X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • MILA Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam :-)

My też wróciliśmy po 24.00 :-P byliśmy na urodzinach chrześniaka. Śmiechu było co nie miara, ale oczywiście mojego męza wciągnąć z imprezy to musze sie nawkurzac sporo ehhhhh :-P

Zrobili tyle dobrego jedzenia ze tak sie objadałam ze ledwo tam siedziałam i oddychalam
    :-P :-)

Ruda27, Camille87, Magda2013, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie jak juz przygotujesz pokoik to zdjecie pokaz :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 09:52

Aggie lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Niebieska Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny!

Niestety nie mam czasu wchodzić na forum i niestety nie mogę Was nawet poczytać. Nie wiem, co się u Was dzieje ale z góry przepraszam:)
    Ja jestem w trakcie przeprowadzki do teściów, jednocześnie pracuję i jest tyle rzeczy do zrobienia, że ledwo co ogarniam.
    Ostatnio po pakowaniach dostałam jakiś dziwnych ciągnięć w macicy, coś jakby zakwasy. Naprawdę starałam się nie nosić ciężkich rzeczy ale chyba się jakoś przeciążyłam. Trochę się przestraszyłam i teraz się martwię, czy nie zaszkodziłam dziecku. Walę się w łeb za to. Na szczęście synek się cały czas rusza a te ciągnięcia ikłucia ustąpiły. To chyba były naprawdę zakwasy, bo trochę się nachodziłam.

Naprawę nie mam siły mieszkać z teściami, już teraz czuję ich oddech za plecami :P W tej chwili mamy graciarnię w miejscu, gzie będziemy mieszkać i aż mi się nie chce tego ogarniać ;/ a cały czas do roboty chodzę :(

Na weekend majowy wyjeżdżam w Bory Tucholskie i mam trochę obawy. Dobrze się czuje ale to jednak podróż 380 km w jedną stronę a ostatnio jakoś niedobrze mi w samochodzie :P No a już końcówka 6 tego m-ca.

U teściów nie ma internetu ! - szok. Także mogę być odcięta od świata :P Jeżeli się nie odezwę, to pewnie dlatego :P Ale już życzę Wam udanej MAJÓWKI ! :D

Ruda27, Camille87, MILA, amela, Magda2013, celia, Aggie, Dodi lubią tę wiadomość

ckaiflw1up047qr9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska trzymaj sie tam z tesciami.. Troche wytrzymacie, a pozniej juz na swoim :)
    Udanej majowki! :) napewno bedzie fajnie i wytrzymasz te 380 km.. Ja zaluje ze nam majowka nie wypalila..

Powiem wam ze zla jestem.. Na meza i w ogole.. :(

Niebieska lubi tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska pomysl sobie ze to tylko jakis czas i bedziecie na swoim. nie ma to jak mieszkanie we dwoje, mieszkamy teraz z rodzicami M i nie narzekam, bo z tesciowa sie dogaduje, z tesciem roznie bo on jest uparty a ja tym bardziej. troche sie boje jak to bedzie gdy sie urodzi maly, z jednej strony sie ciesze bo wiem ze tesciowa mi pomoze duzo na poczatku ale boje sie troche mojego wybuchowego charakteru, bo nie chce zeby mi ktos caly czas nowil co mam robic, chce sama od poczatku robic wszystko przy malym i sie nauczyc a wiadomo jak to jest z BABCIAMI nieraz, sa najmadrzejsze bo tylr dzieci wychowaly i swoje i wnuki juz eh, obawiam sie tego. mam nadziee ze nie bedzie tak zle.
    Daria jeszcze Ci wypali niejeden grill:)
    my dzis jedzien odwiesc dziadka na wies, nie wiem ile yam zabawimy

Camille87, Niebieska, Dodi lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • MILA Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska ehhhh wierzé ze masz dosyc :-P powodzenia i wytrzymAJ jakos :-P

Daria czym cie chlop tak wkurzyl :-P

Niebieska lubi tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska skoro ciagniecia przeszly to na pewno z przemeczenia .. na pewno nie zaszkodzilas malemu - ja jak dluzej pospaceruje tez mam takie ciagniecia a przeciez spacer zdrowy :-)
    Niestety coraz czesciej i szybciej nogi mnie bola na spacerze :( waga swoje robi :P

Daria a moze jeszcze nie wszystko stracone z ta majowka??
    My tez sie nigdzie nie wybieramy - w zeszlym roku znajomi proponowali wypad w gory ale z mazur w gory to podroz przez cala Polske wiec odpada :-( a brat zaprasza nad morze ale tam nie mozemy zabrac psa bo oni dwa koty w domu maja a bez Bona sie nie ruszamy ;-)

A ja zmylam podloge bo wszedzie bialo z tego pokoiku jak maz sciany szlifowal i sie upocilam jak szczur :P

Niebieska, Aggie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mieszkania z rodzicami/tesciami sa plusy i minusy - ja mimo ze lubie moich tesciow jakos sobie nie wyobrazam z nimi mieszkac.. mimo ze z mezem jestesmy juz 8 lat to jest jakis dystans miedzy mna a tesciami.. no ale pomoc na poczatku by sie przydala to na pewno! Dobrze ze siostra niedaleko juz sie oferowala ze bedzie przychodzic pokaze'szystko pomoze a jak bedziemy chcieli gdzies wyjsc to nawet z malym posiedzi ;-)

Bardzo zaluje ze mojej mamy z nami nie ma :( byla baaaardzo pomocna..

Ruda27, Niebieska, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila dobrze ze masz siostre.. I mozesz na nia liczyc!

Ja sie nie umiem z mezem dogadac, ogolnie jakos tak dupiato.. Denerwuje mnie i wszystko w kolo.. Ehhh

Majowka raczej nue wypali, ja sie prosic nie bede.. Pewnie nadejda te dni to bede miala mega nerwiće i sie pochajamy i tyle bedzie..

Co do mieszkania z tesciami/rodzicami... Hmm moja tesciowa jest lajtowa ale juz mi sie odechcialo z nia mieszkac, z moimi tym baddziej bo maja male mieszkanko.. Sorki dziewcyzny ze tak narzekam, ale jakos nastroju nie mam i zaczynam miec o wszystko nerwy :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W porzadku Daria, kazdemu zdarzaja sie gorsze dni... Jutrl bedzie lepiej :-) :*
    Jak jak sie denerwuje to kopanie Kubusia bardzo mnie uspokaja i od razu zle mysli odchodza nawet jak jestem mega zla na meza ;-)

A wy Daria sie w styczniu przeprowadzacie do rodzicow/tesciow?

• amela Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam kochane ;)

Daria bede z wami czesciej juz na pewno ;)
    U mnie dzis ponuro i dosyc zimno ale dobrze ze nie pada!

Ja poki co jakies 2 miesiace z rodzicami bede mieszkac ale juz nie moge sie doczekac az bedziemy sami mieszkac, jednak to zawsze inczej ;)
    Ja bede miala o tyle komfortowa sytuacje ze rodzice beda mieszkac 20 min samochodem odemnie takze przedszkole bede miala w razie czego blisko ;D
    Ja tez nie mialam jeszcze nigdy surczy, ale to akurat chyba dobrze.

Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • amela Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria nie przejmuj sie kazda z nas miewa gorsze dni i to nic dziwnego! Mnie moj maz tez czesto w kureza i sie zdenerwuje ale tlumacze sobie ze przez to tylko moje dziecko sie denerwuje i szybko mi przechodzi !!

Ruda27 lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camille87 wrote:
    W porzadku Daria, kazdemu zdarzaja sie gorsze dni... Jutrl bedzie lepiej :-) :*
    Jak jak sie denerwuje to kopanie Kubusia bardzo mnie uspokaja i od razu zle mysli odchodza nawet jak jestem mega zla na meza ;-)

A wy Daria sie w styczniu przeprowadzacie do rodzicow/tesciow?

Mnie tez uspokaja kopanie synka :) pokopal wczesniej i teraz pewnie spi :)
    Mamy sie w styczniu przeprowadzic do polski i do tesciowej.. Moze uda sie cos wykombinowac z jakims mieszkaniem, chociaz wynajmowac nie chcemy.. Ale nie wyobrazam sobie 2-3 lata czy dluzej nawet mieszkac w pokoju u tesciowej :/

Anitka 2 miesiace to krociutko :) szybko zleci :) alez wam zazdroszcze, do twgo taki sliczni domek :D czekamy na zdjecia :)
    Ja tez sie staram uspokoic, ogolnie nie mam nerwow juz ale taki dupiaty troche nastroj..
    Dzieki dziewczyny :* oszalalabym czasami gdyby nie to forum..

amela, Camille87 lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria kazdy ma czasem gorsze dni. ja wczoraj z moim z rana sie troche pospdzeczalam sama nie wiem o co, focha puscilam i plakac mi sie chcialo, ale potem juz bylo ok, on przytulil i pojechalismy. ogolnie to my sie bardzo rzadko klocimy.na majowke tez chyba nigdzie nie pojedziemy bo kasa ehh:/ nie chce sie znowu zadluzac bo potem to splacic to ciezko a teraz trzeba myslec o maluszku. spedzimy tradycyjnie na spacerkach i moze pojedziemy do kogos na grila:)
    czym blizej porodu tym bardziej zaczynam siw nie tyle co bac, a zastanawiac jak to wszystko bedzie, jak sobie poradze w roli mamy... no i juz sie nie moge doczekac az utule moje malnstwo<3
    a Niebieska, nie stresuj sie ze sie przeciazylas bo dzidzi napewno nie zaszkodzilas nasze maluszki sa silne:* daje znac to jest najwazniejsze:)

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • amela Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz ja to ze swoja tesciowa nie wyobrazam sobie nawet miesiaca mieszkac razem, nie jest jakas najgorsza ale strasznie nadopiekuncza i upierdliwa, a tesciu ma ciezki charakter, madrala nad madrale...;/ takze moi rodzice przy nich sa rewelacyjni. z reszta moi rodzice barrdzo sie ciesza ze z nimi mieszkam, mama juz nakupowala nelce tyle rzeczy i nie moze sie doczekac chwili porodu ;)
    a u mnie wychodzi niesmialo sloneczko ;)

a i wedlug belly zaczelam dzis 7 miesiac :D jupi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 11:35

Ruda27, Camille87, MILA, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia dzieki :) wiem kazdy ma gprsze dni..
    Co do meza, to juz jakis czas ciezko nam sie dogadac, moze przez moje hormony w ciazy nie wiem.. Wiele rzeczy mnie irytuje.. Mamy tak odmienne zdania na wiele spraw,.. Ehh
    Tylko mysl o synku sprawia mi radosc :)
    Monia napewno sobie kazda z nas poradzi w roli mamy :) w koncu bedziemy sie starac i bedzie dobrze :) ja sie tez boje troche, przeraza mnie to jak maly bedzie plakal a ja nie bede wiedziala co mu jest, te kolki itd.. Choroby.. Ale poradzimy sobie :)

Jakbysmy byli w polsce majowke moglabym spedzac w domu, ale tutaj? Hmm jestesmy sami i nawet te spacery wiecznie w tych samych miejscach nie sa juz taka przyjemnoscia :/ czuje ze te dni, beda cichymi dniami w majowke bo napewno moj maz nic nie wymysli a ja bede miala nerwice i tyle :P

Moni& lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka gratuluje 7 miesiaca!! :) ale ten czas leci :) ja jeszcze pare dni :)

To dobrze ze masz taka kochana mame :) moja tez jest taka, czasami zabardzo sie wtraca i nie chcialabym u niej mieszkac, zwlaszcza ze mieszkanko jest malutenkie bardzo.. I juz sie boje jak to bedzie po porodzie.. Zwlaszca ze u mnie pala :/

amela, Moni& lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tez na majowke nigdzie nie wyjezdzamy, pogoda ma byc niby kiepska a z reszta tu u rodzicow mamy duzy ogrod wiec grill jakis bedzie na pewno ;)
    a moj maz ma dzis urodzinki ;D

Dodi lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka to sto lat dla meza :) co mu kupilas??

amela lubi tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria mysle ze twoja mama bedzie sie bardzo cieszyc z narodzin synka ;) zobaczysz wszystko bedzie dobrze, abysmy tylko mialy przy sobie juz nasze malenstwa a reszta sie jakos pouklada, a palic beda musieli na zewnatrz ;) !

Ruda27, Moni&, Dodi lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
‹‹ 951 952 953 954 955 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ