X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewcyzny czy kazda z was miala juz jakies skurcze?? Czy powinny one wystepowac? Bo ja nie mialam ani razu i nie wiem czy to dobrze czy nie? :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    Kochana ja mam 26 :P w lipcu koncze 27 wic jest starsza - dobrze myslalas :D

Kurde ale ja jestem dupa :P

Camille87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj spokoj Daria tyle nas tu ze sie moze pomieszac ja tez przekrecam czasem co nieco :P
    Co do skurczow to ja miewam kilka na dzien ale nie wiem czy ich brak na tym etapie jest niedobry :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza jakas zapanowala.. ;-)
    Dobranoc :-) moze MadIkovy nocny marek zawita :P

• Madzikovy Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille <3 a jakże by inaczej :) haha dopiero wróciłam z przystani, moj W próbował złowić węgorza a ja sie przespałam po południu na leżaku w słoneczku wiec żyje do tej pory :) koło 23 mała mi tak fikała, ze stałam, chodziłam i dalej ja czułam :) a teraz leniuszek chyba śpi :)
    Ja tez miewam te skurcze, czasem wiecej czasem mniej na dzień i w przeciwieństwie do Ciebie Ruda zastanawiam sie czy to dobrze. Cieszę sie ze wróciłas cała i zdrowa do domu.
    Tez mi sie wydaje ze dzieci nie lubią hałasu i wszędzie o tym pisze, ale może rzeczywiście to indywidualna sprawa. Nam jak w samochodzie pare dni temu włączył sie niespodziewanie przy otwieraniu drzwi alarm i to głośny to Zuza latała mi w brzuchu i na pewno nie był to objaw zadowolenia z jej strony wiec jej nie katuje ani głośna muzyka ani niczym takim. Jak odkurzam to sie nie wierci wiec to jej nie przeszkadza raczej.
    Okey :) nocny Madzikovy idzie spac :) dobranoc

Camille87, Ruda27, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

Kochana Złośnica...:*
    n59ydf9htvnd6yuy.png
  • Oleńka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Dziewcyzny czy kazda z was miala juz jakies skurcze?? Czy powinny one wystepowac? Bo ja nie mialam ani razu i nie wiem czy to dobrze czy nie? :P

Absolutnie i obyś jeszcze nie miała ;) wszystko jest ok u Ciebie jak najbardziej. Ja do 38 tyg nie miałam nic i nie zdąłzyłam miec bo w 38tyg i 4 dni miałam cc. Ale skurcze przepowiadające sa dopiero w 9 mc czasem w 8 ale rzadko także wszystko przed Tobą ;)

Camille87, Ruda27, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

4afcc1255b.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziś wg belly zaczęłam 25 tydzień:-D

Camille87, Aggie, MILA, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha Madzikovy wiedzialam ;-) <3
    Zuzia jest coraz silniejsza :D niech kopie!!

Co do halasu to nawet na belly bylo w poradzie dnia ze dzieci slysza i boja sie naglego glosnego dzwieku (przy okazji pytania Lanusi czy glosna muzyka szkodzi), ja czasem jak glosno kichne to czuje ze synus przestaje kopac i nasluchuje bo zwyczajnie go straszena potem normalnke juz fika :-)

Kada gratuluje :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka wrote:
    Absolutnie i obyś jeszcze nie miała ;) wszystko jest ok u Ciebie jak najbardziej. Ja do 38 tyg nie miałam nic i nie zdąłzyłam miec bo w 38tyg i 4 dni miałam cc. Ale skurcze przepowiadające sa dopiero w 9 mc czasem w 8 ale rzadko także wszystko przed Tobą ;)

No tu sie troche nie zgodze bo ja takie skurcze mam od kilku dobrych tygodni i nie twierdze ze to dobry objaw ale moj lekarz mowil ze sie zdarzaja - bralam na to nospe - skurcze krotkotrwale niebolesne czulam tylko ze macica mi twardnieje na kilka sekjnd i puszczalo - nie powodowaly skrocenia szyjki.

• kada24 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na odwrót musi być głośno i dobrze przygotuje go ze nie będzie w ciszy non stop żeby w dzień nie chodzić na palcach ma się uczyć córkę tez tak robiłam ze jak spala odkurzacze trzaskalam a ona spała w nocy za to cisza i spala cała noc

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• kada24 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do skurczów to mogą występować bo tak położna mówiła ze macica się przygotowuje

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Olenka dziekuje za odpowiedz :)
    Mam nadzieje, ze tak jest i ze dopiero skurcze mnie dopadna ;P w sumie jeszcze mamy czas..
    Wstalam z zatkanym nosem, gardlo boli.. Oby bardziej sie to nie rozwinelo..
    Madzikovy ale Ci fajnie z ta przystania :)
    Dziewczyny jakie plany dzisiaj? My chyba caly dzien w lozku, trzeba sie kurowac :P

Aggie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria dobry pomysl z tym lezeniem dla Ciebie :-) kuruj sie kuruj :-)
    Mi tez choroba ostatnio sie poglebiala gardlo bolalo coraz bardziej nos zatkany ale w pewnym momencie zaczelo przechodzic tylko ze tydzien trwala choroba :-( zdrowka :*

U mnie synus oswaja sie ze szczekaniem psa :P moze nie bedzie reagowal na niego bo moj piesior szczeka dosc czesto juz nawet dzwonek do drzwi wyciszylismy zeby sie uspokoil a tu ni chu chu :(

Jesli chodzi o plany na dzis to nic specjalnego maz jest na kursie wroci kolo 14 moze do tesciow pojedziemy..
    Zagladalam rano do pokoiku kolor na scianach prezentuje sie rewelacyjnje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 08:45

Ruda27, Aggie, Magda2013, celia, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Kamila :*
    Czekamy na zdjecia pokoiku :) ale wam zazdroszcze tego planowania i robienia apartamentu dla Kubusia :) niedlugo najlepsza czesc dekorowanie i ozdabianie :)

Camille87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W przyszly weekend pokoik powinien byc zrobiony na gotowo do wstawienia mebli :-)
    Poki co tam nie bedzie lozeczka zmontujemy od razu w sypialni bo po zmontowaniu nie zmiesci sie w drzwiach zeby je przeniesc ... ale na pewno cykne fotke :-)

Aggie, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila, ciesze sie ze kolorek wyszedl dobrze :D

Ja mam dylemat bo jedna ze scian u mnie ma niebieski kolor i kacik malej bedzie czesciowo na tej scianie, a jakbym zmienila kolor to musze calosc powymieniac, ale zobacze jak postawie meble i jak to bedzie wygladac, mam juz border dla malej wiec i tak "glowna" jej sciana jest w kremie, myslicie ze bedzie to przeszkadzalo? :P

I znow wrocily wymioty ;( ehh mojej ciazy urok :( dzis do pracy i chyba moj mnie zarazil bo mnie tez gardlo boli i glowa mi peka :(

Camille87, Ruda27, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja wlasnie wstalam, wczoraj wrocilismy po północy od kuzyna. ale fajnie sie siedzialo na dzialeczce, cieplo bylo i nie padalo na szczescie:) ubralam sobie 2 swetry i chuste pod szyje i bylo mi cieplutko:P a maly wczoraj szalal jak bylismy na dzzialce, trovhe ludzi bylo i muzyka grala moze czul lekkie zamieszanie? dzisiaj sie juz obudzil i pare razy fiknął:)
    co do skurczow to teznie mam w ogole, mialam kilka skurczow ok 20 tyg bezbolesnych a teraz nic. wydaje mi sie ze nie mamy co panikowac, na skurcze przzyjdzie czas a jakby sie zaczely to tez by bylo pytajie " czy to dobtze i czy bie za wczesnie" takze cieszmy sie ciaza:)
    ide sie wykąpac:)

Ruda27, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie a czy docelowo corcia bedzie miala swoj pokoik? Bo my tez na poczatku wstawiamy lozeczko do sypialni gdzoe sciany sa kremowo-kawowe ale tam nic nie zmieniamy bo nie ma sensu skoro Kubus bedzie mial swoj pokoik :-)
    Mysle ze nie ma sensu az tak zmieniac calego pokoju wazne ze corcia ma swoj kacic i go ladnie ozdobisz :-)

Monia to posiadowka wam sie udala :-) u nas lalo cale popoludnie wieczor i noc :/
    Dzis tez marnie ale caly tydzien bylo goraco wiec cos za cos ;-)

Moni&, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie to tez sie kuruj.. Biedna do pracy musisz isc :(

Monia to fajny mieliscie wieczor :) mam nadzieje ze nam tez wypali jakis grill w tym roku :P
    Dobrze mowisz co to skurczy hehe :) tak po prostu bylam ciekawa :P

Moni&, Aggie lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille, wlasnie chwilowo Maja nie bedzie miala pokoiku, przynajmniej poki nie wroce do pracy po macierzynskim, wtedy bedzie mozna pomyslec... dlatego sie zastanawialam :P zobacze jak bedzie wygladalo jak postawie meble, pomalowac na szybko jedna sciane nie jest duzy klopot w razie W.

Ruda, nie musialabym dzis isc, mam platne chorobowe, ale jeszcze tak tragicznie sie nie czuje, zobaczymy z reszta dnia. Jakby co, zawsze moge isc wczesniej do domu, jestem chroniona :D tylko nie chce tego naduzywac.

Moni, ja czekam na pelen weekend wolnego i ladna pogode zeby grilla zrobic bo sie robi u mamy mojej :D ma najlepszy ogrod, a i cala rodzina sie pomiesci :P ahh pieczona kielbaska, musztarda mmmm kurcze ide stad :P

Milego dnia leniuszki :D odpoczywac i za mnie :D

MILA, Ruda27, Camille87, Magda2013 lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
‹‹ 950 951 952 953 954 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ