X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie ;)
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie ;)

Oceń ten wątek:
  • pekinka82 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki...Myślałam , że ta glukoza będzie jakaś okropna...a w sumie nie była taka zła :)...Tylko to czekanie w przychodni 2h było męczące....

Ruda ..... ja to 2-3 kroki i mam 8 z przodu wagi :P

Oj pomidorki malinowe :D pyszności :D

Dzisiaj cały dzień spędziłam na spacerach lub leniuchowaniu na ławeczce .....i
    ................opaliłam jedną rękę :D druga jakoś dziwnym przypadkiem ciągle była w cieniu :P

Dodi, Aggie, Camille87, amela, MILA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pekinka ja chyba ta 8 juz jutro zobacze :P
    Haha z opaleniem sie niezle :P

Moj maz jest zly ze siedze caly dzien na tablecie wiec musze go ograniczac.. Wiem ze ma racje, to takie niezdrowe.. Wzielam sie za krzyzowki, maz czyta ksiazke a ja zerkam na telefonie co u was :P

Dodi, pekinka82, Camille87, Moni& lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda27 wrote:
    Kasienka ja jak ogladalam zdjecia dzieci w wozku to mysle ze spoko do ok 2 lat nie bedzie problemu. Pozniej pewnie kupie jakas parasolke i tak.. Ja Ci mowie, mnie to nic nie zniecheci.. Ani mala buda (mozna domontowac parasolke) ani to ze jest ciezki (16 kg) ale bedzie stal na klatce.. Ani to ze podnozek jest tylko na 2 wysokosciach ( moze cos sie wykombinuje, zeby nozki nie zwisaly) i wiem ze nie wydaje sie on wielki, ale mysle ze wystarczy dla 2 latka :)

Kada planuje byc w polowie maja, mozliwe ze na dluzej wic mam nadzieje ze sie uda spotkac :D
    Jak kupiliśmy wozek to syn sąsiadki jeździł w spacerowce co prawda tylko po domu ale był zadowolony :) spędził w niej cos ok 30 min bo tez byłam ciekawa ile Zoja w nim pojeździ :) Olek jutro kończy 2 latka i zmieścił sie jakieś 3 miesiące temu myśle ze teraz tez spokojne by jeździł nia kurde az poproszę po majoce Czarka by przytargal pudło ze spacerówka a sąsiadke zeby dxiwcko wsadzila :D

Ruda27 lubi tę wiadomość

• Quendi Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni Słońce nie przejmuj się wagą! !! Ja strasznie przytyłam i mam to w du...

pekinka82, Dodi, Moni& lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pocieszenie moge wam napisać tak
    Waga startowa 64 kg
    Waga w dniu porodu 96 kg
    Po wyjściu ze szpitala po 6 dniach 81 kg
    Dziś 77 kg

I wcale jakoś sie nie przejmuje kg bo mam małego szkraba ktory jest teraz całym moim światem i kg mam w nosie ;)

Aggie, Ruda27, celia, Dodi, Camille87, MILA, Quendi, Moni&, Kajoni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam to daj znac po majowce jak z ta spacerowka teraz :) ja wlasnie tak myslalam do 2 lat lekko dziecko moze siedziec :)
    Miriam kupilas w sklepie czy moze na allegro?
    Tobie waga swietnie spadla, bardzo szybko ;) zostalo malo to zrzucisz ;)
    Ja tez ju sie nie przejmuje.. Wazne zeby dzidzia zdrowa byla :)

Moj wlsnie skonczyl czytac :) co prawda ksiazke czytal o wychowywaniu ale maly sie ruszal w tym czasie :) dzisiaj jest spokojny, siedzi nisko ale wazne ze cos czuje..
    Jutro mam wizyte tu u gina, bede blagala o te papiery zeby juz nie pracowac, prosze trzymajcie kciuki..

celia, Dodi, Camille87, Moni& lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupowałam na Allegro ale z odbiorem osobistym w sklepie w Warszawie kupowaliśmy 2 w 1 fotelik osobno bo bardziej sie opłacało za wozek tzn gondola plus spacerówka zapłaciliśmy 2699zl fotelik 450zl a razem najtańsze wtedy były po 3400zl

Ruda27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha dziekuje za odpowiedz.
    Tez chce na allegro zamowic, bo w sklepie 2999 2w1 masakra..
    Mam upatrzone za 3200 z fotelikiem takim jaki chce maxi cosi :) plus dodatki do tego. Chce jeszcze podwojne kolo na przod kupic..

Miriam co ile Zojka sie w nocy budzi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my mieliśmy tylko moskitiera i folie przeciw deszczowe fotelik kupiliśmy tez Maxi cosi

Teraz budzi sie tak np przed wczoraj 20:30 do 23 23:45 do 4 rano
    Wczoraj 21:30 do 1:30 I 2 do 6 rano od dwóch dni śpi w łóżeczku nad ranem biorę ja do łóżka do siebie dziś zasnęła o 20:40 póki co śpi ale do której to jest zagadka
    Wcześniej spała ze mną i szczerze nie wiem co ile sie budziła bo nie sprawdzałam zegarka odkąd śpi w łóżeczku ja spać nie moge mimo niani z monitorem oddechu zaglądam tam co chwila najchętniej zabrała bym ja do łóżka ale Czarek jeczy ze ja zgniote albo jak przestanie oddychać to sie nie zorientuje a tak to niania zacznie wyc a dzień to na dworku śpi nawet do 4,5 godziny w domu od godziny do 3 no i w dzień ma takie aktywności po 3h staram sie zeby tak od 17 do 20 do kąpieli nie spała to ładnie śpi :)

Moni&, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myślałam o tym kole podwójnym ale póki co nie widzę potrzeby Zobacxymy jak zima

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaja, zabraklo 1panela :P maz jutro bedzie jezdzil po miescie i szukal jak pech to pech..

Daria trzymam kciuki za wizyte zebys zalatwila te papiery :-)
    Miriam waga spadla Ci rewelacyjnie! Mam nadzieje ze i u mnie tak bedzie, choc ja sie obawiam o swoja laktacje :-( mam nadzieje ze bede karmic...

Pekinka moja lewa reka tez jakby bardziej opalona niz prawa :P

pekinka82, Miriam, MILA, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie jestem Kamilko sama w nierównej opaleniźnie :P

Camille87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia jeszcze czas i sie wyrowna :P ja to w ogole jak budowlaniec bede opalona tylko kawalek dekoltu i ramiona hihi :P ale jak bedzie cieplej to w topie bez ramiaczek na dzialce bede smigac :D

pekinka82, Ruda27, Dodi lubią tę wiadomość

• pekinka82 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha....No mam nadzieję, że się wyrówna :D Ja opalam się szybko i mocno...więc tak jak dzisiaj.....różnicę widać pomiędzy jedną, a drugą ręka :D A wstępnie wyglądam komicznie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze Ci ze sie na brazowo opalasz ;-) ja to najpierw etap raka przechodze :P
    Dobra trzeba spac!!
    Dobranoc :*

Dodi, pekinka82 lubią tę wiadomość

• MILA Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane :-)

Witam się z ranka :-)

Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Na pocieszenie moge wam napisać tak
    Waga startowa 64 kg
    Waga w dniu porodu 96 kg
    Po wyjściu ze szpitala po 6 dniach 81 kg
    Dziś 77 kg

I wcale jakoś sie nie przejmuje kg bo mam małego szkraba ktory jest teraz całym moim światem i kg mam w nosie ;)

Miriam-lubie to!!!! :-) ja też się nie przejmuje, będę miała czas schudnąć :-)

Miriam, Ruda27, Camille87, Dodi lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • Quendi Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Milunia :-*

Daria trzymam kciuki!! Musi się udać!!
    Ja już chyba też nie wrócę do szkoły-dobrze mi w domu :-) to jest czas na mój odpoczynek.
    A byłam na chwile w pracy i jakoś mi się nie chciało. ..

Camille87, Dodi, MILA lubią tę wiadomość

tb736iyeli5hckvm.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dziś jadę z mężem na targ i może do dziecięcego sklepu w Tychach he zobaczymy czy coś kupimy

MILA lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam to ladnie malutka spi :) nie dziwie sie ze chcesz ja do lozka miec ciagle przy sobie :) no ale Czarek ma racje, pozniej tez sie przyzwyczai i bedzie jeszcze gorzej.. Pewnie ja tez bede ciagle sprawdzala do lozeczka mimo ze nie myslalam o niani ale moze tez kupie :P

Dzieki dziewczyny za kciuki.. Powiem wam ze bede sie stresowala przed ta wizyta.. Pewnie bedzie bez usg, mam nadzieje ze nie bedzie mnie badal bo tego sie boje.. (W styczniu po badaniu u niego krwawilam)... No i te papiery, jak on nie wypisze to bedzie klops bo w maju bede musiala ciagle po l4 jezdzic i do pracy pewnie tez.. No nic zobaczymy na 17 mam wizyte..

Wiec tak wazylam sie. Waga nie jest zla, 8 z przodu jeszcze nie ma haha :) wychodzi ze przytylam ok 13 kg, niestety nie wiem dokladnie.. Glupia bylam ze nie zwazylam sie od razu jak zrobilam test... No ale jak to moja waga w srody lubi platac figle, zwaze sie jutro i tak jeszcze raz :P

Kamila dobre jaja z tym panelem :P

Camille87, Dodi, Miriam lubią tę wiadomość

‹‹ 969 970 971 972 973 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ