X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • amela Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Anitka to sto lat dla meza :) co mu kupilas??
    hehehe nic :D nie mialam ostatnio czasu przez ta wyprowadzke i cale zamieszanie, ale sie nie obrazil ;)

Ruda27 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka moja mama bardzo sie cieszy :) ona ciagle glaska brzuszek i mowie do niego ;) jak rozmawiamy przez skype to tez.. Ona jest bardzo opiekuncza i wiem ze bedzie dobra babcia :) ale czasami zabardzo sie wtraca.. A na 38 m kw to ciezko o intymnosc :P ale napewno na poczatku po porodzie bede u niej, wiem ze duzo pomoze i moge na nia liczyc :)

amela, Dodi lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh jak to kazda mama, lubi sie czasem wtracic ;D No faktycznie malutkie to mieszkanko, ale zawsze bedziesz miala mame blisko i w kazdej chwili pomoze ! :)

Ruda27 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • Magda2013 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja czasami tez mam te skurcze,wczoraj mialam jak na zakupach bylam i dzisiaj niedawno calkiem. Brzuch sie robi twardy jak skala i czuje takie jakby napinanie. 15 sek i po wszystkim.

U mnie sie najwiecej babcia wtraca bo z nia mieszkamy, a wczoraj to mnie normalnie z rownowagi wyprowadzila bo powiedziala ze sa ladniejsze imiona niz Maja. Ale do innych wnukow sie nie wtracala co do imienia tylko do mnie. A ja nie bede patrzec na to czy jej sie podoba czy nie :/
    Mowi mi jaka mam miec firane w pokoju gdzie bedzie lozeczko,ze kwiaty nie kwitna u mnie w pokoju. Co ja to interesuje. Ciagle cos. Boje sie co to bedzie jak urodze.

Aggie, MILA lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja to z moja babcia bym nie wytrzymala :P ta to dopiero musi wszystko wiedziec, doradza tez ciagle bo wie najlepiej przeciez :P
    A mieszkacie w domku czy mieszkanie? Macie dosc miejsca?

• ona20 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i dołączam sie ;)
    Aggie i Mila na kiedy macie terminy ?:)
    96b2a0ad93.png

MILA lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69616.png
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) Piękna pogoda, a ja jakoś nie umiem się z tego cieszyć :/

Ciągle rozkminiam jak to jest....... pijaka , menela nawet katar nie złapie....
    A tych normalnych ludzi...............zawsze jakieś choróbsko toczy.

wiem, że może psuję wątek tymi przemyśleniami, ale ...............już mi psycha siada. Wybaczcie, że nie zaglądam.............sprawy rodzinne. Staram się Was czytać na bieżąco.........
    No nic............... Trzymajcie kciuki by wszystko wróciło do normy...Całuski.

• ona20 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to juz jest .. niestety , taka sprawiedliwosc..
    Trzymamy kciuki :)

A jesli moge zapytac na kiey masz termin pekinka?:)
    96b2a0ad93.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 19:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka to zrozumiale ze masz takie nastroje.. Pisz do nas jak Ci zle i jak Ci dobrze..
    Mam nadzieje, ze sprawy rodzinne szybko sie wyjasnia i bedziesz mogla sie cieszyc ciaza..
    Witaj ona20 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka bo zule i menele sa zakoserwowani wódą! :P
    Nie ma sie co na innych ogladac bo sprawiedliwosci nie ma - ja sie czasem "pocieszam" jak ogladam jakies reportaze w ktorych pokazuja ludzi z naprawde powaznymi problemami - uciazliwymi lub nieuleczalnymi chorobami itp..
    Jakkolwiek to zabrzmi ja ciesze sie wtedy ze jestem "normalna" i doceniam to co mam :-)

Tak w ogole to ja sie dopiero obudzilam - musialam sie zdrzemnac bo jakas spiaca bylam pogoda przytlaczajaca...

Hej ona20!

Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ona2 :-)

ja wg ost. @ mam na 28 sierpnia ale bedzie raczej CC więc tak liczę 18 sierpnia :-)
    a ty ??

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila ja mam podobny termin -wg @ 18 sierpnia usg 22.08.

Kobitki czy któraś myśli o zakupie wózka firmy x-lander?

MILA lubi tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi ja nie, ale to sa bardzo dobre wozki :)

My rozmawiamy o majowce moze wypali i pojedziemy na wegry :)

Quendi, amela, celia, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ale jestem padnieta, praca to juz nie przelewki :P moze sie rozkrece bo jak ma sie 4 dni wolnego na 4 dni pracy to mozna sie rozleniwic. Ale plecy bola ze szok. Gardlo przeszlo i juz mi lepiej :)

Ona20 witaj :) Ja wedlug usg mam termin na 20 sierpnia, ale raczej bardziej prawdopodobne ze bedzie te kilka dni wczesnieij.

Mila, jak tylko podszykuje kacik dla malej zrobie fotke :D

Magda, Twoja babcia moze chce dobrze? Ale co do imienia to sie nie zgadzam!! Obie wybralysmy to samo, mojej mamie chyba nie bardzo podchodzi ale nie komentuje, nasz wybor kochana, i sie nie daj :D

Moje krzeslo przyjechalo :D ale fajne, nawet jak Majka podrosnie to chyba sie go nie pozbede :P

I mialam cos jeszcze napisac ale nie pamietam...

A Kamila, mama Twoja na pewno bedzie z gory sie przygladac i pomagac :* Nie bedziesz sama :)

To ide podrzemac :P

Ruda27, Camille87, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • ona20 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA Ja mam na 24 sierpnia . :) a kiedy miałas ostatnią @ ?:) Ja tez mam liczone według ostatniej @ . :) Czemu cesarka ?:)

Ja juz kupiłam wózek :D bo miałam dobrą okazje a wózek lekki i wygodny do jeżdzenia. :)

96b2a0ad93.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 19:35

MILA lubi tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwszy w tym roku moj gril zaliczony, objadlam sie ze hej :)
    Daria zycze aby Wam wyjazd wypalil ;)
    Jutro rano mam lekarza, trzymajcie kciuki ;)
    witaj ona20

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 19:15

Ruda27, Camille87, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka trzymam kciuki :)
    Ja tez ide rano na pobranie krwi i po l4.. Musze byc tam ok 6.30-7 rano.. Bo tu jest tak cudnie zeby pobrac krew trzeba zrobic wczesniej termin hahaha.. I za pozni moj maz zadzownil i mnie "wcisneli" masakra jakas..
    Zazdroszcze grilla :)

Chyba pojedziemy w ciemno nad to jezioro, cos sie znajdzie napewno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 19:24

• ona20 Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki :) Ja własnie tez czekam na grilla zeby cos dobrego wszamac ,a tu na chłopaków sie doczekac nie mozna , jak pojechali w las tak ich nie ma . :)
    96b2a0ad93.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka ja rowniez trzymam kciuki za jutrzejsza wizyte :D
    Ciekawe ile Nelcia urosla :-)

A ja sobie obejrzalam zalegle odcinki porodowki na ipli bo w tv juz sie skonczyly - cale 6 odcinkow wyemitowali wow :P

Aggie tez tak sobie mysle ze mama patrzy na nas i sie cieszy naszym szczesciem :*

Ruda27, Magda2013, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria moja babcia jest taka sama-wszystko musi wiedziec,a ja z moim mezem nieraz po angielsku troche gadamy zeby ona nie rozumiala :P ale jestem okropna :D
    Mieszkamy w bloku,4 pokoje-ona ma 2 i my tez mamy 2. Jakos sie miescimy. Ale zanim sie mala urodzi trzeba bedzie zrobic male przemeblowanie.

Aggie mojej mamie sie podoba,ale babci nie. A ja mam to gdzies. Moje dziecko-moj wybor :)

Witaj ona20 :)

Ja chyba na grilla sie zalapie u rodzicow na dzialce bo slyszalam ze chca tam zrobic,oczywiscie jezeli pogoda dopisze na majowke.

Ruda27, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
‹‹ 952 953 954 955 956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ