Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMila 7kg to nie duzo a przynajmniej odpowiednio
Ja po ostatnim wazeniu w zeszly wtorek mialam na plusie prawie 12kg obawiam sie ze jutro bedzie juz 13
No ale nic na to nie poradze tak juz moj organizm reaguje na ciaze i chyba musze sie z tym pogodzic
Dobranoc! :*MILA, Dodi, Jus1985 lubią tę wiadomość
-
ja startowalam z waga 62, 2 tyg temu bylo 68,8 czyli tez jakies 7 na plus. ciekawe ile jutro bedzie po swietach az siw boje
jak tam po swietach? u mnie ok, wstalam i juz glodna jestem
a sloneczko dalej swieci:)Camille87, MILA, Dodi lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny!!
Ja juz nie spie, swoja droga to zauwazylam ze codzien to coraz wczesniej wstaje
Ale pedze do was z cudowna wiadomoscia!!!
Od zeszlego tygodnia mimo swiat przytylam tylko 0,5kg!!!jestem taka szczesliwa!! Obwod brzuszka powiekszyl sie o 4cm (mierzony na czczo)
I wg belly zaczelam dzis 7 miesiac!!
Slonko swieci, mam dzis wizyte, to bedzie piekny dzienMILA, Dodi, celia, Magda2013, Kajoni, Ruda27, Jus1985 lubią tę wiadomość
-
Hej!
Powodzenia na wizytach dziewczyny! Ja mam równo za tydzień samo usg-mam nadzieje że będzie wszystko dobrze i poznamy płeć.
Święta i już poech dobrze że pogoda piękna.
Mam coś dołka. ..dawno nie widziałam dzidzi, wydaje mi się że stoję w miejscu z brzuszkiem, ruchy....już sama nie wiem czy są! ! Będę dzisiaj w samotności wyła...
Miłego KochaneMILA, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyQuendi tydzien szybko zleci i zobaczysz malenstwo
na pewno wszystko jest dobrze, gdyby nie bylo juz dawno bys o tym wiedziala! Przeciez na wczesniejszej wizycie z dzidzia tez bylo wszystko dobrze mimo ze ruchow jako takich nie czulas.. glowa do gory i nie smutaj sie
Quendi, Dodi lubią tę wiadomość
-
witajcie po świętach
Ja już w pracy a z rańca jechałam jeszcze szybko mocz do badania oddać
Kamilka powodzonka na wizycie i gratuluję 7 miesiączkaMatko jak to leci
pogoda na Śląsku przepięknaa ja w robocie zamiast jakiś spacerek, lody itp
Camille87, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
belly liczy zawsze do przodu, wiec trzymajmy sie "książek"
mnie mój mały dzisiaj kopie powyżej pepka, a rano juz sie stresowałam ze mnie nie obudził kopniakami, może ułożył sie główką w dół
czuje rozpychanie w dole brzucha
kurde znowu czeka nas wydatek ehh, sprzegło sie ślizga i pewnie trzeba bedzie zrobic nowe u mechanika, wiec znowu 500 pójdzie wrr:/
a w swieta wyjeżdzałam z podwórka u rodziców z pełnym autem ludzi i nie umiałam ruszyc az sie zdziwiłam, a M mi mówi ze napewno z 3 ruszałam, no kurde jeszcze sprawdzałam przeciez ze jest 1 ale faceci najmadrzejsi, dopiero potem zauważył ze sie ciezko wyjezdza pod górke
Kamilcia gratuluje 27 tygodnia!jak ten czas leci
w swieta sie dowiedziałam, ze znajoma urodziła w 8 miesiacu ciąży córeczke, poród był cieżki bo życie jej i dziecka było zagrożone, nie znam okoliczności. ale moja mama mówiła, że wczesniak to 7-miesieczne dziecko, a w 8 miesiacu jak sie rodzi to jest gorzej, słyszałyscie o czyms takim? bo mnie sie wydaje czym póżniej tym lepiej, tj lepiej chyba urodzic w 8 miesiacu niz w 7? czy to znowu jakies kolejne zabobonyCamille87, Ruda27 lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMonia autonto skarbonka no chyba ze kupisz nowe
U mnie ostatnia naprawa na szczescie tylko 170zl wyszlo
I to co piszesz ze lepiej urodzic w 7 niz 8 to tez pierwsze slysze.. przeciez najdluzej rozwijaja sie plucka i dlatego im dzidzius dluzej jest w brzuchu tym lepiej - tak na logike ale moze chodzi o co innego ...
Aha no i ja tez przed chwila zdalam sobie sprawe ze Kubus sie jeszcze dzis nie odezwal i sie zmartwilam ale polozylam rece na brzuchu i mowilam do niego zeby kopnal i zrobil toi chyba dalej spi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 08:53
celia lubi tę wiadomość
-
ja tez slyszalam lepiej w 7 niz 8 rodzic bo podobono pluca podejmuja prace same i pierwszy raz a 8 moze dojsc do zapasci i w 7 moga podlaczyc to tych wszstkich aparatow ale dla mnie wazneiejsze zeby jak najdluzej siedzial w brzuszku do tego 9 miesiaca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 08:55
Magda2013, Jus1985 lubią tę wiadomość
-
Monia o tym porodzie w 7 msc też mi się coś o uszy obiło ale Boze uchroń żeby żadnej z nas to nie spotkało
bo co z tego że maluch się urodzi i przeżyje skoro potem się okazuje np ze są przypadki że jest coś tam niedorozwinięte itp
A jak ten maluszek od tej twojej koleżanki? wszystko ok?
Magda2013 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAicha trzymam kciuki
Dziewczyny co do tego porodu to znalazlam w internecie wypowiedz lekarza ktory pisal ze to mit z tym 7 miesiacem bo im dziecko wczesniej urodzone tym jest mniej dojrzale i dlatego powstaje wiecej powiklan wczesniactwa takze chyba lepiej zeby jednak dzieciatko siedzialo jak najdluzej..
Obysmy donosily do 9!!Aggie, MILA, Dodi, Jus1985 lubią tę wiadomość
-
Witajcie z rana
Mi mama i znajoma polozna mowily tez ze lepiej urodzic w 7 niz w 8... nie pamietam o co chodzilo, mialo to raczej zwiazek z pluckami, i pewnie Kada ma racje.
Kamila gratuluje 27 tyg.ja jutro zaczynam 24 oO jak ten czas zapierdziela
a po wyplacie idziemy kupic lozeczko i komode
chcielismy z szafa ale na razie odpuscimy, mama zakupi posciel i bede mogla juz podszykowac
(wiem ze za wczesnie ale ja sie tak doczekac nie moge:P ) moja mama jak rodzila najmlodszego brata (mialam 13 lat) to ja sama lozeczko zlozylam, z kieszonkowego posciel kupilam i uszykowane bylo wszystko na dwa miesiace przed terminem
A ja kopniaki czuje raz mocniejsze raz delikatniejsze, caly dzien nic, albo na odwrotzauwazylam ze Mala uwielbia jak wchodze do wanny
az mi brzuch faluje
a wczoraj w kulki mame zrobila po obiadku, poczulam takie mocne mocne kopniecie w polowie wysokosci brzucha po lewej stronie i patrze czy zobacze jakas nozke czy cos
a ta mala lobuziara bum w pecherz az oczy na wierzch wyszly mi
A ja dzis znow do pracy, glowa strasznie mnie dzis boli, pogoda sie spieprzyla i to dlatego... oby szybko zlecialo i znow 4 dni wolnego
Milego dnia dziewczynki :*Camille87, Dodi, Magda2013, pekinka82, Kajoni, MILA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny