X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas chrzestnymi będzie mòj brat i M siostra która nie może mieć dzieci. Miała być moja bo mamy bardzo dobry kontakt ale ma już jedna chrześnice więc nie będę się kłócić

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na tvp 2 jest jak bezpiecznie nosić niemowlaka !!

celia lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita daj znac jaki kolor wymyslilas dla Nelki :)
    Ja jakbym miala swoje gniazdko bym zrobila bialy pokoik :) troche w stylu skandynawskim, taki delikatny i jasny :) narazie bedzie miec taki kacik :P

Jus ale slodka ta mala, widac ze przepada za Toba :)

Jus1985, Dodi lubią tę wiadomość

• Jus1985 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam w sklepie i chciałam kupić coś jak dla córki ale co wzięłam to odkładałam wszystko ma coś różowego. Ja chyba wole syna ;-) nie chce mieć różowego dziecka :-/
    kupiłam tylko rękawiczki 2 pary i spodenki. Masakra to dla mnie. Łatwiej było kupić jak nie było wiadomo dla kogo :-D

Kajoni, Dodi lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pracy miałam świetna ekipe, troche sie pochrzaniło jak przyszła nowa kierowniczka, z poprzednią nadal utrzymuje kontakty, spotykamy sie raz na pół roku jak jest okazja, bo ona mieszka daleko, a dwie przyjaciółki, jedna jest w moim wieku, a druga starsza to taka nasza "mamusia" bo ma 46 lat ale swietnie sie dogadujemy, mozemy sobie o wszystkim powiedziec:) We wczesniejszych pracach tez to były raczej znajome i nigdy sie nie nastawiałam na to , ze znajde tam przyjaciół.
    mysmy co do wyboru chrzestnych nie mieli sporów, od razu sie przyjeło ze siostra M napewno no i ja musialam kogos wybrac, no to mój kuzyn bo jest dla mnie jak starszy brat:) mam siostre młodsza o 4 lata ale jakos nigdy razem sie nie dogadywałysmy... ona przychodzi do mnie tylko gdy ma jakis problem, jak trwoga to do Boga a tak ma mnie w d****.
    Daria doczekałas sie ruszajacego brzucha oh yeah:D Ja zaobserwowałąm wieczorem ze sie lekko rusza ale czesto przegapie ten moment tylko czuje mocniejsze ruchy maluszka:)
    Amela u mnie niestety brzydka pogoda:( Mam nadzieje ze świeta beda ładne:)

Jus1985, amela, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria też pokoik na biało pòki co, tylko nie wiem jak z meblami bo niby białe mamy ale łóżeczko w brązie jest :-/

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus nie wszystko jest różowe! ja też nie zamierzam zrobić z córki różowej laleczki, jest dużo pięknych rzeczy w innych kolorach tylko trzeba poszukać :)
    Ja mebelki chce białe, a ściany chyba na taki delikatny jasny lila, póki co :)

Jus1985, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela nikt nie odpisał Ci po co liczyć ruchy więc i ja Ci nie odpisze :-) jak lekarz albo położna powiedzą że masz liczyć to też powiedzą po co. A teraz jak jeszcze nikt nic nie powiedział to nie ma takiej potrzeby żeby się denerwować

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • celia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda super, że Cię mały skopał :P To za te negatywne myśli :)

Amela niby to samo miasto a u mnie słońca nie ma :/ A i też oglądałam jak poprawnie trzymać niemowlaka, symetrycznie ;)

Ja bym chciała czuć mocniejsze kopniaki i mieć falujący brzuch !!!! Ehh, a tu trzeba czekać :(

Ruda27, Jus1985, amela, Dodi, Sylka lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia no ja uwielbiam patrzec jak mi sie brzuch rusza :) moj maz tez juz widzial :) ogolnie widze czesto, ale dzisiaj mi bardzo poprawilo humor :)

Jus jest wiele ubranek dla dziewczynki nie w kolorze rozowym :P
    Bezowych, bialych, z zoltym czy czerwonym :D chocby sliczne w h&m z myszka miki :) napewno znajdziesz wiele pieknych ciuszkow :)

Anita co do ruchow, to jeszcze za wczesnie je liczyc, ja wczoraj jak panikowalam to napsialam o liczeniu ruchow.. Ale dostalam juz zjebke, wiec nie ma co myslec o tym narazie :P

Zadzwonilam do szefa i do pracy nie ide :)

Moni&, Jus1985, amela, celia, Dodi, Sylka lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie sie lekarz do tej pory nie zapytał czy juz czuje ruchy wiec pewnie z liczeniem ruchów tez mi predko nic nie powie :P
    Daria to dobrze, że masz wolne, przynajmniej odpoczniesz w domku, nie ma to jak lenistwo:D
    Przy ruszaniu sie brzucha te ruchy są takie mocne, takie dosadne, nie wiem jak to nazwac, ale czuje ze to takie naprawde kopniaki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 09:53

Ruda27, Kajoni, Dodi, Sylka lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria u mnie w h&m nie ma działu dla niemowlaków :-( dla kobiet w ciąży zreszta też :-(

Mi lekarz powiedział żeby zapisać pierwszy raz jak poczuje i jak już będą mocniejsze to też. Też lubie patrzeć jak brzuch się porusza :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 09:57

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus no to szkoda :( a na allegro nie chcesz zamowic? W h&m sa piekne ciuszki :)

Monia napewno to sa mocniejsze kopniaki :)
    Ja wczoraj przed snem, to tak mocno czulam ze szok.. Ale rano se mysle, a moze zas wyolbrzymiam jak to w nocy sie dzieje czasami :P ale mysle ze nie, mysle, ze sie tak ozywil na noc :D az mnie korcilo koldre odsunac i zapalic swiatlo :P

Moni&, Jus1985 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarz juz na dwoch ostatnich wizytach pytal czy czuje ruchy :-)

Dziewczyny nie uwierzycie - pokremowalam nogi i masuje masazerem uda :P
    Wypije kawke i pocwicze na nogi troche ;D

Moni&, Kajoni, Ruda27, Jus1985, Magda2013, Dodi, Sylka lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluchy są aktywniejsze gdy my jestesmy mniej aktywne :P Daria napewno nie wyolbrzymiasz:* my po prostu czasem nie mozemy same dowierzyc tej radosci i schizujemy, albo odwrotnie wkrecamy sobie ze cos jest nie tak, bo to przeciez nie możliwe ze akurat nas taka radosc spotyka, to nie moze byc prawda a jednak jest :P oo chyba psychologiem zostane:P
    ja wczoraj bylam w h&m ale nie było działu ciążowego, a chciałam jaies spodnie ciażowe kupic:( mierzyłam kilka par spodni, ale albo źle wygladałam bo za ciasne rurki, albo zbyt wysoki stan a z niskim stanem nie było mojego rozmiaru albo był jakis zanizony:/ kurde chyba na lato bede skazana na leginsy:P sukienki nie włoze jeszcze z jednego wzgledu-mam tak cholernie blade nogi, że szok:P nie bede sraszyc :P

Jus1985, Magda2013 lubią tę wiadomość

Monis
    8b9686f91d.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja ją od rana pracuje he

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• celia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni mam podobny problem z bladymi nogami :/ Założyłam legginsy i balerinki na gołą stopę i się załamałam, biel nóg, a raczej tego skrawka po prostu straszyła o.O
    No nic może zrobi się ciepło i trochę nadrobimy kolorystycznie ;)

Jus ja trochę ciuszków dostanę, a resztę na allegro albo w lumpku planuję zakupić :)

Rany znowu mnie głowa od rana boli :(

Ruda27, Jus1985, mala_mi, Camille87, Dodi, Sylka lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila to dzialaj :) zazdroszcze motywacji :P
    Ja bede pytala lekarza w czw o cwiczenia i chce gdzies sie zapisac :)

Monia hehe dobrze piszesz :)
    Ja tez tu nie mam blisko dzialu ciazowego, w nasteonym tygodniu chce jechac kupic jakies spodnie, bo te co mam niedlugo sie przetra przez moje udziska :P
    Doczekac sie nie moge dlugich spodnic :) jak juz tak cieplutko bedzie :D ja za to w leginsach wygladam nieciekawie :( boje sie tego lata :P

Jus1985, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo!

Daria, gratuluję skopania przez synalka!

Camille, z koleżankami tak jest. Ja po liceum przeprowadziłam się do Krakowa, jak wiele moich "przyjaciółek", to z jedną, tą najbliższą spotkałam się może 4 razy w przeciągu już prawie 6ciu lat. A miała być przyjaźń 4ever i wyszło jak wyszło. Studia, nowe koleżanki, chłopak. Nie będę się narzucać.
    I teraz tak na prawdę, to smutne, ale nie mam żadnej prawdziwej przyjaciółki, mam fajne koleżanki, jedną też super, pracujemy koło siebie, nasze małe się bawią razem, ale pewnie jak przestanę tam pracować, to ograniczy się nam znowu mocno kontakt i tak to znowu będzie. Nawet nie miałam wieczoru panieńskiego, bo nikt nie miał czasu. Owszem, mam znajomych i ze studiów i znajomych męża, z którymi grillujemy czy obchodzimy urodziny, andrzejki, sylwestra czy inne okazje, ale żeby pójść z przyjaciółką "na kawę" i móc pogadać o tym o o tamtym to niestety jestem sama ;(

Co do chrzestnych, to ja mam tylko jednego brata, więc będzie raczej on, a mąż ma 3 siostry, ale tak na prawdę tylko jedna się "nadaje" :]

Jus! Różowe! Hahah dlatego ja się cieszę, że będzie syn! Ciuszki, które kupiłam są biało-niebiesko-beżowo-brązowe i taka kolorystyka mi się podoba :)

Camille, ale Cię wzięło na zabiegi. Ja na szczęście nie mam na brzuchu ani pół "rozstępa" :)

Moniś, ja zamówiłam super spodnie na allegro z tym pasem ciążowym i uwielbiam je nosić. Musiałam tylko skrócić nogawki, bo jestem niska, więc na mnie wszystko co w dupsku dobre to za długie :D

W Krakowie przebija się słoneczko.
    Dziś jedziemy z psiną na szczepienie. Bidulka moja mała <3
    I chcę moim psiakom zamówić takie apaszki:
    http://allegro.pl/pelo-apaszka-chustka-bandamka-bawelna-odblask-i4119298462.html#tabsAnchor

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 10:22

Jus1985, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia ja tez mam blade stopy i ogolnie nogi :P do tego grube i z cellulitem wiec wygladaja po prostu oblesnie :/
    Ja mysle, ze jak cos uzyje chusteczek brazujacych :P

Celia moze wez tabletke? A

celia lubi tę wiadomość

‹‹ 865 866 867 868 869 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ