

Jus1985, celia, Niebieska, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :-)

Dodi lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus co za krowa z tejbaby:/ jak mozna dziecko podrzucic i sie nie interesowac eh. i tacy ludzie maja dzieci.

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane!

Jus tobiedne dziecko, 5 latek to juz rozumny maluch i czuje cosie dzieje :( dobrze ze wy sie nia zajmujecie :)
    Wczoraj na noc moj maly bombardowal.. Lezalam i sie do siebie usmiechalam :) musze przestac ze schizowaniem sie i wierzyc ze jest dobrze..

Nie wiem czy isc do pracy, moj maz sie upiera ze mam nie isc..

Mila jak samopoczucie?
    Chcialabym zeby positive sie juz do nas odezwala :(

Moni&, Kajoni, celia, Dodi, Madzikovy, Sylka lubią tę wiadomość

• Quendi Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus też mam wśród przyjaciół taka sytuację. Mój przyjaciel zawsze bierze swoją córkę na weekandy, placi alimenty itd. A mama małej ma w nosie, teraz ma drugie dziecko. ..
    Zawsze wszystko kupują-bo kurtka za mala, bo stare buty itd. A najlepsze jak nie dostała raz matka kasy za alimenty to napisala smsa że nie wysle małej do nich na weekend do moment wpłaty. ...bezczelbosc x1000

tb736iyeli5hckvm.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze co do pobierania próbki moczu to zawsze rano przed sie podmywam i oddaje drugi strumien moczu, zreszta zawsze wszystko było ok, dopiero teraz bakterie no ale przynajmniej wiem od czego taki ból.
    Daria no widzisz! A nie mówilyśmy? Mały leniuszek nie zawsze ma ochote dawac mocne kopniaki. Jeszcze nas pokopią te nasze maluchy az bedziemy miały dosc:P Chociaz wydaje mi sie ze tych cudnych kopniaczków nigdy nie bedzie dosc:) A jak urodzimy to bedzie nam tego brakowac:)
    Daria, jak sie zle czujesz albo masz totalnego lenia to nie idz do pracy:P
    No własnie, ciekawe co tam u positive...
    Jus dobrze, że Twój jest odpowiedzialnym ojcem, chyba bardziej odpowiedzialnym niz matka jego dziecka:/ To sie chwali, przynajmniej masz pewnosc, że dla Waszego wspólnego dziecka tez bedzie dobrym i odpowiedzialnym tatą :* :)

Dodi lubi tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Monia :*
    Jakis gorszy okres mialam, zly nastroj, maluch cichszy i sie nazbieralo..
    Teraz bedzie lepiej, mam urlop i bede z rodzina, wizyta u gina w czwartek.. :) oby tylko ladna pogoda byla..

Chyba nie pojde do pracy, niech mi to z urlopu wezmie.. Nie mam ochoty tam isc..

Mońis jak sie czujesz???

Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno urlop dobrze Ci zrobi:)Tym bardziej spedzony z rodzina:) A ja sie czuje dobrze, wczoraj jeszcze jakby "czułam" tą nerke czy co mnie bolało, a dzisiaj juz zupełnie nic po tym antybiotyku:)
    Ja tez czasem sie boje jak maluszek ma cichsze dni ale staram sie juz brac to bardziej na spokojnie, bo nawet jak lekko kopie to wiem, że musi byc ok :)

Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monis to ciesze sie ze juz Cie nie boli :) zeby juz tak zostalo!
    Dzisiaj odpoczywasz caly dzien?
    Co do ruchow, to wiesz niby dobrze, ze sie w ogole rusza, ale czasami to moze byc przez "cos", niekoniecznie dobrego, ze jego ruchy sa slabsze. Dlatego ja tak sie tym martwie zawsze.. Wizyte mialam 3 tygodnie temu, polowkowe ale tutaj a nie u mojego lekarza, dlatego tez tak to przezywam.. Wolalabym do mojego chodzic.. No ale jeszcze 6 dni wytrzymac musze :P

Moni& lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :-)
    Noni dobrze Daria ze Cie "skopal" :P masz za swoje hihi bez czarnych mysli wiecej! ;D
    Ja jak zwykle chore sny... dzis w nocy jak wztawalam na siku cala bylam zlana potem masakra!

U nas sloneczko pieknie swieci ale ja zostaje w domu :-(

Ruda27, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila tez czesto jestem cala spocona.. Nawet nie zawsze jak mam jakis mega sen..
    Wstawalam w nocy siku, tak mnie bolalo z prawej strony chyba to wiazadlo, ze wstac nie moglam z ubikacji, ciezko mi sie szlo i kladlo pozniej.. Na szczescie przeszlo.. Ojj co to bedzie za jakis czas haha :P
    Kamila jak dzisiaj gardlo? Planujesz dzisiaj spacerek?
    I masz jaka ja durna, przeczytalam Twoj post a zapytalam czy idziesz na spacerek.. Matko co sie dzieje z moim mysle iem haha :P
    I dobrze, wykuruj sie i weekend juz bedziesz zdrowiutka :) ale bez lodow lepiej :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 08:13

Moni&, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria dzisiaj umówiłam sie z przyjaciółka, przyjedzie do mnie na kawusie to sobie pogadamy, bo dawno sie nie widziałysmy:)
    Hehe my takie zakrecone jestesmy, że czytamy o jednym a piszemy o drugim, albo w ogóle przekrecamy :P Ciąża nas odmóżdża haha:P
    Ja tez czasem sie budze w nocy zlana potem, czasem jak mam jakis koszmar to wstaje z takim lekiem w sobie i nie umiem zasnac:/ Ale dzisiaj przespałam calutka noc, tylko raz wstałam na siku :D
    Kama fajnie że słoneczko świeci, u mnie pochmurno dzisiaj, mam nadzieje ze chociaz troche słonca na weekend wyjdzie.

Ruda27, Magda2013 lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe Daria nie przejmuj sie :P
    No gardlo troche piecze od kaszlu chyba wlasnie pije goraca herbatke - nos mam zatkany i leci buu
    A ja pierdola mam specyfik do nosa bezpieczny i moglam sobke psiknac na noc ale skleroza robi swoje.. ;-)
    Zostaje dzis w domu bo sie boje ..

Co do wstawania i przekrecanja to dla mnie masakra jest - przekrecam sie z boku na bok w tepie slimaczym a wstaje tez najpierw do siadu a dopiero potem spuszczam nogi - troche ciagnie..
    Ale sie zdziwilam bo jak wczoraj sje polozylam na lewym boku to mnie troche dusilo wiec przekrecilam sie na prawy i na prawym sie obudzilam :-) chyba przekrecanie sie jest zbyt ciezkie zeby zrobic to przez sen hehe

Moni&, amela, Dodi, Sylka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia no to super, ploty z przyjaciolka :) ja juz w sobote z siostra jej jak sie doczekac nie moge :)
    Kamila ja tez tak uwazam, obracanie jest zbyt ciezkim zadaniem zeby sie przy tym nie obudzic :P
    Wszystko tak wolno, jak slimaki.. A co bedzie za 3 miesiaće? Plus upal na dworze, katastofa :P
    Kamila to sie troche zalatwilas, no lepiej nie wychodz i kuruj sie ladnie.. Niech Ci calkiem przejdzie :)

Moni&, Camille87, Jus1985, Dodi, Magda2013, Sylka lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, Daria, to poplotkujecie za wszystkie czasy:P
    Co do przewracania sie na bok to tez mi ciezko, ślimacze tempo to dobre określenie:P
    Zawsze w nocy dosłownie rzucałam sie po łózku, spałam w takich pozycjach i obracałam sie przez sen a teraz grzecznie zasypiam na lewym boku a jak sie obudze to ewentualnie zmieniam pozycje na prawo baaaardzo powoli :P Kurde nie wyobrażam sobie za 3 miesiace jak to bedzie:P
    Odczuwam teraz bardziej ciągniecia i rozciąganie wiązadeł niz wczesniej....teraz macica dopiero zaczyna nabierac rozmiarów i sie podnosi i pewnie dlatego. Dobrze, że spie z brzegu bo zawsze moge sie sturlac:P
    Kamilka a Ty sie kuuuruj dalej, wygrzewaj, psikaj nosek bo wiem jakie to uciązliwe miec zapchany nos jak cement w nosie masakra:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 08:45

Ruda27, Camille87, Dodi, Sylka lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Daria ciesze się ze synek dał o sobie znać, i nie denerwuj się na drugi raz kochana bo widzisz że wszystko jest ok ;)
    Moni ciesze się że już lepiej się czujesz :)
    Ja w nocy też mam problem z przekręceniem się :D jak babcia :)

A mnie przed 8 obudził kurier !
    Zaraz sobie zrobię kanapkę z dżemem :)U mnie też słoneczko świeci ale chłodno...

Moni&, Ruda27, Dodi, Sylka lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
‹‹ 863 864 865 866 867 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ