X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni ja sie własnie boje zamawiac spodni na allegro bo nie wiem czy dobry rozmiar wybiore, jedne są ok w rozmiarze 40, inne dopiero w 42 :/ mam nadzieje ze wróce po porodzie do mojego rozmiaru 38 :P
    Kajoni podaj stronke u kogo kupowałas swoje spodnie, to moze jak Ty jestes mega zadowolona to ja tez bede:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 10:25

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zazdroszcze, jak widze jak ktos pisze o przyjazniach i dodaje jakies zdjeica.l bo brakuje mi tego..
    Mialam kiedys przyjaciolke, najlepsza, niestety kontakt sie urwal.. Troche przez jej meza, bo jakis tyran troche..
    Wiec kajoni mam podobnie, znajomi sa, moja niby przyjaciolka, co czasami cisnienie mi podnosi bardziej niz moj maz..
    Wazne, ze mam siostre.. :)

Powodzenia dla suczki dzisiaj, oby nie wyrywala sie mocno bidulka..

Ja dalej w pizamie w lozku :P

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniś:
    http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-rurki-z-paskiem-czarne-40regulacja-i3998939306.html

Ruda, Ty masz siostrę, to masz fajne, choć znam i takie rodzeństwa, gdzie siostry się nie znoszą.
    Ja dodatkowo jak byłam mała straciłam mamę i wychowywała mnie Babcia, to nawet nie mam w Mamie "przyjaciółki", a z Babcią nie lubię rozmawiać o prywatnych rzeczach, chyba za dużo lat nas dzieli.

Tak w ogóle to ma ktoś dziś wizytę? Przepraszam, że nie pamiętam.

Gdzie Paulia87? Kasieńka, Lanusia, Macca? Nie wiem o kim zapomniałam, kogo dawno nie było?

Dodi lubi tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni masz nas :)

Kajoni, Jus1985, Dodi lubią tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Camille, ja tez sie teraz często budzę zlana potem, mimo ze śpię na krótki rękaw, a w pokoju nie mamy za ciepło. Nie wiem czemu :/

Ruda !!!! No i widzisz???? :) divers2342.gif a nie mówiliśmy :)

Jus rzeczywiście jest dużo ubranek różowych, ale w tych wszystkich naprawdę mozna znaleźli cos z innego koloru. Ja kupiłam w tkmaxxie piękny komplet pajac+bodziaki+śliniak w beżu z misiem za 39,90 a bawełna jest świetna :)

Monia cieszę sie ze u Ciebie juz lepiej :)

Moja córka tez juz sie obudziła :)

Ruda27, Camille87, Jus1985, Magda2013, Dodi, Sylka lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Kajoni masz nas :)

Tak, wiem i strasznie się cieszę, że tu jestem! Dziękuję Ci Daria bardzo. Choć nie mogę z Wami wyjść na kawę czy coś, to siadam przy lapku z kawą w ręce i dyskutuję. Może zabrzmi to źle, ale nie taka jest intencja, ale więcej z Was mam "pożytku" niż z niektórych realnych znajomych. A szczególnie z niektórych koleżanek, co też są teraz w ciąży, dwa lub trzy tygodnie starszej od mojej i jak słyszę "ja jak byłam w 20 tygodniu to bla bla bla". Takie najmądrzejsze nie wiem czemu... i to mnie drażni

Ruda27, Camille87, Niebieska, Jus1985, Dodi, Sylka lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni dobrze Cie rozumiem..
    Mi tu tez lepiej, wiecej wam mowie niz innym.
    W koncu teraz rozumiemy siebie najlepiej :)
    Co do madralskich kolezanek, tez mam taka jedna.. Ehh
    Ogolnie ja moge sluchac rad, ale od kogos kto wiem ze sie na tym zna.. Np cos chce wiedziec pytam siostre, bo wiem jak przechodzila i wiem jak wychowala swoje dzieci i jakie ma podejscie.. Bo dla mnie to ze ktos ma dziecko, nie znaczy ze wychowuje je dobrze, ze moge sie go radzic..

Jus1985, Moni& lubią tę wiadomość

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy Wasze dzieci tez uciekają od ręki Waszych mężczyzn? Bo ja nie mogę "pokazać" mojemu jak mała kopie ...:(

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni uwierz mi ze nie jestes sama w takiej sytuacji - mija siostra tez jak zaszla w ciaze to pourywaly jej sie wszystkiekontakty z kolezankami tylko ona byla w gorszej sytuacji bo ja studiowalam dziennie w innym miescie wiec nie spotykalysmy sie czesto.. niestety zycie weryfikuje wszystko :-(

A ja masowalam nogi bo cellulit mam straszny :/ i szukalam cwiczen bo w ktorejs gazecie byly pokazane cwiczenia dla kobiet w ciazy i nie moge ich znalezc :/
    A w bialej bluzce i bialych majtkach jak sie obejrzalam w lustrze to wygladalam jak biala kulka :P zlalam sie z ubraniem haha juz sie nie moge doczekac lata to sie bede wygrzewac na dzialce w slonku moze opale toche te cialko :P

Kajoni, Ruda27, Niebieska, Dodi, Sylka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Kamila zlalas sie z ubraniami :P
    A czego na cellu uzywasz? Tez chce cos kupic, ale z serii dla mamusiek..

Madzikovy wczesniej tez uciekal moj przed reka meza, ale kazalam mu byc cierpliwym i co jakis czas kladl reke, az w koncu maly zaczal go kopac :) musi sie oswoic z ta reka, wczesniej to nawet od mojej uciekal :P

Madzikovy, Dodi, Camille87 lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I u mnie się zachmurzyło ;(
    A ja się ciesze że będzie córka. a kolory ubranek to myślę że jest najmniejszy problem !
    Madziu u mnie jak przystawia to mała kopie a może mąz ma za ciepłą rękę ?

Ruda27, Madzikovy lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille, ja dostałam białe legginsy od cioci kiedyś, ale zakładam je tylko wtedy kiedy na górę ubiorę tunikę, która zasłoni mi uda bo inaczej o zgrozo, pomarańczowa skórka :D

Tak to jest niestety z przyjaciółmi, podobno przyjaźń przetrwa, jeśli trwa bez przerw co najmniej 7 lat. Kiedyś usłyszałam takie stwierdzenie i sądzę, że żadna z moich przyjaźni tyle nie trwała, bo najdłuższa podstawówka miała tylko 6 lat hahah

Madzikovy, mój syncio jeszcze może ze 4 tyg temu uciekał od ręki męża, ale teraz już nie. Oczywiście jak mąż położy rękę, to ucieknie, ale na chwilę, jak się "przyzwyczai" do innego ciepła to wraca :)

Madzikovy, Ruda27, Jus1985, Dodi, Sylka, Camille87, Moni& lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ma ciepła rękę, ale wydaje mi sie, ze za zadko ja przykłada... I mała siedzi wtedy cicho... A ja sie głupio czuje bo powiedziałam ze kopie a ona nie kopie...i myśli ze go sciemniam, czy co...bo jak go wolam aby przyłożył rękę to robi to biegiem... Jest chętny, ale tak jakoś mi przykro ze tego nie doświadczył.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 10:59

Camille87 lubi tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu musi być cierpliwy i potrzymać rękę troszkę dłużej. Może spróbujcie wieczorem wtedy dzieciaczki są najbardziej aktywne !

Madzikovy, Jus1985, Moni& lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia tez u mnie tak bylo.. Ale mysle tez ze jak my wolamy to mala przestaje ruszac sie.. Bo slyszy nas glosniej..
    Moj maz sie zniechecal i pewnie bylo mu przykro, ze nie chce go w reke pokopac.. Ale trzeba cierpliwosci, niech Twoj przyklada reke na pare minut jak cisza to ok, pozniej jak zacznie kopac znowu niech przyklada mimo ze sie uspokoi niech trzyma chwile, az w koncu mala zacznie go kopac tez, zobaczysz :)

Jus1985 lubi tę wiadomość

• celia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikovy u mnie jest podobnie. To znaczy on nie czuje mimo, że ja wiem, że mała właśnie kopie. Być może jeszcze za słabo na męską niewrażliwą rękę :P

Ruda nie chcę nic brać, ale boli strasznie, buuu :(

Ja mam taką prawdziwą przyjaciółkę od 'stu lat', choć nie widujemy się zbyt często, to zawsze czuję, że jestem z kimś bardzo bliskim :)

Madzikovy, Dodi lubią tę wiadomość

p19ucsqvqom8u4oa.png
    wnid9vvjzm38tk1g.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No spróbujmy dziś wieczorkiem :) moze sie uda :) dzięki <3

amela lubi tę wiadomość

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Madzikovy Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Celia ale właśnie to o to chodzi ze moja przestaje kopać :)

n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Jus1985 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikowy u mnie ucieka nawet spod mojej ręki. Jak dobrze pamiętam to tylko raz dostałam po ręku i to całkiem przypadkiem piątke sobid przybiłyśmy. Ostatnio M położył ręke na brzuchu i udawał że chrapie to coś pod ręka mu falowało nie był to kopniak ale coś czuł.

Kamilka właśnie czego używasz do nóg?

A z tymi przyjaciòłkami to tak jest. Jestem zdziwiona bo niektòre zwykłe koleżanki więcej okazują przyjaźni jak dowiedziały o ciąży niż wcześniejsze "przyjaciòłki". Ale mam dwie takie b. dobre przyjaciółki na szczęście :-)

Dodi, Madzikovy, Sylka, celia lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7wsnebz7.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry :)
    Ja dzis mialam o 5 pobudke bo Maja tak fikala ze juz nie moglam usnac. Kopala cale 2 godz.No ale potem jeszcze usnelam i wstalam o 10 hehe. Nie wiem jak u was ale te kopniaczki sa coraz mocniejsze. Raz z prawej strony kopie a chwile z lewej,potem kolo pepka-we wszystkie strony swiata.
    I tez tak jak Monia uwazam ze dzieciaczki kopia mocniej jak my jestemy mniej aktywne-tak jest przynajmniej u mnie. Jak sie poloze to za chwile czuje jak mi bombarduje brzuch od srodka :D A jak chodze to tak pare razy kopnie i koniec.

Ruda wlasnie mialam pisac jak Twoje samopoczucie dzis ,ale doczytalam ze maly wczoraj Cie skopal hehe.Widzisz..pokazal na co go stac :)
    Camilla a moze przeplukaj sobie gardlo woda ze sola? wiem ze to paskudne ale moze szybciej pomoze niz te leki :)

Co do oddawania moczu do badania to jak bylam w szpitalu to kazali sie umyc,dali taki gazik ktory trzeba bylo wlozyc do pochwy zeby zaden sluz z niej nie wylecial i oczywiscie srodkowy strumien moczu do kubeczka nabrac.

Kada a Ty gdzie znowu pracujesz ? uwazaj na siebie.

Madzia jak radza dziewczyny-Twoj maz musi troche dluzej reke potrzymac na brzuchu.Wybierz taki moment gdzie czujesz dosc mocno te kopniaczki :)
    Jus a ile lat ma corka Twojego M?

Jus1985, Dodi, Madzikovy, Ruda27, Sylka, Kajoni, Moni& lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
‹‹ 866 867 868 869 870 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ