X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila 7kg to nie duzo a przynajmniej odpowiednio :-)
    Ja po ostatnim wazeniu w zeszly wtorek mialam na plusie prawie 12kg obawiam sie ze jutro bedzie juz 13 :/
    No ale nic na to nie poradze tak juz moj organizm reaguje na ciaze i chyba musze sie z tym pogodzic ;-)

Dobranoc! :*

MILA, Dodi, Jus1985 lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja startowalam z waga 62, 2 tyg temu bylo 68,8 czyli tez jakies 7 na plus. ciekawe ile jutro bedzie po swietach az siw boje :P
    jak tam po swietach? u mnie ok, wstalam i juz glodna jestem :P
    a sloneczko dalej swieci:)

Camille87, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!! :-)
    Ja juz nie spie, swoja droga to zauwazylam ze codzien to coraz wczesniej wstaje ;-)

Ale pedze do was z cudowna wiadomoscia!!!
    Od zeszlego tygodnia mimo swiat przytylam tylko 0,5kg!!! :D jestem taka szczesliwa!! Obwod brzuszka powiekszyl sie o 4cm (mierzony na czczo) :-)

I wg belly zaczelam dzis 7 miesiac!! :D
    Slonko swieci, mam dzis wizyte, to bedzie piekny dzien ;-)

MILA, Dodi, celia, Magda2013, Kajoni, Ruda27, Jus1985 lubią tę wiadomość

• Quendi Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Powodzenia na wizytach dziewczyny! Ja mam równo za tydzień samo usg-mam nadzieje że będzie wszystko dobrze i poznamy płeć.

Święta i już po :-) ech dobrze że pogoda piękna.

Mam coś dołka. ..dawno nie widziałam dzidzi, wydaje mi się że stoję w miejscu z brzuszkiem, ruchy....już sama nie wiem czy są! ! Będę dzisiaj w samotności wyła...

Miłego Kochane

MILA, Dodi lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi tydzien szybko zleci i zobaczysz malenstwo :-) na pewno wszystko jest dobrze, gdyby nie bylo juz dawno bys o tym wiedziala! Przeciez na wczesniejszej wizycie z dzidzia tez bylo wszystko dobrze mimo ze ruchow jako takich nie czulas.. glowa do gory i nie smutaj sie :-)

Quendi, Dodi lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie po świętach :-)

Ja już w pracy a z rańca jechałam jeszcze szybko mocz do badania oddać :-)

Kamilka powodzonka na wizycie i gratuluję 7 miesiączka :-) Matko jak to leci :-)

pogoda na Śląsku przepiękna :-) a ja w robocie zamiast jakiś spacerek, lody itp :-P

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i ja hehe ja sciele lozko i ide prac piekna pogoda wiec trzeba skorzystac i pranie na podworku wywiesic

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez cudownie, tez pranie nastawilam ;-)

Wydaje mi sie ze prawidlowo 7mc zaczne za tydzien, ale belly twierdzi ze dzis ;-)
    Czas leci jak szalony!!

• kada24 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no kamila za tydzien dopiero bo oni licza pelne miesiace ksiezycowe mi tez pokazuje 6 miesiac ale na logike jest dopiero 5

MILA, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• MILA Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też uważam że 6 msc to ja zacznę jutro ( tzn zacznę 23 tc) a Belly pokazuje mi 6 msc od tygodnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 08:41

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belly liczy zawsze do przodu, wiec trzymajmy sie "książek" :) mnie mój mały dzisiaj kopie powyżej pepka, a rano juz sie stresowałam ze mnie nie obudził kopniakami, może ułożył sie główką w dół:) czuje rozpychanie w dole brzucha :)

kurde znowu czeka nas wydatek ehh, sprzegło sie ślizga i pewnie trzeba bedzie zrobic nowe u mechanika, wiec znowu 500 pójdzie wrr:/
    a w swieta wyjeżdzałam z podwórka u rodziców z pełnym autem ludzi i nie umiałam ruszyc az sie zdziwiłam, a M mi mówi ze napewno z 3 ruszałam, no kurde jeszcze sprawdzałam przeciez ze jest 1 ale faceci najmadrzejsi, dopiero potem zauważył ze sie ciezko wyjezdza pod górke

Kamilcia gratuluje 27 tygodnia! :) jak ten czas leci :)

w swieta sie dowiedziałam, ze znajoma urodziła w 8 miesiacu ciąży córeczke, poród był cieżki bo życie jej i dziecka było zagrożone, nie znam okoliczności. ale moja mama mówiła, że wczesniak to 7-miesieczne dziecko, a w 8 miesiacu jak sie rodzi to jest gorzej, słyszałyscie o czyms takim? bo mnie sie wydaje czym póżniej tym lepiej, tj lepiej chyba urodzic w 8 miesiacu niz w 7? czy to znowu jakies kolejne zabobony :/

Camille87, Ruda27 lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zasadzie to nawet suwaczek odliczajacy do porodu pokazuje 3 miesiace i 1 tydzien wiec by sie zgadzalo ze za tydzien bedzie 7mc :-)

A mnie cos mdlosci od rana mecza :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia autonto skarbonka no chyba ze kupisz nowe :P
    U mnie ostatnia naprawa na szczescie tylko 170zl wyszlo :-)

I to co piszesz ze lepiej urodzic w 7 niz 8 to tez pierwsze slysze.. przeciez najdluzej rozwijaja sie plucka i dlatego im dzidzius dluzej jest w brzuchu tym lepiej - tak na logike ale moze chodzi o co innego ...

Aha no i ja tez przed chwila zdalam sobie sprawe ze Kubus sie jeszcze dzis nie odezwal i sie zmartwilam ale polozylam rece na brzuchu i mowilam do niego zeby kopnal i zrobil to :-) i chyba dalej spi ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 08:53

celia lubi tę wiadomość

• aicha Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny pozdrawiam wszystkie. Życzę udanych wizyt. Ja dzis jade na polowkowe. Trzymajcie kciukasy :-*

MILA, Camille87, Macca, Dodi, celia, amela, Kajoni, Niebieska lubią tę wiadomość

ex2btv73sxgy8bfm.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez slyszalam lepiej w 7 niz 8 rodzic bo podobono pluca podejmuja prace same i pierwszy raz a 8 moze dojsc do zapasci i w 7 moga podlaczyc to tych wszstkich aparatow ale dla mnie wazneiejsze zeby jak najdluzej siedzial w brzuszku do tego 9 miesiaca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2014, 08:55

Magda2013, Jus1985 lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• MILA Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia o tym porodzie w 7 msc też mi się coś o uszy obiło ale Boze uchroń żeby żadnej z nas to nie spotkało :-/ bo co z tego że maluch się urodzi i przeżyje skoro potem się okazuje np ze są przypadki że jest coś tam niedorozwinięte itp :-P A jak ten maluszek od tej twojej koleżanki? wszystko ok?

Magda2013 lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha trzymam kciuki :-)

Dziewczyny co do tego porodu to znalazlam w internecie wypowiedz lekarza ktory pisal ze to mit z tym 7 miesiacem bo im dziecko wczesniej urodzone tym jest mniej dojrzale i dlatego powstaje wiecej powiklan wczesniactwa takze chyba lepiej zeby jednak dzieciatko siedzialo jak najdluzej..

Obysmy donosily do 9!! :-)

Aggie, MILA, Dodi, Jus1985 lubią tę wiadomość

• kada24 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie i tego sie bedziemy trzymac!!!!!! ale mam glupie przeczucie ze ja w lipcu urodze hehe wiec w czerwcu wszystko szykuje na ostatni guzik hehe a tak apropo co z lanusia??

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• Aggie Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie z rana :) Mi mama i znajoma polozna mowily tez ze lepiej urodzic w 7 niz w 8... nie pamietam o co chodzilo, mialo to raczej zwiazek z pluckami, i pewnie Kada ma racje.

Kamila gratuluje 27 tyg. :) ja jutro zaczynam 24 oO jak ten czas zapierdziela :P a po wyplacie idziemy kupic lozeczko i komode :) chcielismy z szafa ale na razie odpuscimy, mama zakupi posciel i bede mogla juz podszykowac :D (wiem ze za wczesnie ale ja sie tak doczekac nie moge:P ) moja mama jak rodzila najmlodszego brata (mialam 13 lat) to ja sama lozeczko zlozylam, z kieszonkowego posciel kupilam i uszykowane bylo wszystko na dwa miesiace przed terminem :P

A ja kopniaki czuje raz mocniejsze raz delikatniejsze, caly dzien nic, albo na odwrot :) zauwazylam ze Mala uwielbia jak wchodze do wanny :) az mi brzuch faluje :P a wczoraj w kulki mame zrobila po obiadku, poczulam takie mocne mocne kopniecie w polowie wysokosci brzucha po lewej stronie i patrze czy zobacze jakas nozke czy cos :P a ta mala lobuziara bum w pecherz az oczy na wierzch wyszly mi :P

A ja dzis znow do pracy, glowa strasznie mnie dzis boli, pogoda sie spieprzyla i to dlatego... oby szybko zlecialo i znow 4 dni wolnego :)

Milego dnia dziewczynki :*

Camille87, Dodi, Magda2013, pekinka82, Kajoni, MILA lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2j2fdsk.jpg

MILA lubi tę wiadomość

‹‹ 925 926 927 928 929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ