X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila 7kg to nie duzo a przynajmniej odpowiednio :-)
    Ja po ostatnim wazeniu w zeszly wtorek mialam na plusie prawie 12kg obawiam sie ze jutro bedzie juz 13 :/
    No ale nic na to nie poradze tak juz moj organizm reaguje na ciaze i chyba musze sie z tym pogodzic ;-)

Dobranoc! :*

MILA, Dodi, Jus1985 lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja startowalam z waga 62, 2 tyg temu bylo 68,8 czyli tez jakies 7 na plus. ciekawe ile jutro bedzie po swietach az siw boje :P
    jak tam po swietach? u mnie ok, wstalam i juz glodna jestem :P
    a sloneczko dalej swieci:)

Camille87, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!! :-)
    Ja juz nie spie, swoja droga to zauwazylam ze codzien to coraz wczesniej wstaje ;-)

Ale pedze do was z cudowna wiadomoscia!!!
    Od zeszlego tygodnia mimo swiat przytylam tylko 0,5kg!!! :D jestem taka szczesliwa!! Obwod brzuszka powiekszyl sie o 4cm (mierzony na czczo) :-)

I wg belly zaczelam dzis 7 miesiac!! :D
    Slonko swieci, mam dzis wizyte, to bedzie piekny dzien ;-)

MILA, Dodi, celia, Magda2013, Kajoni, Ruda27, Jus1985 lubią tę wiadomość

• Quendi Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Powodzenia na wizytach dziewczyny! Ja mam równo za tydzień samo usg-mam nadzieje że będzie wszystko dobrze i poznamy płeć.

Święta i już po :-) ech dobrze że pogoda piękna.

Mam coś dołka. ..dawno nie widziałam dzidzi, wydaje mi się że stoję w miejscu z brzuszkiem, ruchy....już sama nie wiem czy są! ! Będę dzisiaj w samotności wyła...

Miłego Kochane

MILA, Dodi lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi tydzien szybko zleci i zobaczysz malenstwo :-) na pewno wszystko jest dobrze, gdyby nie bylo juz dawno bys o tym wiedziala! Przeciez na wczesniejszej wizycie z dzidzia tez bylo wszystko dobrze mimo ze ruchow jako takich nie czulas.. glowa do gory i nie smutaj sie :-)

Quendi, Dodi lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie po świętach :-)

Ja już w pracy a z rańca jechałam jeszcze szybko mocz do badania oddać :-)

Kamilka powodzonka na wizycie i gratuluję 7 miesiączka :-) Matko jak to leci :-)

pogoda na Śląsku przepiękna :-) a ja w robocie zamiast jakiś spacerek, lody itp :-P

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i ja hehe ja sciele lozko i ide prac piekna pogoda wiec trzeba skorzystac i pranie na podworku wywiesic

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez cudownie, tez pranie nastawilam ;-)

Wydaje mi sie ze prawidlowo 7mc zaczne za tydzien, ale belly twierdzi ze dzis ;-)
    Czas leci jak szalony!!

• kada24 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no kamila za tydzien dopiero bo oni licza pelne miesiace ksiezycowe mi tez pokazuje 6 miesiac ale na logike jest dopiero 5

MILA, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• MILA Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też uważam że 6 msc to ja zacznę jutro ( tzn zacznę 23 tc) a Belly pokazuje mi 6 msc od tygodnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 08:41

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belly liczy zawsze do przodu, wiec trzymajmy sie "książek" :) mnie mój mały dzisiaj kopie powyżej pepka, a rano juz sie stresowałam ze mnie nie obudził kopniakami, może ułożył sie główką w dół:) czuje rozpychanie w dole brzucha :)

kurde znowu czeka nas wydatek ehh, sprzegło sie ślizga i pewnie trzeba bedzie zrobic nowe u mechanika, wiec znowu 500 pójdzie wrr:/
    a w swieta wyjeżdzałam z podwórka u rodziców z pełnym autem ludzi i nie umiałam ruszyc az sie zdziwiłam, a M mi mówi ze napewno z 3 ruszałam, no kurde jeszcze sprawdzałam przeciez ze jest 1 ale faceci najmadrzejsi, dopiero potem zauważył ze sie ciezko wyjezdza pod górke

Kamilcia gratuluje 27 tygodnia! :) jak ten czas leci :)

w swieta sie dowiedziałam, ze znajoma urodziła w 8 miesiacu ciąży córeczke, poród był cieżki bo życie jej i dziecka było zagrożone, nie znam okoliczności. ale moja mama mówiła, że wczesniak to 7-miesieczne dziecko, a w 8 miesiacu jak sie rodzi to jest gorzej, słyszałyscie o czyms takim? bo mnie sie wydaje czym póżniej tym lepiej, tj lepiej chyba urodzic w 8 miesiacu niz w 7? czy to znowu jakies kolejne zabobony :/

Camille87, Ruda27 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zasadzie to nawet suwaczek odliczajacy do porodu pokazuje 3 miesiace i 1 tydzien wiec by sie zgadzalo ze za tydzien bedzie 7mc :-)

A mnie cos mdlosci od rana mecza :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia autonto skarbonka no chyba ze kupisz nowe :P
    U mnie ostatnia naprawa na szczescie tylko 170zl wyszlo :-)

I to co piszesz ze lepiej urodzic w 7 niz 8 to tez pierwsze slysze.. przeciez najdluzej rozwijaja sie plucka i dlatego im dzidzius dluzej jest w brzuchu tym lepiej - tak na logike ale moze chodzi o co innego ...

Aha no i ja tez przed chwila zdalam sobie sprawe ze Kubus sie jeszcze dzis nie odezwal i sie zmartwilam ale polozylam rece na brzuchu i mowilam do niego zeby kopnal i zrobil to :-) i chyba dalej spi ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 08:53

celia lubi tę wiadomość

• aicha Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny pozdrawiam wszystkie. Życzę udanych wizyt. Ja dzis jade na polowkowe. Trzymajcie kciukasy :-*

MILA, Camille87, Macca, Dodi, celia, amela, Kajoni, Niebieska lubią tę wiadomość

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez slyszalam lepiej w 7 niz 8 rodzic bo podobono pluca podejmuja prace same i pierwszy raz a 8 moze dojsc do zapasci i w 7 moga podlaczyc to tych wszstkich aparatow ale dla mnie wazneiejsze zeby jak najdluzej siedzial w brzuszku do tego 9 miesiaca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 08:55

Magda2013, Jus1985 lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• MILA Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia o tym porodzie w 7 msc też mi się coś o uszy obiło ale Boze uchroń żeby żadnej z nas to nie spotkało :-/ bo co z tego że maluch się urodzi i przeżyje skoro potem się okazuje np ze są przypadki że jest coś tam niedorozwinięte itp :-P A jak ten maluszek od tej twojej koleżanki? wszystko ok?

Magda2013 lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha trzymam kciuki :-)

Dziewczyny co do tego porodu to znalazlam w internecie wypowiedz lekarza ktory pisal ze to mit z tym 7 miesiacem bo im dziecko wczesniej urodzone tym jest mniej dojrzale i dlatego powstaje wiecej powiklan wczesniactwa takze chyba lepiej zeby jednak dzieciatko siedzialo jak najdluzej..

Obysmy donosily do 9!! :-)

Aggie, MILA, Dodi, Jus1985 lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie i tego sie bedziemy trzymac!!!!!! ale mam glupie przeczucie ze ja w lipcu urodze hehe wiec w czerwcu wszystko szykuje na ostatni guzik hehe a tak apropo co z lanusia??

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Aggie Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie z rana :) Mi mama i znajoma polozna mowily tez ze lepiej urodzic w 7 niz w 8... nie pamietam o co chodzilo, mialo to raczej zwiazek z pluckami, i pewnie Kada ma racje.

Kamila gratuluje 27 tyg. :) ja jutro zaczynam 24 oO jak ten czas zapierdziela :P a po wyplacie idziemy kupic lozeczko i komode :) chcielismy z szafa ale na razie odpuscimy, mama zakupi posciel i bede mogla juz podszykowac :D (wiem ze za wczesnie ale ja sie tak doczekac nie moge:P ) moja mama jak rodzila najmlodszego brata (mialam 13 lat) to ja sama lozeczko zlozylam, z kieszonkowego posciel kupilam i uszykowane bylo wszystko na dwa miesiace przed terminem :P

A ja kopniaki czuje raz mocniejsze raz delikatniejsze, caly dzien nic, albo na odwrot :) zauwazylam ze Mala uwielbia jak wchodze do wanny :) az mi brzuch faluje :P a wczoraj w kulki mame zrobila po obiadku, poczulam takie mocne mocne kopniecie w polowie wysokosci brzucha po lewej stronie i patrze czy zobacze jakas nozke czy cos :P a ta mala lobuziara bum w pecherz az oczy na wierzch wyszly mi :P

A ja dzis znow do pracy, glowa strasznie mnie dzis boli, pogoda sie spieprzyla i to dlatego... oby szybko zlecialo i znow 4 dni wolnego :)

Milego dnia dziewczynki :*

Camille87, Dodi, Magda2013, pekinka82, Kajoni, MILA lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2j2fdsk.jpg

MILA lubi tę wiadomość

‹‹ 925 926 927 928 929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ