Sierpniowe Mamusie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam z rana
Ja dzis wczesnie wstalam kolo 8, zjadlam i troche pospacerowalam
Daria trzymam kciuki za wizyte
Ja ostatnio calymi dniami gdzies chodze, spaceruje albo wyjezdzam i tez ruchy czuje ale jak usiade na chwile albo sie poloze, tez tak juz chyba nie przejmuje sie bardzo bo wiem ze wszystko jest ok
Zapowiada sie dzis piekny dzien
Ja wczoraj sie wazylam i w ostatnich dniach przybieram w zastraszajacym tempie, waze juz 68 kg ;/Dodi lubi tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualnyAmelka co ja bym oddala za taka wage
Ja sie tak nie martwie, tez wiem ze jest wszystko dobrze mimo ze maly sie mniej rusza.. Ogolnie mnie to raczej denerwujechce go czuc czesciej i mocniej po prostu
Amela dobrze ze tak duzo sie poruszasznapewno to lepiej i dla Ciebie i Nelusi
amela, Dodi lubią tę wiadomość
-
Daria staram sie wiecej ruszac bo juz mam na plusie 11 kg i strasznie szybko przybieram na wadze ostatnio, ale prawda jest ze jem duzo slodkiego, jakies ciasteczka, ciasta, staram sie ograniczac ale wiecie jak to jest
Maz nakupowal mi chyba ze 2 kg pomidorow i innych wazyw i nakazal jesc
Ja tez Nelke czuje w ciagu dnia mniej ale to dlatego ze sie moze duzo ruszamy ! Na pewno wszystko jest ok, nie mozemy sie przejmowac kochana ;*Dodi, Ruda27, Moni&, Camille87 lubią tę wiadomość
http://avatars.zapodaj.net/images/1e838c757e81.gif -
nick nieaktualnyAnitka i tak jestes laseczka! Nie przejmuj sie waga
ale duzo warzyw jedz
dobrze maz mowi
Ja leze calymi dniami bo przeziebiona jestem i na l4 wiec maly powinien brykac jak w niedziele i poniedzialek.. Ale spoko niech odpoczywalicze po cichu z mezem ze lekarz zrobi dzisiaj usg, jak nie to zapytamay chociaz czy mozemy serduszka posluchac..
Aggie, Dodi, amela, Camille87 lubią tę wiadomość
-
Kamilka, pewnie ze coraz ciezej, zwlaszcza przy sprzataniu
Ale kolezanke mam swietna, stara sie mnie odciazac jak tylko moze, ale mi glupio bo kobitka starsza od mojej mamy, a ja wychowana bylam tak, ze to ja powinnam pomoc jej.
Ruda, u nas nie ma mozliwosci takiej jak L4, Ale chyba za jakis czas pojde do lekarza z tymi plecami, troszke bardziej posciemniam, a ze w historii medycznej, mam juz kilka zwolnien przez plecy to nie powinno byc problemu z dwoma tyg na chorobowym zwlaszcza w ciazy i przy mojej pracy. Nie da to nie da to trudno. Ach jak sie ciesze ze dzis ostatni dzien i znow 4 dni wolnego. Milego dniaDodi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDaria niektore platki fitness to sa bardziej tuczace niz zwykle kukurydziane
Wiem ze kukurydziane platki nie sa najzdrowsze ale jakos sie przyzwyczailam ze rano je jem
No Ty jak bierzesz tabletke i tak musisz czekac te 30min to masz czas zrobic sobie cos dobrego
Amela chcesz sie zamienic na wagi?ja waze 77 z checia sie zamienie
Dodi jak slonko swieci to raz dwa na spacer, wszystko pieknie kwitnie i humor sie poprawi
Ja niedlugo ide na spacer, sciagnelam sobie endomondo zeby sprawdzic ile km robimy z siostraamela, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKamila wiem ze juz chyba kiedys pytalam, ile masz wzrostu?
Ja dalej sie bycze pod koldra
My dopiero po 16 bedziemy wychodzic z domu wiec mam czasmusze isc pranie nastawic, poszykowac co wezmiemy jutro ze soba i wieczorem spakowac
maz chcial dzisiaj isc chinskiej restauracji sle nie wiem, moze sama zrobie obiad bo pozniej nie bedzie czasu na restauracje
Camille87, Dodi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
i znowu temat wagi, to sie idealnie wstrzelilam. wlasnie wybieram sie na miasto i chcialam sobie ubrac biale spodbie ktore nawet mi na tyłek nie wejda. M stwierdzil ze podoba mu sie moj tylek bo teraz jest kraglejszy no ale musze zrzucic po porodzie, mam nadzieje ze wroce do mojego rozmiaru 38 wrrr wezme sie ostro za siebie. ja mam na razie +8 kg ale waze juz 70 kg przy wzroscie 160, mam nadzieje ze wiecej niz 10 kg juz nie ptzytyje do konca ciazy:P ale wiecie co nie bede plakac z tego powodu, nie obzeram sie fastfodami, zdarzy sie taz na miesiac bo nawet nie przepadam, moze troche ze slodyczami musze przystopowac. najwazniejsze ze dzidzia jest zdrowa i daje kopbiaczki mamusi:) raz mocnijsze raz slabsze ale sa:)
a teraz lepsza wiadomosc ktora mnie uradowala to mam przedluzona umowe nie do dnia porodu a juz na czas nieokreslony tak jak chcialam:) dzwonilam do kierowniczki i powiedziala ze umowe juz mi poczta wyslala. fajnie, bo bo urlopie macierzynskim bede miala 1min drogi do pracy:)
a teraz jade na jakies zakupy, cel glowby- spodnie ciazowe, mam nadzieje ze cos znajde.
Agus idz na l4, mamy w koncu prawo sie zle czuc i nie wyrabiac juz w tak zaawansowanej ciazy. odpoczywaj poki mozesz:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 09:57
Ruda27, Dodi, Camille87, Aggie lubią tę wiadomość
Monis
[/link]
-
nick nieaktualnyMonia super! Gratuluje umowy
A gdzie Ty pracujesz jak mozna spytac?
Co do wagi masz racje, nie ma co sie martwicja w swoje spodnie tez nie wchodze
moze w 1-2 luzniejsze pary
Tez bym chciala jeszcze ok 10-13 kg przytyc.. Zobaczymy co bedzie
Nataniel dzisiaj niezbyt kopie, bardziej jakbym motylka czula po bokach brzucha i na dole.. Ahh to dziecieMoni& lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDaria ja sie dawno nie mierzylam i moze sie skurczylam juz
wiec jakbysmy staly obok siebie to i tak pewnie roznicy by nie bylo widac
Monia gratulacje! Super ze Ci przedluzyli umowe! Rzadko sie spotyka takich pracodawcow ktorzy kobiecie w ciazy na zwolnieniu daja umowe na staleale super ze Ci sie udalo!
Do konca ciazy zostalo 13 tygodni liczac optymistycznie ze bede tyla 0, 5kg tygodniowo przybyloby mi jeszcze 6, 5kg czyli lacznie prawie 20 na plusie.. oby tak bylozebym sie nie zdziwila
Dodi, Moni&, Aggie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo Kamilka ok 13 tygodni
ja bym chciala juz za 12 rodzic... Ale pewnie synek sie spieszyc nie bedzie
Ja mysle ze pozniej znowu waga bedzie szla szybciej, chociaz kazdy organizm jest inny.. Chcialabym do max jeszcze 13 kg przytyc.. To bedzie ok 26 na plus.. Licze ok 8-10 zejdzie po porodzie to zostanie 16-18 mmm mila perspektywa hahahaCamille87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZ tego co czytalamto juz nasze dzieci zaczynaja nabierac tluszczyku
A skoro nasza waga przystopowala to znaczy ze nie duzo tego tluszczyku nabieraja
Ja mysle ze jak bedzie goraco bedziemy wypacac wode z organizmu a dodatkowo nie bedzie sie chcialo tak duzo jesc to moze nie bedziemy tak duzo.tyly - ja mysle o tluszczu bo w brzuszek moze isc
Ja tez bym chciala wczesniej rodzic ale najwazniejsze zeby to byl porod fizjologiczny bez koniecznosci wywolywania a cesarki to juz w ogole bym sobie nie zyczylaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2014, 10:28
Ruda27, Dodi, Magda2013 lubią tę wiadomość