X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • amela Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :)
    Ja dzis wczesnie wstalam kolo 8, zjadlam i troche pospacerowalam :)
    Daria trzymam kciuki za wizyte :)
    Ja ostatnio calymi dniami gdzies chodze, spaceruje albo wyjezdzam i tez ruchy czuje ale jak usiade na chwile albo sie poloze, tez tak juz chyba nie przejmuje sie bardzo bo wiem ze wszystko jest ok ;)
    Zapowiada sie dzis piekny dzien ;)
    Ja wczoraj sie wazylam i w ostatnich dniach przybieram w zastraszajacym tempie, waze juz 68 kg ;/

Dodi lubi tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
    http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif
  • Dodi Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelko milego dnia i nie szarzuj za bardzo ;)

Moni& super, ze sobie wczoraj pospacerowaliscie przy pieknej pogodzie :)

amela, Moni& lubią tę wiadomość

29.04.13(8t 2d) [*]/kolejna szansa 24.11.13relgh371jzp75q9n.png
    1995fd7a4d57bc6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelka co ja bym oddala za taka wage :P
    Ja sie tak nie martwie, tez wiem ze jest wszystko dobrze mimo ze maly sie mniej rusza.. Ogolnie mnie to raczej denerwuje :P chce go czuc czesciej i mocniej po prostu :)
    Amela dobrze ze tak duzo sie poruszasz :) napewno to lepiej i dla Ciebie i Nelusi :)

amela, Dodi lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria staram sie wiecej ruszac bo juz mam na plusie 11 kg i strasznie szybko przybieram na wadze ostatnio, ale prawda jest ze jem duzo slodkiego, jakies ciasteczka, ciasta, staram sie ograniczac ale wiecie jak to jest ;) Maz nakupowal mi chyba ze 2 kg pomidorow i innych wazyw i nakazal jesc :D
    Ja tez Nelke czuje w ciagu dnia mniej ale to dlatego ze sie moze duzo ruszamy ! Na pewno wszystko jest ok, nie mozemy sie przejmowac kochana ;*

Dodi, Ruda27, Moni&, Camille87 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka i tak jestes laseczka! Nie przejmuj sie waga :) ale duzo warzyw jedz :) dobrze maz mowi :D
    Ja leze calymi dniami bo przeziebiona jestem i na l4 wiec maly powinien brykac jak w niedziele i poniedzialek.. Ale spoko niech odpoczywa :) licze po cichu z mezem ze lekarz zrobi dzisiaj usg, jak nie to zapytamay chociaz czy mozemy serduszka posluchac..

Aggie, Dodi, amela, Camille87 lubią tę wiadomość

• Aggie Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka, pewnie ze coraz ciezej, zwlaszcza przy sprzataniu :( Ale kolezanke mam swietna, stara sie mnie odciazac jak tylko moze, ale mi glupio bo kobitka starsza od mojej mamy, a ja wychowana bylam tak, ze to ja powinnam pomoc jej.

Ruda, u nas nie ma mozliwosci takiej jak L4, Ale chyba za jakis czas pojde do lekarza z tymi plecami, troszke bardziej posciemniam, a ze w historii medycznej, mam juz kilka zwolnien przez plecy to nie powinno byc problemu z dwoma tyg na chorobowym zwlaszcza w ciazy i przy mojej pracy. Nie da to nie da to trudno. Ach jak sie ciesze ze dzis ostatni dzien i znow 4 dni wolnego. Milego dnia :)

Dodi lubi tę wiadomość

7a4akrhm7fw1jhk0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggie no sle sprobowac mozesz.. Tak jak mowisz idz ze chodzi o plecy i chociaz te 2 tygodnie przedluzysz sobie dzieki zwolnieniu lekarskiemu..
    Trzymaj sie kochana! :*

Aggie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria niektore platki fitness to sa bardziej tuczace niz zwykle kukurydziane :P
    Wiem ze kukurydziane platki nie sa najzdrowsze ale jakos sie przyzwyczailam ze rano je jem :-)
    No Ty jak bierzesz tabletke i tak musisz czekac te 30min to masz czas zrobic sobie cos dobrego :-)

Amela chcesz sie zamienic na wagi? :P ja waze 77 z checia sie zamienie :P

Dodi jak slonko swieci to raz dwa na spacer, wszystko pieknie kwitnie i humor sie poprawi :-)

Ja niedlugo ide na spacer, sciagnelam sobie endomondo zeby sprawdzic ile km robimy z siostra :-)

amela, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila wiem ze juz chyba kiedys pytalam, ile masz wzrostu? :)
    Ja dalej sie bycze pod koldra :P
    My dopiero po 16 bedziemy wychodzic z domu wiec mam czas :) musze isc pranie nastawic, poszykowac co wezmiemy jutro ze soba i wieczorem spakowac :) maz chcial dzisiaj isc chinskiej restauracji sle nie wiem, moze sama zrobie obiad bo pozniej nie bedzie czasu na restauracje :P

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

• amela Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka ale calosciowo juz jest 11 kg na plusie takze sporo, ale trudno nie przejmuje sie tym zbytnio ;)
    Tez zaraz ide na spcer ;):)

Dodi, Camille87 lubią tę wiadomość

ex2btrd8qii9i9cu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria ja mam 171 cm wzrostu!

Ruda27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jestes wyzsza :) ja mam 169/170 :P

Moni&, Camille87 lubią tę wiadomość

• Moni& Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i znowu temat wagi, to sie idealnie wstrzelilam. wlasnie wybieram sie na miasto i chcialam sobie ubrac biale spodbie ktore nawet mi na tyłek nie wejda. M stwierdzil ze podoba mu sie moj tylek bo teraz jest kraglejszy no ale musze zrzucic po porodzie, mam nadzieje ze wroce do mojego rozmiaru 38 wrrr wezme sie ostro za siebie. ja mam na razie +8 kg ale waze juz 70 kg przy wzroscie 160, mam nadzieje ze wiecej niz 10 kg juz nie ptzytyje do konca ciazy:P ale wiecie co nie bede plakac z tego powodu, nie obzeram sie fastfodami, zdarzy sie taz na miesiac bo nawet nie przepadam, moze troche ze slodyczami musze przystopowac. najwazniejsze ze dzidzia jest zdrowa i daje kopbiaczki mamusi:) raz mocnijsze raz slabsze ale sa:)
    a teraz lepsza wiadomosc ktora mnie uradowala to mam przedluzona umowe nie do dnia porodu a juz na czas nieokreslony tak jak chcialam:) dzwonilam do kierowniczki i powiedziala ze umowe juz mi poczta wyslala. fajnie, bo bo urlopie macierzynskim bede miala 1min drogi do pracy:)
    a teraz jade na jakies zakupy, cel glowby- spodnie ciazowe, mam nadzieje ze cos znajde.
    Agus idz na l4, mamy w koncu prawo sie zle czuc i nie wyrabiac juz w tak zaawansowanej ciazy. odpoczywaj poki mozesz:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 09:57

Ruda27, Dodi, Camille87, Aggie lubią tę wiadomość

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i kupiłam pościelz baldachimem przewijak jjeszcze kołdra i poduszka

Ruda27, Magda2013 lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia super! Gratuluje umowy :)
    A gdzie Ty pracujesz jak mozna spytac?
    Co do wagi masz racje, nie ma co sie martwic :) ja w swoje spodnie tez nie wchodze :D moze w 1-2 luzniejsze pary :)
    Tez bym chciala jeszcze ok 10-13 kg przytyc.. Zobaczymy co bedzie :)
    Nataniel dzisiaj niezbyt kopie, bardziej jakbym motylka czula po bokach brzucha i na dole.. Ahh to dziecie :P

Moni& lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria ja sie dawno nie mierzylam i moze sie skurczylam juz :P wiec jakbysmy staly obok siebie to i tak pewnie roznicy by nie bylo widac ;-)

Monia gratulacje! Super ze Ci przedluzyli umowe! Rzadko sie spotyka takich pracodawcow ktorzy kobiecie w ciazy na zwolnieniu daja umowe na stale :/ ale super ze Ci sie udalo!

Do konca ciazy zostalo 13 tygodni liczac optymistycznie ze bede tyla 0, 5kg tygodniowo przybyloby mi jeszcze 6, 5kg czyli lacznie prawie 20 na plusie.. oby tak bylo ;-) zebym sie nie zdziwila :P

Dodi, Moni&, Aggie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko - 13 tygodni !!! :O przeciez to zaraz!!!!

Dodi, Aggie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Kamilka ok 13 tygodni :) ja bym chciala juz za 12 rodzic... Ale pewnie synek sie spieszyc nie bedzie :P
    Ja mysle ze pozniej znowu waga bedzie szla szybciej, chociaz kazdy organizm jest inny.. Chcialabym do max jeszcze 13 kg przytyc.. To bedzie ok 26 na plus.. Licze ok 8-10 zejdzie po porodzie to zostanie 16-18 mmm mila perspektywa hahaha :P

Camille87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co czytalamto juz nasze dzieci zaczynaja nabierac tluszczyku :-)
    A skoro nasza waga przystopowala to znaczy ze nie duzo tego tluszczyku nabieraja ;-)
    Ja mysle ze jak bedzie goraco bedziemy wypacac wode z organizmu a dodatkowo nie bedzie sie chcialo tak duzo jesc to moze nie bedziemy tak duzo.tyly - ja mysle o tluszczu bo w brzuszek moze isc :-)

Ja tez bym chciala wczesniej rodzic ale najwazniejsze zeby to byl porod fizjologiczny bez koniecznosci wywolywania a cesarki to juz w ogole bym sobie nie zyczyla :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 10:28

Ruda27, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda... ja też swojego maluszka czuję od wczoraj słabiej.....takie delikatne pukanie.... a chciałabym solidne kopy, nawet te bolące :P człowiek by funkcjonował spokojniej i bez stresu :)

‹‹ 971 972 973 974 975 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ